[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Ziggo biedt heel Den Haag Gigabit-internet [Ziggo nieuws]

1 Gigabit-snelheid voor ruim 382.000 huishoudens, zonder graven.

Check hier of jij ook Gigabit internet kunt krijgen!

Ziggo start 11 februari met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 Gigabit per seconde in regio Den Haag. Hieronder vallen Den Haag, Delft, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar en Nootdorp.

Meer dan 382.000 huishoudens kunnen direct overstappen op deze snelle internetverbinding. Daarbij is het niet nodig om straten (en tuinen) open te graven, want het Ziggo-netwerk ligt er al. Na Utrecht en Hilversum is Den Haag de derde stad die beschikt over Gigabit-snelheden. Eind 2020 kan circa de helft van 7,2 miljoen huishoudens die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk, profiteren van het Giga-pakket.

De snelheid tot 1 Gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbps aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinsleden op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een HD-film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim 7 minuten duurt met een normale internetverbinding.

Ziggo_Gigabit_DenHaag_LR_


Klaar voor de toekomst

"De uitrol van supersnel internet in Nederland past binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo. "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel en innovatief netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Eind 2020 maken we het Giga-pakket beschikbaar voor 1,7 miljoen van onze circa 4 miljoen klanten." Naast Den Haag beschikken inmiddels Utrecht en Hilversum al over 'Giga'. Later dit jaar volgen Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen.


97% via glasvezel

Ziggo combineert in zijn netwerk glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van één huishouden aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor 97% via glasvezel. Alleen de laatste 3 procent, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Aan dit coaxdeel voegt Ziggo de nieuwe technologie DOCSIS 3.1 toe. Zo maakt het bedrijf supersnel internet niet per straat of per wijk beschikbaar, maar schakelt het in één keer hele steden of regio's om. Deze technologie zorgt dat binnen tien jaar snelheden tot zelfs 10 Gigabit per seconde mogelijk worden.


Giga-abonnement

Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'Giga' bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Movies & Series, Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Hiervoor is er een aantrekkelijke kortingsactie voor nieuwe, én bestaande klanten. Alle voordelen van Gigabit-snelheid zijn vanaf nu óók beschikbaar voor zakelijke klanten in het midden- en kleinbedrijf.
 • 4 Februari 2020 om 18:15

paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem [Algemeen]

Beste mede gebruikers,
sinds eind december lid merk dat ik paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem heb, komt wel uit zich zelf terug, kan het ook niet vinden in log berichten van het modem, al een keer het modem gereset maar probleem blijft, merk het vooral ook aan mijn Google mini die valt dan even uit en als achter mijn pc zit, fing geeft ook de storingen aan. weet iemand raad, heb als probeersel een ander wifi modem als accespoint aangesloten en dan heb ik het probleem niet, maar het zyxel modem zou dit toch zelf moeten kunnen.
vast bedankt voor eventuele reactie's

 • 20 Februari 2020 om 22:29

zakelijke PC - Router gaat op standby [Zyxel configuratie en problemen]

Hallo Ben25TG,

Dit schijnt wel vaker te gebeuren heb ik na wat googlen uitgevist (want zelf heb ik dit probleem nooit ondervonden). Misschien heb je iets aan de volgende linkjes.

https://fixingblog.com/windows-laptop...ss-router/

https://superuser.com/questions/97077...onstantly#

Een echte oplossing heb ik niet gevonden maar misschien helpt het om de ZyXel eerst helemaal te resetten naar fabrieksinstellingen en te proberen eerst alleen de laptop te verbinden met de modem en te kijken of je zo het probleem kunt oplossen.
Daarna kijken of je ook de andere apparaten weer kunt toevoegen.
Volgens het eerste bovenstaande linkje helpt het soms om de drivers voor netwerk etc. te updaten maar of dat met de laptop van je werk ook lukt/mag is de vraag.

Hopelijk heb ik je zo toch op weg geholpen - en kun je het probleem met de laptop lossen.

Groet en succes!!

jms319

 • 16 Februari 2020 om 11:26

zakelijke PC - Router gaat op standby [Zyxel configuratie en problemen]

Ik heb sinds kort Online als provider met een Zyxel router en alles werkt naar behoren.
Maar mijn zakelijk laptop (Lenovo zonder citrix) krijgt geen verbinding met wifi of netwerkkabel op de router.
Wat nog vreemder is dat bij een verbindingspoging van deze laptop de router compleet uit gaat en opnieuw probeert op te starten. Dat lukt niet zolang de Lenovo nog aan staat.

De IT van mijn werkgever heeft geen opties en verwijst naar Online, die heeft ook geen oplossing en wijst naar Citrix als oorzaak. Maar dat zit er dus niet op.

Iemand nog een goed idee ??

 • 13 Februari 2020 om 22:17

Wegvallende internetverbinding met bijzondere log [Zyxel configuratie en problemen]

De leasetijd van Online is volgens mijn modem elke 12 uur 30 minuten (dan wordt mijn IP-adres vernieuwd).

Ik hoop dat iemand anders je verder kan helpen met het wegvallen van de internetverbinding. Je zou de servicedesk van Online ook even kunnen vragen ernaar te kijken. In elk geval succes!

jms319

 • 11 Februari 2020 om 18:19

Wegvallende internetverbinding met bijzondere log [Zyxel configuratie en problemen]

Dag allen,

Sinds enige tijd merk ik dat mijn internet met regelmaat wegvalt. Dit is vooral te merken tijdens streamen om de zoveel tijd valt heel kort het internet weg.

Nu zat ik vandaag te zoeken in de router naar mogelijke oorzaken en kwam daar de bijgevoegde log tegen. Het lijkt er op dat mijn router met grote regelmaat (soms elke 15 sec.) een DHCP request doet aan de WAN-zijde. Ik kon helaas niets vinden over de normale duur van een lease vanuit Online. Ook de IGMP melding komt zeer vaak voor, maar ik heb geen idee waar dat heenwijst.

Is er iemand die me hier kan helpen?

 • 10 Februari 2020 om 21:32

Update Amino 7X [Interactieve TV, Pay Per Event]

Nou ik geloof dat het jaar erg lang duurt dan. Want ben net over op de amino 7x maar heb echt geen dolby er op zitten echt alleen nog maar stereo😭

 • 5 Maart 2020 om 10:52

Storing Beeld coax Almelo [Digitale radio of televisie storing]

Ik heb 94% ontvangst, heb mijn versterker er tussen weg gehaald en dus coax rechtsreeks op aansluitpunt aangesloten. het ontvangst is hier beter door geworden maar toch steeds blokken in beeld. Vanavond bij Fox Sport Live en ziggo kanalen.
De storing treed niet continue op, maar wel dagelijks.
Wie heeft de oplossing??

 • 4 Maart 2020 om 21:52

Wijzigingen 2020 [Abonnementen]

Dan kijk ik ook even in mijn glazen bol en zie ik 2 medewerkers van Delta met software aan de slag.
Sorry slaat toch nergens op dat er eerst onder knop 12 zoveel regionale zenders zaten. Tis toch lachwekkend dat er nog steeds geen favorietenlijst aangemaakt kan worden.
Dit soort zaken zijn gewoon basiszaken die in elke decoder standaard erin gebakken moet zitten.
Als ze de software uitbesteed hebben aan een extern bedrijf dan gaf je ze toch direkt op hun flikker. En zoiets test je toch voordat je het uitrolt.
Heb hier een iptv kastje met heel veel HD en zelfs 4K streams en dat werkt al vlekkeloos en niks geen gezeik met kanalen etc. Dus hoe moeilijk kan het nu echt zijn.

 • 1 Maart 2020 om 17:58

Wijzigingen 2020 [Abonnementen]

Ik denk dat je even terug moeten lezen. Ik heb er altijd bij gezegd dat ik in de glazen bol keek.
Kortom ik heb niets met zekerheid hier geroepen. ARD HD, SchlagerTV HD en TVE HD worden zeer binnenkort hersteld en ja het zou zo maar kunnen dat er dan meer naar HD wordt gezet, maar dat baseer ik enkel op gissingen en wat ik lees en zie gebeuren, dat zijn geen zekerheden.

 • 1 Maart 2020 om 16:35

Wijzigingen 2020 [Abonnementen]

Klopt maar volgens forumlid Bordewolf is alles morgen opgelost incl. dat de regio zenders in HD zijn. Een update waar ik weer gewoon nr.12 kan intoetsen is natuurlijk geen verbetering van dienstverlening maar oplossen van veel fouten in de software. Net als ARD HD en een simpele favorieten lijst maken. Is anno 2020 al een hele klus blijkbaar voor Caiway.

Maar goed laat ons morgen verrassen.

 • 1 Maart 2020 om 15:28

Wijzigingen 2020 [Abonnementen]

Ja, je kan naar kanaal 12. Maar niet door het indrukken van 12 want dan snaptie het niet. Je moet er via de tv gids heen.. knutselaars, hahaha

 • 1 Maart 2020 om 15:07

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

Je hebt tegenwoordig ook iptv platforms daar kan je eigenlijk de hele wereld ontvangen heb hier thuis ook de USA zenders (NBC, FOX, ABC en vele honderden extra's) ook kan hier kijken naar de Vlaamse zenders zoals VTM, Vier ik vind het een mooie aanvulling op caiway maar is niet stabiel genoeg als vervanging https://www.blackiptv.co/ dit is mijn provider die ik ernaast heb gaat mij vooral om de USA, Engelse en Vlaamse zenders zal ze;f niet naar de Chineese of Rusiche tv kijken al ziet die er wel bij zal ook mijn caiway niet opzeggen maar valt me gewoon op dat er veel meer HD aanbod is die bij Caiway in SD te zien is (CNN, FoxNews enz enz) het is natuurlijk niet geheel legaal om het aan te bieden maar heb al ruim twee jaar heel veel plezier ervan

 • 29 Februari 2020 om 18:54

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

Inderdaad, deze ongein wordt steeds vreemder en gekker.
Je verwacht juist op het nieuwste platform ook meer updates en sneller, maar je zal nu zien dat Delta weer roet in het eten gooit voor de Caiway-klanten.

Kan iemand die de combinatie entone en Multiscreen heeft even aangeven of daar TVE in HD wordt doorgegeven?

 • 29 Februari 2020 om 18:21

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

Misschien wel al HD op het oude tv platform. Zou wat zijnArgue

 • 29 Februari 2020 om 18:13

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

Entone en IPTV?? Verklaar je even nader? Dat is toch hetzelfde?

Ik heb zelf de Amino7X en daarop staat het nieuwe interactieve platform. Daar is TVE HD nog steeds SD, overigens evenals ARD HD en SchlagerTV HD.

Is TVE HD op Multiscreen/Entone nu wel in HD ?

France 2 is op het nieuwe interactieve platform HD (staat niet in de zenderlijst, maar Delta zendt deze ook in HD uit). France 3 is nog steeds in brak SD beschikbaar op de sateliet, en zo geeft Delta/ Caiway dit ook door, neemt niet weg dat Delta/Caiway daar mits dat contractueel mogelijk is deze ook naar HD kan zetten.

 • 29 Februari 2020 om 18:04

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

Heb hier ook een IPTV maar daar is TVE wel in perfect HD te zien
France 2 & 3 worden op sataliet alleen nog maar in HD uitgezonden SD bestaat zelf niet meer voor deze zenders maar word hier bij caiway terug gezet naar SD vind ook vaak de nederlandse RTL zenders scherper op IPTV als op mijn entone dit geld ook voor de NPO

 • 29 Februari 2020 om 17:48

Wachtwoord problemen op Imac [Instellingen software]

LS,

Ik weet zeker dat mijn wachtwoord correct is, doch met het mailprogramma op de Imac krijg ik bij verzenden steeds de popup voor het wachtwoord in te voeren, maar dit wordt dan als foutief gezien.

Wie heeft de tip om dit op te lossen?

groet

Wim, SPW

 • 29 Februari 2020 om 13:48

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

De SD-varianten van enkele Film1-zenders zijn ook verwijderd, dus daar geeft men nu ook standaard alleen maar HD door. Dat zal meer en meer gaan gebeuren om ruimte te maken voor nog enkele HD-zenders. Dat de bitrate onvoldoende is, daar kan men nog wel iets aan doen, tenzij TV5 al in een volle frequentie zit (er gaan maar een x aantal zenders op een frequentie).

Film1 Family bitrate van ong 4,5 Mb/s MPEG2 720x576 extreem slecht beeld.

Zowiezo is de kwaliteit er op coax, de afgelopen jaren zichtbaar op achteruit gegaan.

 • 28 Februari 2020 om 23:05

TVE HD toevoegd op COAX [Nieuws van CaiWay]

Zo te zien bij tve is alles nog SD kwaliteit.
Heb even de streamdata bekeken.

TVE HD is 4,8 tot 5,2 Mb/s in H264 MPEG4 1920x1080
Wel HD, maar het beeld ziet er niet uit. Alsof de SD versie nog als bron wordt gebruikt (bij alle programma's)

Eurosport2HD doet ong 8,5 Mb/s en levert wel een redelijk mooi plaatje.

NHK world HD ook 8,5 tot 9 Mb/s

De Film1 zenders zijn nog steeds drama, momenteel hebben ze een extreem groot logo, icm een zeer lage beeldkwaliteit, lijkt mij in de aanvoer te zitten, want met de onderstaande data zou toch nog een redelijk beeld zichtbaar moeten zijn?

Film1 Family bitrate van ong 4,5 Mb/s MPEG2 720x576 extreem slecht beeld.

Zowiezo is de kwaliteit er op coax, de afgelopen jaren zichtbaar op achteruit gegaan.

 • 28 Februari 2020 om 20:40
โŒ