[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderColumn

Fondsenrondje: In afwachting van

AEX +0,5% en een rondje langs Jerome Powell ASR, ABN Amro, IMCD, Adyen, TomTom, WDP, Boskalis, ICT Group en meer!

 • 23 Augustus 2019 om 11:10

Liveblog: TomTom en ABN Amro

TomTom breekt uit (?), het Q2-cijferseizoen leert ons... dit. ING verlaagt ABN en heeft liever KBC. Big EU Tech en dat ééndagsinvesteringfonds.

 • 23 Augustus 2019 om 11:00

Goedkoop is duurkoop

Bedrijven met goede groeivooruitzichten verdienen een premie. Beleggers verwarren 'duur' vaak met 'overgewaardeerd'.

 • 23 Augustus 2019 om 10:45

Liveblog: ABN Amro

ING verlaagt ABN Amro fors en heeft liever KBC. Big EU Tech en nog over dat ééndagsinvesteringfonds.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

Must read: Commodities doen het het slechtst

Over de afgelopen vijf jaar dan. Plus: Minder ETF;s in 2019, Powell geeft geen helderheid en G7-perikelen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

BeursVandaag: Rente en nog eens rente

Groene koersen. Q2's en overname ASR, advies Aegon, NN en OCI, Facebook, Tesla, Fed's Powell speecht in Jackson Hole en EU techs?

 • 23 Augustus 2019 om 08:14

TA: Speculatieve kansen

Hoewel de indices nog niet definitief zijn gebodemd, zijn er bij diverse individuele aandelen wel technische koopsignalen opgetreden. Koop op dips!

 • 23 Augustus 2019 om 07:30

Slot: Negatieve draai

AEX -0,6% en een rondje langs inkoopmanagersindices, Boskalis, Adyen, ArcelorMittal, IMCD, BAM, Heijmans, Galapagos en meer!

 • 22 Augustus 2019 om 17:55

Liveblog: BAM, Apple. bitcoin en banken

Apple dus, Noren in Commerz, VS PMI onder 50, bitcoin, BAM, Adyen, Boskalis, Takeaway, ABN, KPN, Beter Bed, Brunel en méér.

 • 22 Augustus 2019 om 16:05

Liveblog: BAM, Apple en banken

Nieuwe bullen Apple, Noorse oliefonds in Commerz, BAM, Adyen, Boskalis, Takeaway, ABN, KPN, Beter Bed en Brunel. PMI's, bouw en méér.

 • 22 Augustus 2019 om 15:45

Fondsenrondje: Dramatische cijferontvangst

AEX -0,3% en een rondje langs meevallende inkoopmanagersindices, BAM, Adyen, ING, Boskalis, ArcelorMittal, PostNL en meer!

 • 22 Augustus 2019 om 11:05

Must read: Beleggen in Duitsland lastig

Het wordt eerst erger, voordat het beter wordt. Plus: Adyen te duur, outflows bij Invesco en omgekeerde rentecurve is geen probleem.

 • 22 Augustus 2019 om 10:40

BeursVandaag: Gevoelige cijfers

Rode koersen. Cijfers BAM, Boskalis, Adyen en Stern. Advies ABN en KPN, Shell biedt en PMI's VS en Duitsland. Den Haag gaat spenden?

 • 22 Augustus 2019 om 08:05

Vijanden van vrijheid

Door Ebru Umar

Meer dan een halve eeuw geleden kwamen de eerste Turken naar Nederland; meer dan een halve eeuw hebben ze stemrecht in het land waar ze vandaan komen. Maar niet eerder dan zondagavond was er zo’n kakofonie, zo’n intimidatie, zo’n vreugde, zo’n ordeverstoring in Nederlandse steden over een “verkiezingsuitslag” in een land waar de nazaten van gastarbeiders niet meer dan 45 vakantiedagen per jaar doorbrengen.

Verliefd op Zeeland

Door Lars van der Werf

De zomer bracht me Zeeland. Ik was uitgenodigd om op een festival in Wissenkerke, een piepklein dorpje op Noord-Beveland, m’n versjes voor te dragen. Met de trein ging ik naar Goes en vanuit Goes ging er een bus. De bus reed slechts één keer per uur, wat als gevolg had dat ik alleen maar te laat of te vroeg kon komen. Te vroeg zijn vind ik nooit erg. Zeeland lag er die dag schitterend bij. Uitgestrekte weilanden tussen dijken, kerktorens in het groen, kleine dorpjes en haventjes. Wat Duitsers op huurfietsen. Dat alles onder een woeste hemel, hoog en wolkrijk, bombastisch en fris. Ik wist al wel dat Zeeland mooi is, ergens in m’n achterhoofd, maar pas nu zag ik het.

Boeken, nagellak en selfcare

Door Iris van Lunenburg

„Spend your feelings, babe!”, adviseert mijn favoriete modeblog deze week. En dat is precies wat ik doe. De sale is begonnen bij een boekhandel in de buurt en twee uur nadat ik er over de drempel stap, ga ik er met tassen vol weer weg. Fijn gevoel. Al is het maar voor even.

'De vader de man'

Door Ebru Umar

Op de één of andere manier is feminisme in Nederland verworden tot het janken om alles, iedereen én z’n moeder – hoewel je dat laatste sinds de bekendmaking van het boekenweekthema ‘De Moeder De Vrouw’ óók al niet meer mag zeggen. De hele deugbrigade van jankfeministen roept al dagen dat vrouwen meer zijn dan moeder – ondanks dat het moederschap nog steeds met stip de nummer één ambitie én hobby van vrouwen is. 

'De moeder, de vrouw' is er nu alleen voor de man

Door Elfie Tromp

Deze week presenteerde CPNB, de organisatie ter promotie van het Nederlandse boek, het boekenweekthema van komend jaar. Voor wie het heeft gemist; de kritiek was niet van de lucht. 'De moeder, de vrouw' was het thema, naar het wat belegen gedicht van Nijhoff, waarin de moeder als sturende kracht wordt bewierookt. Rolbevestigend, kun je zeggen. Braafjes, maar soit. Ik vraag me af hoeveel lezers, die geprikkeld moeten raken om meer boeken te kopen, voor Nijhoff nog uit hun bed komen. Tussen ons gezegd en gezwegen; ik niet.

'De vader de man'

Door Ebru Umar

Op de één of andere manier is feminisme in Nederland verworden tot het janken om alles, iedereen én z’n moeder – hoewel je dat laatste sinds de bekendmaking van het boekenweekthema ‘De Moeder De Vrouw’ óók al niet meer mag zeggen. De hele deugbrigade van jankfeministen roept al dagen dat vrouwen meer zijn dan moeder – ondanks dat het moederschap nog steeds met stip de nummer één ambitie én hobby van vrouwen is. 

Help, columnist Lars zoekt de liefde van zijn leven

Door Lars van der Werf

Ik ben eenzaam. Soms zelfs op het vreselijke af. Het is niet dat ik geen familie of vrienden heb. Die heb ik. Ik heb een hele wijze, mooie en lieve moeder. Ik heb een grote, sterke en slimme vader. In combinatie zijn ze zelfs een dreamteam. Ze zijn geweldig. Ik heb ook nog een broer en z'n vrouw, die fantastisch zijn. En die hebben dan weer twee hele lieve dochtertjes, waar ik meer van hou dan van het leven zelf. Maar ik ben alleen. Op begrafenissen en trouwerijen merk ik dat het beste. Dan heb ik geen 'date'. Dan ben ik alleen. Ook wel eens als ik moet optreden ergens, dan hebben ze rekening gehouden qua consumptiebonnen en armbandjes met een partner. Ik heb altijd een extra bandje en twee keer zoveel bier. 

โŒ