[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 4 April 2020One More Thing

Weekend poll: welke dienst gebruik je voor videobellen?

Door Raymon Mens

Of het nu zakelijk of privé is, door de 'intelligente lockdown' waarin Nederland zich momenteel in bevindt, is het gebruik van videobellen geëxplodeerd.

Google: Dieren bekijken in je eigen huiskamer

Door Night

Thuis door de Corona-crisis en doet de verveling zijn intrede? Ga dan eens dieren bekijken. Niet in de dierentuin, maar in 3D en zó in je eigen woonkamer.

Mysterieuze Apple Original Home Before Dark nu te zien op Apple TV+

Door Thomas Aalderink

Het Apple TV+ aanbod is weer iets gegroeid. Vanaf vandaag staat het eerste seizoen van Apple Original Home Before Dark op de streamingdienst.

Google gebruikt locatiedata om te zien wie er allemaal echt thuisblijft

Door Wesley Akkerman

Google gebruikt verzamelde locatiegegevens van smartphones om inzicht te geven hoe mensen zich nu anders bewegen tijdens de coronacrisis. De gebruikte data is afkomstig van mensen die toestemming gegeven hebben voor het opslaan van hun locatiegeschiedenis bij de zoekmachinegigant.

Geautomatiseerde tool vindt 100 Zoom-id’s voor meetings per uur

Door Wesley Akkerman

Een geautomatiseerde tool die ontwikkeld is door beveiligingsonderzoekers is in staat zo'n 100 Zoom-id's voor meetings per uur te vinden. Het programma, genaamd zWarDial, gokt de elf cijfers van een Zoom-meetings automatisch en verzamelt zodoende gegevens over die meetings.

Facebook introduceert Messenger voor Windows en macOS

Door Mark Hofman

Sinds 2016 wordt er al over gesproken, maar vandaag is het zover. Facebook Messenger verschijnt voor macOS!

Apple Store lekt iPhone SE uit: β€˜ook kleurenopties en varianten bekend’

Door Mark Hofman

De 4.7-inch iPhone SE (2020) duikt op in de Apple Store. De onthulling van de langverwachte smartphone lijkt nu wel erg dichtbij te zijn.

Sonos duidelijk: β€˜Amazon en Google dwingen ons producten vroegtijdig te tonen’

Door Mark Hofman

Sonos wordt door Google en Amazon gedwongen om zijn producten vroegtijdig te tonen. Dat is wat directeur Patrick Spence naar buiten brengt.

Apple maakt mogelijk misbruik van machtspositie om zo Tile opzij te zetten

Door Thomas Aalderink

Tile stelt dat ze moedwillig dwars gezeten worden door Apple en dat het bedrijf uit Cupertino zich niet aan gemaakte afspraken houdt.

Vraag naar iPhone 12 nu lastig in te schatten voor Apple

Door Wesley Akkerman

Apple vindt het nu lastig om de vraag naar de iPhone 12 in te schatten. De telefoon moet later dit jaar op de markt verschijnen. Momenteel houden bedrijven, overheden en burgers zich veelal bezig met het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Hoeveel mensen denken nu aan een iPhone?

Apple benoemt aantal MacBooks binnenkort tot β€˜vintage-producten’

Door Mark Hofman

Apple is van plan om bepaalde MacBooks te benoemen tot zogeheten "vintage-producten". Dat wordt duidelijk door een interne memo.

Privacy en covid-19: Europees initiatief werkt aan privacyvriendelijke trackapp

Door Wesley Akkerman

Een Europees initiatief werkt nu aan een trackapplicatie voor covid-19. De app houdt - in tegenstelling tot andere - rekening met je privacy, terwijl je toch gegevens kunt inzien. Die gegevens kunnen je dat vertellen of je mogelijk in aanraking gekomen bent met een coronapatiënt.

Spotify en Warner blijven samenwerken, breiden samenwerking zelfs uit

Door Wesley Akkerman

Muziekstreamingdienst Spotify en platenmaatschappij Warner Music Group kondigen aan te blijven samenwerken en die samenwerking uit te breiden. In de afgelopen twee maanden hebben beide bedrijven veel om de (digitale) tafel gezeten om tot een nieuwe overeenkomst te komen.

Krijgt TikTok concurrentie? β€˜YouTube werkt aan tegenhanger Shorts’

Door Mark Hofman

Als we The Information mogen geloven krijgt TikTok concurrentie van YouTube. Het platform werkt mogelijk aan een eigen variant genaamd Shorts.

Apple Music wordt eindelijk vrienden met Instagram Stories

Door Wesley Akkerman

Muziek delen vanuit Apple Music werkt prima, maar tot op heden lukte dat niet echt op een lekkere manier voor je Instagram Stories. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen, aangezien de mogelijkheid is opgedoken in de meest recente bètaversie van het iOS, namelijk iOS 13.4.5.

Microsoft Family Safety-app brengt ouders mogelijk rust waar nodig

Door Wesley Akkerman

In dit digitale tijdperk, maar ook in de echte samenleving, kunnen ouders wel wat hulp gebruiken. De Microsoft Family Safety-app kan die rol mogelijk vervullen in je gezin. Met de app kun je namelijk een aantal dingen in de gaten houden als het om je kinderen gaat.

Apple bestaat 44 jaar: de 15 duurste producten die Cupertino ooit verkocht

Door Mark Hofman

Apple bestaat vandaag precies 44 jaar en dat vraagt om een blik naar het verleden. Dit waren de 15 duurste producten die het bedrijf verkocht.

β€˜De iPhone 12-productie ligt nog altijd op schema’

Door Jelle van Es

De productie van de iPhone 12 zou op dit moment nog op schema liggen, omdat de chips die er voor geleverd worden geproduceerd kunnen worden.

iWork en iMovie op iOS ondersteunen nu toetsenbord en muis

Door Wesley Akkerman

Apple heeft updates uitgebracht voor de apps iWork en iMovie op iOS, zodat ze nu toetsenbord en muis ondersteunen op de iPad. Maar dat is niet de enige verandering die is doorgevoerd aan het iWorks-pakket, dat bestaat uit Pages, Numbers en Keynote.

Aankondiging iPhone 9 op 15 april, verscheept op 22 april

Door Mark Hofman

De iPhone 9 ziet, volgens Jon Prosser, op 15 april het daglicht. Ook verwacht hij dat Apple de smartphone op 22 april verscheept.

❌