[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderIEX Nieuws

Beurzen wachten op Fed-baas Powell

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdag in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.

 • 23 Augustus 2019 om 11:47

FNV stelt KLM ultimatum rond cao

UTRECHT (AFN) - KLM heeft nog een week de tijd om op de cao-eisen van vakbond FNV in te gaan, anders volgen er acties. Dat ultimatum heeft de vakbond bij de luchtvaartmaatschappij neergelegd. "We zijn het tijdrekken zat", stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Het ultimatum loopt af op 30 augustus om 12.00 uur.

 • 23 Augustus 2019 om 11:38

Grote modeketens sluiten milieupact

PARIJS (AFN/RTR) - Een groep grote modehuizen, warenhuizen en kledingketens heeft een pact gesloten om zich in te zetten voor het milieu. Onder andere Chanel, HM, Zara-moeder Inditex, modeconcern Kering, sportmerk Nike en het Parijse warenhuis Galeries Lafayette willen hun uitstoot van broeikasgassen in 2050 naar nul hebben teruggebracht. Ook willen de bedrijven de biodiversiteit herstellen en de oceanen beschermen door minder plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken.

 • 23 Augustus 2019 om 10:50

'Nog duizenden banen weg bij Commerzbank'

FRANKFURT (AFN/DPA) - Commerzbank is van plan de komende jaren nog eens 2000 banen extra te schrappen om de kosten verder te drukken. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van de zaak. Eerder deze week werd al gemeld dat de grote Duitse bank honderd tot tweehonderd vestigingen zou willen gaan sluiten.

 • 23 Augustus 2019 om 10:27

Bang & Olufsen staat te koop

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense verkoper van luxe tv's en geluidsapparatuur Bang Olufsen staat te koop. Voorzitter Ole Andersen liet in een interview in Deense media weten open te staan voor biedingen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:02

ING snijdt fors in koersdoel ABN AMRO

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel ABN AMRO flink verlaagd. De richtprijs gaat van 26,50 euro naar 18,50 euro. Het advies op het aandeel is hold.

 • 23 Augustus 2019 om 09:52

'Meer plaatsingen Adyen-stukken op til'

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van Adyen-aandelen door oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff is relatief klein, maar naar verwachting doen binnenkort ook durfinvesteerders hun stukken van de hand. Dat kan de beurskoers onder druk zetten, schrijven analisten van KBC Securities naar aanleiding van de onderhandse plaatsing die vrijdag werd afgerond.

 • 23 Augustus 2019 om 09:32

'Goede set resultaten ASR'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR heeft over de eerste helft van het jaar een goede set aan resultaten neergezet. Dat concluderen analisten van KBC Securities. Zij verhogen het advies op het aandeel van reduce naar hold. Ook het koersdoel wordt opgevoerd, van 37 euro naar 38 euro.

 • 23 Augustus 2019 om 09:27

Koerssprong KlΓΆckner na overnameberichten

DUISBURG (AFN) - De Duitse metalendistributeur Klöckner heeft vrijdag een flinke koerssprong gemaakt op de beurs in Frankfurt, na berichten dat staalreus Thyssenkrupp het bedrijf wil inlijven. De waarde schoot met zo'n 15 procent omhoog. Ook de koers van ThyssenKrupp steeg.

 • 23 Augustus 2019 om 09:24

ASR koploper in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.

 • 23 Augustus 2019 om 09:09

Flink hoger resultaat NEPI Rockcastle

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle heeft afgelopen halfjaar een duidelijk hoger resultaat in de boeken gezet. Het in Amsterdam en Johannesburg genoteerde bedrijf profiteerde van de positieve bijdrage van eerdere overnames en investeringen.

 • 23 Augustus 2019 om 09:08

ACM: pakjes compenseren krimp postmarkt

AMSTERDAM (AFN) - De groei van de pakkettenmarkt heeft in 2018 opnieuw compensatie geboden aan de verdere krimp van de postmarkt. Dat meldde de Autoriteit Consument Markt (ACM) in zijn jaarlijkse Post- en Pakkettenmonitor.

 • 23 Augustus 2019 om 08:37

Topman DeGroof Petercam per direct weg

BRUSSEL (AFN) - Topman Philippe Masset vertrekt per direct als topman bij private bank en vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam. Door "uiteenlopende standpunten" was er sprake van onvoldoende wederzijds vertrouwen om de samenwerking voort te zetten, zo laat de onderneming weten in een verklaring.

 • 23 Augustus 2019 om 08:36

'Openingswinst voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk met winst openen. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers houden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op Beursplein 5 opende verzekeraar ASR de boeken.

 • 23 Augustus 2019 om 08:17

Nikkei eindigt week met winst

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers deden het rustig aan en keken uit naar de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal geven op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Marktpartijen zijn vooral benieuwd of Powell aanwijzingen zal geven over verdere renteverlagingen in de Verenigde Staten.

 • 23 Augustus 2019 om 08:15

Adyen-oprichters ronden verkoop stukken af

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Adyen-oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff hebben de verkoop van in totaal 497.041 aandelen in de betalingsverwerker afgerond. De topman en technisch eindverantwoordelijke stootten daarmee 15 procent van hun belang in het bedrijf af, voor een bruto-opbrengst van 309 miljoen euro.

 • 23 Augustus 2019 om 08:08

ASR wil APG-baas Van Olphen als commissaris

UTRECHT (AFN) - ASR wil Gerard van Olphen, topman van pensioenuitvoerder APG, benoemen als commissaris. Daarvoor wordt eind oktober een bijzondere aandeelhoudersvergadering georganiseerd. Daar staat ook de voordracht van Gisella van Vollenhoven als lid van het toezichtsorgaan op de rol.

 • 23 Augustus 2019 om 07:29

Twee overnames door cloudbedrijf VMware

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cloudbedrijf VMware doet twee overnames, om zo zijn activiteiten op het gebied van cloudsoftware en cyberveiligheid te versterken. In totaal legt VMware daarvoor 4,8 miljard dollar op tafel.

 • 23 Augustus 2019 om 07:27

ASR groeit en neemt verzekeraar Veherex over

UTRECHT (AFN) - ASR heeft zijn winstgevendheid in de eerste helft van het jaar flink verbeterd. De verzekeraar maakte verder de overname van Veherex bekend, de inkomensverzekeraar van onder meer NS-personeel en het Spoorwegpensioenfonds.

 • 23 Augustus 2019 om 07:22

Japanse kerninflatie blijft stabiel

TOKIO (AFN) - De Japanse kerninflatie, dus de consumentenprijzen exclusief vers voedsel, is in juli onveranderd gebleven in vergelijking met een maand eerder. De inflatie bedroeg 0,6 procent op jaarbasis, gelijk aan die in juni, zo meldde het Japanse statistiekbureau.

 • 23 Augustus 2019 om 06:52
❌