[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAD Binnenland

Bert vond identiteitsplaatje van al bijna 75 jaar vermiste Amerikaan: β€˜Ik kreeg er kippenvel van’

Met zijn metaaldetector vond Bert Rosendal in een akker bij Persingen (Gelderland) het identiteitsplaatje van een Amerikaanse soldaat die al bijna 75 jaar wordt vermist. ,,Kippenvel kreeg ik ervan.” De Amerikanen komen het plaatje binnenkort bij hem ophalen.

 • 23 Augustus 2019 om 11:27

Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: β€˜het was een kajak-ongeluk’

Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reële scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de SIM-kaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.

 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Twents slachtoffer had geen weet van de risico's: 'Voor een dwarslaesie, moet je wel heel veel gas gebruiken

De jonge dwarslaesiepatiënt die deze week terecht kwam in een ziekenhuis in Twente had geen idee dat lachgas zulke ernstige complicaties kon geven. Het is de vraag of hij er ooit helemaal bovenop komt. Hem staat een lang revalidatietraject te wachten.

 • 23 Augustus 2019 om 09:16

Vanaf morgen hitteplan voor heel Nederland, nieuwe hittegolf vrijwel zeker

Het RIVM lanceert vanaf morgen weer een nationaal hitteplan. Een regionale hittegolf in het zuidoosten van het land lijkt vrijwel onvermijdelijk, meldt Weerplaza. Ook is er een reële kans op de tweede landelijke hittegolf. Maar niet gevreesd: zo heet als eind juli gaat het niet meer worden.

 • 23 Augustus 2019 om 10:44

Aftrap carnavalsseizoen niet meer op Vrijthof, teleurstelling bij feestvierders

De 11de van de 11de, de Limburgse aftrap van het carnavalsseizoen op 11 november, vindt niet langer op het Vrijthof in Maastricht plaats. Het Vrijthof vormde jarenlang het op de carnavalsmuziek deinende decor van het populaire feest.

 • 23 Augustus 2019 om 10:34

Lachgas lijkt onschuldig, maar Twents slachtoffer had geen weet van risico's

De jonge dwarslaesiepatiënt die deze week terecht kwam in een ziekenhuis in Twente had geen idee dat lachgas zulke ernstige complicaties kon geven. Het is de vraag of hij er ooit helemaal bovenop komt. Hem staat een lang revalidatietraject te wachten.

 • 23 Augustus 2019 om 09:16

Medewerker gevangenis Zaanstad loopt naar binnen met airsoftwapen

Een medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad is het gebouw binnengekomen met een airsoftgun in zijn sporttas. De medewerker, die de airsoftgun per ongeluk meenam, kwam ermee langs de beveiliging, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

 • 23 Augustus 2019 om 09:03

Plannen lastenverlaging rond, bedrijven betalen

Om de koopkracht van lagere en -middeninkomens te verbeteren, stelt het kabinet de beoogde verlaging van de winstbelasting met een jaar uit. Ook gaat het toptarief in de komende jaren minder naar beneden dan eerder nog was afgesproken. Dat zijn de vier regeringspartijen volgens Haagse bronnen overeengekomen in de koopkrachtonderhandelingen, die gisteravond zijn afgerond.

 • 23 Augustus 2019 om 08:19

Onderzoekers: Vrouwen kunnen na hartfalen toe met lagere dosis medicijnen

De optimale dosering van medicatie voor vrouwen met hartfalen ligt aanzienlijk lager dan voor mannen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van het Universitair Medisch Centrum Groningen dat is verschenen in het wetenschappelijke toptijdschrift The Lancet.

 • 23 Augustus 2019 om 08:20

β€˜Bedrijven draaien op voor extra lastenverlichting’

Het kabinet overweegt bedrijven te laten betalen om komend jaar meer lastenverlichting voor burgers mogelijk te maken. De geplande verlaging van de winstbelasting wordt in dat geval uitgesteld of verminderd, melden bronnen rond het kabinet.

 • 23 Augustus 2019 om 08:19

Het kabinet wil miljarden in nieuw fonds stoppen omdat de rente zo laag staat

Het kabinet broedt op een plan om met geleend geld de Nederlandse economie toekomstbestendig te maken. Door de historisch lage rente is geld zowat gratis, maar er zitten wel haken en ogen aan het plan.

 • 23 Augustus 2019 om 08:10

Twee jonge twintigers uit Twente verlamd door lachgas

Overmatig gebruik van lachgas heeft mogelijk blijvend letsel veroorzaakt bij jonge Twentenaren. Twee twintigers zijn met een gedeeltelijke dwarslaesie in ziekenhuis MST beland. De vraag is of ze er helemaal bovenop komen.

 • 23 Augustus 2019 om 05:37

Dit had jouw opleiding kunnen zijn: plek te over bij β€˜studentenstop-studie’

De opleidingen van de Technische Universiteit in Eindhoven die een numerus fixus hanteren, zitten nog lang niet vol. Voor veel meer studenten was het afgelopen studiejaar plaats bij de vier opleidingen met een studentenstop. De universiteit baalt van de situatie: ,,Want de vraag naar ingenieurs blijft onverminderd hoog.”

 • 23 Augustus 2019 om 06:49

β€˜Jan Modaal kan meeste huizen niet betalen’

Het is voor huizenkopers met een modaal inkomen vrijwel onmogelijk een woning te vinden, constateert hypotheekadviseur De Hypotheker. Vooral voor Jan Modaal(36.000 euro bruto) is het aantal betaalbare woningen zeer gering.

 • 23 Augustus 2019 om 06:34

Altijd had Gert (68) een huis, maar nu leeft hij uit een plastic box en een kluisje

De 68-jarige Rotterdammer Gert was één van de in totaal bijna 40.000 mensen in Nederland die in 2018 dakloos waren. Naast zijn bed in de nachtopvang staat een plastic box met wat kleren erin en op de gang heeft hij enkel een kluisje. Zijn grootste bezit is zijn scooter, waarop hij kranten rondbrengt.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Een β€˜FOEI-gesprek’, de vernedering kan niet groter zijn

Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Verwarde man veroorzaakt explosie, twee gewonden

Een verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten geprobeerd zijn woning op te blazen. De bewoner had vermoedelijk de gaskraan opengezet. Toen de politie het huis binnenviel, ontstond er een explosie en raakten de bewoner en een agent gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 • 23 Augustus 2019 om 00:29

Aantal daklozen in Nederland verdubbeld: β€˜Iedereen kan dakloos worden’

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen. Opvanginstanties slaan alarm: ,,Steeds meer mensen lopen risico’s: iedereen kan dakloos worden.’’

 • 23 Augustus 2019 om 00:01

Coalitiepartijen zijn het eens over belastingplannen

De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat vanavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën.

 • 22 Augustus 2019 om 23:45

Vier Belgen met β€˜verzwaarde handschoenen’ opgepakt in Enschede

Er zijn vijf mannen aangehouden in Enschede donderdagavond, waarvan vier mannen met een Belgische nationaliteit. Ze vielen door de mand bij een van de vele politiecontroles rond de stad. Alle toegangswegen naar Enschede werden gecontroleerd vanwege de dreiging van de komst van ruim duizend Royal Antwerp-supporters.

 • 22 Augustus 2019 om 20:45
❌