[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Vijf kandidaten voor verkiezing Miss Euifeest in Hasselt

Vijf dames uit Hasselt dingen zaterdag mee naar de titel Miss Euifeest. Wie dat zijn en hoe oud ze zijn, wil voorzitter Rieneke van der Kolk van de jubilerende Oranjevereniging nog niet kwijt. ,,Maar ze komen uit Hasselt, want dat is een strikte voorwaarde.’’

 • 23 Augustus 2019 om 11:30

Stoere marinier Jordy (28) is dΓ© corso-ontwerper in Vollenhoven: 'Het moet emotie oproepen’

Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Ontwerper corso Vollenhove doet overal inspiratie op

Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Veelpleger (38) opnieuw de cel in na β€˜gratis’ tanken met gestolen auto uit Steenwijk

De 38-jarige Jacobus H. moet van de rechtbank in Zwolle negen maanden de cel in, waarvan vier voorwaardelijk. Hij pikte op 3 maart een Fiat Punto bij een garagebedrijf in Steenwijk, tankte daar vervolgens mee in Havelte zonder te betalen en nam in Slagharen een paar kentekenplaten mee.

 • 22 Augustus 2019 om 18:07

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Kamervragen over weghalen wietplanten Jan en Jannie uit Hasselt; D66 wil uitzondering maken

D66-Kamerlid Vera Bergkamp heeft Kamervragen gesteld over het weghalen van twee wietplanten bij Jan en Jannie van Raalte uit Hasselt. Twee agenten haalden de planten maandagochtend bij het echtpaar uit de tuin, omdat iemand overlast ervoer. Bergkamp vraagt de verantwoordelijke ministers nu of ze een individuele ontheffing willen verlenen.

 • 22 Augustus 2019 om 21:33

Tientallen ooievaars verzamelen zich op ijsbaan Oldemarkt voor trek naar het zuiden

Of Oldemarkt een geboortegolf staat te wachten is zeer de vraag. Maar de ooievaars zijn wel erg nadrukkelijk aanwezig in het dorp. Iedere avond strijken er enkele tientallen neer op het ijsbaanterrein. Het zorgt voor een indrukwekkend gezicht.

 • 22 Augustus 2019 om 19:39

Veelpleger (38) opnieuw de cel na β€˜gratis’ tanken met gestolen auto uit Steenwijk

De 38-jarige Jacobus H. moet van de rechtbank in Zwolle negen maanden de cel in, waarvan vier voorwaardelijk. Hij pikte op 3 maart een Fiat Punto bij een garagebedrijf in Steenwijk, tankte daar vervolgens mee in Havelte zonder te betalen en nam in Slagharen een paar kentekenplaten mee.

 • 22 Augustus 2019 om 18:07

Actiegroepen eisen in open brief stop op winning olie en gas

Bevries alle activiteiten van olie- en gaswinningsbedrijven die leiden tot stikstofuitstoot tot de natuur aantoonbaar voldoende beschermd is. Daartoe roepen vijftien organisaties op, waaronder GasDrOvF, dat zich zorgen maakt over gaswinning in Noordwest-Overijssel, Zuidwest-Drenthe, en Zuid-Oost Friesland.

 • 22 Augustus 2019 om 13:39

Jeanine (20) is de nieuwe Dahliakoningin van het bloemencorso in Vollenhove

De 20-jarige Jeanine Wijnand is in Vollenhove gekroond tot Dahliakoningin van het bloemencorso. Zij voert zaterdagmiddag- en avond de stoet praalwagens en muziekkorpsen aan.

 • 22 Augustus 2019 om 11:21

Zwemmers gestart voor 200 kilometer lange tocht door de Kop van Overijssel

Nadat hij ze veel succes had gewenst, heeft een emotionele burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland donderdagochtend de 24 zwemmers van Steenwijk’34 weggeschoten voor hun 200 kilometer lange tocht door de Kop van Overijssel.

 • 22 Augustus 2019 om 10:27

Wat op de schaats nog nooit is gedaan, gaan ze zwemmend doen: 200 kilometer door grachten en meren in de Kop van Overijssel

De Overijsselse Merentocht is schaatsend nooit verreden. Daarom dachten ze bij de zwemvereniging in Steenwijk: dan gaan we die 200 kilometer wel zwemmen. Vanochtend om 10.00 uur is de start en de 24 zwemmers verwachten zondagmiddag 13.30 uur terug te zijn in Steenwijk.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? Omstreden megastal in MariΓ«nheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus.

 • 21 Augustus 2019 om 21:59

Vakantie Bijbel Klub in Genemuiden: β€˜Jeugd in aanraking brengen met Gods liefde’

Kinderen uit Genemuiden in aanraking brengen met het geloof. Je zou zeggen: dat hoeft niet, maar deze week komen 500 kinderen af op de Vakantie Bijbel Klub (VBK), al tientallen jaren een traditie.

 • 21 Augustus 2019 om 17:45

Verkeersbordvandaal actief in Steenwijk? Meerdere borden vernield

Wie zit er achter de vernieling van meerdere verkeersborden in Steenwijk? Her en der door het kazernestadje moesten verkeersborden het ontgelden.

 • 21 Augustus 2019 om 14:37

Gemeente verwacht geen hausse aan wakeboardstunters na opname film in Giethoorn

Inwoners en toeristen van waterdorp Giethoorn hoeven niet bang te zijn dat ze vanaf nu om de haverklap uit hun bootje worden geslingerd door passerende wakeboarders zoals er dinsdag een aantal door de gracht racete. De gemeente verwacht niet dat er meer verzoeken binnen zullen komen, laat Marcel de Werd, woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland weten.

 • 21 Augustus 2019 om 13:25

Het wordt opnieuw bloedheet in Oost-Nederland, derde hittegolf in aantocht

Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

 • 21 Augustus 2019 om 11:51

Spectaculair: wakeboarders stunten op grachten Giethoorn

Een iconisch waterplek en een vette wakeboardspot waar je moet zijn geweest. Giethoorn is ontdekt door nationale en internationale wakeboarders. Na de Leliegracht in Amsterdam, Rotterdamse haven zijn de grachten van Giethoorn onveilig gemaakt.

 • 21 Augustus 2019 om 08:00

Drie gewonden bij ongeluk Wanneperveen

De drie inzittenden van een auto zijn vannacht in Wanneperveen gewond geraakt toen zij van de weg schoten en op de kop in een sloot tot stilstand kwamen. De drie konden zelf uit de wagen klimmen. Ze zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar moesten daarna toch mee naar het ziekenhuis.

 • 21 Augustus 2019 om 06:27
❌