[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Stentor - Salland

Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug

Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

 • 23 Augustus 2019 om 11:38

Mooiste modderpoel van Nederland ligt in Raalte

De biologische varkenshouderij Overesch in Raalte heeft dit jaar de prijs voor de Mooiste Modderpoel gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Wakker Dier.

 • 23 Augustus 2019 om 10:26

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Carmel College Salland stopt stapsgewijs met uitlenen laptops aan leerlingen: het wordt te duur

De ruim vijfhonderd leerlingen van het Carmel College Salland die na dit weekeinde aan de brugklas beginnen, krijgen geen laptop meer in bruikleen van de school. De scholengemeenschap in Raalte voert stapsgewijs het Bring your own device-beleid in, vrij vertaald: neem je eigen laptop mee.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Zon breekt door in huishoudboekje Raalte

In het huishoudboekje van Raalte voor dit jaar is de zon doorgebroken. Zich baserend op het geld dat de gemeente in het eerste halfjaar heeft ontvangen en heeft uitgegeven, verwacht ze aan het eind van dit jaar een financieel voordeel. Het beeld voor de komende jaren is minder rooskleurig.

 • 22 Augustus 2019 om 17:50

Adapter mogelijk boosdoener van brand op camping in Fortmond: caravan onbewoonbaar

,,Waar een adapter in het stopcontact al niet toe kan leiden”, roept Judo Jansen, eigenaar van camping ’t Haasje naar campinggasten. Woensdagavond brandde een caravan op de camping in Fortmond, nabij Olst, uit. De campingeigenaar heeft zo zijn vermoedens.

 • 22 Augustus 2019 om 15:26

Aantal Burendagactiviteiten in Overijssel richting 600

Het aantal zogenaamde Burendagactiviteiten in Overijssel gaat richting 600. Dat melden organisatoren Oranjefonds en Douwe Egberts. Burendag werd in 2006 in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen en valt dit jaar op 28 september.

 • 22 Augustus 2019 om 13:22

Omstreden varkenskoning zet stallen in verkoop. Is de megastal van MariΓ«nheem van de baan?

Er zou een varkensbedrijf komen met bijna 12.000 dieren, tot woede van de omwonenden. De omstreden varkensboer Adriaan Straathof (64) lag na een hoop juridisch wapengekletter immers geen strobreed meer in de weg. Maar nu staat de boerderij aan de Nijverdalseweg bij Mariënheem opeens te koop. Mariënheem opgelucht? ,,Ik ben momenteel hartstikke blij’’, reageert bezwaarmaker van het eerste uur Gerard Pleizier.

 • 22 Augustus 2019 om 08:00

Laatste kunstje vriendengroep ’t Giet Loss op Heinose Pompdagen

De vriendengroep ’t Giet Loss zet morgen nog één keer het centrum van Heino op de kop met een spectaculair spellencircuit. Stichting Heija Heino, organisator van de Pompdagen, hoopt dat er snel een nieuwe groep vrijwilligers opstaat die de organisatie van dit populaire onderdeel van het meerdaagse feest wil overnemen.

 • 22 Augustus 2019 om 07:00

Teveel appels en peren? Geef ze weg aan de IJsselse cidermakers!

Het aantal hoogstamboomgaarden met appels en peren bij particulieren groeit in de IJsselregio gestaag. De appeltaarten en stoofperenmoes die dat oplevert raken de eigenaren echter aan de straatstenen niet meer kwijt en dus blijft de oogst vaak liggen. Twee vrijwilligers uit Diepenveen die er cider van kunnen maken, willen de overschotten graag hebben.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? Omstreden megastal in MariΓ«nheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus.

 • 21 Augustus 2019 om 21:59

Caravan brandt uit op camping ’t Haasje in Olst

Op camping ’t Haasje in Olst, bij Fortmond, is woensdagavond een caravan uitgebrand. De eigenaar van de caravan was niet aanwezig, er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

 • 21 Augustus 2019 om 21:24

Man (28) aangehouden na schietincident op camping in Nijverdal

NIJVERDAL - De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Rijssensestraat in Nijverdal. Dit zou gebeurd zijn naar aanleiding van een schietincident. Er zijn geen andere personen bij het incident betrokken. Bij het schietincident zijn dan ook geen gewonden gevallen.

 • 21 Augustus 2019 om 17:27

Buren sportcafΓ© De Hooiberg krijgen gelijk: gemeente Olst-Wijhe moet huiswerk overdoen

Het dossier rond de activiteiten van sportcafé De Hooiberg in Olst is nog niet gesloten. De bestuursrechter in Zwolle heeft na bezwaren van de overburen besloten dat B en W van de gemeente Olst-Wijhe hun huiswerk over moeten doen met betrekking tot de verleende vergunning en nauwkeuriger moeten omschrijven wat wel of niet is toegestaan.

 • 21 Augustus 2019 om 13:25

Bijthond Luna komt niet terug naar Nunspeet

Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet heeft de Nunspeetse eigenaresse van de gevaarlijke Tibetaanse Mastiff Luna terecht bevolen haar hond af te geven. Ook zijn de hoge dwangsommen terecht opgelegd omdat de vrouw het bevel heeft genegeerd.

 • 21 Augustus 2019 om 12:37

Het wordt opnieuw bloedheet in Oost-Nederland, derde hittegolf in aantocht

Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

 • 21 Augustus 2019 om 11:51

Omstreden varkensbaron zet potentiΓ«le megastal MariΓ«nheem te koop

De omstreden varkensbaron Adriaan Straathof heeft zijn boerderij in Mariënheem te koop gezet. Voor 2,5 miljoen euro wil de varkenshouder het perceel van de hand doen waar hij plannen had voor een megastal met 11.488 dieren. Tegen de uitbreiding was veel verzet.

 • 21 Augustus 2019 om 11:05

Steenmarter kwelt Boskamp, roofdiertjes jagen autobezitters in dorp op kosten

Autobezitters op de Boskamp worden steeds vaker geplaagd door steenmarters. De roofdieren nestelen zich onder motorkappen en knagen daar kabels en isolatiemateriaal kapot. ,,Het is hier in het dorp echt een groot probleem en de laatste tijd wordt het steeds extremer”, zegt Erwin Albers, eigenaar van Autobedrijf Boskamp.

 • 21 Augustus 2019 om 09:30

Frustratie over uitblijven BMX-baan Wijhe groeit

De gemeente Olst-Wijhe reageerde vorig jaar zeer positief op het plan om een BMX-baan te realiseren bij de wijk Noorder Koeslag in Wijhe, maar sindsdien heeft mede-initiatiefnemer Hessel Tijssen (25) niets meer vernomen. Dat vindt hij behoorlijk frustrerend.

 • 21 Augustus 2019 om 08:06
❌