[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Stentor - Veluwe

Spoorbomen in Ermelo zijn kwartier per uur dicht tijdens de spits

Vooralsnog is geen oplossing in zicht voor het probleem van de spoorwegovergangen in Ermelo. In de spitsuren zijn de spoorbomen straks ongeveer een kwartier per uur dicht. Het idee van een verdiept spoor om drie overwegen nabij het NS-station op te heffen is volgens ProRail weinig reëel.

 • 23 Augustus 2019 om 07:57

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Eindsprint vakantiegangers naar campings Veluwe door hei en zon

Op de bonnefooi naar één van de vele campings op de Veluwe. Heel wat mensen grijpen de goede weersverwachting aan om toch nog een paar dagen te gaan kamperen. De trend van last-minute beslissen zet door.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Verdachte van afpersing in Vaassen en Zutphen mag cel uit om leven te beteren

De 26-jarige Ö.T. uit Grave mag zijn cel verlaten om te laten zien dat hij zijn leven kan beteren. Op 7 november moet hij nog wel voor de rechter verschijnen voor onder meer afpersingszaken in Vaassen en Zutphen.

 • 22 Augustus 2019 om 19:19

Theatrale monoloog over terugkeer van de wolf nogmaals te zien in Nunspeet

Twee keer speelde Folkert Wesseling zijn theatervoorstelling over de terugkeer van de wolf in Nederland. De theatrale monoloog, die hij samen met Herman van Veen schreef, was zo’n succes dat hij op herhaling gaat. Op zondag 1 september staat hij nogmaals in de buitenlucht van Nunspeet, bij het Bezoekerscentrum.

 • 22 Augustus 2019 om 18:15

Man uit Vaassen steelt geld van ouders om wit voetje te halen

Zijn ouders dachten dat ze gewoon netjes alle vaste lasten betaalden. Totdat ze niet meer konden pinnen. Toen kwamen ze erachter dat hun zoon Edwin van B. hun rekening beetje bij beetje leeghaalde. De 38-jarige Vaassenaar storneerde automatische incasso’s en met dat geld deed hij boodschappen voor zijn ouders. Om een witje voetje te halen.

 • 22 Augustus 2019 om 17:11

Vakantiekaart is eerste CAO-actie van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, Lelystad en Dronten

De werkdruk is hoog, de lonen zijn laag. De boodschap van actievoerend ziekenhuispersoneel is inmiddels duidelijk. Om de druk richting werkgevers op te voeren hebben medewerkers van ziekenhuis St Jansdal een ludieke actie met vakantiekaarten gehouden. Bestuursvoorzitter Relinde Weil nam 615 ondertekende kaarten van medewerkers in Harderwijk, Lelystad en Dronten in ontvangst.

 • 22 Augustus 2019 om 16:04

Nunspeet kleurt oranje tegen vrouwengeweld

Het gemeentehuis van Nunspeet wordt op 25 november oranje verlicht. Medewerkers wordt gevraagd om op dezelfde dag oranje kleding te dragen, of een stropdas of sjaal in die kleur. Dit alles om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

 • 22 Augustus 2019 om 14:36

Kamper Biodiesel-baas Cees B. moet 20 maanden de cel in

Eigenaar Cees B. (51) van Biodiesel Kampen is veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf waarvan 10 voorwaardelijk, wegens valsheid in geschrifte en witwassen. Zijn vrouw Janine B. (47) kreeg een werkstraf van 240 uur voor fraude en witwassen. Biodiesels financieel directeur Jan de M. (54) uit Kampen werd vrijgesproken en boekhouder Edwin K.S. (52) uit Wijhe kreeg een taakstraf van 160 uur.

 • 22 Augustus 2019 om 13:42

Kind gewond bij aanrijding in Elburg

Bij een aanrijding tussen een auto en fiets op de Omloop in Elburg is donderdagmorgen een kind gewond geraakt.

 • 22 Augustus 2019 om 13:19

Duizenden kippen komen om bij brand in Nijkerk

Zo'n 16.000 kippen zijn vannacht bij een brand in een schuur aan de Bunschoterweg bij Nijkerk omgekomen. Het gebouw ging geheel verloren. De eerste melding van de brand was om even na 3 uur.

 • 22 Augustus 2019 om 06:15

VLMH eist: β€˜Groene buffer rond Hattemse Loo moet er komen’

Vereniging Landschap en Milieu Hattem eist van de gemeente dat er een groene buffer komt rondom het villawijkje Hattemse Loo. Omdat de afspraken hierover niet nagekomen werden, dreigt de vereniging met een geldboete. Wat zijn de eisen van VLMH en wat doet de gemeente nu?

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Robin LΓΆwik wint criterium Nunspeet met overmacht

Robin Löwik won woensdagavond met grote overmacht de 48ste wielerronde van Nunspeet. De Nederlands kampioen uit Vriezenveen had na zestig kilometer zeventig seconden voorsprong op het peloton. Tijmen Eising werd tweede, voor Steven Stenekes. Jeroen Breewel werd vierde en won zo het eindklassement.

 • 21 Augustus 2019 om 22:44

Gemist? Omstreden megastal in MariΓ«nheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus.

 • 21 Augustus 2019 om 21:59

Testers bepalen of nieuwe onderdelen van geschiedenisproject Verhaal van Putten goed zijn uitgedacht

Ze zijn bijna klaar voor gebruik: de break-in-box en belevingsroute die nauw verbonden zijn met de razzia van Putten. Het enige dat nog rest is een ultieme test. Vandaar de oproep aan 10- tot 12-jarigen, tieners, volwassenen en opa's en oma's zich aan te melden om vrijdag de nieuwe onderdelen van het geschiedenisproject Verhaal van Putten uit te proberen.

 • 21 Augustus 2019 om 19:00

Overlast door agressieve roofvogel in Oldebroek lijkt voorbij

De overlast door een agressieve roofvogel aan de Bovenheigraaf in Oldebroek lijkt voorbij. Het beest stortte zich begin deze zomer op passerende hardlopers, fietsers en zelfs voorbijrijdende auto’s. De gemeente plaatste daarop verkeersborden om weggebruikers te waarschuwen.

 • 21 Augustus 2019 om 18:00

Ongeluk op A28 bij Strand Nulde, vertraging voorbij

Op de A28 bij Strand Nulde is aan het einde van de middag een ongeluk gebeurd. Na het ongeluk ontstond een flinke file, die op het hoogtepunt een vertraging van ruim een uur opleverde.

 • 21 Augustus 2019 om 16:34

Karakteristiek kunstwerk Woodhenge in Putten ligt op gemeentewerf

Wat moet er gebeuren met het kunstwerk Woodhenge De Tijd in Putten? Het bekende houten kunstwerk ligt op de gemeentewerf van Putten en eigenlijk weet niemand er goed raad mee.

 • 21 Augustus 2019 om 16:00

Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

 • 21 Augustus 2019 om 15:31
❌