[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Nijmegen e.o.

Joshua Smits durft bij Almere City weer vooruit te kijken

MIDDELAAR/NIJMEGEN - Joshua Smits staat weer onder de lat. Eindelijk. Hij knokte zich terug na twee armbreuken en een afgescheurde kruisband. In Almere is hij nu de nummer één.

 • 23 Augustus 2019 om 09:39

Bert vond identiteitsplaatje van al bijna 75 jaar vermiste Amerikaan: β€˜Ik kreeg er kippenvel van’

PERSINGEN - Met zijn metaaldetector vond Bert Rosendal in een akker bij Persingen het identiteitsplaatje van een Amerikaanse soldaat die al bijna 75 jaar wordt vermist. ,,Kippenvel kreeg ik ervan.”

 • 23 Augustus 2019 om 11:27

Rob Jaspers over het nut van het Democratiefestival: β€˜Luister naar die ander’

Kinderboekenschrijver Guus Kuijer zette me laatst aan het denken. Hij twitterde: ‘Kenmerkend voor een democratie: niemand krijgt voor 100 procent zijn zin. Kenmerkend voor een dictatuur: iemand krijgt voor 100 procent zijn zin.’ Eveneens meldde hij: ‘in een democratie maak je van de oppositie niet je vijand.’

 • 23 Augustus 2019 om 11:00

Oud papier gaat clubs in Heumen minder geld opleveren

MALDEN - Clubs en verenigingen in de gemeente Heumen die oud papier ophalen, raken over een periode van drie jaar ongeveer een derde van hun inkomsten kwijt.

 • 23 Augustus 2019 om 10:48

Ruud en Maaike maakten wereldreis met hun kinderen van 5 en 9: β€˜Ons leven is veranderd’

MOOK - Een halfjaar op wereldreis met twee jonge kinderen? Het kán. Dat bewijzen Ruud Wijnen (38) en zijn vriendin Maaike van der Heiden (39) uit Mook. Maandenlang trokken ze door Nepal, Vietnam, Cambodja en Australië, met dochters Terra (9) en Maila (5).

 • 23 Augustus 2019 om 09:52

Op wereldreis met jonge kinderen: voor Ruud en Maaike kwam een grote droom uit

MOOK - Een halfjaar op wereldreis met twee jonge kinderen? Het kán. Dat bewijzen Ruud Wijnen (38) en zijn vriendin Maaike van der Heiden (39) uit Mook. Maandenlang trokken ze door Nepal, Vietnam, Cambodja en Australië, met dochters Terra (9) en Maila (5).

 • 23 Augustus 2019 om 09:52

Kraken is illegaal, dus waarom komt de politie niet meteen ontruimen? β€˜OM en politie wachten liever even af’

Niet alleen in Amstelveen komt het voor. Ook Nijmegenaar Arno Cup treft op maandag 17 december krakers in zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

 • 23 Augustus 2019 om 09:06

Speurwerk om kinderen in graven van Weezenkerkhof Neerbosch een gezicht te geven

NIJMEGEN - Voor 1 euro nam Stichting Memento Mori het Weezenkerkhof Neerbosch over van een projectontwikkelaar. Nu begint de zoektocht naar het verhaal van de 480 weeskinderen die hier begraven liggen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:14

Lent boos: nog steeds geen brief van Nuon over warmtenet

NIJMEGEN - In mei zou het al gebeuren, maar veel klanten van het Nuon-warmtenet in Lent en Oosterhout hebben nog steeds niet de beloofde brief gekregen dat zij niet hoeven te vrezen voor een forse boete als zich laten afsluiten. Het energiebedrijf heeft bewoners, die er al langer wonen, overgeslagen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:07

Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand: β€˜De politie had die gasten eruit moeten werken’

NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Broers Malvertmoorden vragen om voorlopige vrijlating

ARNHEM - De twee Nijmeegse broers D., die vastzitten voor de dubbele Malvertmoorden uit 2016, hebben donderdagmiddag het gerechtshof in Arnhem met klem verzocht hen voorlopig vrij te laten.

 • 22 Augustus 2019 om 18:18

Feestelijke opening Gebroeders van Lymborch Huis

NIJMEGEN - Geen festival dit jaar, maar wel een Gebroeders van Lymborch Zondag op 25 augustus in Nijmegen. Een feestelijke dag met middeleeuwse personages, muziek en etenswaar om de opening van het Gebroeders van Lymborch Huis te vieren.

 • 22 Augustus 2019 om 16:58

Braken in β€˜Blik op NEC’: drie punten mee naar Nijmegen en ik scoor tegen Roda JC

NIJMEGEN - In de rubriek ‘Blik op NEC’ neemt Sven Braken geen blad voor de mond. De aanvalsleider van de Nijmegenaren voorspelt voor vrijdagavond niet alleen een overwinning op Roda JC, maar ook nog eens dat hij scoort.

 • 22 Augustus 2019 om 16:24

NEC houdt rekening met vertrek van Okita

NIJMEGEN - Jonathan Okita kan weer spelen na zijn lichte liesblessure, maar de trainers van NEC houden de 23-jarige aanvaller vrijdagavond voorlopig op de bank in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Op de linkerflank krijgt Randy Wolters na zijn sterke zestig minuten tegen Jong Ajax (3-3) de voorkeur. Wolters stond op De Toekomst met twee afgemeten voorzetten aan de basis bij de doelpunten van Sven Braken en Anthony Musaba.

 • 22 Augustus 2019 om 15:44

Waalkade kleurt oranje bij boeddhistische ceremonie

NIJMEGEN - Bij het Labyrinth aan de Waalkade verzamelt zich komende zondagochtend een groep van vijftien boeddhistische monniken voor een bijzondere openbare ceremonie: de Dag van het Geven.

 • 22 Augustus 2019 om 15:17

Zonnebrillen-dief: β€˜Ik ging pas nΓ‘ de diefstal naar binnen’

NIJMEGEN / WIJCHEN - Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Een wekelijks verslag uit de rechtszaal.

 • 22 Augustus 2019 om 13:40

Mega-onderzoek naar dertigersbrein in Nijmegen: duizend deelnemers gezocht

NIJMEGEN - Het menselijk brein ontrafelen en beter begrijpen. Dat willen de Radboud Universiteit, het Radboudumc en het Max Planck Instituut. Daarom hebben ze een immens onderzoek op poten gezet: voor de Healthy Brain Study worden duizend dertigers een jaar lang gevolgd en getest.

 • 22 Augustus 2019 om 13:10

Eredivisie begint: ineens moeten Cobussen en Kersten vechten voor hun plek

NIJMEGEN - De eredivisie voor vrouwen begint vrijdag en telt drie voetbalsters uit de regio Nijmegen. Joy Kersten, Sophie Cobussen en Bonita Theunissen. ,,Alles draait om voetbal.”

 • 22 Augustus 2019 om 12:46

Tini is slachtoffer van jarenlange pesterijen: β€˜Poep in mijn brievenbus, maar niemand doet wat’

NIJMEGEN - Tini Heijnen uit Nijmegen is als bewoner van een flatwoning in de wijk Zwanenveld geregeld slachtoffer van pesterijen. Wat hij niet snapt: ,,Waarom helpen politie, Talis en Ziggo mij niet om de dader op te sporen?”

 • 22 Augustus 2019 om 11:30

Moedige Nijmeegse vegan-kok Anneke overleeft aangebrande tempeh in β€˜Uit Mijn Keuken’

NIJMEGEN - ‘Mag ik even een knuffel?’ De Nijmeegse Anneke Comello zat er even doorheen toen de tempehsticks die ze haar gasten wilde voorzetten, aangebrand bleken. En dan was er ook nog kritiek op de door haar gehanteerde buffetvorm. Maar het kwam goed.

 • 22 Augustus 2019 om 11:04
❌