[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Liemers

Ongeluk bij knooppunt Waterberg; file op A12 en A50 bij Arnhem

ARNHEM - Verkeer op rijksweg A12 bij Arnhem loopt in oostelijke én westelijke richting vast na een ongeluk kort na 10.30 uur, even ten oosten van knooppunt Waterberg. Daar is voor bergingswerkzaamheden in oostelijke richting een rijstrook afgesloten. Daardoor stroopt ook het verkeer op de A50 op.

 • 23 Augustus 2019 om 11:16

Kunstenaars schilderen naoorlogse iconen bij station Arnhem Centraal

ARNHEM - Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland én Arnhemse. Chris Matser, de burgemeester die Arnhem er weer bovenop hielp. Ome Joop Legerstee, de oprichter van de (later) naar hem genoemde Tour die veel Arnhemse kinderen hun eerste vakantie bezorgde.

 • 21 Augustus 2019 om 17:47

Hoeveelheid poepbacteriΓ«n Rhederlaag acceptabel: β€˜Niks mis met het water hier’

GIESBEEK/LATHUM - Claudio Maroni (52) uit Westervoort loopt donderdag met zijn luchtbed onder de arm naar de waterrand van het Rhederlaag. ,,Ik was straks lekker aan het dobberen toen ik iemand hoorde zeggen dat het water was afgekeurd. Maar volgens mij is er niks mis mee. Het is heerlijk!”

 • 23 Augustus 2019 om 09:02

Aantal arbeidsmigranten Liemers stijgt met 30 procent per jaar

DIDAM - Het aantal arbeidsmigranten dat in de Liemers werkt, is de afgelopen jaren met gemiddeld 30 procent per jaar gestegen naar een aantal van 3570 in 2017. Van alle banen in de Liemers wordt circa 8 procent ingevuld door arbeidsmigranten waarvan de meesten uit Polen en Roemenië komen.

 • 23 Augustus 2019 om 08:04

Auto slaat via vangrail over de kop op A12 bij Babberich

BABBERICH - Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag achter op een rijdende vrachtwagen gebotst op de A12 bij afslag Babberich en vervolgens via de vangrail over de kop geslagen en tot stilstand gekomen. De auto van de man is daarbij volledig verwoest.

 • 23 Augustus 2019 om 07:16

Van Amerongen zet extra bergingswagens in om op tijd te zijn bij botsingen in verkeersdrukte rond Arnhem

DUIVEN / ARNHEM - In Duiven, bij de Apeldoornseweg en bij GelreDome in Arnhem, in Lent en in Ede staan ze dagelijks klaar bij toerbeurt. Op die manier krijgt het bergingsbedrijf uit Arnhem het nog net voor elkaar om binnen 10 minuten bij een incident te komen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:16

Maico en Arleen zijn Citrofiel en daar zijn ze trots op

DOESBURG - Hun voorliefde voor Citroëns bracht Maico Hubers en Arleen Vaags uit Doesburg bij elkaar. Er moet ze allebei eerst iets van het hart. Ze hebben niet altijd in een Citroën gereden. Hij reed ooit in een Volvo omdat een Citroën te duur was voor de lease. Zij rijdt voor het werk in een Peugeot. ,,Dat is echt uit nood geboren’’, verdedigt Arleen Vaags (49) zich.

 • 22 Augustus 2019 om 13:34

Grondige inspectie van Diemse toren: laatste grote onderhoudsbeurt was 60 jaar geleden

DIDAM - Het bestuur van de Gabriëlparochie laat de technische staat van de toren van de Mariakerk in Didam grondig onderzoeken. Na eerdere inspecties bleek al dat het Baumberger zandsteen aan de kerktoren, ook wel de Diemse toren genoemd, steeds verder afbrokkelt.

 • 22 Augustus 2019 om 11:30

Ongeveer één op de twaalf inwoners van Duiven drinkt 'te veel’

DUIVEN/ZEVENAAR - De gemeente Duiven behoort tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die overmatig alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

 • 22 Augustus 2019 om 10:28

File op A12 tussen Duitse grens en Duiven door botsing drie auto's: weg weer vrij

DUIVEN - Drie auto's zijn donderdagmorgen op de A12 ter hoogte van Duiven betrokken geraakt bij een ongeluk. Door het ongeval is een file ontstaan op de A12 tussen de Duitse grens en Duiven. Niemand is gewond geraakt.

 • 22 Augustus 2019 om 08:48

Toevallig acteur uit Doesburg belandt op rode loper in Indonesisch Soerabaja: β€˜Bizar dit’

DOESBURG - Hij gaat op de foto met fans en deelt handtekeningen uit. Rob Hammink (58) uit Doesburg is overdonderd door alle aandacht op de rode loper in Soerabaja. De geboren Achterhoeker kreeg eerder dit jaar tot zijn grote verrassing een rol in de Indonesische film Bumi Manusia.

 • 22 Augustus 2019 om 08:44

Geen uitbreiding aantal staanplaatsen op Spinnekoptribune van De Graafschap

DOETINCHEM - Er komen voorlopig niet meer staanplaatsen op de Spinnekoptribune in stadion De Vijverberg. Mensen die nu op een zitplaats zitten willen niet verkassen.

 • 22 Augustus 2019 om 06:45

Twijfel over sleetje rijden op Bult van Putman

WESTERVOORT - Wandelaars zijn van harte welkom op de voormalige vuilnisbelt in Westervoort. Maar of dat in de winter ook voor kinderen met een slee gaat gelden? Natuurmonumenten maakt zich zorgen over de veiligheid.

 • 22 Augustus 2019 om 06:45

Jan Span is de nieuwe koning van Aerdt

AERDT - Jan Span is de nieuwe koning van schuttersvereniging Eensgezindheid in Aerdt. Tijdens de kermis schoot Span, de enige kandidaat, met een welgemikt schot de romp van de vogel naar beneden.

 • 21 Augustus 2019 om 14:53

Geen gestolen auto, maar wΓ©l beschonken bestuurder en openstaande boete na aanhouding bij Beek

BEEK/ ELTEN - De politie wilde dinsdag een auto aanhouden omdat het vermoeden bestond dat deze gestolen was. Bij aanhouding bleek dit niet het geval, maar wél dat de bestuurder te veel had gedronken en dat hij nog een geldboete had openstaan.

 • 21 Augustus 2019 om 14:45

Johan Derksen heeft de blues weer op de kaart gezet

Wat is dat toch met de Liemers en blues? Afgelopen weekend togen honderden naar het Remigiusplein in Duiven om zich te laven aan een reeks van bands die deze muziek voortbrengen.

 • 21 Augustus 2019 om 14:09

Pim uit Zeddam is gegrepen door het dirigeren

ZEDDAM - Dirigent Pim Cuijpers is even terug in de Achterhoek. De jonge dirigent staat woensdag in Amphion met zijn Symfonie Project.

 • 21 Augustus 2019 om 13:45

Ouderen eten samen in Oud-Zevenaar: β€˜Het is zo’n succes, prachtig toch?’

OUD-ZEVENAAR - Wat er vandaag op het menu staat? ,,Kijk maar eens, dan krijg je trek’', zegt Thea van Uum (71), wijzend op een papier dat op tafel ligt. Na een voorgerecht in de vorm van romige aspergesoep volgen een kalkoenschnitzel in pittige saus met groenten en aardappelgerechten. Het toetje van deze middag is de ‘Summer Surprise’.

 • 21 Augustus 2019 om 12:30

Drie auto's botsen tegen elkaar: file op A12 tussen Duitse grens en Zevenaar

ZEVENAAR - Drie auto's zijn woensdagmorgen betrokken geraakt bij een ongeval op de A12 ter hoogte van Zevenaar. Door het ongeluk stond er een file tussen de Duitse grens en Zevenaar. De vertraging was op het hoogtepunt tegen 11.00 uur ongeveer een half uur.

 • 21 Augustus 2019 om 11:43

β€˜Operatie’ Mosterdhof gaat nu echt beginnen

WESTERVOORT- Groen licht voor een grondige opknapbeurt voor de Mosterdhof in Westervoort. Het experimentele wijkje uit de jaren 70 moet in 2030 weer bruisen. Op 12 september is er een wijkconferentie waar bewoners hun wensen kenbaar kunnen maken.

 • 21 Augustus 2019 om 09:57
❌