[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - De Vallei

Buurt ageert tegen komst begeleid wonen in Edese straat

EDE - Zorgverlener Boriz wilde aan de Geerestein in Ede een huis voor begeleid wonen openen. De buurt was niet geïnformeerd, werd boos en houdt de komst vooralsnog tegen.

 • 23 Augustus 2019 om 11:30

β€˜Geef jezelf ook eens een cadeautje’

De ingepakte gladiolen zitten goed vast onder de snelbinders, Tanja Duijnhouwer kijkt voldaan voor zich uit.

 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Groot gaslek aan Klaphekweg Ede: tankstation Firezone afgesloten uit voorzorg

EDE - Bij graafwerkzaamheden is deze vrijdagochtend rond half elf aan de Klaphekweg in Ede een grote gasleiding geraakt. Daardoor kon gas uitstromen en ontstond een gevaarlijk situatie. De breuk in de leiding is vlakbij tankstation Firezone. De brandweer heeft het tankstation uit voorzorg gesloten.

 • 23 Augustus 2019 om 10:52

Fantasieland Ede wéér op zoek naar nieuwe locatie: β€˜We willen niet duizend kinderen teleurstellen’

EDE - Kindervakantiespelweek Fantasieland in Ede moet alweer op zoek naar een nieuwe locatie. Dit jaar wordt de 19e editie voor minstens 900 kinderen nog gehouden op de voormalige atletiekbaan van de Elias Beeckmankazerne, maar dat kan volgend jaar niet meer.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

Edese Heidekoningin Inge adviseert: β€˜Blijven zwaaien, ook al ben je het zat’

EDE - De heidekoningin in Ede is een begrip. En nog altijd verveelt het fenomeen niet. Kavita Mohan (30) is dit jaar heidekoningin, Inge Buijs-Snijders (60) vervulde die functie 34 jaar geleden. ,,Tijdens de Vlegeldag ben je helemaal kapot."

 • 23 Augustus 2019 om 08:30

'Blijven zwaaien, ook al ben je het zat’

EDE - De heidekoningin in Ede is een begrip. En nog altijd verveelt het fenomeen niet. Kavita Mohan (30) is dit jaar heidekoningin, Inge Buijs-Snijders (60) vervulde die functie 34 jaar geleden. ,,Tijdens de Vlegeldag ben je helemaal kapot."

 • 23 Augustus 2019 om 08:30

Pro Persona verkeert in zwaar weer en haalt bedden weg uit Ede

EDE - Pro Persona haalt alle bedden weg uit haar dependance in Ede. De organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg zou een miljoenentekort hebben en moeten inbinden. Personeelsleden werden donderdag ingelicht over de sluiting.

 • 23 Augustus 2019 om 06:51

CHE maakt pabo makkelijker te combineren met werk: een vijfde meer studenten

EDE - De Christelijke Hogeschool Ede telt dit studiejaar maar liefst 20 procent meer eerstejaars Pabo-studenten dan vorig jaar. Dat is te danken aan de nieuwe varianten van de studie die het mogelijk maken de pabo te volgen naast een baan.

 • 23 Augustus 2019 om 07:01

Flinke cheque voor theehuis in Dragonderpark Veenendaal

VEENENDAAL Het theehuis in het Veenendaalse Dragonderpark is bijna klaar. En voor de bouw van de nieuwe aanwinst heeft het dierenkampje Dragonder een cheque van 25.000 euro gekregen.

 • 22 Augustus 2019 om 20:15

Wegen afgesloten voor Wings of Freedom

EDE - Vanwege het evenement Wings of Freedom is de N224 zaterdag afgesloten tussen het tankstation bij De Klomp en de Kade. De afsluiting is van 08.00 tot 18.00 uur.

 • 22 Augustus 2019 om 19:05

Studente net buiten campus aangevallen door gemaskerde man

WAGENINGEN - Een studente is in Wageningen aangevallen door een gemaskerde man. Dat is woensdag rond middernacht gebeurd, net buiten de campus. Dat was op de hoek van de Dijkgraaf en de Plassteeg in Wageningen.

 • 22 Augustus 2019 om 17:18

Edenaar verbouwde pand Arnhemse zorginstelling met koevoet en hamer: OM eist tbs

ARNHEM/EDE - Een 25-jarige man uit Ede stond donderdagmiddag voor de rechter, omdat hij bij een forensisch psychiatrische zorginstelling in Arnhem met een breekijzer en hamer het pand zou hebben verbouwd. Volgens de aanklager heeft hij óók twee personeelsleden ernstig bedreigd op 18 december vorig jaar.

 • 22 Augustus 2019 om 16:15

Luchtlandingsoperatie Market Garden krijgt een officiΓ«le herdenkingsmunt

ARNHEM - Er is een munt in aantocht ter herinnering van 75 jaar Operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie uit de Nederlandse geschiedenis. De geallieerden probeerden daarmee in 1944 vergeefs nazi-Duitsland op de knieën te krijgen.

 • 22 Augustus 2019 om 14:48

Roker vanaf 1 oktober niet meer welkom bij ziekenhuis Ede

EDE - Het ziekenhuis Gelderse Vallei is vanaf 1 oktober 2019 volledig rookvrij. Er mag dan niet meer gerookt worden in het ziekenhuis én op het ziekenhuisterrein in Ede.

 • 22 Augustus 2019 om 14:04

Bekrasser van auto’s die in Ede bijna twee mensen omver reed blijft langer vastzitten

EDE - De Edese man die ervan wordt verdacht dat hij op zondag 4 augustus in Ede auto's bekraste en tijdens zijn vlucht met zijn auto bijna twee mensen omver reed, moet langer in de gevangenis blijven. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd.

 • 22 Augustus 2019 om 12:23

Kortsluiting lamp oorzaak van rook in Rhenens zwembad

RHENEN - De brandweer is donderdagochtend met meerdere wagens uitgerukt naar zwembad 't Gastland in Rhenen. Er was sprake van rook in de fitnessruimte.

 • 22 Augustus 2019 om 09:41

Inkrimping goed zichtbaar bij Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL - De grote namen rijden niet meer in de Veenendaal-Veenendaal Classic. Zakaria Dempster volgt Dylan Groenewegen op.

 • 22 Augustus 2019 om 10:18

Het geheim van een gelukkig huwelijk

Met een grote bos bloemen stapt Jan Harms op zijn fiets. De bos moet enkele straten passeren, voordat de Edenaar thuis zijn vrouw kan verrassen.

 • 22 Augustus 2019 om 10:00

Al vijftig jaar baantjes trekken in het Bennekomse bad

BENNEKOM - Zwembad de Vrije slag leeft al lang niet meer van het baantjes trekken en het glijden alleen. Vijftig jaar na de eerste openingsdag kent het zwembad ook duikers, een hondenplons-traditie en nu ook beachvolleybalvelden.

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Bouwdorp Veenendaal binnen een uur uitverkocht: β€˜Vreselijk kinderen teleur te moeten stellen’

VEENENDAAL - Het bouwdorp van Veenendaal heeft de grenzen van de groei bereikt. Dit jaar was het evenement al binnen een uur uitverkocht. ,,Het wordt tijd voor een grootschalige verandering", aldus Saskia van de Graaf van de organisatie. ,,Het is vreselijk om kinderen teleur te moeten stellen.”

 • 22 Augustus 2019 om 07:01
❌