[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Betuwe

Belijning toch alvast aangescherpt tegen β€˜dijkduikelaars’

DOORNENBURG/ ANGEREN - Eigenlijk wilde Lingewaard niks aan de dijkwegen doen, totdat over een paar jaar op diverse locaties dijkverzwaring is uitgevoerd. Waarmee ook de discussie ‘motoren op de dijk’ even tot rust kon komen.

 • 23 Augustus 2019 om 11:11

Aantal Betuwse bijstandsuitkeringen blijft hoog

BEMMEL/ ELST - Ondanks de economische piek van de afgelopen vijf jaar lukt het niet of nauwelijks om het aantal Betuwenaren dat in de bijstand zit omlaag te krijgen. Dat is een tegenvaller voor Lingewaard en Overbetuwe, omdat ze deels aan de bijstandsuitkeringen moeten meebetalen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:45

Lent boos: nog steeds geen brief van Nuon over warmtenet

NIJMEGEN - In mei zou het al gebeuren, maar veel klanten van het Nuon-warmtenet in Lent en Oosterhout hebben nog steeds niet de beloofde brief gekregen dat zij niet hoeven te vrezen voor een forse boete als zich laten afsluiten. Het energiebedrijf heeft bewoners, die er al langer wonen, overgeslagen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:07

Midgetgolfen en kegelen bij indoorspeelparadijs Monkey Town

ARNHEM - Het Arnhemse indoorspeelparadijs Monkey Town gaat uitbreiden. Vanaf 1 oktober krijgt eigenaar Renate Vesters in het complex aan de Cruquiusweg de beschikking over een tweede, aangrenzende hal. Daarin komen onder andere een kegel- en een negen holes midgetgolfbaan.

 • 23 Augustus 2019 om 06:56

Brandlucht in de Betuwe door grote brand in varkensstal Streefkerk

TIEL - Een brand in een varkensstal in Streefkerk, ten oosten van Rotterdam, zorgt deze donderdagavond voor een brandlucht in de omgeving van Geldermalsen, Deil, Tricht en Tiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Die verwacht dat de stank zich de komende uren verder zal verspreiden over de regio.

 • 22 Augustus 2019 om 20:36

Wageningsestraat Zetten twee dagen dicht voor aanbrengen nieuw asfalt

ZETTEN - De Wageningsestraat (N836) bij Zetten gaat maandag en dinsdag volledig op slot. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde bij scholengemeenschap HPC en de Lingebrug.

 • 22 Augustus 2019 om 17:09

Braken in β€˜Blik op NEC’: drie punten mee naar Nijmegen en ik scoor tegen Roda JC

NIJMEGEN - In de rubriek ‘Blik op NEC’ neemt Sven Braken geen blad voor de mond. De aanvalsleider van de Nijmegenaren voorspelt voor vrijdagavond niet alleen een overwinning op Roda JC, maar ook nog eens dat hij scoort.

 • 22 Augustus 2019 om 16:24

NEC houdt rekening met vertrek van Okita

NIJMEGEN - Jonathan Okita kan weer spelen na zijn lichte liesblessure, maar de trainers van NEC houden de 23-jarige aanvaller vrijdagavond voorlopig op de bank in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Op de linkerflank krijgt Randy Wolters na zijn sterke zestig minuten tegen Jong Ajax (3-3) de voorkeur. Wolters stond op De Toekomst met twee afgemeten voorzetten aan de basis bij de doelpunten van Sven Braken en Anthony Musaba.

 • 22 Augustus 2019 om 15:44

Beloning voor trein-gebaar na goal is binnen: station Linssen Centraal geopend

ARNHEM - Vitesse-voetballer Bryan Linssen heeft een eigen station: Linssen Centraal. De spits verdiende de naamgeving met de trein-gebaren die hij maakte na zijn doelpunt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle dit weekend.

 • 22 Augustus 2019 om 14:28

Panne bij pontje Slijk-Ewijk/Beuningen: vandaag en morgen uit de vaart

SLIJK-EWIJK/BEUNINGEN - Het fiets- en voetveertje tussen Slijk-Ewijk en Beuningen is vandaag en morgen - donderdag en vrijdag - uit de vaart. Een waterpomp is kapot, waardoor het pontje noodgedwongen aan de wal moet blijven.

 • 22 Augustus 2019 om 11:08

Betuwse oorlogshistorie in drie toneelstukken vervat

ELST/OOSTERHOUT/SLIJK-EWIJK - Toneelstukken over de strijd in 1944 en de bevrijding van de Betuwe in 1945. Alweer? ,,Natuurlijk gebeurt er al veel, met optochten en re-enactors. En uiteraard is het verhaal van het Manneneiland al vaak verteld, maar dan wel de geromantiseerde versie. Toneel is dan toch anders.”

 • 22 Augustus 2019 om 09:38

Deal rond: Thelander van Vitesse naar Aalborg

ARNHEM - Rasmus Thelander is verlost van Vitesse. De centrumverdediger vertrekt per direct naar Aalborg. Bij de club uit Denemarken begon hij zijn sportcarrière. Hij hoopt er nu nieuw voetbalgeluk te vinden.

 • 22 Augustus 2019 om 09:30

β€˜Bestorming’ van kasteel: Iedereen wil kasteelheer worden in Doornenburg

DOORNENBURG - De tijd dat kastelen door een vijand werden bestormd, ligt al eeuwen achter ons. Anno 2019 is zo’n ‘bestorming’ zelfs goed nieuws. Kasteel Doornenburg is op zoek naar een kasteelheer (m/v) en bestuurslid Doeko Pinxt heeft maar liefst 145 sollicitatiebrieven ontvangen.

 • 22 Augustus 2019 om 07:27

DΓ© oplossing voor hete zomers? Nederlandse quinoa doet het goed op de droge akkers

ANGEREN - Boeren kampen met lagere opbrengsten van hun gewassen en zelfs misoogsten door de extreem droge zomers. ‘Supergraan’ quinoa kan uitkomst bieden, maar niet op de korte termijn.

 • 22 Augustus 2019 om 07:15

FinanciΓ«le risico’s voor spoortunnel Elst afgedekt

ELST - Overbetuwe heeft de financiën voor de aanleg van de spoortunnel op de Rijksweg-Noord rond. Wethouder Jan van Baal kreeg deze week de harde toezegging van provincie en rijk over hun bijdragen.

 • 22 Augustus 2019 om 07:15

Nieuwbouw Helster bij station Elst

ELST - Overbetuwe gaat voor nieuwbouw van sporthal en zwembad De Helster bij Elst Centraal. De nieuwbouw zou in 2022 moeten beginnen.

 • 22 Augustus 2019 om 07:00

Betuwse klei levert prima vlas voor linnen kleding op

HEMMEN/ RANDWIJK - Linnen kleding die z'n oorsprong vindt op Betuwse akkers: het kán en wordt als het aan Arnhemse Artezstudenten ligt de normaalste zaak van de mode- én landbouwwereld.

 • 21 Augustus 2019 om 16:47

β€˜Taekwondo gaat om een beter mens worden’

ELST - De Elstenaren Paul van Beersum en Willem Jansen noemen zichzelf taekwondobroers. Ze haalden onlangs beiden de zesde dan in hun tak. ,,Wij beoefenen geen vechtsport, maar een vechtkunst.”

 • 21 Augustus 2019 om 14:09

Docent Ralf: β€˜Ik vond zes weken vakantie echt lang, maar het went’

,,De vakantie bevalt me echt goed’’, vertelt Ralf van Kesteren (34) met een ontspannen houding. Op zijn arm heeft hij zoontje Jelte (1), die driftig heen en weer beweegt en zijn vader enkele kusjes geeft.

 • 21 Augustus 2019 om 12:38

Transferontwikkelingen bij Vitesse: Serero en Thelander dicht bij vertrek

ARNHEM - De transfer van Thulani Serero naar Al Jazira is in de afrondende fase beland. De Zuid-Afrikaan van Vitesse hoopt de komende dagen de overgang naar de de Verenigde Arabische Emiraten te beklinken. Hij ontbreekt daarmee op het trainingsveld van de Arnhemse club.

 • 21 Augustus 2019 om 10:48
❌