[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Achterhoek

Meddo verliest zijn enige supermarkt

WINTERSWIJK-MEDDO – Het Winterswijkse kerkdorp Meddo verliest zijn enige supermarkt. De Dagwinkel aan de Geldereschweg sluit per 14 september zijn deuren. Oorzaak is de te lage omzet. De winkel is eigendom van groothandel Van Tol Retail en is de voortzetting van de vroegere Sparwinkel van Jan en Lucy Lanting, die de zaak ruim dertig jaar lang leidden.

 • 23 Augustus 2019 om 11:45

Topdrukte verwacht bij Buitenfilm in tuin Villa Ruimzicht

DOETINCHEM - ,,Neem geen bankstel mee en ook geen matras, maar liever een klein tuinstoeltje", zegt John von der Linden, namens De Gruitpoort organisator van Buitenfilm in Doetinchem. Vrijdagavond draait de Queen-film Bohemian Rhapsody in de tuin voor Hotel Villa Ruimzicht. Von der Linden verwacht ruim 1.000 bezoekers.

 • 23 Augustus 2019 om 10:45

Nijland wil zich nog steeds bewijzen bij De Graafschap

DOETINCHEM - Het vertrek van Youssef El Jebli maakt bij De Graafschap de weg weer vrij voor Stef Nijland. De spelmaker krijgt, na twee weken vol teleurstelling en onbegrip, de kans zich te bewijzen tegen FC Volendam.

 • 23 Augustus 2019 om 09:58

Gewonden door ongeval met scooter in Doetinchem

DOETINCHEM - Twee personen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt door een ongeval met de scooter in Doetinchem. De twee, een jongen en een meisje, gingen onderuit op een drempel op het Van Zadelhofplein.

 • 23 Augustus 2019 om 09:52

Aantal arbeidsmigranten Liemers stijgt met 30 procent per jaar

DIDAM - Het aantal arbeidsmigranten dat in de Liemers werkt, is de afgelopen jaren met gemiddeld 30 procent per jaar gestegen naar een aantal van 3570 in 2017. Van alle banen in de Liemers wordt circa 8 procent ingevuld door arbeidsmigranten waarvan de meesten uit Polen en Roemenië komen.

 • 23 Augustus 2019 om 08:04

Geleende porsche moet terug naar erfgenamen van overleden miljonair Westerman

LICHTENVOORDE - Oud-racekampioen Peter Ecury moet de erfgenamen van de vorig jaar in Lichtenvoorde overleden multimiljonair Albert Westerman een peperdure Porsche teruggeven. De vijf kinderen van Westerman eisten de Porsche 911 Coupé met een waarde van 3 ton met succes via de rechter terug, zo meldt Dagblad van het Noorden.

 • 23 Augustus 2019 om 07:45

Zon heeft vrij spel in wijngaard Hesselink

WINTERSWIJK - Zo'n topjaar als vorig jaar zal het niet worden, maar wijnboer Gerhard Ensing heeft toch nog hoop op een goede oogst in zijn wijngaard Hesselink in Winterswijk. Gisteren leidde zijn zus Erna een aantal bezoekers door de wijngaard

 • 23 Augustus 2019 om 07:33

Van Amerongen zet extra bergingswagens in om op tijd te zijn bij botsingen in verkeersdrukte rond Arnhem

DUIVEN / ARNHEM - In Duiven, bij de Apeldoornseweg en bij GelreDome in Arnhem, in Lent en in Ede staan ze dagelijks klaar bij toerbeurt. Op die manier krijgt het bergingsbedrijf uit Arnhem het nog net voor elkaar om binnen 10 minuten bij een incident te komen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:16

Van den Boomen in beeld bij De Graafschap

DOETINCHEM - Branco van den Boomen staat hoog op de verlanglijst van De Graafschap. De Doetinchemse eerstedivisionist hoopt de 24-jarige middenvelder van FC Eindhoven op korte termijn binnen te hengelen.

 • 22 Augustus 2019 om 22:39

Burgemeester breekt lans voor supporters die vuurwerk ontstaken: β€˜Boete is verkeerd signaal’

DOETINCHEM/ZEIST - Een verkeerd signaal, vindt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, de boete die is opgelegd aan De Graafschap omdat supporters vuurwerk ontstaken bij twee wedstrijden op De Vijverberg.

 • 22 Augustus 2019 om 19:59

El Jebli op weg naar Saudi-ArabiΓ«, Thomassen en Nijland in de basis bij De Graafschap

DOETINCHEM - Youssef El Jebli ontbreekt vrijdagavond (20.00 uur) definitief in de selectie van De Graafschap voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder staat op het punt te vertrekken bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

 • 22 Augustus 2019 om 16:46

For better

COLUMN Documentaires over andere landen boeien mij. Ze zijn leerzaam, relativeren je Achterhoekse blikveld en als je naar zo’n land toe wilt, ben je wat voorbereid.

 • 22 Augustus 2019 om 16:44

Celstraf voor man uit Ulft na stelen van koperen leidingen waarna explosiegevaar ontstond

ARNHEM – Een 45-jarige man uit Ulft is deze donderdag veroordeeld tot twintig maanden cel voor het stelen van koperen leidingen uit een leegstaande woning in Silvolde, waarna explosiegevaar ontstond.

 • 22 Augustus 2019 om 15:00

Motorrijder gewond door botsing met auto in Etten

ETTEN - Een motorrijder is donderdagmiddag gewond geraakt door een botsing met een auto in Etten. De automobilist wilde op de Zeddamseweg linksaf een oprit oprijden. Een achteropkomende motorrijder had dit te laat in de gaten, waardoor de botsing ontstond.

 • 22 Augustus 2019 om 14:27

De Graafschap-trainer Snoei scherpt afspraken met media aan

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei scherpt de afspraken met de media aan. De coach uit Didam staat de pers alleen nog na de laatste training voor een wedstrijd te woord over het komende duel.

 • 22 Augustus 2019 om 13:41

Negatief zwemadvies voor natuurbad bij Scholtenhof in Etten

ETTEN - Het natuurbad bij recreatiecentrum Scholtenhof in Etten heeft een negatief zwemadvies opgelegd gekregen van de provincie Gelderland. Uit metingen van Waterschap Rijn en IJssel blijkt dat de concentraties giftige blauwalgen zijn opgelopen.

 • 22 Augustus 2019 om 13:03

SP wil van staatssecretaris weten of er beddentekort is in de GGZ

DOETINCHEM - SP-fractie in de Tweede Kamer wil van staatssecretaris weten of er een tekort is aan bedden in de geestelijke gezondheidszorg.

 • 22 Augustus 2019 om 11:00

In Oost Gelre drinkt één op de tien β€˜overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

 • 22 Augustus 2019 om 10:27

Toevallig acteur uit Doesburg belandt op rode loper in Indonesisch Soerabaja: β€˜Bizar dit’

DOESBURG - Hij gaat op de foto met fans en deelt handtekeningen uit. Rob Hammink (58) uit Doesburg is overdonderd door alle aandacht op de rode loper in Soerabaja. De geboren Achterhoeker kreeg eerder dit jaar tot zijn grote verrassing een rol in de Indonesische film Bumi Manusia.

 • 22 Augustus 2019 om 08:44

Voorstelling over Terborg, het stadje met maar één straat

TERBORG - Al maanden viert Terborg dat het 600 jaar stadsrechten heeft. Het openluchtspel ‘Het straatje dat zich stad mocht noemen’, dat op 5, 6 en 7 september wordt opgevoerd in het stadje, moet hét sluitstuk worden van het feestelijke jaar. En meteen duidelijkheid geven over het hoe en waarom van de stadsrechten.

 • 22 Augustus 2019 om 07:31
❌