[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 4 April 2020Tubantia - Reggestreek

Corona-update | Doden in helft van Twentse gemeenten, uitvaartbranche merkt gevolgen crisis

ENSCHEDE - Het Twentse nieuws omtrent het coronavirus volgt zich in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te benen is. Daarom maken we elke dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

 • 4 April 2020 om 17:16

Op balkon genieten van muziek en zang in Nijverdal en Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Koren en zangers uit de gemeente Hellendoorn komen in actie om bewoners van seniorenflats en verzorgingshuizen op te vrolijken.

 • 4 April 2020 om 12:11

Bestuurder verliest controle en raakt meerdere bomen in Daarle

DAARLE - Op de Hellendoornseweg bij Daarle is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto van de weg geraakt. De bestuurder raakte meerdere bomen en moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis.

 • 3 April 2020 om 07:13

Bibliotheken Wierden en Enter stillen leeshonger nu online: β€˜Nog steeds veel te bieden’

WIERDEN/RIJSSEN/NIJVERDAL - De bibliotheken in de Reggestreek houden als gevolg van de coronamaatregelen hun deuren gesloten tot in elk geval 29 april. Interim-directeur Henriette Gerrits van de leeszalen in Wierden en Enter vertelt hoe de digitale dienstverlening toch doorgaat.

 • 4 April 2020 om 10:55

Vaten met drugsafval gedumpt in buitengebied van Hellendoorn

HELLENDOORN – Langs de Ossenkampweg, een zandweg in het buitengebied van Hellendoorn, zijn vrijdagavond gedumpte vaten gevonden. In de blauwe tonnen zaten chemicaliën. Volgens de politie gaat het om drugsafval.

 • 4 April 2020 om 08:45

Pure chocola met nootjes voor 97-jarige Catharina uit Nijverdal

NIJVERDAL/WIERDEN - Een tiental vrijwilligers doet dagelijks boodschappen voor de ouderen en kwetsbaren die door corona niet meer de deur uit kunnen. Een van onze verslaggevers hielp een dagje mee.

 • 4 April 2020 om 07:38

Koning belt met bewoner zorgplek Rijssen: β€˜Wat een aardige meneer, hij is net als iedereen’

RIJSSEN - Hij wist vooraf nergens van, maar bewoner Kees van De Hage, een woonlocatie van Philadelphia Zorg in Rijssen, sprak donderdag zomaar even met koning Willem-Alexander.

 • 4 April 2020 om 07:25

Nijverdalse Mats strandt in de Blind Auditions van The Voice Kids

NIJVERDAL - Helaas, het is Mats Hoek (14) uit Nijverdal vrijdagavond niet gelukt om door te dringen naar de volgende ronde van The Voice Kids. Geen van de juryleden draaide om.

 • 3 April 2020 om 20:42

Dit weekend extra controle in Twente: β€˜Als het te druk wordt, gaat de natuur op slot’

ENSCHEDE – Als Twentenaren dit weekend massaal naar parken en natuurgebieden trekken, gaan die onherroepelijk dicht. Daarvoor waarschuwen de beheerders.

 • 3 April 2020 om 20:20

Corona-update | Duitsland wil grens dichtdoen, weer tien corona-opnames ziekenhuizen

ENSCHEDE - Het Twentse nieuws omtrent het coronavirus volgt zich in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te benen is. Daarom maken we elke dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

 • 3 April 2020 om 18:12

Nog geen β€˜corona-effect’ op Twentse woningmarkt, wel meer taxaties

ENSCHEDE – Op de woningmarkt in Twente is nog geen sprake van een corona-effect. Van prijsdaling is nog geen sprake, wel zijn er meer taxaties, maar minder bezichtigingen.

 • 3 April 2020 om 06:14

Luchtig nieuws in coronatijd: videoboodschappen uit heel de regio en babyfoons voor ziekenhuis Winterswijk

Twente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

 • 3 April 2020 om 15:40

Geen feest, maar bevrijdingsvlaggen wapperen volop in Banninksweg in Nijverdal

NIJVERDAL - De ‘bevrijdingsweek’ van de gemeente Hellendoorn is vrijdag begonnen. Geen grote festiviteiten, maar via het nodige vlagvertoon wordt op een veel bescheidener wijze toch het einde van de Duitse bezetting gevierd. ‘Samen zijn we sterk’.

 • 3 April 2020 om 14:42

Tien Twentenaren met coronavirus opgenomen in ziekenhuis: totaal op 145

OLDENZAAL - Er zijn tot nu toe 145 Twentenaren in het ziekenhuis opgenomen na een besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekendmaakte. Dat is tien meer dan donderdag, toen er 135 Twentenaren waren opgenomen. De stijging van het aantal bekende ziekenhuispatiënten is in Enschede het grootst: dat aantal liep binnen 24 uur op van 28 naar 32.

 • 3 April 2020 om 14:32

Plan voor β€˜IJstijdenpad’ op Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Er bestaan plannen voor de aanleg van een IJstijdenpad op de Sallandse Heuvelrug. Het gaat feitelijk om een flinke opwaardering van het reeds jaren bestaande Geologiepad, dat wandelaars laat zien hoe dit bijzondere heuvelachtige natuurgebied in de ijstijd is gevormd.

 • 3 April 2020 om 13:42

SteDoCo-thuis bleek het laatste duel voor Wesselink als trainer van Excelsior’31

RIJSSEN - Excelsior’31 en HSC’21 blijven komend seizoen de hoogst spelende amateurclubs in de regio. Nu het seizoen (voortijdig) ten einde is blikken we terug met beide derdedivisionisten. Vandaag Excelsior’31-trainer Peter Wesselink.

 • 3 April 2020 om 13:33

Radboud (49) uit Wierden kan aan afvalwater zien dat het rustig is op straat

WIERDEN - Thuisblijven kan niet iedereen. Wie werken er door in tijden van corona? En hoe ervaren ze dat?

 • 3 April 2020 om 12:02

Historisch boek over landhuizen langs de Regge gratis digitaal verkrijgbaar

NIJVERDAL - De aan de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal gelieerde Uutgeverieje 'n Boaken heeft besloten het boek ‘Van Eversberg tot Eerde, op zoek naar kastelen langs de Regge’ voor iedereen gratis digitaal beschikbaar te stellen.

 • 3 April 2020 om 11:39

β€˜Twentse aflevering’ van TV Kantine neemt Emma, Erik en meer Tukkers op de hak

ENSCHEDE/HILVERSUM - Erik Dijkstra, Ilse DeLange, Erik ten Hag, Emma Wortelboer, Marga Bult en de échte Getty Kaspers! Het RTL-programma De TV Kantine had donderdagavond meer weg van een Twentse reünie op RTV Oost. Een handvol bekende streekgenoten speelde de hoofdrol in het imitatieprogramma, waar ze werden gepersifleerd door onder andere Carlo Boszhard en Ilse Warringa.

 • 3 April 2020 om 10:50

Corona-update | Aantal Tukkers in het ziekenhuis loopt op, UT tovert maskers om

ENSCHEDE - Het Twentse nieuws omtrent het coronavirus volgt zich in zo’n hoog tempo op, dat het bijna niet bij te benen is. Daarom maken we elke dag een overzicht van de laatste regionale ontwikkelingen. Zo bent u snel helemaal bij.

 • 2 April 2020 om 19:06
❌