[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTubantia - Hengelo e.o.

Geen Melbuul’ndagen in Borne zonder vrijwilligers: Stefan zorgt voor de drankuitgifte

BORNE - Geen Melbuul’ndagen zonder vrijwilligers. Morgenavond staat Stefan van der Heijden achter de bar. „De sfeer is altijd top.”

 • 23 Augustus 2019 om 11:31

Hittegolf op komst in Twente, RIVM lanceert hitteplan

ENSCHEDE - Het wordt weer zomers warm de komende dagen in Twente en de Achterhoek. Weerplaza verwacht de derde regionale hittegolf van het jaar. Het RIVM lanceert vanaf morgen een nationaal hitteplan. Maar zo extreem warm als eind juli wordt het niet.

 • 23 Augustus 2019 om 11:03

Replica van Hengelose stadhuistoren staat bij Bernadette in de tuin: β€˜Trots op onze stad’

HENGELO - Als je een beetje oplet als je op straat loopt, zie je soms de leukste dingen in een voortuin staan. Bij Bernadette en Harry Deterink in Slangenbeek staat wel een heel opvallend beeld: de stadhuistoren van Hengelo, op schaal nagebouwd.

 • 23 Augustus 2019 om 11:07

Eerste Geldmaatjes in Hengelo

HENGELO - Ze zijn geel en er komt papiergeld uit. Hengelo heeft twee Geldmaatjes, de algemene opvolgers van de geldautomaten van individuele banken. De eerste exemplaren zijn te vinden aan de Beukweg (voorheen van de Rabobank) en de Deurningerstraat (ex-ABN/Amro).

 • 23 Augustus 2019 om 09:07

β€˜Vreemd verkeersbeleid in Hengelo’

HENGELO - Op elke bijna elke kruising op 'de ring' van Hengelo wordt aangegeven hoe je vanaf daar, in Oldenzaal kunt komen, behalve op de kruising die ertoe doet, de kruising bij voormalig Eva.

 • 22 Augustus 2019 om 16:40

Markelose zender uit de lucht gehaald

MARKELO - Het Agentschap Telecom heeft in Markelo eerder deze week een geheime zender uit de lucht gehaald. Een woordvoerder van deze organisatie heeft dat gisteren bevestigd.

 • 22 Augustus 2019 om 16:00

Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

 • 22 Augustus 2019 om 13:07

Urenlang geen treinen tussen Enschede en Hengelo

ENSCHEDE/HENGELO - Het treinverkeer tussen Enschede en Hengelo heeft donderdag tijdelijk stilgelegen. Door een aanrijding met een persoon reden er urenlang geen treinen.

 • 22 Augustus 2019 om 14:45

SkateLAB Hengelo waarschuwt voor fikse boetes

HENGELO - Wie de afgelopen dagen langs het Industrieplein is gekomen was het misschien al opgevallen. Het nieuwe skatepark lijkt al bijna klaar. Verschillende enthousiastelingen betreden daarom het terrein. Dat is niet zonder risico, je riskeert een fikse boete.

 • 22 Augustus 2019 om 14:10

Voorzitter Postduivenvereniging Hengelo: β€˜Het is topsport’

HENGELO - Ze zijn al jarenlang de roerganger en doen dit werk tegen wil en dank. Vaak ook omdat niemand anders het wil. In deze rubriek de voorzitters in de schijnwerpers.

 • 22 Augustus 2019 om 13:26

EnschedeΓ«r pakt sleutels beschonken Deldenaar af

DELDEN - Een inwoner van Enschede heeft op woensdag voorkomen dat een beschonken automobilist uit Delden zijn weg kon vervolgen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:56

Marja uit Goor: 'Nog geen dag met tegenzin naar m'n werk geweest'

GOOR/HENGELO - Hoe verklein je de afstand tot de arbeidsmarkt? Als het matcht tussen leerling en leermeester. Bijzondere verhalen met een sociaal gezicht.

 • 22 Augustus 2019 om 10:48

Imke (27) zat in Expeditie Robinson: β€˜Na de grote stad voelde Borne als thuiskomen’

BORNE - Imke Wieffer (27) uit Borne is verloskundige in het MST in Enschede en deed mee aan Expeditie Robinson. „Na de grote stad voelde Borne als thuiskomen.”

 • 22 Augustus 2019 om 09:22

Uitkijktoren Zenderen trekt eerste bezoekers

ZENDEREN - Veel wandelpaden gingen al langs de Kloostergaarde, maar niet erdoor. Dat is sinds kort veranderd. De recreanten hebben nog een extra reden de tuin te bezoeken: de uitkijktoren die zicht biedt op de Zenderense es.

 • 22 Augustus 2019 om 09:12

Het dak van Museum Hengelo als afvalbak van uitgaanspubliek

HENGELO - Beheerder Bertus Slotman (73) van Museum Hengelo moet regelmatig het dak op om rommel van uitgaanspubliek op te ruimen. Als hij niet doet, kan dat leiden tot een lekkage in één van de zalen, zoals onlangs het geval was.

 • 22 Augustus 2019 om 07:22

Hengelo doet niet aan zwartmakerij bij dwangsommen in de horeca

HENGELO - Als de gemeente een dwangsom oplegt aan mensen die de regels overtreden, wordt dat niet algemeen bekend gemaakt. Waarom niet?

 • 22 Augustus 2019 om 07:08

Boekenverkoop in Borne voor Sri Lanka

BORNE - Onder het motto 'Koop een boek voor een veilige speelplek op Sri Lanka' zijn vrijwilligers zaterdag en zondag actief met de verkoop van boeken voor verschillende doelgroepen.

 • 21 Augustus 2019 om 19:07

1e Broekweg in Diepenheim 5 weken dicht voor sanering

DIEPENHEIM - Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) begint in de week van 9 september met het saneren van de bodem van de bermen aan de 1e Broekweg in Diepenheim. Het gevolg is dat deze weg vijf weken is afgesloten voor alle verkeer. BAS voert de klus uit in opdracht van de gemeente Hof van Twente.

 • 21 Augustus 2019 om 17:25

Construqt bouwbedrijf uit Hengelo opnieuw failliet

ALMELO - Het Hengelose kozijnenbedrijf Construqt Trading is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Voor het personeel is dit het tweede faillissement in een half jaar tijd.

 • 21 Augustus 2019 om 15:41

Schouwburg Hengelo gaat 'on tour' in Hasseler Es

HENGELO - 'Schouwburg Hengelo on Tour' heet het grote culturele festival dat komend weekeinde plaatsvindt in en rond Kulturhus Hasselo.

 • 21 Augustus 2019 om 15:55
❌