[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Eindhoven

Pegida nu wel naar Stadhuisplein in Eindhoven

EINDHOVEN - Pegida gaat zondagmiddag van een tot drie uur demonstreren in Eindhoven. Niet bij de Al Fourqaan-moskee, maar op het Eindhovense Stadhuisplein. ,,We komen voortaan elke zondagmiddag naar Eindhoven", zegt Pegida-voorman Edwin Wagensveld. ,,Net zo lang totdat we wel bij moskee terecht kunnen.”

 • 23 Augustus 2019 om 11:56

Man grist handtas van kinderwagen in Eindhoven

EINDHOVEN - Een man heeft onlangs een handtas van een kinderwagen gegrist in de omgeving van het winkelcentrum aan het Biarritzplein in Eindhoven, in de wijk Achtse Barrier. Dat meldt de politie op Facebook.

 • 23 Augustus 2019 om 11:13

PSV wil nΓ³g een nieuweling na Mitroglou en schaakt nog op meerdere borden

PSV is na de komst van spits Konstantinos Mitroglou nog niet klaar op de transfermarkt. Nu de overgang van Hirving Lozano naar SSC Napoli definitief is afgerond, is er ruimte om nog een stevige kwaliteitsimpuls aan de selectie te geven. Een overzicht van de stand van zaken, die in de laatste periode van de transfermarkt altijd weer snel kan veranderen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:55

Ook voortaan functioneringsgesprek voor ambtenaar in Eindhoven

EINDHOVEN - Net als de meeste werknemers in het bedrijfsleven moeten ook de Eindhovense ambtenaren voortaan eens per jaar op het matje komen tijdens een functioneringsgesprek.

 • 23 Augustus 2019 om 10:38

Hennes & Mauritz in Piazza Eindhoven krijgt opfrisbeurt

EINDHOVEN - Zwarte plakkaten op de etalages verhinderen een inkijkje in de winkel. Pottenkijkers zijn niet gewenst bij de grote make-over van de vestiging van Hennes & Mauritz in de Eindhovense Piazza.

 • 23 Augustus 2019 om 10:34

Zolderschatten: De sieraden van opa en oma weer samen

EINDHOVEN - Frans Visser (72) uit Eindhoven-Noord heeft een horloge van zijn opa met een horlogeketting. Tot zover niets geks. Maar de ketting is gevlochten van het haar van zijn oma. (En dat heeft u goed gelezen.)

 • 23 Augustus 2019 om 10:31

Forse groei aantal daklozen door afname betaalbare huizen

EINDHOVEN - Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen. Zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • 23 Augustus 2019 om 10:23

Ben jij ook zo bang? Koester je angst in de Angstfabriek op Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - De Angstfabriek opent vrijdag 23 augustus de deuren op Strijp-S. Met een theatrale ervaring wordt ingespeeld op angsten en ongerustheid, bijvoorbeeld voor terreur en klimaatverandering.

 • 23 Augustus 2019 om 10:14

Recyclen in Eindhovense wasstraat. Een besparing van veertig olympische zwembaden

EINDHOVEN - Van de 450 liter water die ze bij wasstraat Washin7 in Eindhoven gebruiken om een auto te wassen, wordt voortaan 90 procent gerecycled.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

Celstraf voor wapenbezit in Best

DEN BOSCH - Hoewel Eindhovenaar Janus K. zelf ontkent, vindt de Bossche rechtbank bewezen dat een pistool wel degelijk van hem is. Hij krijgt daar acht maanden cel voor.

 • 23 Augustus 2019 om 09:37

Grote onzekerheid in bouwsector door stikstofregels

EINDHOVEN - Het recente vonnis rond de Nederlandse stikstofregels heeft impact op een groot aantal bouwprojecten en –plannen. Ontwikkelaars en bouwers pleiten voor noodwetgeving.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Jurist: β€˜Burgemeesters kiezen veiligheid boven vrijheid’

VELDHOVEN - Als burgemeesters vreedzame vergaderingen of demonstraties verbieden uit vrees voor gewelddadige tegendemonstraties, dan is dat ‘een perverse prikkel’ om door te gaan met geweld of daarmee dreigen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:30

Eerste bewoners nemen intrek in oude Philips Bedrijfsschool Eindhoven

EINDHOVEN - Nog een dikke week en de eerste bewoners kunnen hun intrek nemen in de grondig verbouwde voormalige Philips Bedrijfsschool in Strijp. Begin november wordt het pand met 437 lofts opgeleverd.

 • 23 Augustus 2019 om 08:00

PSV ontploft na rust tegen Apollon Limassol

Na rust kraakte PSV donderdagavond in een kwartiertje het Cypriotische Apollon Limassol. De Europa League-groepsfase lijkt binnen.

 • 23 Augustus 2019 om 06:35

Dit had jouw TU/e-opleiding kunnen zijn: plek te over bij β€˜studentenstop-studie’

EINDHOVEN - De TU/e-opleidingen die een numerus fixus hanteren zitten nog lang niet vol. Voor veel meer studenten was het afgelopen studiejaar plaats bij de vier opleidingen met een studentenstop. De universiteit baalt van de situatie: ,,Want de vraag naar ingenieurs blijft onverminderd hoog.”

 • 23 Augustus 2019 om 06:30

Van Bommel twijfelde niet over Mitroglou: β€˜Ik begon zelf ooit op de eerste dag in de basis’

Trainer Mark van Bommel was donderdagavond tevreden met de 3-0 zege op Apollon Limassol, een ploeg die hij op voorhand met veel respect tegemoet trad. Hij waant zich nog geenszins zeker van de groepsfase van de Europa, maar vindt wel dat PSV een goede stap heeft gezet.

 • 23 Augustus 2019 om 00:25

Baumgartl is blij, maar vindt ook dat PSV geconcentreerd moet blijven

PSV won donderdagavond met 3-0 van Apollon Limassol en heeft dus een riante uitgangspositie voor de return van volgende week in het Cypriotische Nicosia. Centrale verdediger Timo Baumgartl (23) was blij met het resultaat, maar wijst er toch op dat PSV volgende week geconcentreerd moet blijven.

 • 22 Augustus 2019 om 23:58

Mitroglou geniet van debuut bij PSV: β€˜De fans waren geweldig, ik voelde me erg goed’

Een cultheld is soms snel geboren, bewees Konstantinos Mitroglou (31) bij zijn debuut voor PSV. Bijna elk balcontact van de Griekse aanvaller werd bejubeld. Zelf noemt hij zichzelf nog geen held. ,,Zo werkt het niet. Ik was blij om hier al meteen te kunnen spelen, de fans waren echt amazing.”

 • 22 Augustus 2019 om 23:51

FC Eindhoven dreigt Van den Boomen alsnog kwijt te raken: aanvoerder in beeld bij De Graafschap

Branco van den Boomen staat hoog op de verlanglijst van De Graafschap. De Doetinchemse eerstedivisionist hoopt de 24-jarige middenvelder van FC Eindhoven op korte termijn binnen te hengelen.

 • 22 Augustus 2019 om 23:42

Rosario: Mooi om te zien dat het in de tweede helft zo goed gaat

Pablo Rosario was er vanavond de hele wedstrijd bij in het Philips Stadion. De aanvoerder zag hoe PSV na rust wegliep bij Apollon Limassol en zich zo een goede uitgangspositie verschafte voor de return over precies een week. ,,Alles kan nog gebeuren, maar we gaan met een goed gevoel daar naartoe.‘’

 • 22 Augustus 2019 om 22:50
❌