[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGeenStijl

Waarom weigerde OM vervolging van Khalid K.?

Door Van Rossem

Waarom werkte het Openbaar Ministerie mee aan het bagatelliseren van omstandigheden waaronder de aanrijding tot stand kwam, en komt iemand die zeven mensen aanrijdt níet voor de rechter, terwijl het OM dat eigenlijk wel wilde?

Uit een Wob-verzoek blijkt dat De Autoriteiten enkele feiten over de Suikerspiegelchauffeur in hun eigen voordeel - en dat van de bestuurder - verzwegen of verdraaid hebben. Zo is er verklaard dat de man "geen onopvallend rijdgedrag" vertoond zou hebben op die hete zomerzaterdag in juni 2017, maar uit een Artikel 12-zitting die twee Spaanse slachtoffers hadden aangespannen om vervolging van Khalid K. af te dwingen, blijkt dat hij slechts enkele uren voor zijn razende rondje over het Stationsplein al tegen een paaltje gebotst was in Amsterdam-Oost. Volgens zijn eigen verklaring omdat hij plots moest uitwijken voor een auto die remde voor oranje licht. Bij voldoende afstand en alertheid leidt dat doorgaans niet tot brokken. Enkele uren later reed hij zeven personen aan op het Stationsplein, op een plek waar je met de auto überhaupt niet mag en hoort te zijn.

Ook is dat de verklaring dat de Khalid 'voldoende gegeten had' op de bewuste zaterdag wankel: uit de stukken blijkt dat hij maar één keer gegeten had die dag. Onduidelijk is hoe laat, maar vermoedelijk was het een ontbijt, en daarna niets meer. Khalid was zelf overigens niet aanwezig bij de Artikel 12-rechtszaak, waarmee hij in ieder geval niet veel blijk van betrokkenheid bij de zaak geeft.

Waarom draaide het OM, en zwijgen ze daarover?
Deze twee feiten zijn uit het nieuws gehouden, en het OM oordeelde tijdens de Artikel 12-zitting dat verdere vervolging, ondanks de wens van twee slachtoffers, niet nodig was. Het meest opvallende is dat het Openbaar Ministerie in januari van mening was dat Khalid wél vervolgd moest worden, omdat hij zeer onvoorzichtig is omgegaan met zijn diabetes en er niet alles aan heeft gedaan om een ongeval te voorkomen, maar zich tijdens de zitting in mei ineens bedacht heeft, zonder dat er nieuwe feiten boven water zijn gekomen. Waarom?

We geloven hier niet dat Khalid een bewuste aanslag wilde plegen (al denken sommige slachtoffers nog altijd van wel). Het meest plausibele blijft wat ons betreft de theorie dat hij suikerdolend op het Stationsplein terecht kwam, staande werd gehouden en bekeurd, en daarop in een vlaag van door suiker, hitte en/of een culturele aanleg tot korte lontjes, vol gas gaf en het plein op stoof. De omstandigheden waarin het onderzoek en de afwikkeling echter plaats gevonden hebben, laten nog steeds veel ruimte voor speculatie: alle camera's stonden gek genoeg uit, niet alle getuigenverklaringen zijn meegewogen, en nu dus weer de keiharde feiten dat er drie zaken verzwegen zijn door het Openbaar Ministerie. Zaken waar het OM desgevraagd door GeenStijl ook nog uitleg over weigert.

Het heeft er alle schijn van dat, omdat er onmiddellijk tijdens en na de gebeurtenis een storm van aanslagsuggesties rond gingen in de (sociale) media, de autoriteiten uit polarisatievrees gepoogd hebben om de zaak zo snel mogelijk te sussen. Het mócht geen aanslag zijn, dus het moest allemaal zo ongelukkig mogelijk lijken. Daarbij heeft het OM besloten dat de vervolging die ze eerst zelf wilden, op basis van de feiten en de gevolgen van de gepleegde verkeersovertreding, dus niet opportuun was: dat zou alleen maar meer feiten aan het licht (kunnen) brengen, en speculaties niet doen afnemen. 

Pleister alweer van de doofpot gerukt
Nu is de doofpot (dankzij de WOB-vangst die een kuchende man in een regenjas naar GS stuurde en uitgebreide pogingen tot wederhoor door Ronaldo) dus alweer & alsnog open getrokken, en geven de geWobde feiten uit de rechtszitting over het handelen van het OM nieuw voer voor speculatie. Niet alleen is het altijd onverstandig om pleisters langzaam van wonden te trekken, de vraag is welke wond de zachte heelmeesters van het OM in deze zaak precies dachten af te dekken.

Hoe dan ook zijn we het roerend eens met de advocaat van de twee Spaanse slachtoffers: de heftigheid van dit 'ongeval', en de brede vrees dat het om een aanslag ging, rechtvaardigen een openbare zitting tegen de man die nog geen sorry over zijn lippen heeft gekregen tegen de slachtoffers van zijn suikerspiegelsprint.

En de grootste vraag - die het OM dus niet wil beantwoorden - blijft waarom advocaat-generaal Paapen in januari wél wilde vervolgen (op basis van onderstaande argumenten), en toen vervangen werd op de zitting van 1 mei door iemand die *poef*, zomaar besloot dat vervolging níet nodig is.


  • 26 Augustus 2019 om 21:00

L.I.V.E.B.L.O.G. Lingo terug op de televisie

Door Ronaldo

Het bekende spelprogramma Lingo is terug op de Nederlandse televisie. In dit blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

19u55: Lingo is te zien op SBS6.


  • 26 Augustus 2019 om 19:55

Ingezonden brief! Gedupeerde ondernemer doet verhaal over kraakbende We Are Here

Door Mosterd

Met een paar retorische vragen voor de gemeente Amsterdam

De in Nederland illegaal aanwezige draaideurcriminelen van We Are Here, de onsympathieke kudde onverlaten met inmiddels de goodwill van een zak kruimige aardappelen een jaar over datum. Zelfs Leon Verdonschot is ze beu dus dan weet je het wel. Nu lees je in de media wel de horrorverhalen van ondernemers die uit hun eigen pand worden gezet door dat zooitje ongeregeld, maar er zijn ook verhalen - met evenzoveel ellende, leed en geheister - die de media niet bereiken. Een van de ondernemers die plots een stel kraaksmurfen in z'n pand had hangen stuurt GeenStijl een open brief met zijn bevindingen. NAW bekend bij de redactie en we hebben gedubbelcheckt; We Are Here had z'n pand inderdaad gekraakt (en dat geven ze zelf ook te kennen). Lees en huiver, misschien dat er ook effe iemand van de gemeente Amsterdam kan meelezen. NA DE KLIK.


Beste redactie,

Een aantal weken geleden heb ik ook bezoek gehad van de groep 'We Are Here'. Kleine ± 60 personen hebben gebruik gemaakt van een gedeelte van een door mij gehuurd pand. Entree deur hebben ze geforceerd en daarna hebben ze 2 vrachtwagens met spullen ( slaapzakken tassen koelkast kookspullen en kleding) naar binnen gebracht.

Ondanks verzoek van mij om onmiddellijk te vertrekken bleven ze op de locatie na contact met hun advocaat.

Aanwezige politie stelde zich zeer netjes op naar zowel mij als de nieuwe bewoners, ook de politie zit zeer in zijn maag met dit reeds 7 jaar bekende probleem waar de gemeente niets aan doet. Ze kennen de mensen ze kennen de problematiek ze zijn er continu druk mee (mannetje of 10) en lopen ook rond met een soort van 'daar gaan we weer'-instelling. Wanneer komt het volgende telefoontje van een ondernemer dat zijn pand is gekraakt!!!!

Gelukkig voor mij kreeg de politie na overleg van mijn huurcontract opdracht tot ontruiming en werd de ontruiming gestart 2 dagen na aanvang van de kraak. De spullen van de groep werden opgehaald met een vrachtwagen en de meeste spullen waren binnen 6 uur verdwenen. Dat de resterende spullen die bij ons voor de deur zijn achter gebleven pas na een kleine week weg waren was te danken aan de besluitvaardigheid van de afdeling 'handhaving' van de gemeente Amsterdam. Volgens de politie zouden ze op de dag van de ontruiming dit al regelen echter dat duurde een 5 tal dagen meer. Schade na 3 dagen: ongeveer € 1000,- en 3 dagen dag en nacht ellende en stress voor mij. Uren politie iets tussen de 100 en 200 uur.

Conclusie:

Politie: niets dan lof prima geregeld.

Krakers: met een enkele uitzondering na aardige gasten, geef ze eens ongelijk, ik zou ook alles uit de kast halen om in het paradijs te belanden.

Handhaving: beter laat dan nooit.

Gemeente Amsterdam:

Waarom laten jullie deze groep rondlopen in je stad.
Waarom grijpen jullie niet in.
Waarom laten jullie ondernemers de dupe worden van jullie beleid.
Waarom helpen jullie die krakers niet, goedschiks of kwaadschiks.
Hoe halen jullie het in je hoofd mensen 7 jaar aan het lijntje te houden.
Hebben jullie echt niets anders te doen in deze fantastische stad.


  • 26 Augustus 2019 om 19:00

Dikke oud-voetballers appreciation topic

Door Mosterd

Zij omhelzen zichzelf met duizend kwabjes

Sjonge jonge wat een ophef op internet over het bescheiden buikje van Wesley Sneijder. Die werd letterlijk en figuurlijk in een keurslijf gepropt door zijn vrouw en toen ze gingen scheiden nam hij een jaarabonnement op goedkope bonbons van de buurtsuper. Koken is tegenwoordig allemaal wat lastiger, in zijn situatie. Wes, dat is gewoon een gewone Utrechtse jongen. Een aardige jongen, ook. O ja en hij is dol op chips, die groene van Croky, en dat combineert hij dan met een bacootje hier en daar. NOU EN MAN. Eigenlijk zijn het alleen maar Ajacieden die op hun pik zijn getrapt door de omvang van Wesley, omdat hij in zijn skybox kennelijk geen memorabilia van zijn Ajax-periode heeft hangen. Alsof iedereen zo'n grote bek had toen Wesley in zijn eentje Frankrijk en Italië sloopte op het EK van 2008. Dus doe allemaal maar lekker jelly op Wesley Sneijder, want hij is na Willem van Hanegem en Eric Viscaal mooi wel de derde beste voetballer die we ooit gehad hebben in dit land.

Jeffrey van As is een soort Henk, van Ingrid, maar dan niet Henk, want Jeffrey is gewoon Jeffrey. Toevallig kon hij wat beter voetballen dan andere mensen en daardoor kende hij een prachtige carrière in het absolute rechterrijtje van het Nederlandse profvoetbal. Nu lijkt Jeffrey ons echt zo'n type die lekker van het leven geniet. Kaasje op tafel, wat zeggen we, gewoon een hele brok Port Salut, en wat hij echt lekker vindt is La Tur, zo'n romig kaasje uit Noord-Italië. Goed man. Kinderen naar bed, flesje wijn erbij, zelf pizza maken met extra kaas. Heeft Jeffrey van As ooit een oud omaatje beroofd? Nee, omdat hij gewoon lekker met zichzelf bezig is. Jeffrey van As, totale kampioen.

Andy van der Meyde kon heel hard lopen en verder kon hij eigenlijk niet veel. Ademen, eten, naar de wc en meer van dat soort primaire levensbehoeften. Klaar ben je toch? Schrap dat lopen uit z'n leven en dan weet je het wel: daar komen een paar kilootjes bij. Mag het een keertje? Zoals iedereen wel weet heeft Andy ook gewoon een lekker grote mond en daar passen ook lekker veel spulletjes in. Tegen Andy kun je best zeggen dat hij wat te dik is, want dat accepteert hij als een volwassen vent. Sportief is hij immers ook. Maar is het leuk om te horen, die opmerkingen van de pesters? Nee.

Ronaldo, uit de tijd dat Ronaldo nog een Braziliaan was in plaats van een Portugese drama-acteur. Zonder al die vervelende knieblessures was hij de beste ooit geworden, na Fernando Redondo, die toevalligerwijs ook kampte met een brakke knie. Na zijn carrière dacht Ronaldo: weet je wat, ik ga gewoon effe een paar jaar doen waar ik zin in heb. Toch geld zat. Nou, vreten en drinken natuurlijk. En het ging weer los op internet hoor: bep bep bep bep. Alsof Frans Timmermans altijd dat goddelijke lijf heeft gehad. Weten jullie wie lekker in zijn vel zit? Ronaldo. Is toch heerlijk.

Jhonny van de Burgerking is misschien wel de beste spits ooit die helemaal niet kon voetballen. Ja, als tiener was Jhon een groot talent, maar toen bleek hij helemaal niet zo'n groot talent en nu denkt iedereen alleen maar aan die ene sprint. Zo flauw, want Jhonny had helemaal geen zin om te sprinten, hij had gewoon zin in een Whopper.


  • 26 Augustus 2019 om 18:01

Ophef in de kantlijn Nederland anno 2019: liedje Kinderen voor Kinderen is 'ongezond'

Door Mosterd

Allemaal de oren dicht want onderstaand nummer staat gelijk aan vreselijke genocide

Video

Wij zijn bij Kinderen voor Kinderen na 1998 afgehaakt toen Elize van der Horst (dat is nu deze) iedereen op de kast kreeg met dat geklier met het sop, vlokken schuim en twee joekels van bobbels. Kennelijk had je ook iets van 'Onbewoond Eiland', waarin kinderen werd geleerd dat je helemaal niet hard hoeft te werken en dat er niet zoiets is als belastingen, ga gewoon onder een palmboom uit een kokosnoot zitten drinken - de rest haalt de financiële kastanjes wel uit het vuur. De nieuwe vriend van moeders, die man heeft het hartstikke zwaar, maar Kinderen voor Kinderen leert de luisteraars mama gewoon te claimen, zodat die nieuwe niks te vertellen heeft. Wat een ellende. Door het nummer 'Ouders te koop' staan er ineens allemaal ouders te koop op eBay. 'Haai-alarm', met de belanghebbende boodschap te stoppen met het jagen op haaien. NOU DAT TREFT NU HEBBEN ALLE KINDEREN VAN NEDERLAND HUN HARPOEN INGELEVERD. Heb je nog dat 'waanzinnig gedroomd'-gebeuren, waarin kinderen denken dat het normaal is om met cadeaus te worden overstroomd terwijl er ook heel veel mensen in Nederland zijn die niks te makken hebben. Ja hoe leg je dat uit aan kleine Bertje, als de vaste lasten de salarisinkomsten weer eens overstijgen?? En nu is er dus het nummer 'Reis Mee', alwaar kinderen op vakantie gaan en dan 'pizza, pasta en patat' vreten. EN DAAR IS NU OPHEF OVER. Ergens in de geschiedenis van dit land heeft een deel van de bevolking collectief een te grote met spijkers ingelegde dildo in de kont gestopt en dat schuurt als de neten, dus moet iedereen bij het minste of geringste MAUWEN. Over pizza, pasta en patat. Zin om te emigreren nu.


  • 26 Augustus 2019 om 17:01

Dit D66-festival kost 1 MILJOEN

Door Pritt Stift

Maar dan heb je ook niks. Geen artiesten, geen bezoekers, geen fuk, geen reet

De festivalisering van Nederlandje gaat onverdroten doorrr. We hebben nu ook een ""democratiefestival"", bedacht door democratievernielster Kajsa Ollongren van de antidemocratische partij Druiloor66. Kost 1 miljoen, en dan heb je ook niks. Nu ja, de afgelikte boterham Merol, Tante Joke Karaoke, de ongewassen brombeer Van Rossem, Annemarie "NIX18, behalve stemmen" Van Gaal, Diederik Warmtepomp, de immer oervervelende Herman Pleij, en wat workshops, foodtrucks en een zweefmolen. Presentatie: 2 x PoC, 1 x vrouw, 1 x Eric Corton. DeugFestival is nu al zo ontzettend ruk (pas 3200 polsbandjes verkocht) dat er busladingen ambtenaren komende vrijdag VRIJ KRIJGEN van hun werk om als Kajsa's Klapvee naar Pyongyang aan Waal af te reizen. Boreaal-Koreaanse toestanden. Van uw geld.


  • 26 Augustus 2019 om 16:02

Brexit is geweldig! Voor NL bedrijfsleven

Door Spartacus

Brexit: alleen maar winnaars.

Video

Het verbuigt de wetten van de natuur, maar dat is eigenlijk wel het minste dat we verwachtten van een stel godenzonen als Farage, Trump en BoJo. Een zero-sum game, en alsnog wordt iedereen rijker! Met het VK komt het helemaal goed want die krijgen een Art of the Trade Deal met Trump Nation, maar de grote winnaar wordt natuurlijk geheel volgens plan Nederland. "Al bijna honderd in Groot-Brittannië gevestigde bedrijven verhuizen vanwege de naderende brexit naar Nederland. Met 325 andere is Nederland nog in gesprek." En dan hebben we het niet alleen over Fish & Chips Solutions, nee, "Daar zitten grote namen bij.

Uit cijfers van Netherlands Foreign Investment Agency blijkt dat in 2018 zestig bedrijven zich vanuit Engeland in Nederland vestigde en dat daar dit jonge jaar nog eens 38 bij zijn gekomen. "De bijna honderd firma’s leveren de Nederlandse economie duizenden banen op, plus jaarlijks honderden miljoenen aan omzet – exacte aantallen kan het NFIA er nog niet opplakken." Enkele grote namen: het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), Bloomberg, Discovery, de grote Japanse bank Norinchukin. Nu zegt het establishment dat dit alles in het niet valt bij de economische schade voor Nederland door verminderde handel met het VK, en dat is misschien allemaal wel waar, maar dat betekent nog niet dat ze gelijk hebben!


  • 26 Augustus 2019 om 15:01

Hardop Lachen om Vliegramp van een Volkskrant

Door Pritt Stift

Raap ons op!


  • 26 Augustus 2019 om 14:04

Ook advocaat verbaasd over suikerspiegeldraai: 'Uitspraak moeilijk te verteren voor slachtoffers'

Door Ronaldo

'Heftig incident rechtvaardigt openbare zitting'

Hee kijk nou. Wij zijn niet de enigen die nogal verbaasd zijn over de plotselinge draai van het Openbaar Ministerie in de zaak van de aanrijding op het Stationsplein in Amsterdam. Ook Dirk Daamen, de advocaat die namens twee aangereden Spaanse toeristes de artikel 12-procedure voerde in de rechtbank, had niet verdacht dat het OM zomaar van mening zou veranderen. Daamen laat aan GeenStijl weten: "Ook ik was verrast toen het Openbaar Ministerie tijdens de zitting ineens van standpunt veranderde. Mijn cliëntes vinden de beslissing van het hof moeilijk te verteren. Ze zijn natuurlijk enorm geschrokken en daarnaast heeft één jongedame behoorlijk knieletsel opgelopen. Het was ook een heftig incident. Er werd in eerste instantie zelfs gevreesd voor een terroristische aanslag. Alleen dat al rechtvaardigt een behandeling op een openbare zitting, in plaats van tijdens een besloten raadkamerzitting. Als de rechtbank dan zou beslissen dat de chauffeur inderdaad niets te verwijten valt, zouden mijn cliëntes daar makkelijker in kunnen berusten." Daar is geen woord Spaans bij. Volgens hde advocaat eeft de veroorzaker van het ongeluk daar nooit zijn excuses voor aangeboden aan de slachtoffers. En die openbare zitting, die komt er dus niet. Met dank aan ons Openbaar Ministerie. 


  • 26 Augustus 2019 om 13:00

Goud! Trump wil orkanen kapot nuken

Door Van Rossem

Wereldproblemen wegbombarderen, waarom hebben we dat niet eerder bedacht?

Website Axios heeft het laatste weerbericht (uiteraard op basis van anonieme bronnen): "During one hurricane briefing at the White House, Trump said, "I got it. I got it. Why don't we nuke them?" according to one source who was there. "They start forming off the coast of Africa, as they're moving across the Atlantic, we drop a bomb inside the eye of the hurricane and it disrupts it. Why can't we do that?" the source added, paraphrasing the president's remarks." Bij Trump + anon sources weet je natuurlijk nooit of hij het echt zei en zo ja, of het een grap was, of ernst. Derhalve gaan we er vanuit dat het een grap was, en verzoeken bij dezen aan de Amerikaanse president om ons de sleutels van Volkel te overhandigen want wij weten ook nog wel een paar problemen die we de wereld uit willen nuken. Te weten: Nigeriaanse spamprinspaleizen. Omroep Brabant HQ. Noord-Korea. Mensen die 'is wel zo' zeggen. Palestina. Het Amazonewoud. De Middellandse Zee. Patatzeggers. De CAO van Matthijs van Nieuwkerk. Radlermakers. Remoaners. SJW's. Heleen Mees. Lingokijkers. Dat bootje van Greta. Zetelrovers. We Are Here. Die zwarte doos in Mekka. GroenLinks. Alle Trouwcolumnisten. Rolkoffertoeristen. Vliegschamers. En natuurlijk de planeet Mars (uit wraak voor wat ze met Pluto hebben gedaan). (Trump ontkent overigens: "I never said that.")

I NEVER SAID THAT

Social


  • 26 Augustus 2019 om 12:00
โŒ