[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Deventer e.o.

Is Go Ahead Eagles wakker geschud?

Trainer Jack de Gier hoopt dat de fikse zeperd tegen SC Cambuur een wake-up call is voor Go Ahead Eagles, dat vanavond in de Adelaarshorst zint op eerherstel tegen Jong FC Utrecht. ,,We hebben wat recht te zetten.�

 • 23 Augustus 2019 om 11:00

Leerlingenvervoer na PlusOV; gemeente Deventer heeft vertrouwen in goede start nieuw schooljaar

De vele problemen met het leerlingenvervoer bij aanvang van het vorige schooljaar was voor de gemeente Deventer een belangrijke reden om uit de regionale vervoerscentrale PlusOV te stappen. Dit jaar heeft de gemeente voor het eerst weer zelf de touwtjes in handen. Hoe gaat ze de schrijnende situaties van vorig jaar voorkomen?

 • 23 Augustus 2019 om 10:08

Openluchtbioscoop in Deventer: Engels kostuumdrama op zomerse Brink

Met bistrostoeltjes, opblaasbankstellen, kleedjes en flessen wijn trokken filmliefhebbers gisteravond naar de Brink in Deventer om naar de Engelse kostuumdrama The Favourite in de open lucht te kijken. Filmhuis De Keizer toont drie dagen lang gerenommeerde films op het witte doek.

 • 23 Augustus 2019 om 09:27

Werkzaamheden A1 verplaatsen zich vanaf volgende week naar Markelo en Rijssen

De werkzaamheden op de A1 tussen Apeldoorn en Azelo verplaatsen zich vanaf zaterdag 31 augustus naar het traject tussen Markelo en Rijssen. Voor het zover is gaat dit weekend de toerit Bathmen richting Almelo/Hengelo dicht en is vanaf vanavond 22 uur tot morgenochtend 8 uur afgesloten.

 • 23 Augustus 2019 om 08:34

Ophef om kindje dat buiten slaapt bij opvang in Deventer: Γ’β‚¬ΛœHier zijn dingen misgegaanÒ€ℒ

Kinderdagverblijf Sam&ko gaat door het stof na ophef die ontstond vanwege een kindje dat bij een van de opvanglocaties buiten lag te slapen. Een voorbijganger plaatste foto’s van de situatie op Facebook, met woedende reacties tot gevolg. Hoewel buiten slapen gebruikelijk is bij Sam&ko, ging er in dit geval wel degelijk het een en ander mis.

 • 23 Augustus 2019 om 08:00

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: Γ’β‚¬ΛœEen dun straaltje water uit de kraan, dat willen we nietÒ€ℒ

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Gokkastenkraker teistert kroegen in Deventer binnenstad: Γ’β‚¬ΛœDweilen met de kraan openÒ€ℒ

De cafés in de Deventer binnenstad worden geteisterd door een ware inbraakgolf. Kroegeigenaren vermoeden dat het gaat om een ‘hardnekkige recidivist’ die het met name op gokkasten heeft gemunt. Een 49-jarige Deventenaar zit vast.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Veehouders pleiten zelf voor opheffen veestapel: Γ’β‚¬ΛœWeg met al die stallen vol koeien, varkens en kippenÒ€ℒ

Het nagenoeg opheffen van de veestapel als bijdrage voor het oplossen van het klimaatprobleem. Je zou denken dat dit idee uit de hoek van milieuactivisten komt. Niets is minder waar. Het zijn drie veehouders - onder wie Annette Harberink uit Diepenveen - die veel los maken met dit voorstel.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Liever even leven als monnik in abdij Sion dan zonvakantie op Ibiza

Leven in Diepenveen als een monnik, maar zeker niet op water en brood. Tachtig jongeren uit heel het land trekken zich deze dagen terug voor bezinning en verdieping in abdij Sion.

 • 22 Augustus 2019 om 20:10

Supermarkt Dirk aan Broederenplein vanaf volgende week bijna drie weken dicht voor verbouwing

Supermarkt Dirk van den Broek aan het Broederenplein in Deventer gaat ingrijpend verbouwen. De winkel is daarom gesloten vanaf woensdag 28 augustus 13.00 uur. Dinsdag 17 september is de grootgrutter weer open.

 • 22 Augustus 2019 om 17:00

Treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer hervat

Tussen Apeldoorn en Deventer reden donderdagmiddag geen treinen door een seinstoring. Inmiddels rijden de treinen weer volgens schema.

 • 22 Augustus 2019 om 15:47

Duurzame barbecue in Deventer afgeblazen: ecologische voetafdruk is te groot

Het plan was ambitieus: een zogenaamde ‘no waste-barbecue’ in de voormalige gasfabriek in Deventer, met alleen maar plantaardig eten, vrij van wegwerpartikelen en barbecues op stroom. De initiatiefneemster blaast het evenement af. ,,De ecologische voetprint is te groot.�

 • 22 Augustus 2019 om 13:30

Nu ook blauwalg geconstateerd in Deventer Havengebied

In het water van het havengebied van Deventer is blauwalg geconstateerd. Die concentreert zich met name in de eerste en tweede havenarm. Daarvoor waarschuwt het waterschap. Eerder deze zomer werd in een nevengeul van de IJssel bij de Spoorbrug ook al blauwalg aangetroffen.

 • 22 Augustus 2019 om 14:13

Go Ahead aast met twee mutaties op eerherstel: Γ’β‚¬ΛœAlles geven, niet bang zijnÒ€ℒ

Go Ahead Eagles zint vrijdagavond in de eigen Adelaarshorst op eerherstel tegen Jong FC Utrecht. Trainer Jack de Gier hoopt dat de 5-0 nederlaag tegen SC Cambuur, van vorige week, een wake-up call is geweest voor zijn ploeg. ,,Dit gebeurt je één keer in een seizoen, met 5-0 verliezen. Het mag niet, maar laten we het dieptepunt dan maar al gehad hebben.�

 • 22 Augustus 2019 om 13:27

Aantal Burendagactiviteiten in Overijssel richting 600

Het aantal zogenaamde Burendagactiviteiten in Overijssel gaat richting 600. Dat melden organisatoren Oranjefonds en Douwe Egberts. Burendag werd in 2006 in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen en valt dit jaar op 28 september.

 • 22 Augustus 2019 om 13:22

BobÒ€ℒs Kombucha wil vanuit Gorssel met zwammendrank Nederland veroveren

In Amerika is kombucha de gezondshype al ver voorbij. In de industrie rond de dubbelgefermenteerde theezwamdrank gaan honderden miljoenen om. Vanuit Gorssel wil Bob's Kombucha een klein graantje meepikken, maar dan wel in Nederland.

 • 22 Augustus 2019 om 11:03

Tijd begint te dringen voor hordeloopster Eefje Boons, maar Γ’β‚¬Λœdie tijd van 12,98 zit er gewoon inÒ€ℒ

Het is nog ruim een maand voordat het WK in Qatar begint, maar Eefje Boons heeft haar ticket nog niet kunnen boeken. De 25-jarige Deventer hordeloopster wil deze zomer de limiet voor dat toernooi lopen, maar dat lukte door een vervelende achillespeesblessure nog niet. Vrijdag en zaterdag krijgt ze nog de kans in België.

 • 22 Augustus 2019 om 09:09

Bosvelt: Γ’β‚¬ΛœRechtsback noodzaak voor GA Eagles, financiële ruimte voor wat extraÒ€ℒsÒ€ℒ

Technisch manager Paul Bosvelt heeft de komende weken de handen vol aan het stutten van het beschadigde fundament bij Go Ahead Eagles, dat na het wegvallen van Wout Droste op korte termijn acuut op zoek is naar een rechtsback. Maar Bosvelt houdt de ogen open voor andere buitenkansjes op de over tien dagen sluitende transfermarkt.

 • 22 Augustus 2019 om 08:00

Vernieuwd winkelcentrum Colmschate bijna Γ’β‚¬ΛœuitverkochtÒ€ℒ

De verbouwing is bijna klaar en ‘nog maar’ drie winkels moeten worden gevuld op Colmschate. Het wijkwinkelcentrum was al veruit het grootste van Deventer en is na ruim twee jaar ingrijpend verbouwen flink uitgebreid. ,,Het winkelaanbod op Colmschate was niet eerder zo gevarieerd en compleet‘’, aldus ontwikkelaar Richard Reulink.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00
❌