[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

EnschedeΓ«r (45) racet met 170 kilometer per uur over 80-weg

ENSCHEDE - Een 45-jarige man uit Enschede heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. De Enschedeër racete met 170 kilometer per uur over de N343 tussen Hardenberg en Kloosterhaar. Op de provinciale weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

 • 23 Augustus 2019 om 10:23

Beppie (83) blijkt bij brute overval aan de dood ontsnapt

De bejaarde Beppie De Graaf-Alsema (83) uit De Krim is aan de dood ontsnapt toen ze vorig jaar december tijdens een overval werd opgesloten in de meterkast. In haar lichaam zijn door langdurige opsluiting stoffen aangemaakt die tot haar dood konden leiden. De drie verdachten gingen daarnaast geraffineerd te werk waarbij twee voorverkenningen zijn gedaan.

 • 22 Augustus 2019 om 13:18

Bejaarde Beppie (83) uit De Krim aan dood ontsnapt na β€˜geraffineerde’ overval en opsluiting in meterkast

De bejaarde Beppie De Graaf-Alsema (83) uit De Krim is aan de dood ontsnapt toen ze vorig jaar december tijdens een overval werd opgesloten in de meterkast. In haar lichaam zijn door langdurige opsluiting stoffen aangemaakt die tot haar dood konden leiden. De drie verdachten gingen daarnaast geraffineerd te werk waarbij twee voorverkenningen zijn gedaan.

 • 22 Augustus 2019 om 13:18

Balkbrug baalt van spandoeken β€˜verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.

 • 21 Augustus 2019 om 20:00

Jongen (11) loopt brandwonden op door steekvlam op camping in Beerze

Een 11-jarige jongen heeft woensdag op een camping in Beerze brandwonden opgelopen door een steekvlam. Hij is overgebracht naar het Brandwondencentrum in Groningen.

 • 21 Augustus 2019 om 18:21

Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

 • 20 Augustus 2019 om 20:00

SibculoΓ«r (31) aan verwondingen overleden na ongeluk met quad in Kloosterhaar

De 31-jarige Sibculoër die gistermiddag ernstig gewond raakte bij een quad-ongeluk in Kloosterhaar is aan zijn verwondingen overleden.

 • 20 Augustus 2019 om 09:55

SibculoΓ«r (31) overleden aan verwondingen na ongeluk met quad in Kloosterhaar

De 31-jarige Sibculoër die gistermiddag ernstig gewond raakte bij een quad-ongeluk in Kloosterhaar is aan zijn verwondingen overleden.

 • 20 Augustus 2019 om 09:55

Zussen uit Linde starten kinderfeestjesbedrijf KoeKroelen: We krijgen zoveel reacties

Dat er zoveel animo voor was hadden de zussen Dianne (19) en Anniek van Raalte niet verwacht. Hun nieuwe bedrijfje KoeKroelen, waarmee de meiden uit Linde kinderfeestjes organiseren, blijkt een schot in de roos. Hoewel ze al eventjes bezig zijn, wordt het bedrijf morgen officieel geopend en mag iedereen even met de koeien kroelen.

 • 20 Augustus 2019 om 09:06

Bestuurder (31) van quad zwaargewond bij crash in Kloosterhaar

De 31-jarige man uit Sibculo is zwaargewond geraakt nadat hij met zijn quad uit de bocht is gevlogen in Kloosterhaar. Het ongeval gebeurde aan het begin van de middag. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de omstandigheden.

 • 19 Augustus 2019 om 15:13

Justitie wil werkstraf voor boer uit Slagharen die zijn 100 koeien zou hebben verwaarloosd

Boer Van der F. (57) uit Slagharen moet een taakstraf van 180 uur krijgen voor het waarlozen van zijn 100 koeien. Dat eiste de officier van justitie vandaag tijdens een rechtszaak.

 • 19 Augustus 2019 om 09:34

Slagharen krijgt legale graffitimuren naast het skatepark

In Slagharen komen muren waar mensen met spuitbussen teksten en figuren op mogen zetten. Initiatiefnemer Ruud Kerssies (26) heeft hiervoor groen licht van de gemeente Hardenberg gekregen en wil de twee graffitimuren laten neerzetten naast het skatepark.

 • 19 Augustus 2019 om 06:00

Dalfser replica zomp gedoopt met Vechtwater en champagne

Met een ferme zwiep gooit burgemeester Erica van Lente een emmer leeg tegen de Vechtzomp. Het is de officiële doop van deze nieuwe trots van Dalfsen. De emmer is gevuld met water uit de Vecht en de inhoud van een fles champagne. Een fles tegen de boot gooien is niet goed voor de laklaag van de boot en glasscherven in de levensader van dit gebied zijn natuurlijk uit den boze.

 • 18 Augustus 2019 om 10:00

Windmolens in park Veenwieken zijn in aanbouw

Ze zijn vrijwel niet te missen, de twee enorme hijskranen in de weilanden van Stegeren, waar windpark De Veenwieken verrijst. Met deze kranen worden de verschillende delen van de windmolens op elkaar gezet.

 • 17 Augustus 2019 om 16:30

Aanhoudingen na bedreiging met mes in Hardenberg

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Hardenberg twee mannen aangehouden omdat ze een inwoner bedreigden met een mes.

 • 17 Augustus 2019 om 11:05

Bruuthus, de rauwe gitaarrand van Salland en het Vechtdal

Berthus Westerhuis is een pionier in de metal- en zwaardere hardrockscene, hoewel hij dat zelf misschien niet in de gaten heeft. Biograaf Wouter Groote Schaarsberg wel, en daarom rondt hij binnenkort een boek over Bruuthus de gitarist af. Als ode aan het soms onaangepaste leven in Salland en het Vechtdal.

 • 17 Augustus 2019 om 11:00

Krimse Boys viert 75-jarig bestaan met feestweek

De Krimse Boys (DKB) begint vandaag aan de feestweek ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Hèt sportieve hoogtepunt van de in augustus 1944 opgerichte club was in 1975 de promotie naar de derde klasse. Klaas Wolting, sinds vier jaar voorzitter en al veertien jaar bestuurslid, speelde in dat kampioensteam.

 • 17 Augustus 2019 om 09:00

IndiΓ«herdenking Hardenberg afgesloten met boekpresentatie

Aan de oever van de Vecht op steenworp afstand van theater de Voorveghter was het gisteravond even twee minuten stil. Want naast de Nationale Dodenherdenking op 4 mei staat Hardenberg ook al weer ruim twintig jaar stil bij de slachtoffers van oorlog en geweld in voormalig Nederlands-Indië. Op 15 augustus worden sinds 1998 jaarlijks kransen en bloemen gelegd bij twee monumenten in het Indiëplantsoen achter de Voorveghter. Gisteravond opnieuw, met tijdens het afsluitende kopje koffie in de theaterfoyer de presentatie van een boek over twintig jaar Indiëherdenkingen in Hardenberg.

 • 16 Augustus 2019 om 14:37

Art-director Dzanar (32) uit Hardenberg ontwerpt voor internationale artiesten als Sam Feldt en Chris Brown

Dzanar Abbas-Zade maakt videoclips, visuals en achtergronden bij optredens en albumcovers voor internationale topartiesten als Chris Brown en Sam Feldt. Miljoenen mensen bekijken de creaties van de 32-jarige art-director uit Hardenberg. Hij ontwerpt vaak op zijn werkplaats in Zwolle.

 • 16 Augustus 2019 om 09:30

Domper voor Ommer zompbouwers door slechte kwaliteit eiken

De Stichting Vechtzomp ‘Hanzestad Ommen’ moet beter eikenhout sprokkelen om over drie jaar een zomp te water te kunnen laten. Het zagen van een serie door de gemeente Ommen beschikbaar gestelde eiken leverde dinsdag een schamele oogst op, zo moesten de vrijwilligers rond bouwmeester Harmen Timmerman uiteindelijk constateren.

 • 15 Augustus 2019 om 14:00
❌