[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Jongen (11) loopt brandwonden op door steekvlam op camping in Beerze

Een 11-jarige jongen heeft woensdag op een camping in Beerze brandwonden opgelopen door een steekvlam. Hij is overgebracht naar het Brandwondencentrum in Groningen.

 • 21 Augustus 2019 om 18:21

De boerenzoon die multimiljonair werd: β€˜Liefst steek ik geld in eigen regio’

Boerenzoon en multimiljonair Meine Breemhaar is eigenaar van 36 bedrijven in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Zijn succesformule? ,,Ik ben goed in mensen begrijpen, boeien en binden.’’

 • 21 Augustus 2019 om 14:00

Auto belandt na botsing ondersteboven in sloot in Vilsteren

Een auto is aan het begin van de middag na een botsing ondersteboven in een sloot in Vilsteren terecht gekomen. Bij het ongeluk viel één gewonde.

 • 21 Augustus 2019 om 13:41

Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

 • 20 Augustus 2019 om 20:00

Ommen al maanden in touw voor SMA-patiΓ«ntjes Cato (8) en Moos (6) en hun lotgenoten; ruim 33.000 euro binnen

De Ommer gemeenschap is nu al maanden in de weer voor de jonge SMA-patiëntjes Cato en Moos. Er is al ruim 33.000 euro opgehaald.

 • 20 Augustus 2019 om 09:00

Rijke oogst Ommer Marke

Agrarische natuurvereniging (ANV) De Ommer Marke bestaat 25 jaar. Voor het bestuur was dit een goede reden om met leden en genodigden het veld in te gaan. Eerst een tocht in de huifkar vanaf landgoed Den Woesten Heide en daarna te voet terug om de gerealiseerde doelen van naderbij te bekijken.

 • 18 Augustus 2019 om 16:30

Walking Football voor senioren nu ook in Ommen

In navolging van onder meer Dedemsvaart en Hardenberg, gaan ze in september ook in Ommen beginnen met Walking Football. Voetballen voor senioren met aangepaste spelregels, waarbij niet gerend mag worden.

 • 18 Augustus 2019 om 11:19

Dalfser replica zomp gedoopt met Vechtwater en champagne

Met een ferme zwiep gooit burgemeester Erica van Lente een emmer leeg tegen de Vechtzomp. Het is de officiële doop van deze nieuwe trots van Dalfsen. De emmer is gevuld met water uit de Vecht en de inhoud van een fles champagne. Een fles tegen de boot gooien is niet goed voor de laklaag van de boot en glasscherven in de levensader van dit gebied zijn natuurlijk uit den boze.

 • 18 Augustus 2019 om 10:00

Windmolens in park Veenwieken zijn in aanbouw

Ze zijn vrijwel niet te missen, de twee enorme hijskranen in de weilanden van Stegeren, waar windpark De Veenwieken verrijst. Met deze kranen worden de verschillende delen van de windmolens op elkaar gezet.

 • 17 Augustus 2019 om 16:30

Bruuthus, de rauwe gitaarrand van Salland en het Vechtdal

Berthus Westerhuis is een pionier in de metal- en zwaardere hardrockscene, hoewel hij dat zelf misschien niet in de gaten heeft. Biograaf Wouter Groote Schaarsberg wel, en daarom rondt hij binnenkort een boek over Bruuthus de gitarist af. Als ode aan het soms onaangepaste leven in Salland en het Vechtdal.

 • 17 Augustus 2019 om 11:00

Domper voor Ommer zompbouwers door slechte kwaliteit eiken

De Stichting Vechtzomp ‘Hanzestad Ommen’ moet beter eikenhout sprokkelen om over drie jaar een zomp te water te kunnen laten. Het zagen van een serie door de gemeente Ommen beschikbaar gestelde eiken leverde dinsdag een schamele oogst op, zo moesten de vrijwilligers rond bouwmeester Harmen Timmerman uiteindelijk constateren.

 • 15 Augustus 2019 om 14:00

Bouw Ommer zomp steekt van wal met zagen boomlange planken

Twee jaar geleden bij het Festival op de Vecht werd het idee geboren, gisteren werd de daad bij het woord gevoegd: Ommen bouwt een eigen Vechtzomp. Met zuinigheid en vlijt, want het mag niet teveel gaan kosten. Aan de Haven West werden tot dertien meter lange planken en balken gezaagd van door de gemeente beschikbaar gestelde gevelde eiken, zoals twee bomen die aan de Koesteeg bezweken bij de storm die op 4 juni in het Vechtdal woedde. De bouw, die in totaal zo’n drie jaar zal duren, staat onder leiding van een oud-Ommenaar, scheepsbouwmeester Harmen Timmerman uit Olst.

 • 14 Augustus 2019 om 06:00

Vinkenbuurt broedt op invulling leegstaande school en dorpsplan

De sluiting van de openbare basisschool in Vinkenbuurt is een groot gemis, maar biedt ook kansen. Daarom is vanuit de inwoners van deze Ommer buurtschap een werkgroep centrumvisie gevormd, die nadenkt over een nieuwe invulling van deze plek. Zoals woningbouw voor senioren en starters, en ruimte voor kleine bedrijfjes.

 • 13 Augustus 2019 om 07:00

Drankrijder uit Ommen krijgt waarschuwend belletje van familielid op moment van aanhouding

Bij een alcoholcontrole in het Vechtdal heeft de politie afgelopen weekend meerdere bonnen uitgeschreven. In totaal werden ruim 260 bestuurders gecontroleerd op alcohol achter het stuur.

 • 12 Augustus 2019 om 10:39

Weinig hardrijders op β€˜dodenweg’ N36

Levensgevaarlijk. Zo wordt de N36, na tal van ongelukken, regelmatig bestempeld. Maar uit een snelheidscontrole van de politie Twenterand, afgelopen donderdag, blijkt dat het meevalt met het aantal hardrijders over de ‘Dodenweg’.

 • 12 Augustus 2019 om 06:00

Voor tweede jaar veel minder heidehoning uit Vechtdal

Voor het tweede jaar op rij zal er maar mondjesmaat heidehoning gewonnen worden. Grote terreineigenaren laten geen of beperkt bijenvolken toe op de heide. De droogte is ook nu spelbreker. Hier en daar kleurt de heide weliswaar paars maar de planten dragen maar weinig nectar. Daarom: een rem op de productie van de altijd zeer gewilde heidehoning, omdat wilde bijen en andere insecten daar anders van te lijden kunnen hebben. Landschap Overijssel is ook terughoudend met het toelaten van bijenkasten op haar terreinen, zoals de Lemelerberg.

 • 11 Augustus 2019 om 15:00

Vechtdal wil in 2022 de β€˜meest toegankelijke vakantieregio’ zijn

De regio Vechtdal moet in 2022 de meest toegankelijke vakantieregio van Nederland zijn, waar iedereen kan recreëren ongeacht zorg- of hulpbehoefte. Inwoners worden daarom nu gevraagd informatie te delen over de toegankelijkheid van de huidige accommodaties of activiteiten.

 • 10 Augustus 2019 om 06:00

Nooit meer aarzelen om het stotteren na het stotterkamp in Lemele

Ze zien elkaar in één week groeien, de deelnemers aan de Internationale week voor mensen die stotteren in Lemele. Van bedeesde, blikken ontwijkende stotteraars, veranderen ze langzaamaan in zelfbewuste mensen die hun angsten en spraakprobleem onder ogen zien en soms bijna overwinnen.

 • 8 Augustus 2019 om 18:00

Samenzang met SOS-band op Hardenbergse christelijke camping

Vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg is al ruim zeventig jaar een camping op christelijke grondslag. Gisteravond was er een speciaal optreden van de SOS-worshipband, die ook de muzikale omlijsting verzorgt op bijeenkomsten van Focus dat zich richt op Hardenbergse christelijke jongeren. In het campingconcert was ook volop ruimte voor samenzang.

 • 8 Augustus 2019 om 11:56

Rondvaart Weerribben niet alleen te genieten op televisie

Ook de deelnemers aan de rondvaart door de Weerribben waren onder de indruk. Ommenaar Arend Spijker is een kenner. ,,Weet iemand van wie deze drol is?"

 • 7 Augustus 2019 om 16:03
❌