[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Kind gewond bij aanrijding in Elburg

Bij een aanrijding tussen een auto en fiets op de Omloop in Elburg is donderdagmorgen een kind gewond geraakt.

 • 22 Augustus 2019 om 13:19

PvdD wil natuur in Gelderland aankopen door β€˜woudfunding’

Partij van de Dieren wil natuur aankopen van de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Beide partijen veilen zo’n 400 hectare natuur en door middel van ‘woudfunding’ wil de politieke partij dat de natuur in goede handen terecht komt.

 • 20 Augustus 2019 om 14:47

Noord-Veluwe klaagt minder: 70 meldingen van geluidsoverlast door Lowlands

Op de Noord-Veluwe zijn dit weekend zeventig meldingen binnengekomen van geluidsoverlast door Lowlands. Dat zijn er 45 minder dan vorig jaar over het driedaagse festival bij Biddinghuizen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de windrichting.

 • 19 Augustus 2019 om 15:14

Minder meldingen geluidsoverlast Lowlands, met dank aan de wind

Er zijn uit de gemeenten Nunspeet, Oldebroek en Elburg weinig meldingen van geluidsoverlast door Lowlands binnengekomen. Met dank aan de wind, die kwam het weekend vooral uit westelijke richting.

 • 18 Augustus 2019 om 18:36

Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: β€˜In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

 • 17 Augustus 2019 om 20:00

Jasper uit 't Harde naar het WK beroepen: β€˜Je werkt jezelf het zwart voor de ogen’

Jasper Olthuis uit ’t Harde is Nederlands beste elektricien. Hij verdedigt onze eer volgende week tijdens het WK op de Worldskills in het Russische Kazan.

 • 17 Augustus 2019 om 13:00

Zijn wagen mag maximaal 25 km per uur, maar kon bijna 5 keer zo hard: politie neemt boel in beslag bij Elburg

Een 17-jarige jongen uit ’t Harde kan waarschijnlijk fluiten naar zijn MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid). De jongen werd gezien in Dronten. De politie controleerde zijn karretje. Dat bleek bijna 120 kilometer per uur te kunnen.

 • 15 Augustus 2019 om 16:04

Toevoerroute naar Lowlands via N309 bij Elburg dicht na ongeluk

De N309 bij Elburg is afgesloten voor verkeer na een ongeluk. Twee personenauto's zijn daar frontaal op elkaar gebotst, Eén persoon is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De weg is één van de belangrijke aanvoerroutes voor festivalgangers om op Lowlands te komen.

 • 16 Augustus 2019 om 16:22

Boswachter Lennard over beboete wolvenspotters op de Veluwe: β€˜Ze weten soms niet eens wat de regels zijn’

De wolf op de Veluwe is ‘hot’. Bezoekers van de bossen raken er niet over uitgepraat. Maar de populariteit van het roofdier heeft ook een keerzijde. Tientallen wolvenspotters werden de afgelopen weken op de bon geslingerd omdat ze zich niet aan de regels hielden. Wie zijn die mensen? En hoe houd je ze tegen?

 • 16 Augustus 2019 om 06:00

Hij mocht maar 25 km per uur, maar reed 117: politie pakt omgebouwde auto af van 17-jarige in Elburg

Een 17-jarige jongen uit 't Harde kan waarschijnlijk fluiten naar zijn MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid). De jongen reed gisteravond met 117 kilometer per uur over de Drontermeerdijk bij Elburg, terwijl zijn auto niet harder dan 25 kilometer per uur zou mogen rijden. De politie heeft de auto in beslag genomen.

 • 15 Augustus 2019 om 16:04

Noord-Veluwe heeft zonnepark op landbouwgrond nodig om klimaatneutraal te worden

Weilanden moeten niet langer worden volgebouwd met zonneparken. Dat is zonde van de vaak dure en vooral vruchtbare landbouwgrond. Dat zegt Peter Drenth, gedeputeerde (Landbouw) van de provincie Gelderland. Als het verbod er komt, kan het een flinke streep door de rekening zijn van Noord-Veluwse gemeenten.

 • 15 Augustus 2019 om 06:28

Aldi blijft in Elburg: wel is de supermarkt naarstig op zoek naar nieuwe locatie

Supermarkt Aldi wil in Elburg blijven en is daarom op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige onderkomen aan de Vrijheidsstraat voldoet namelijk niet meer, vindt het bedrijf. ,,In goed overleg met de gemeente wordt gekeken naar een permanente vestiging’’, aldus woordvoerder Laetitia Gruwel.

 • 12 Augustus 2019 om 18:00

Poar Neem'n komt met nieuw feest, voor 16-plussers: β€˜Er zullen liters ranja doorheen gaan’

Probleem’n? Poar neem'n! Het is de lijfspreuk van tienduizenden plattelandsjongeren. Eentje die wordt geassocieerd met bier. In september houden de Elburgse bedenkers een nieuw eigen feest in Kampen, maar dit keer voor 16-plussers. Met ranja op de tap? Vijf vragen aan John van Aperen.

 • 11 Augustus 2019 om 07:00

β€˜Can I help you?’ Wordt voertaal op Veluws terras wellicht Engels?

Veluwse horecabedrijven krijgen steeds meer buitenlandse toeristen over de vloer. Wat betekent dat voor het bedienend personeel? Moet dat per se meertalig zijn? En hoe groot is de kans dat de Veluwe op den duur Amsterdam achterna gaat, waar je op veel plekken standaard in het Engels wordt aangesproken?

 • 10 Augustus 2019 om 09:38

CDA wil duidelijkheid van minister over bomenkap in middenberm A28 tussen Wezep en Nunspeet

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen moet zich buigen over de mogelijke bomenkap langs de A28 tussen Wezep en Nunspeet. CDA-Kamerlid Wytske de Pater vindt dat Rijkswaterstaat te gemakkelijk praat over bomenkap om de verkeersveiligheid te verbeteren.

 • 9 Augustus 2019 om 13:46

Burgemeester geeft rondleidingen in de Vesting: β€˜Elburg heeft enorm boeiende geschiedenis’

De eerste drie woensdagen van augustus verzorgt burgemeester Jan Nathan Rozendaal (42) stadswandelingen in de Elburgse Vesting. Hij neemt deelnemers mee op een anderhalve uur durende tocht langs zijn favoriete plekjes in de binnenstad. ,,Elburg heeft een enorm boeiende geschiedenis.’’

 • 7 Augustus 2019 om 18:00

Bomen β€˜slachtoffer’ van de verkeersveiligheid: A28 krijgt vangrail in middenberm tussen Wezep en Nunspeet

Er komt een vangrail in de middenberm van de A28 tussen Wezep en Nunspeet. Het moet voorkomen dat auto's die van de weg schieten in de bosschage belanden, meldt Rijkswaterstaat. De werkzaamheden starten in het najaar.

 • 7 Augustus 2019 om 14:34

Twee vliegen in één klap voor politie in ’t Harde

De politie sloeg dinsdagavond twee vliegen in één klap tijdens een surveillance in ’t Harde. Bij een controle van een personenauto bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben en zijn bijrijder een gevangenisstraf open te hebben staan.

 • 7 Augustus 2019 om 08:53

Tweeduizend fietsers genieten van de Veluwe

De Veluwse Fietsdag trok veel deelnemers dit jaar. Bij de VVV Elburg stond vanmorgen al een rij wachtenden om de route aan te schaffen. Ruim tweeduizend mensen stapten op de fiets voor de diverse routes over de Veluwe.

 • 6 Augustus 2019 om 16:26

Rookvrij terras vooralsnog zeldzaamheid op de Noordwest-Veluwe

Het aantal restaurants dat roken op het terras verhindert - met een geheel of gedeeltelijk rookverbod - groeit. Dat constateert het landelijke Clean Air Nederland (CAN). Maar volgens die organisatie telt de Noordwest-Veluwe slechts één restaurant met een gedeeltelijk rookverbod: Het Wapen van Ermelo.

 • 3 Augustus 2019 om 06:01
❌