[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBNR Nieuwsradio

Preventief slikken van 'polypil' verlaagt kans op hartinfarct of beroerte

Door het preventief slikken van een zogeheten 'polypil' neemt de kans op een hartinfarct of beroerte met eenderde af. De combinatiepil is een aspirine, cholesterolverlager én bloeddrukverlager in één. 50-plussers die de pil dagelijks slikken blijven dus langer gezond, blijkt uit onderzoek dat vandaag in vakblad The Lancet is gepubliceerd.

 • 23 Augustus 2019 om 11:17

In tien jaar is aantal daklozen in Nederland meer dan verdubbeld

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar waren er bijna 40.000 daklozen in Nederland. Vooral het aantal jongeren is explosief toegenomen. Één derde van alle daklozen is tussen de achttien en 30 jaar.

 • 23 Augustus 2019 om 11:01

ASR slokt weer een kleine verzekeraar op

ASR, de verzekeraar achter de Amersfoortse en Ditzo, neemt opnieuw een kleinere branchegenoot over. Veherex is nu nog in handen van de NS en het pensioenfonds voor spoorwegpersoneel. Volgens ingewijden is er met de overname pakweg 25 miljoen euro gemoeid.

 • 23 Augustus 2019 om 10:59

'Duitsland komt met alternatief voor cloudreuzen'

Duitsland wil met een eigen clouddienst de strijd aangaan met grote spelers als Google, Microsoft en Amazon. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine op basis van plannen van Peter Altmaier, de Duitse minister van Economische Zaken, die de krant heeft ingezien.

 • 23 Augustus 2019 om 10:42

FD: chaos bij Afvalverwerker AEB door machtsstrijd

Een slepende machtsstrijd leidde tot chaos bij het Amsterdamse Afvalverwerkingsbedrijf AEB. Dat schrijft het FD vandaag. Medewerkers van AEB spreken van 'anarchie' op de werkvloer en ontevreden personeel zou zelfs afval-ovens hebben gesaboteerd. Eerder deze week werd al bekend dat de gemeente Amsterdam het noodlijdende AEB wil verkopen.

 • 23 Augustus 2019 om 09:55

Einde dreigt voor klassieke tabakszaak

Als we niet oppassen is het binnen twee jaar gedaan met de klassieke tabakswinkel op de hoek. Althans, dat meent de brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel, de NSO. En om dat politiek Den Haag doof is voor deze noodkreet starten de kleine tabaksondernemers een petitie tegen de snelle invoering van tabaksmaatregelen.

 • 23 Augustus 2019 om 09:41

Kikkererwten van Zeeuwse bodem moeten zorgen voor een plantaardig dieet

Geen kikkererwten uit Marokko of Turkije, maar van Zeeuwse bodem. Groentenproducent HAK maakte gisteren bekend dat binnenkort in Zeeland de eerste kikkererwten worden geoogst. Zulke vleesvervangers uit eigen land moeten Nederlanders op weg helpen naar een plantaardig dieet.

 • 23 Augustus 2019 om 09:28

Zittend werken is nog veel slechter dan dat we al wisten

Dat extra loopje naar de koffiemachine is goud waard! Als je meer dan 9,5 uur per dag zit, loop je een hoger risico om op jonge leeftijd dood te gaan, blijkt uit Brits/Noors onderzoek.

 • 23 Augustus 2019 om 09:08

Fatale val op doktersrecept

Meer medicatie is niet altijd beter. Zo luidt de titel van het Britse onderzoek uitgevoerd door Age UK. Ouderen krijgen regelmatig te veel of verkeerde medicijnen voorgeschreven waardoor het risico op overlijden toeneemt.

 • 23 Augustus 2019 om 08:53

Opkomende Amerikaanse lobby tegen Europees progressief abortusbeleid

Religieuze organisaties die lobbyen tegen het progressieve abortusbeleid van de Europese Unie, krijgen in toenemende mate steun van zeer vermogende en politiek invloedrijke Amerikanen. Dat blijkt uit onderzoek van de EU Observer. Met budgetten van tientallen miljoenen euro's richten ze hun pijlen op rechten voor vrouwen, LGBTI-groepen en onderzoek naar bijvoorbeeld euthanasie.

 • 23 Augustus 2019 om 08:38

Jan Modaal kan moeilijk aan een woning komen

Het is voor Jan Modaal haast ondoenlijk om een woning te vinden, meldt de Hypotheker. Met name voor alleenstaanden met een modaal inkomen is het aantal betaalbare woningen erg weinig. Weliswaar hebben tweeverdieners meer opties, maar ook zij lopen tegen beperkingen aan.

 • 23 Augustus 2019 om 08:19

Rutte en Brexit-onderhandelaar Barnier om tafel over Brexit

De nieuwe Britse premier Boris Johnson bezocht deze week Merkel en Macron, maar ook de Brexit-onderhandelaar van de EU zit niet stil. EU-onderhandelaar Barnier wil de eenheid binnen de EU bewaren en gaat daarom vandaag naar Den Haag, waar hij om tafel gaat met premier Rutte.

 • 23 Augustus 2019 om 07:12

Belgische wetenschappers: 'superslimme' kilometerheffing lost fileprobleem op

Voor velen is het een droombeeld: een ochtendspits zonder files. Maar volgens Belgische wetenschappers kan deze droom zomaar werkelijkheid worden als de zogenoemde 'superslimme kilometerheffing' wordt ingevoerd. Dat is een tol die tijdens de spits verandert, zodat de files oplossen zonder dat automobilisten van de weg worden gejaagd, of zich blauw moeten betalen.

 • 23 Augustus 2019 om 06:52

China legt buitenlandse media eisen op

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een brief gestuurd naar buitenlandse media. Met daarin het verzoek om neutraal, objectief en onpartijdig te schrijven over de demonstraties in Hongkong. Dat zou momenteel niet gebeuren, stelt China.

 • 22 Augustus 2019 om 18:34

'Nederland moet meer opkomen voor onderdrukte ongelovigen'

Nederland moet in het buitenland meer opkomen voor de rechten van onderdrukte ongelovigen. Dat stelt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. Hij wil dat ministers Blok en Kaag zich explicieter uit gaan laten over het onderwerp.

 • 22 Augustus 2019 om 17:50

EU gaat misbruik gezichtsherkenning aanpakken

Er moet nieuwe wetgeving komen om technologie voor het herkennen van gezichten te reguleren, volgens de Europese Commissie. Met deze wet moet misbruik van deze technologie door bedrijven en overheden worden voorkomen.

 • 22 Augustus 2019 om 17:33

Deze komkommer pers je uit een zakje

De hele week in Spitsuur komkommernieuws: écht nieuws over komkommers van onze verslaggever Paulien Sewuster. Vandaag over een makkelijke manier om je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen: Xqueeze.me, komkommer uit een zakje. Met bedenker Boy Jacobs ging ze langs bij de High Tech Campus in Eindhoven.

 • 22 Augustus 2019 om 16:59

Merkel op bezoek bij Rutte voor 'klimaatcocktail'

Bondskanselier Angela Merkel was op bezoek bij premier Rutte, met haar Klimaat-kabinet voor topoverleg over CO2-uitstoot. Merkel is op tournee door Europa 'om zo een cocktail te maken van klimaatregelgeving van andere landen', aldus een Duitse ARD-journalist tegen Den Haag-verslaggever Sophie van Leeuwen.

 • 22 Augustus 2019 om 16:55

Kritiek op Bolsonaro vanwege recordaantal bosbranden

Brazilië kampt met een recordaantal bosbranden. Dat meldt het Braziliaanse Agentschap voor Ruimteonderzoek. Momenteel zijn er al ruim 75.000 branden geteld, waarvan er waarvan er al 40.000 plaatsvinden in het Amazonegebied.

 • 22 Augustus 2019 om 16:41

PvdA over miljardenfonds: 'We moeten nog maar zien of het gaat gebeuren'

Het kabinet overweegt geld te reserveren voor een miljardeninvestering, in het geval van economische tegenwind. Vanuit de oppositie zijn de verwachtingen nog niet hoog over het plan van het kabinet. Laatstgenoemde wil vijftig miljard euro lenen van de kapitaalmarkt, omdat de rente zo laag staat.

 • 22 Augustus 2019 om 16:29
โŒ