[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Augustus 2020Alle Nieuwskoppen

Weer verzet tegen kap Borkse Bakenboom: populier in Waalwijk gaat niet meteen om

WAALWIJK - De Borkse Bakenboom, de imposante populier in de Van Lovenlaan in Waalwijk gaat voorlopig nog niet om. Tegen de kapvergunning zijn zeven bezwaarschriften ingediend. De hoorzitting is in oktober. De gemeente gaat de boom nog niet kappen, zolang de bezwarenprocedure loopt.

 • 5 Augustus 2020 om 20:49

PvdA Eindhoven: β€˜Wildgroei aan laadpalen in de stad tegengaan’

EINDHOVEN - Eindhoven heeft duidelijke regels nodig voor het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto's. Nu veel overgelaten wordt aan de ‘markt’ leidt dat hier en daar al tot verrommeling en wildgroei. Dat stelt PvdA-raadslid Arnold Raaijmakers in vragen aan het college.

 • 5 Augustus 2020 om 20:33

Horeca Helmond kaatst de bal terug: β€˜Ook gemeente debet aan slecht naleven coronaregels’

HELMOND - Niet alleen de horeca, ook de gemeente Helmond is verantwoordelijk voor de slechte naleving van de coronaregels in het uitgaansgebied. Dat zegt de Horecabelangenvereniging Helmond-centrum.

 • 5 Augustus 2020 om 20:35

Politie dreigt met boetes voor organisatoren nieuwe carmeeting: EnschedeΓ«r aangesproken

ENSCHEDE - De Enschedeër die de veelbesproken carmeeting van afgelopen zaterdag had aangekondigd op Facebook, is thuis aangesproken door politieagenten. Organisatoren van toekomstige carmeetings kunnen boetes verwachten van de politie.

 • 5 Augustus 2020 om 20:11

Bijrol voor de Bijloop? Verre van: β€˜Het is de kloppende ader van de Pannenhoef’

Vooral op mooie dagen trekt het water ons als een magneet. Met bosjes zijn we er te vinden. Voor verkoeling en verpozing. Maar wat weten we eigenlijk over de beken die door ons landschap stromen? Over de oorsprong, de gesteldheid van dieren en planten, de dynamiek van het water. In de zomerserie ‘Beken in de Baronie’ vandaag deel 3: de Turfvaart en de Bijloop.

 • 5 Augustus 2020 om 21:00

'Ventilatiesysteem verspreidde waarschijnlijk coronavirus in verpleeghuis'

Door NU.nl

Bij een corona-uitbraak in een verpleeghuis in Maasluis heeft het ventilatiesysteem van het pand waarschijnlijk een rol verspeeld bij de verspreiding van het virus, melden de Volkskrant en EenVandaag woensdag op basis van een vertrouwelijk RIVM-rapport.

Aan de Zeeuwse kust is de nacht heter. Daarom tips hoe het uit te houden

Wie aan de kust woont en denkt koeler te slapen dan in het binnenland komt met de naderende hittegolf bedrogen uit. Juist in Vlissingen, Sluis of Renesse wordt het bakken en braden in de slaapkamer.

 • 5 Augustus 2020 om 20:46

Subsea7 moet bezuinigen na 992 miljoen dollar verlies door coronacrisis

Door Rob Mackor/NT

De in Luxemburg gevestigde offshore-aannemer Subsea 7 zet het mes in zijn vloot na een monsterverlies van 922 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Dat bestaat voor 352 miljoen dollar uit operationele verliezen en voor 578 miljoen uit afboekingen op de waarde van schepen en andere activa.

Het bedrijf kondigde eerder al aan dit jaar een kwart van het wereldwijde personeelsbestand van 12.000 mensen te zullen ontslaan. De vloot van oorspronkelijk 32 schepen wordt met tien schepen verminderd. Twee schepen zijn inmiddels verkocht, twee zijn er opgelegd, en de resterende zes volgen in de komende twaalf maanden op het moment dat projecten aflopen.

Malaise

Als redenen voor de malaise noemt Subsea de impact van de coronacrisis en ‘een lage benuttingsgraad van schepen in bepaalde markten’. Niettemin is de aannemer er in het tweede kwartaal in geslaagd om voor twee miljard dollar aan nieuwe opdrachten binnen te halen, waarvan 1,7 miljard voor ‘renewables’, ofwel offshore wind. Een van die projecten is de aanleg van Hollandse Kust Zuid, éen van ‘s werelds eerste subsidievrije windparken.

De groep heeft ruim honderd miljoen dollar gereserveerd voor een herstructureringsprogramma, dat moet leiden tot een structurele kostenverlaging van 400 miljoen dollar per jaar. Vorig jaar werd in het tweede kwartaal nog een winst van 24 miljoen dollar behaald op een omzet van 958 miljoen. Die daalde dit jaar tot 754 miljoen.

Het oorspronkelijk Amerikaanse bedrijf is het resultaat van een lange reeks van fusies, waarbij onder meer Stolt-Nielsen, Halliburton en Comex waren betrokken. Subsea 7 SA, zoals de groep officieel heet, is statutair in Luxemburg gevestigd, heeft het hoofdkantoor in het Engelse Sutton en is genoteerd aan de Noorse effectenbeurs.


Ploeg van Groenewegen biedt excuses aan voor crash

Door ANP

Jumbo-Visma, de Nederlandse ploeg van de sprinter Dylan Groenewegen, heeft excuses aangeboden voor de crash aan het slot van de eerste etappe van de Ronde van Polen. Fabio Jakobsen, van Deceuninck – Quick-Step, kwam daarbij zwaar ten val. Groenewegen won, maar werd gediskwalificeerd voor zijn aandeel in de crash. De verwondingen van Jakobsen lijken ernstig.

“Onze gedachten zijn bij Fabio Jakobsen en andere bij deze verschrikkelijke valpartij betrokken renners”, zegt Jumbo-Visma. “Crashes als deze zouden niet mogen gebeuren. We bieden onze oprechte excuses hiervoor aan. Intern gaan we de zaak nu verder bespreken, voor we met verdere mededelingen naar buiten treden.”

Het bericht Ploeg van Groenewegen biedt excuses aan voor crash verscheen eerst op Nieuws.nl.

USAR vertrokken naar Beiroet

Door ANP

Het eerste toestel van het zoek- en reddingsteam USAR (Urban Search and Rescue) is vanaf vliegbasis Eindhoven vertrokken naar Beiroet om daar te helpen na de verwoestende explosie dinsdag in Libanese hoofdstad. Het vrachtvliegtuig met 16 ton aan materiaal steeg kort voor 20.30 uur op. Een passagiersvliegtuig, met daarin 63 reddingswerkers en acht honden, volgt naar verwachting rond 21.00 uur.

Eenmaal in Libanon wil het team “zo snel mogelijk het veld in,” liet een woordvoerder weten. Voor overlevenden onder het puin is het van levensbelang dat ze snel worden gevonden. Eerst wordt het gebied verkend, waarna er contact wordt gelegd met het team van Franse reddingswerkers en de Libanese autoriteiten ter plaatse, waarmee USAR samenwerkt.

Vervolgens splitsen de 63 USAR-leden zich op in vier teams van tien, ondersteund door personeel voor logistiek. Het zijn allen vrijwilligers die in het dagelijks leven werken bij onder meer de brandweer, politie en in de gezondheidszorg. Ook gaan er per team twee zoekhonden mee.

De vracht bestaat onder andere uit betonzagen, betonscharen, microfoons, camera’s en water en voedsel. USAR is voor een periode van tien dagen lang zelfvoorzienend. “Je wilt niet op een plek komen waar al weinig middelen zijn en dan ook nog om eten en drinken vragen”, zegt een woordvoerder.

Het bericht USAR vertrokken naar Beiroet verscheen eerst op Nieuws.nl.

Flemming helpt PEC Zwolle aan eerste oefenzege van het seizoen

In de bossen bij Epe herstelde PEC zich woensdagavond tegen AZ redelijk van de povere vertoning van vier dagen eerder in Leeuwarden. Een doelpunt van Zian Flemming was genoeg voor de eerste oefenzege van het seizoen: 0-1.

 • 5 Augustus 2020 om 20:52

Maxime Meiland vindt breuk met NadΓ¨ge jammer: β€˜Had niet zo hoeven gaan’

Maxime Meiland vindt het jammer dat haar familie en huishoudster Nadège op een vervelende manier uit elkaar zijn gegaan. Volgens de 24-jarige dochter van Martien had dat niet gehoeven.

 • 5 Augustus 2020 om 20:33

Bomexpert onder indruk van explosie in Beiroet: β€˜Kracht van een kleine nucleaire bom’

Door de gigantische kracht van de knal in Beiroet gelooft Ad van Riel in de lezing van Libanese autoriteiten die zeggen dat de explosie is veroorzaakt door 2750 ton ammoniumnitraat. Die enorme hoeveelheid verklaart de omvang van de dreun, stelt de Brabantse bomexpert. ,,Toen ik de explosie zag, wist ik al: dat wordt morgen een drukke dag.”

 • 5 Augustus 2020 om 20:37

Bomexpert onder indruk van explosie in Beiroet: β€˜Kracht van een kleine nucleaire bom’

Door de gigantische kracht van de knal in Beiroet gelooft Ad van Riel in de lezing van Libanese autoriteiten die zeggen dat de explosie is veroorzaakt door 2750 ton ammoniumnitraat. Die enorme hoeveelheid verklaart de omvang van de dreun, stelt de Brabantse bomexpert. ,,Toen ik de explosie zag, wist ik al: dat wordt morgen een drukke dag.”

 • 5 Augustus 2020 om 20:37

Wall Street koerst af op hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

 • 5 Augustus 2020 om 20:27

Tara (29) uit Zwolle kruipt door het oog van de naald in Beiroet: β€˜Nog nooit zo’n enorme knal gehoord’

De knal was zó hard, dat ze dacht dat de explosie in Beiroet bij haar om de hoek was. ,,Ik voelde de grond onder m’n voeten schudden en hoorde overal glas springen. Ook in mijn huis”, zegt Tara Kenkhuis (29).

 • 5 Augustus 2020 om 21:00

Flemming helpt PEC Zwolle aan eerste oefenzege van het seizoen

In de bossen bij Epe herstelde PEC zich woensdagavond tegen AZ redelijk van de povere vertoning van vier dagen eerder in Leeuwarden. Een doelpunt van Zian Flemming was genoeg voor de eerste oefenzege van het seizoen: 0-1.

 • 5 Augustus 2020 om 20:52
❌