[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019Alle Nieuwskoppen

20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht (3)

Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"

Gehele regering van Mali stapt op, mogelijk om bloedbad met 160 doden

Door ANP

Bijna een maand na een slachtpartij in een Malinees dorp, waarbij 160 mensen omkwamen, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

Incredibile

Na het succes van Ajax in Turijn las ik in De Telegraaf een bijzonder verslag dat begon met een zin zonder werkwoord: ‘Incredibile, ongelooflijk’.

β€˜Ik ken en ben geen PKK’er’

Sinds twee weken zit een Rotterdamse vrouw met baby vast in een Turkse gevangenis. „Hoe angstig wij zijn, u heeft geen idee.”


OVV: onvoldoende zicht op risico’s patiΓ«nten

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben zorgverleners „onvoldoende zicht op de risico’s” voor de patiënt en zijn omgeving.


De elf fonteinen zijn (nog) niet op orde

Een jaar na Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 wordt er nog gewerkt aan de voltooiing van de prestigieuze fonteinen.

Resolutie voor wapenstilstand LibiΓ« verworpen door Rusland en VS

De Verenigde Staten en Rusland hebben een VN-resolutie verworpen die oproept tot een wapenstilstand in Libië. De strijd om de macht in het land woedt sinds deze week ook in de hoofdstad Tripoli.

Bij het opgelaaide conflict zijn de afgelopen maand volgens de Wereldgezondheidsorganisatie in totaal 205 doden gevallen. Donderdag werd een buitenwijk van Tripoli beschoten met mortieren. Eerder werd het zuidelijke district Abu Salim getroffen door artillerievuur.

Het offensief is begin deze maand begonnen door generaal Khalifa Haftar. Hij wil de macht overnemen van minister-president Fajis al-Sarradsch die een regering leidt die door de VN wordt erkend. Het is het zoveelste machtsconflict sinds het afzetten van dictator Kadhafi in 2011.

Schuld

Haftar krijgt internationaal steun van onder meer Saudi-Arabië en Rusland. Die laatste wil de VN-resolutie voor een wapenstilstand niet steunen omdat Haftar daarin de schuld krijgt voor het geweld. De VS heeft geen commentaar gegeven over de reden van afwijzen.

Een dergelijke resolutie heeft negen voor-stemmen nodig en mag niet gevetood worden door de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland en China.


  • 19 April 2019 om 02:19

Amerikaans Congres krijgt uitgebreider Mueller-rapport

Een selecte groep leden van het Amerikaanse Congres krijgt volgende week een samenvatting van het Mueller-rapport onder ogen, waarin beduidend minder feiten onzichtbaar zijn gemaakt, dan in de versie die donderdag is geopenbaard.

  • 19 April 2019 om 01:55

Passiespelen

In Dordrecht is alles precies als bij de intocht van Sinterklaas. De binnenstad is volledig in de greep van de organisatie van The Passion.

Soedanese militairen proberen regie te houden na coup tegen henzelf

Mohamed Hamdan Daglo leidt op dit moment de overgang na de coup. Tevens is hij voorman van de beruchtste militie in Soedan: de Rapid Support Forces.

Blokken op China’s glorie via de app

Alle partijleden in China moeten via een app hun kennis over het regeringsbeleid bijhouden. ‘Er werd massaal valsgespeeld.’

Korter douchen en tuin sproeien vanuit regenton

Van de 120 liter schoon drinkwater die een Nederlander gemiddeld per dag gebruikt, drinkt-ie maar 0,8 liter echt op.

Rechter New York staat verplichte inenting mazelen toe

Een rechter in de Amerikaanse stad New York heeft een groep inwoners van stadsdeel Brooklyn in het ongelijk gesteld in een zaak rond verplichte inenting tegen mazelen. De groep vocht de verplichting aan omdat ze die ongrondwettelijk vonden. De rechter heeft geoordeeld dat de volksgezondheid in dit geval zwaarder weegt.

  • 19 April 2019 om 01:23

Drie bekende bergbeklimmers waarschijnlijk omgekomen door lawine Canada

Drie bekende bergbeklimmers zijn waarschijnlijk omgekomen door een lawine in het Canadese nationaal park Banff. Hun sponsor, kledingmerk The North Face, liet donderdag weten dat de Oostenrijkers David Lama (28) en Hansjörg Auer (35) en de Amerikaan Jess Roskelley (36) sinds woensdag vermist zijn. Er wordt van uitgegaan dat ze dinsdag bedolven zijn door een lawine.

  • 19 April 2019 om 01:07

Visserijminister Schouten vecht pulsvisverbod aan voor EU-hof

Nederland vecht het naderende verbod op pulsvissen waarschijnlijk aan bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Zo'n besluit mag volgens landbouw- en visserijminister Carola Schouten alleen worden genomen op basis van de best beschikbare wetenschappelijk adviezen. Daarvan is hier geen sprake omdat het onderzoek naar pulsvissen nog loopt, meent de bewindsvrouw.

  • 19 April 2019 om 00:59

Kabinet past eisen aan: minder overlast bij Lelystad Airport

De overlast op de Veluwe van laagvliegende vliegtuigen van Lelystad Airport wordt waarschijnlijk kleiner dan gedacht. Het kabinet laat twee eisen los die laagvliegend verkeer van en naar het vliegveld veroorzaken, staat in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de nieuwe regels mag er wel gevlogen worden over militair terrein en hoeft er minder rekening gehouden te worden met vliegverkeer van Schiphol, schrijft Omroep Gelderland. In de praktijk betekent het dat de vluchten van en naar Lelystad Airport kunnen doorklimmen naar 2700 en 3000 meter.

Wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede is blij: "Doordat die voorwaarden zijn losgelaten, kan het verkeer tussen het Schipholverkeer door stijgen. Daardoor kunnen vliegtuigen een stuk hoger over de Veluwe vliegen. Dat is goed nieuws voor ons."

Verzet

Tegen het vliegveld is veel verzet. Bewonersgroepen zijn verenigd in Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL). De laagvliegroutes zijn hun belangrijkste bezwaar.

De aanpassingen worden een jaar na de geplande opening van vliegveld Lelystad van kracht.


  • 19 April 2019 om 01:17

Honkballer Cordemans bereikt magische grens

Honkballer Rob Cordemans heeft in de Nederlandse competitie een mijlpaal bereikt. De 44-jarige werper van L&D Amsterdam kwam voor eigen publiek tegen Neptunus (2-9) op 2.000 strike-outs in de hoofdklasse.

Cordemans schakelde in de derde inning van de wedstrijd een tegenstander uit met drie slag en haalde daarmee de 2.000 strike-outs. Vorig jaar al verbrak hij het record uit 1996 van Bart Volkerijk, die in totaal 1.948 keer een tegenstander met drie slag aan de kant zette.


  • 19 April 2019 om 00:28

Dordtenaar aangehouden voor vliegen met drone boven The Passion

Een 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij met een drone boven The Passion vloog. "Hij dacht misschien dat hij betere beelden kon maken dan de 19 professionele camera's van het muziekevenement", schrijft de politie.

The Passion is een jaarlijks evenement, waarbij de kruisiging van Jezus wordt uitgebeeld door bekende Nederlandse artiesten. Elke editie speelt zich af in een andere stad.

Acteur Edwin Jonker speelde dit jaar Jezus, Edsilia Rombley was Maria en Judas werd vertolkt door Lucas Hamming. Het evenement trok zo'n 20.000 bezoekers en miljoenen kijkers.

Gespot

De drone werd gezien boven de mensenmassa richting het centrum en rond de Grote Kerk, schrijft de politie in een persbericht. De politie volgde het apparaat. Het landde in de tuin van een woning in de buurt van Maartensgat, de haven van de stad waar op een groot podium een deel van de show werd opgevoerd.

Drone-piloten mogen niet zomaar overal vliegen. Boven een evenement vliegen mag niet, schrijft de politie. De piloot riskeert een boete van een paar honderd euro.


  • 19 April 2019 om 00:29

85 procent van de Nederlanders zoekt bij gezondheidsklachten op internet

Door NU.nl

Van de volwassen Nederlanders raadpleegt 85 procent in zekere mate het internet bij gezondheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overige 15 procent doet dat nooit.

❌