[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Tijdelijke huurverlaging voor meer financiΓ«le ruimte

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt het mogelijk om huren tijdelijk te verlagen. Daarnaast neemt de minister maatregelen om starters, lage- en middeninkomens meer kans te geven op een woning binnen hun financiële mogelijkheden. De minister heeft de wetsvoorstellen tijdelijke huurkorting en huur en inkomensgrenzen naar de Tweede Kamer gestuurd.

  • 6 Juli 2020 om 18:30

Hoofdredacteur Gaykrant beschuldigd van zedendelict

De hoofdredacteur van De Gaykrant, Hans P. is vorige week zondag aangehouden op verdenking van een zedendelict.

  • 6 Juli 2020 om 12:04

Oud-generaal Van der Vlis, tegen uitzending Srebrenica, overleden

Door ANP

Generaal buiten dienst Arie van der Vlis, die zich verzette tegen de uitzending van Nederlandse blauwhelmen naar Srebrenica, is overleden. Hij stierf volgens het ministerie van Defensie zaterdag op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rijnsburg.

Van der Vlis was van mei 1992 tot augustus 1994 de hoogste baas van het leger. De functie van Commandant der Strijdkrachten heette toen nog Chef Defensiestaf.

Hij was tegen uitzending naar Srebrenica omdat hij vreesde dat het beveiligen van door de VN uitgeroepen veilige gebieden zonder een vredesregeling zeer problematisch zou worden. Hij vond ook dat Nederland destijds al genoeg deed in het voormalige Joegoslavië.

De veilige enclave Srebrenica werd in 1995 uiteindelijk ingenomen door Bosnisch-Servische troepen. Onder het oog van Nederlandse blauwhelmen (Dutchbat) werden Bosnische moslimmannen en -jongens weggevoerd. Ongeveer 7000 werden vermoord.

Van der Vlis zei in 2000 tegen de parlementaire enquêtecommissie Srebrenica het “verschrikkelijk” te vinden dat Dutchbat zo vaak in het beklaagdenbankje heeft gezeten. “Er zijn zeker fouten gemaakt, maar de echte fouten zijn gemaakt in New York, Washington, Den Haag, Zagreb, Sarajevo en Pale.”

Hij stapte in 1994 op omdat hij zich keerde tegen een bezuiniging van bijna een miljard op Defensie.

Het bericht Oud-generaal Van der Vlis, tegen uitzending Srebrenica, overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aantal coronapatiΓ«nten op ic stijgt, maar β€˜geen reden tot zorg’

Door ANP

Op de intensive cares liggen 23 mensen met het coronavirus. Dat zijn er vijf meer dan tijdens het weekeinde, maar dat is “geen reden tot zorg”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Volgens hem blijft het aantal mensen dat op een intensive care moet worden opgenomen “erg laag”.

Op zaterdag en zondag telden de intensivecareafdelingen achttien coronapatiënten. Dat was het laagste aantal in maanden.

Op de verpleegafdelingen liggen 81 mensen met het coronavirus. Dat zijn er iets minder dan op zondag en iets meer dan op zaterdag. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 104 coronapatiënten. Dit aantal was afgelopen zaterdag voor het eerst gedaald tot onder de honderd.

De intensive cares behandelen 538 mensen met andere aandoeningen. In totaal liggen 561 mensen op een ic in Nederland. Dat aantal schommelt al wekenlang rond de 600.

Het bericht Aantal coronapatiënten op ic stijgt, maar ‘geen reden tot zorg’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Belgische die 6 dagen bekneld zat in auto doet haar verhaal: 'Herstel is uitputtend'

De 46-jarige Belgische Marie Bastide haalde vorig jaar het wereldnieuws omdat ze zes dagen vastzat in haar auto na een ongeluk. Een jaar later doet ze haar verhaal in Belgische media. "Herinneringen komen weer tot leven. Weer is het heel emotioneel."

Smiley is de vrolijkste pakketbezorger van Eindhoven

Saïd Ahmed is twintig jaar geleden gevlucht uit Somalië. Nu maakt hij mensen blij als pakketbezorger in Eindhoven. Altijd met een lach.

  • 6 Juli 2020 om 18:55

Vrouw gewond bij aanrijding op N823 bij Eibergen

EIBERGEN – Op de Needseweg/N823 bij Eibergen is maandagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Iets voor zessen botsten een bedrijfsbus en een auto tegen elkaar. De vrouw die de auto bestuurde is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

  • 6 Juli 2020 om 18:35

Lijsttrekkersstrijd CDA barst vanavond los

De lijsttrekkersstrijd van het CDA barst vanavond echt los. Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt gaan met elkaar in debat. Wie er het beste uit gaat komen en welke strategie de verschillende kandidaten moeten kiezen, kan je vanavond live volgen op de website van het CDA.

  • 6 Juli 2020 om 18:47

Diploma-uitreiking Da Vinci College: β€˜Iedereen is met de auto, maar ik ben op de fiets!’

ROOSENDAAL - Op het Da Vinci College doen ze dit jaar iets aparts. Een drive-in-uitreiking van het felbegeerde papiertje. Maandagavond was het de beurt aan de leerlingen van domein techniek om hun diploma op te halen.

  • 6 Juli 2020 om 18:58

Blauwe loper brengt badgasten in rolstoel naar het Vlissingse strand

VLISSINGEN - Rolstoelgebruikers kunnen vanaf vrijdag 17 juli tot aan de branding komen op het Badstrand in Vlissingen. Dan wordt de Mobimat voor hen uitgerold.

  • 6 Juli 2020 om 18:31

Zeeuwse ondernemers: Op vakantie naar coronagebied is niet collegiaal

VLISSINGEN - Zeeuwse bedrijven houden hun hart vast nu werknemers massaal op reis gaan, ondanks de coronarisico’s. In hoeverre leggen zij hun personeel beperkingen op bij het reizen naar het buitenland?

  • 6 Juli 2020 om 18:56

Blauwe loper brengt badgasten in rolstoel naar het Vlissingse strand

VLISSINGEN - Rolstoelgebruikers kunnen vanaf vrijdag 17 juli tot aan de branding komen op het Badstrand in Vlissingen. Dan wordt de Mobimat voor hen uitgerold.

  • 6 Juli 2020 om 18:31

Volleybalster Knip traint rest van het jaar bij Oranje

Door ANP

Volleybalster Kirsten Knip komt tot januari 2021 niet in actie voor een buitenlands clubteam. De 27-jarige libero traint deze zomer met Oranje op Papendal, meldt de volleybalbond. Knip speelde afgelopen seizoen voor het Roemeense Blaj, waar ze een eenjarig contract uitdiende.

“Ik had in Roemenië kunnen blijven spelen, maar privé heb ik een moeilijke tijd gehad. Ik wil nu echt even bij mijn familie zijn om alles samen te verwerken en een plek te geven”, zegt de 237-voudig international. “Ik blijf graag volleyballen en zal mezelf de komende maanden in Nederland fit houden. Ik speel al jaren in het buitenland, maar voel dat ik nu gewoon even thuis moet zijn.”

Kirsten Knip speelt sinds 2014 in het buitenland, eerst in Frankrijk (Istres) daarna in Duitsland (Vilsbiburg en Aken) en afgelopen seizoen in het Roemeense Blaj. Ze speelt sinds 2012 in Oranje en won zilver op de EK’s van 2015 en 2017, brons in de World Grand Prix van 2016 en eindigde ze als vierde op het WK van 2018.

Het bericht Volleybalster Knip traint rest van het jaar bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nederlandse acteurs in Bosnische film over val Srebrenica

Door ANP

Nederlandse acteurs gaan rollen spelen in Quo Vadis, Aida?, een nieuwe Bosnische film over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Raymond Thiry, Teun Luijkx en Juda Goslinga spelen Nederlandse blauwhelmen tijdens deze historische gebeurtenis. Ook Reinout Bussemaker, Sol Vinken, Job Raaijmakers, Sanne den Hartogh, Micha Hulshof en Joes Brauers maken deel uit van de Nederlandse cast, maakte co-producent N279 Entertainment maandag bekend.

In Quo Vadis, Aida? probeert Aida, docente Engels en als tolk in dienst van de Verenigde Naties, samen met haar gezin en 25.000 andere Bosniërs, een veilig heenkomen te vinden op de Nederlandse VN-basis tegen de oprukkende Bosnische-Serviërs.

De rol van Aida wordt vertolkt door de Servische actrice Jasna Đuričić. Ratko Mladic wordt gespeeld door Boris Isaković, in het echte leven de man van Jasna Đuričić. De Vlaamse acteur Johan Heldenbergh, bekend van onder andere The Broken Circle Breakdown (2012) en de Netflix-serie De Twaalf (2019), vertolkt de rol van luitenant-kolonel Karremans.

De Bosnische regisseur Jasmila Žbanić, die in 2006 een Gouden Beer won voor haar speelfilmdebuut Grbavica, legt op dit moment de laatste hand aan de film. Het is op 11 juli 25 jaar geleden dat het Bosnisch-Servische leger Srebrenica binnenviel.

Het bericht Nederlandse acteurs in Bosnische film over val Srebrenica verscheen eerst op Nieuws.nl.

Handbiker Zanardi voor derde keer geopereerd

Door ANP

Handbiker Alex Zanardi heeft voor de derde keer na zijn zware ongeluk een lastige operatie ondergaan. De ingreep aan zijn schedel duurde zo’n 5 uur. De toestand van de populaire Italiaan blijft stabiel maar kritiek, laat de directie van een ziekenhuis in Siena weten.

Na twee hersenoperaties behandelden artsen nu enkele breuken in de schedel van de 53-jarige Zanardi. De Italiaan ligt nog steeds op een afdeling intensive care. Hij wordt daar in kunstmatige coma gehouden. De viervoudig paralympisch kampioen en voormalig autocoureur botste 2,5 week geleden met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen.

Zanardi reed in de jaren 90 in de Formule 1 en werd in 1997 en 1998 twee keer kampioen in de CART-series. De Italiaan wordt binnen de sportwereld gezien als een bron van inspiratie, vooral door de wijze waarop hij zich terugknokte na z’n crash op een Duits circuit in de CART-series in 2001. Beide benen moesten worden geamputeerd, maar met twee kunstbenen keerde hij terug in de autosport.

Als handbiker veroverde hij vier gouden medailles bij de Paralympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016.

Het bericht Handbiker Zanardi voor derde keer geopereerd verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌