[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Alle Nieuwskoppen

Theresa May als Gollum gaat viral: 'Oh precious deal!'

De Britse premier Theresa May is op de hak genomen als filmpersonage Gollum uit Lord of The Rings. Acteur Andy Serkis maakte een persiflagefilmpje van May die haar brexit-deal verdedigt. De video is viral gegaan en door media wereldwijd opgepikt.

"Oh precious deal!", zegt de Gollum-versie van de premier, gespeeld door Serkis. Het is een van de vele knipogen naar het tragische personage uit de bekende filmreeks. Zo heeft May in de sketch ook een gespleten persoonlijkheid. In het ene shot verdedigt ze haar brexit-plan, in het andere vraagt ze zich af of het niet beter is als het volk er nog een keer over stemt.

De video is sinds zondag ruim 2,5 miljoen keer bekeken op sociale media:

Onder meer in Britse, Amerikaanse, Australische, Franse, Duitse en Spaanse media is er aandacht voor de internetvideo.

Ook offline is May de laatste weken het mikpunt van spot geweest. Haar brexitakkoord wordt zwaar bekritiseerd, ook door een deel van haar eigen Conservatieve Partij. Gisteravond stelde May de stemming in het Lagerhuis over het akkoord uit - en dat werd met hoongelach ontvangen door parlementariërs.

Vanmorgen was May op bezoek bij Mark Rutte in Den Haag. Het is onderdeel van haar tour langs haar EU-collega's in de hoop om extra toezeggingen en steun te krijgen.


 • 11 December 2018 om 16:49

Politie pakt 70-jarige webshop-oplichter op in Asten

In Asten in Noord-Brabant heeft de politie een man van 70 opgepakt voor grootschalige internetoplichting. De man verkocht via verschillende webshops producten als fietsen en drones, maar leverde die niet.

De webshops hadden internationale klandizie: gedupeerden zijn afkomstig uit onder meer België, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. In totaal verdiende de man uit Venlo 160.000 euro aan zijn praktijken.

De man van 70 werd opgespoord na meldingen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichtingen.


 • 11 December 2018 om 16:33

KNVB zet deur voetbalpiramide open voor Feyenoord

De KNVB biedt clubs die tot op heden geen trek hadden om aan te sluiten in de voetbalpiramide straks een kans om alsnog toe te treden. De clubs die nu in een aparte competitie wedstrijden afwerken, moeten straks één kampioen afleveren. Die club zou in de derde divisie kunnen instromen.

 • 11 December 2018 om 16:10

Manchester City zonder Silva in CL

Manager Pep Guardiola van Manchester City kan woensdag in de wedstrijd in de Champions League tegen het Duitse Hoffenheim niet beschikken over David Silva.

 • 11 December 2018 om 16:09

Oranje naar kwartfinale WK na winst op Canada, maar verliest De Wijn

Het Nederlands hockeyelftal heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale van het WK in India, tevens de volgende tegenstander. Canada vormde in de tussenronde geen hoge horde: 5-0. Wel een mogelijke aderlating: het uitvallen van Sander de Wijn.

 • 11 December 2018 om 15:59

Ajax met fitte selectie tegen Bayern MΓΌnchen

Ajax voetbalt woensdagavond met een fitte selectie tegen Bayern München in de Champions League. Als André Onana, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Kasper Dolberg geen last meer krijgen van een laatste training, dan zijn ze stuk voor stuk inzetbaar tegen de kampioen van Duitsland.Onana lijkt razendsnel hersteld van een hamstringblessure, die hij zaterdag opliep in de eerste helft van de uitwedstri

 • 11 December 2018 om 15:59

Ten Hag uit frustratie: β€˜Dat hoort niet op het allerhoogste niveau’

Erik ten Hag speelde afgelopen weekend met Ajax bij PEC Zwolle (1-4) op kunstgras. De trainer werd tijdens het duel geconfronteerd met pijntjes van André Onana en Donny van de Beek, iets waar de oefen...

 • 11 December 2018 om 16:24

β€˜Yaya TourΓ© stelt teleur en vertrekt al na drie maanden en vijf duels’

Yaya Touré en Olympiacos gaan hun samenwerking naar verluidt beëindigen. De Ivoriaanse middenvelder sloot zich drie maanden geleden aan bij de Griekse topclub, maar de veteraan is tot op heden niet ve...

 • 11 December 2018 om 16:10

KNVB zet deur voetbalpiramide open voor Feyenoord

De KNVB biedt clubs die tot op heden geen trek hadden om aan te sluiten in de voetbalpiramide straks een kans om alsnog toe te treden. De clubs die nu in een aparte competitie wedstrijden afwerken, moeten straks één kampioen afleveren. Die club zou in de derde divisie kunnen instromen.

 • 11 December 2018 om 16:10

Oranje treft angstgegner Noorwegen: laatste jaren werd alles verloren

Nederland is nog ongeslagen op dit EK, Noorwegen moest al twee nederlagen incasseren, maar dat betekent niet dat de handbalsters van bondscoach Helle Thomsen op voorhand de grote favoriet zijn voor de kwartfinale die vanavond om 21.00 uur begint. Noorwegen is de regerend Europees kampioen, én jarenlang de angstgegner van Nederland.

 • 11 December 2018 om 16:00

Oranje naar kwartfinale WK na winst op Canada, maar verliest De Wijn

Het Nederlands hockeyelftal heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale van het WK in India, tevens de volgende tegenstander. Canada vormde in de tussenronde geen hoge horde: 5-0. Wel een mogelijke aderlating: het uitvallen van Sander de Wijn.

 • 11 December 2018 om 15:59

Hockeyers naar kwartfinales WK na ruime overwinning op Canada

Door NU.nl

De Nederlandse hockeyers hebben dinsdag met speels gemak de kwartfinales van het WK hockey in Bhubaneswar bereikt. De ploeg van bondscoach Max Caldas was in de tweede ronde met 5-0 te sterk voor Canada.

Jennifer Lopez en Will Smith overwogen ook remake A Star is Born

Door NU.nl

Jennifer Lopez en Will Smith waren ook van plan om een remake te maken van A Star is Born. Momenteel draait een nieuwe versie met Lady Gaga en Bradley Cooper in de bioscopen.

β€˜Volgende stap naar klimaatakkoord voor kerst’

Door ANP

De regeringspartijen gaan er nog altijd van uit dat volgende week de contouren van een definitief klimaatakkoord zichtbaar worden. Maar het kan nog wel een paar maanden duren voordat duidelijk is welke maatregelen om de CO2-uitstoot terug te dringen daadwerkelijk worden doorgevoerd en welke niet.

Het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties praten al maanden over manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Uiteindelijk is het aan de politiek om te kiezen welke maatregelen precies worden overgenomen en wie de rekening betaalt voor de verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening, bouw, industrie, landbouw en vervoer.

,,Ik verwacht dat de klimaattafels volgende week met iets komen”, zegt fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Het gaat dan wel opnieuw om ,,een tussenstand”. Pas als de effecten van alle voorstellen zijn doorgerekend, kunnen knopen worden doorgehakt. Ook VVD-voorman Klaas Dijkhoff denkt dat de klimaatonderhandelaars zoals afgesproken uiterlijk 21 december hun huiswerk inleveren.

Aan de zogenoemde klimaattafels bespreken overheid, belangengroepen en industrie manieren om de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Het bericht ‘Volgende stap naar klimaatakkoord voor kerst’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Hockeyers op WK moeiteloos langs Canada

Door ANP

De Nederlandse hockeyers hebben zich bij het WK in India geplaatst voor de kwartfinale. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg Canada met 5-0 en kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen gastland India donderdag.

Van Canada, waar Floris van Son meespeelde, had Oranje in Bhubaneswar aanvallend niet veel te duchten. Lars Balk, Robbert Kemperman, Thijs van Dam (2) en Thierry Brinkman scoorden voor Nederland. Een tegenvaller voor bondscoach Caldas was dat Sander de Wijn met een enkelblessure uitviel en van het veld moest worden gedragen.

De hockeyers kwamen in het tweede kwart op voorsprong via Balk, die een pass vanaf rechts binnentipte. Kort daarop verlengde Kemperman een schot van Van Dam: 2-0. Oranje kreeg nog enkele goede kansen die ze niet wisten te benutten. Bovendien stopte de Canadese goalie David Carter een strafbal van Jeroen Hertzberger.

In het derde kwart zorgde Van Dam van dichtbij voor het derde doelpunt. Brinkman maakte met een intikker de 4-0 na een solo van Kemperman die twee Canadese verdedigers voorbij slalomde. Een goal van Valentin Verga in het laatste kwart werd na beoordeling van de videoscheidsrechter afgekeurd. Van Dam zorgde met een hard schot alsnog voor de 5-0.

Eerder op de dag versloeg België Pakistan met dezelfde cijfers en plaatste zich daarmee ook voor de kwartfinale, waarin het Duitsland treft.

Het bericht Hockeyers op WK moeiteloos langs Canada verscheen eerst op Nieuws.nl.

Eis: lange celstraffen Satudarah Geleen

Door ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in Roermond celstraffen van drie tot elf jaar geëist tegen zeven leden van Satudarah uit Geleen. Ze zijn volgens het OM lid van een criminele organisatie en maakten zich daarbij schuldig aan afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen, mishandeling en drugsdelicten. De verdenkingen verschillen per verdachte.

De hoogste straf zou volgens het OM moeten gaan naar Paul S. (34), vicepresident van de club. Hem wordt naast leiding geven aan een criminele organisatie ook witwassen verweten, betrokkenheid bij afpersingen en een gijzeling.

Hoge straffen eiste het OM ook voor drie andere kaderleden. Anthony P. (37), Manu P. (36), en Dave E. (44) hoorden straffen tegen zich eisen van respectievelijk acht, zeven en zeven jaar. Drie andere clubleden (39, 38 en 27 jaar) van lagere rang moeten drie of vier jaar de cel in, als het aan het OM ligt.

Een jaar geleden arresteerde de politie tien leden van Satudarah in Geleen. Zeven staan deze week terecht, de andere drie in januari.

Bij de invallen in een clubhuis en de woningen van de verdachten een jaar geleden nam de politie grote sommen geld, wapens en motoren in beslag. Bij de pogingen tot afpersing ging Satudarah volgens de politie uiterst gewelddadig te werk. Soms deed iemand aangifte om die later weer in te trekken uit angst voor represailles.

Drie andere verdachten, onder wie de president van het Chapter Geleen Stefan P., staan begin januari terecht. Deze week voeren de advocaten van de zeven mannen die nu terechtstaan hun pleidooien.

De rechtbank doet op 22 februari uitspraak.

Het bericht Eis: lange celstraffen Satudarah Geleen verscheen eerst op Nieuws.nl.

KNMI bij regeringslunch met president KaapverdiΓ«

Op uitnodiging van minister-president Rutte, en in aanwezigheid van de Koning, was er op dinsdag 11 december 2018 een regeringslunch, ter gelegenheid van het staatsbezoek van president Jorge Carlos Fonseca van het Afrikaanse Kaapverdië. Hoofdonderwerp van gesprek was klimaatverandering en klimaatonderzoek. Om die reden behoorde de hoofddirecteur van het KNMI, Prof. Gerard van der Steenhoven, tot de genodigden, onder wie ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen en Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In zijn bijdrage benadrukte de hoofddirecteur van het KNMI het grote belang bij klimaatscenario’s, actuele kennis van zeespiegelstijging en de ontwikkeling van ‘early warning services’.

 • 11 December 2018 om 11:01

New Horizons ziet zijn eindbestemming β€˜groeien’

Door Caroline Kraaijvanger

Op nieuwe beelden is Ultima Thule al veel duidelijker te zien. Maar hoe het Kuipergordelobject er precies uitziet? Dat blijft in nevelen gehuld. Op 1 januari 2019 scheert ruimtesonde New Horizons langs Kuipergordelobject Ultima Thule. Eind augustus lukte het de sonde al om zijn nieuwe eindbestemming te fotograferen. Toen was New Horizons nog 160 miljoen […]

Het bericht New Horizons ziet zijn eindbestemming ‘groeien’ verscheen eerst op Scientias.nl.

β€˜Je gaat van niets naar iets, dat maakt componeren leuk’

TILBURG - Harm Kolen uit Goirle is een van de jonge finalisten van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. De winnaars mogen meespelen met het nieuwjaarsconcert in Amsterdam. Met zijn eigen stijl hoopt Harm een goede kans te maken.

 • 11 December 2018 om 16:24
❌