[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 28 Mei 2018Alle Nieuwskoppen

Justin Timberlake brengt bezoek aan slachtoffer schietpartij

Een van de slachtoffers van de schietpartij op een middelbare school in Santa Fe, heeft dit weekend bezoek gekregen van Justin Timberlake. De moeder van Sarah Salazar plaatste een foto van de ontmoeting op Facebook.

 • 28 Mei 2018 om 04:56

Twee aanhoudingen na vondst dode in zwembad

Door ANP

Nadat zondagmiddag een dode man werd aangetroffen in een zwembad bij een boerderij op de Peeldijk in Milheeze (Noord-Brabant) heeft de politie twee personen aangehouden. Het zijn een man van 28 uit Milheeze en een 32-jarige vrouw uit Helmond. Wat hun betrokkenheid bij de zaak is, wordt uitgezocht.

Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van het dorp Milheeze. Zo’n 100 meter van het zwembad waar hij werd gevonden, lag iemand die niet bij kennis was. Die is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Om wie het gaat, is nog niet vastgesteld.

De politie heeft nog geen idee wat er is voorgevallen. Wel is duidelijk dat de twee slachtoffers op bezoek waren op de boerderij.

Het bericht Twee aanhoudingen na vondst dode in zwembad verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ed Nijpels: Het is idioot dat we voor 20 euro naar Barcelona kunnen vliegen

Ed Nijpels gaat het land in. De voorzitter van het Klimaatberaad wil horen wat mensen te zeggen hebben over klimaatverandering en energietransitie. Hij begint zijn reis vanavond in Zutphen. ,,Het is ondenkbaar dat het niet lukt.”

 • 28 Mei 2018 om 04:33

Zeer grote brand in Twello

In Twello woedt in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand. Het gaat om een uitslaande brand, het pand van restaurant De Vier Seizoenen staat volledig in brand.

 • 28 Mei 2018 om 04:33

Zeer grote brand in Twello

In Twello woedt in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand. Het gaat om een uitslaande brand, het pand van restaurant De Vier Seizoenen staat volledig in brand.

 • 28 Mei 2018 om 04:33

Door Kanye West opgerichte stichting neemt afstand van rapper

Door BuzzE

De stichting die Kanye West heeft opgericht om kansarme jongeren te helpen in Chicago, heeft de banden met de rapper verbroken. De organisatie wijzigt zelfs de naam van Donda's House, dat een eerbetoon is aan de moeder van Kanye.

Universitaire titel voor Sting en zijn vrouw Trudie Styler

Door BuzzE

Sting en zijn vrouw Trudie Styler hebben zondag een eregraad gekregen van Brown University. Het opleidingsinstituut is één van de acht universiteiten die de prestigieuze Ivy League vormen.

Buitenland pakket [Abonnementen]

Vandaag, ca. een uur geleden het buitenland pakket aangevraagd en bevestigd gekregen via email. Maar deze tegen de verwachting in nog steeds niet terug te zien op tv of bij mijndelta. Wat gaat hier fout of wat kan hier aan gedaan worden dat deze vanmiddag (asap) nog geactiveerd wordt? ... meer en reageer

 • 27 Mei 2018 om 14:48

Grootste zoetwaterparel geveild in Den Haag

Hij is zo'n 300 jaar oud, 120 gram zwaar en tussen de 340.000 en 540.000 euro waard. De Slapende Leeuw, de grootste zoetwaterparel ter wereld. Deze week wordt hij geveild in Den Haag, vandaag is hij op de kijkdag voor de laatste keer te zien voor het publiek.

De naam van de 7 centimeter lange parel verwijst naar de vorm: er is vaag een dier in te herkennen. De parel werd in 1765 door een VOC-koopman vanuit China naar Batavia gebracht. Illegaal, want parels van deze grootte waren eigendom van de Chinese keizer. Een decennium later kocht de Russische keizerin Catharina de Grote hem op een veiling voor haar collectie in de Hermitage.

Na veel omzwervingen door Europa belandde de parel in een Amsterdams juweliersgeslacht, waar hij vier generaties bleef. In 1979 werd het Amsterdams Parel Genootschap opgericht om de parel te kopen en onderzoeken. Dat biedt de parel nu te koop aan.

De parel wordt donderdag in Den Haag geveild.


 • 28 Mei 2018 om 04:49

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 28/05/2018 04:14 uur LT

  


Franse migrant redt kind dat op vijfhoog aan balkon bungelt

Frankrijk is in de ban van de heldhaftige actie van een toevallige voorbijganger die in Parijs een kleuter op de vijfde verdieping aan een balkon zag bungelen. De man bedacht zich geen seconde en redde het kind voor het naar beneden kon vallen.

 • 28 Mei 2018 om 03:56

We vertrouwen de politie het meest en de kerk het minst

Nederlanders hebben vorig jaar meer vertrouwen gekregen in elkaar en in de instituties, meldt het CBS. Het vertrouwen in andere mensen steeg naar 62 procent, twee punten meer dan een jaar eerder. De jaren daarvoor was ook al een geleidelijke groei te zien.

Ook in de instituties hadden Nederlanders in 2017 meer vertrouwen dan in 2016. Het hoogst scoren de politie, rechters en het leger. In hen hebben we zelfs meer vertrouwen dan in onze medemens.

Andere instituties, zoals de EU, de Tweede Kamer en de banken, scoren een stuk lager, ongeveer 40 procent. Maar ook dat is meer dan een jaar eerder. Het minste vertrouwen genieten de pers en de kerk, allebei krap 30 procent.

Jongeren en hoger opgeleiden hebben volgens het CBS doorgaans meer vertrouwen in instituties en andere mensen dan ouderen en lager opgeleiden.

Regionaal zijn er ook grote verschillen. In Oost-Groningen is het vertrouwen in de medemens het laagst (minder dan 50 procent), in veel andere noordelijke regio's, het Gooi en de regio Alkmaar het hoogst (meer dan 65 procent)


 • 28 Mei 2018 om 03:50

Gewonden bij rellen na Duitse amateurwedstrijd

Bij rellen na een amateurvoetbalwedstrijd zijn in Duitsland zeker 45 mensen gewond geraakt, onder wie zes politieagenten. Teleurgestelde fans van de club Waldhof Mannheim belaagden na een verloren promotiewedstrijd fans van de tegenpartij.

De frustratie was aan het begin van de wedstrijd al hoog onder de Waldhof-fans. De club kwam in de vorige eeuw nog uit in de Bundesliga, maar speelt inmiddels al jaren op een veel lager niveau. De wedstrijd tegen KFC Uerdingen kon promotie naar de derde divisie betekenen. Het was het derde jaar op rij dat promotie lonkte.

Toen de club op 2-1 achterstand kwam, braken er ongeregeldheden uit in het stadion met 24.000 toeschouwers. Omdat er massaal vuurwerk werd afgestoken op de tribune legde de scheidsrechter de wedstrijd in de 82ste minuut 20 minuten stil. Omdat de onrust aanhield, werd besloten de wedstrijd helemaal af te breken.

Teleurgestelde Waldhof-aanhangers probeerden daarop buiten het stadion bij de KFC-bussen te komen. Een politiecordon kon dat voorkomen, maar de agenten werden wel bekogeld met stenen en glaswerk.

Tien personen werden aangehouden. De politie verwacht dat er op basis van videobeelden nog meer arrestaties zullen volgen.

De club reageert teleurgesteld op het wangedrag van de aanhangers. "Voor zulke zogenaamde fans kun je geen begrip hebben", zei trainer Bernhard Trares. "In de sport moet je altijd een eerlijk verliezer zijn."


 • 28 Mei 2018 om 03:38

Daders zedenmisdrijven vaker bekenden

Daders van zedenmisdrijven zijn steeds vaker bekenden van slachtoffers. Dat aantal nam de afgelopen jaren toe tot negentig procent. De 'enge man in de bosjes' ligt nog nauwelijks op de loer.

 • 28 Mei 2018 om 03:00

Meerdaagse verwachtingen

Warm weer met kans op regen- en onweersbuien.
Uitgifte: 28/05/2018 02.46 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 04 juni tot en met maandag 11 juni
De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of onder normaal geleidelijk toeneemt tot eveneens ongeveer 40%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 40%.
Uitgifte: 28/05/2018 02.46 uur LT

Wall Street wisselend de dag uit

Door ANP

De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag wisselend gesloten, na een vrij rustige sessie. De Dow-Jonesindex en de S&P 500 leverden iets in, de Nasdaq ging juist omhoog. Handelaren maakten zich op voor een lang weekeinde, maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 24.753,09 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent in tot 2721,33 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 7433,86 punten.

Beleggers hielden met een schuin ook ook de ontwikkelingen rondom Noord-Korea in de gaten. Daar lijken de signalen weer wat positiever, na het abrupte afblazen van de ontmoeting met Kim Jong-un in Singapore door Donald Trump.

Oliefondsen ExxonMobil en Chevron gingen 1,9 procent en 3,5 procent omlaag, door de dalende olieprijzen. Oliekartel OPEC praat met Rusland over een eventuele productieverhoging in de tweede helft van dit jaar. Naar verluidt gaat het om een productieverhoging met 1 miljoen vaten per dag. Amerikaanse olie werd 4,4 procent goedkoper tot 67,57 dollar per vat. Brent-olie daalde 3,3 procent en kostte 76,22 dollar per vat.

Sportschoenenverkoper Foot Locker kwam met beter dan verwachte cijfers en steeg ruim 20 procent. Sportartikelenketen Hibbett’s Sports boekte juist tegenvallende resultaten en kelderde ruim 15 procent.

Fiat Chrysler riep 4,8 miljoen auto’s terug. Door een fout bij de cruise control van de wagens van de merken Chrysler, Dodge, Jeep en Ram kan het zijn dat dat systeem niet meer uitschakelt. De automaker leverde 2 procent in.

PepsiCo (plus 0,1 procent) kocht de maker van fruit- en groentesnacks Bare Foods. Naar verluidt kost dat de frisdrank- en snackgigant minder dan 200 miljoen dollar.

Apple (plus 0,2 procent) had succes in de rechtszaal. Het Zuid-Koreaanse Samsung moet in totaal 539 miljoen dollar betalen aan de iPhonemaker in een langlopend patentconflict rond smartphones.

Chipmaker Qualcomm (plus 1,5 procent) verlengde de aanmeldtermijn voor zijn bod op zijn Nederlandse branchegenoot NXP (plus 4,7 procent) opnieuw. Aandeelhouders hebben nu tot begin juni in hun stukken in te leveren.

De euro was 1,1661 dollar waard. Bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op vrijdag was dat 1,1666 dollar.

Het bericht Wall Street wisselend de dag uit verscheen eerst op Nieuws.nl.

'Elektrische auto goedkoper dan diesel'

AMSTERDAM (ANP) - De maandlasten voor het rijden in een elektrische auto zijn in Nederland lager dan die voor een dieselwagen. Dat stelt autoleasebedrijf LeasePlan in zijn Car Cost Index. Benzineauto's zijn nog altijd de goedkoopste voertuigen.De maandelijkse kosten om in een elektrisch aangedreven auto te rijden bedragen volgens LeasePlan gemiddeld 829 euro. Een diesel is met 861 euro per...

 • 28 Mei 2018 om 03:11

Vannacht opklaringen en een bui. Overdag zonnig en later een (onweers)bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er wolkenvelden en kan er verspreid over het land nog een enkele bui vallen, waarbij onweer niet is uitgesloten. Op plaatsen waar veel neerslag is gevallen kan er een mistbank vormen. De minimumtemperaturen varieren van 14°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het midden en zuiden. De wind wordt geleidelijk weer overal oostelijk en neemt landinwaarts af tot zwak. In de kustgebieden blijft de wind matig.

Vandaag overdag zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken die in de loop van de middag hier en daar in korte tijd kunnen uitgroeien tot een stevige onweersbui. Het wordt opnieuw (zeer) warm met maxima variërend van 25°C aan de kust tot 29, lokaal 30°C verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordoostelijke richting.

In de nacht naar dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C en de noordoostenwind blijft zwak, in de kustgebieden matig.

Dinsdag overdag begint op de meeste plaatsen zonnig maar landinwaarts ontstaan er al snel stapelwolken. In de loop van de middag kunnen deze uitgroeien tot stevige onweersbuien, met kans op hagel, windstoten en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. De temperatuur loopt op tot 25°C aan de kust tot 28 °C verder landinwaarts. De wind blijft noordoostelijk en is boven land zwak tot matig en in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/05/2018 02.43 uur LT

    


Grootste vogel van Europa doet Zeeland aan

De grootste vogel van Europa is het afgelopen weekend waargenomen boven Zeeland. Een lammergier, met een spanwijdte van bijna drie meter, werd gezien bij Oostkapelle en Dishoek.

Het dier komt normaal niet voor in ons land. Wel werd er vorig jaar een gezien in Zuid-Holland en Brabant.

"Je verwacht een lammergier in de Alpen of de Pyreneeën, maar niet hier op Walcheren", zegt vogelfotograaf Marcel Klootwijk enthousiast tegen Omroep Zeeland. "Wat een waanzinnig gave vogel."

Volgens kenners wijst het verenkleed van de vogel erop dat het een jong exemplaar is van een jaar of twee. Omdat het dier niet geringd is, zou het gaan om een wild exemplaar, niet om een ontsnapte vogel of een uit een herpopulatieproject in Oostenrijk.

Waarschijnlijk overnacht het dier in de buurt van Oostkapelle, waar hij voor het laatst is gezien. Tijdens het onweer kan hij geen gebruik maken van de thermiek en dus niet ver weg vliegen. Klootwijk verwacht daarom dat de lammergier morgen weer gespot zal worden. "Je kunt het beste 's ochtends de toppen van de duinen bij Dishoek in de gaten houden."

"Als de lucht weer wat opwarmt en die warme lucht gaat stijgen, krijg je thermiek. Ik verwacht dat voor deze lammergier dat het teken zal zijn om zijn vleugels weer te spreiden en weg te vliegen."


 • 28 Mei 2018 om 02:48
โŒ