[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

PVV moet oud-medewerker bijna 70.000 euro betalen

De PVV heeft "ernstig verwijtbaar gehandeld" ten opzichte van een voormalige persvoorlichter van de partij. Het gerechtshof in Den Haag heeft dat geoordeeld. De vrouw had de partij aangeklaagd, onder meer vanwege een te hoge werkdruk en structureel overwerk waarvoor ze geen vergoeding had gekregen.

De vrouw kwam in 2011 in dienst bij de partij van Geert Wilders en werd twee jaar later aangesteld als persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Al vrij snel kreeg ze "werkgerelateerde spanningsklachten" en kon ze tijdelijk niet werken.

Toen ze terugkeerde bij de fractie moest ze naast haar eigen diensten tijdelijk de piketdiensten overnemen van een collega die campagne ging voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen. Na de campagne bleek de collega niet bereid de piketdiensten weer op te pakken, waardoor de vrouw structureel veel overuren bleef maken.

70.000 euro

Dat resulteerde in psychische problemen en uiteindelijk langdurige arbeidsongeschiktheid. Ondanks herhaalde klachten had de PVV geen adequate maatregelen getroffen om de werkdruk te verminderen, oordeelt het hof. Bovendien had de oud-medewerker recht op een vergoeding voor structureel overwerk, die ze niet heeft gekregen.

Alles bij elkaar moet de PVV de oud-medewerker nu bijna 70.000 euro betalen als compensatie. Ook draait de partij op voor de proceskosten. "Op principiële punten hebben we gelijk gekregen, dus daar zijn we blij mee", zegt haar advocaat. "De PVV is het schoolvoorbeeld van een foute werkgever. Er heerst een cultuur van 'je werk doen en je mond houden en je wordt snel weggezet als dissident. Het zou de partij sieren als ze haar fout erkent."

Maatregelen

PVV-Tweede Kamerlid Gidi Markuszower, die zich als fractiebestuurslid bezighoudt met het personeel, erkent dat "wij als werkgever een grotere verantwoordelijkheid dragen", maar wijst er ook op dat de rechter bij beide partijen verwijtbaar handelen heeft geconstateerd.

De partij heeft inmiddels maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Zo is er een compensatieregeling voor verlofdagen, een ruimere financiële vergoeding voor overwerk en werkt de partij met 'achtervangers' die collega's kunnen vervangen als dat nodig is.

Het is niet de eerste keer dat er signalen doorklinken van een te hoge werkdruk binnen de PVV. Maar volgens fractiebestuurder Markuszower spelen zulke klachten nu niet meer. Hij wijst erop dat er binnen de partij nu ook voortgangsgesprekken gevoerd worden, waarin medewerkers kunnen aangeven waartegen ze aanlopen.

De oud-medewerker van de PVV werkt sinds augustus 2018 niet meer voor de partij. Ze heeft inmiddels een andere baan.


 • 21 Mei 2019 om 16:51

LIVE. Het Mark Harbers Ophoepel Debat

Door Pritt Stift

Overig Rechtstreeks Parlementair Nieuws

Kijk. Daar staat het. "Overige: 1000". En dat overige bleek helemaal niet zo overig als bijvoorbeeld abortus, euthanasie en werkende vrouwen, maar moord & doodslag, aanrandingen en verkrachtingen, door criminele asielzoekers, in azc's enzo. Geert Wilders in de gordijnen omdat hij een debat eiste vóór de verkiezingen, Wilders in andere gordijnen omdat mevrouw de voorzitter een en ander van de agenda haalde. Een hoge pipo van de politiebond die dit twitterde, Mark Rutte die zich afvroeg of die 31 doden ook daadwerkelijk doodvermoord waren en dan vandaag een VVD-stas die toegeeft dat er hele natte ambtenarenpoep van de ambtenarenventilator floept. Chips, nootjes, bierrr. LIVE-debat HIERRR.


 • 21 Mei 2019 om 16:45

Met onverwachte bekendmaking uitslag hoopt kiescommissie IndonesiΓ« rellen te voorkomen

De kiescommissie heeft Indonesië dinsdag totaal overvallen met de vervroegde bekendmaking van de verkiezingsuitslag, een stevige winst voor Joko Widodo. De verrassingstactiek lijkt zijn werk te hebben gedaan, want de gevreesde chaos in Jakarta laat op zich wachten.

 • 21 Mei 2019 om 07:16

Bijna gratis lenen Γ©n een goed gevoel: Nederland haakt aan bij groene-obligatiemode

Met haar allereerste ‘groene obligatie’ profiteert de Nederlandse overheid vandaag van dé internationale beleggingstrend: spotgoedkoop lenen, inclusief gratis duurzaam imago. Is de groene-obligatiemode de toekomst, of vooral handige p.r.?

 • 21 Mei 2019 om 15:07

Bewoners Wijk aan Zee stappen naar rechter als provincie niets doet aan vervuiling Tata Steel

De stichting IJmondig, een groep verontruste bewoners uit het dorp Wijk aan Zee, heeft de provincie Noord-Holland vier weken de tijd gegeven om in te grijpen bij Tata Steel en Harsco, het bedrijf dat restproducten uit de staalfabriek verwerkt. Als de provincie desondanks besluit niets te doen aan de overlast die het bedrijf veroorzaakt, stapt de stichting naar de rechter.

 • 21 Mei 2019 om 05:00

Studenten Journalistiek Zwolle houden radiomarathon voor Stichting Informele Zorg Twente

Studenten van de opleiding Journalistiek in Zwolle gaan 36 uur lang live radio maken voor Ervaringsmaatjes, onderdeel van Stichting Informele Zorg (SIZ) uit Hengelo. De studenten willen met de marathonuitzending geld inzamelen voor de Twentse stichting.

 • 21 Mei 2019 om 16:15

Wethouder Zutphen β€˜puzzelt’ na motie van wantrouwen om vertrouwensband te herstellen

De nieuwe motie van wantrouwen van de voltallige oppositie van Zutphen richting Annelies de Jonge heeft er ingehakt bij de wethouder. ,,Dit is niet fijn. Ik ben er moe van en heb ook nu nog wel even nodig om dit te verwerken.’’

 • 21 Mei 2019 om 16:27

Ronselen patiΓ«nten niet bewezen: St. Jansdal mag cliΓ«nten van Beekman Klinieken benaderen

De kortgedingrechter in Zutphen heeft de eisen van de Beekman Klinieken vandaag afgewezen. De plastisch chirurgische kliniek eiste dat ziekenhuis St. Jansdal stopt met het benaderen en overhalen van cliënten voor een overstap.

 • 21 Mei 2019 om 16:00

Ronselen patiΓ«nten niet bewezen: St. Jansdal mag cliΓ«nten van Beekman Klinieken benaderen

De kortgedingrechter in Zutphen heeft de eisen van de Beekman Klinieken vandaag afgewezen. De plastisch chirurgische kliniek eiste dat ziekenhuis St. Jansdal stopt met het benaderen en overhalen van cliënten voor een overstap.

 • 21 Mei 2019 om 16:00

Ook in de avondspits geen treinen tussen Lelystad en Almere door kapotte bovenleiding

Het treinverkeer tussen de stations Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum komt niet eerder dan om 19.30 uur weer opgang, verwacht de NS. Eerder sprak de NS de verwachting uit dat de stremming veroorzaakt door een kapotte bovenleiding tot 16.30 uur zou duren.

 • 21 Mei 2019 om 10:36

Zedenverdachte biecht zelf vergrijpen op bij ouders slachtoffer

De officier van justitie in Zutphen heeft het zelden meegemaakt en zegt erdoor in verwarring te zijn. Een verdachte die openlijk bekent dat hij pedofiel is, dat hij een jongen meerdere keren heeft betast en die zijn vergrijp heeft opgebiecht bij de ouders van die jongen.

 • 21 Mei 2019 om 16:17

Penalty’s in de play-offs? Dan toch nog ABBA

Mocht FC Utrecht-Heracles Almelo of Vitesse-FC Groningen vanavond op een beslissende strafschoppenserie uitdraaien, dan wordt die genomen volgens het ABBA-principe.

 • 21 Mei 2019 om 16:21

PEC Zwolle gaat de hele regio door en treft KAA Gent en PAOK Saloniki

PEC Zwolle oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen twee buitenlandse clubs: PAOK Saloniki en KAA Gent. De eerste training is op zaterdag 22 juni (14.00 uur).

 • 21 Mei 2019 om 16:10

Oud-ploegmaat Clement doet opvallende uitspraken over Roglic

De goede prestaties van Primoz Roglic zijn niet voor iedereen reden om slechts met bewondering naar de Sloveense kopman van Jumbo-Visma te kijken. Oud-ploegmaat Stef Clement heeft er namelijk zo zijn vraagtekens bij.

 • 21 Mei 2019 om 16:02

LIVE | Sprintersploegen houden vluchters in het vizier

• Vlakke rit over 145 km van Ravenna naar Modena • Start om 13.55 uur, finish verwacht rond 17.15 uur • Valerio Conti draagt roze, Bauke Mollema op 3.45 • Alle klassementen en uitslagen van de Giro

 • 21 Mei 2019 om 13:18

De Bakker houdt zicht op hoofdtoernooi Roland Garros, Rus uitgeschakeld

Thiemo de Bakker is nog in de race om een ticket voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Westlandse tennisser versloeg in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi de Japanner Yasutaka Uchiyama: 6-3 7-5.

 • 21 Mei 2019 om 11:58

Twente hengelt verdediger Arsenal binnen, Giroud langer bij Chelsea

Het transferwindow is deze week geopend in Engeland, Nederland en andere Europese competities volgen later. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.

 • 21 Mei 2019 om 11:03

Drenthe haalt herinneringen op: β€˜Zijn kelder was omgebouwd tot nachtclub’

Royston Drenthe stond in totaal vijf seizoenen onder contract bij Real Madrid, maar een doorslaand succes werd het avontuur in de Spaanse hoofdstad op sportief gebied nooit. Desondanks kijkt de inmidd...

 • 21 Mei 2019 om 16:05
❌