[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Minister-president Rutte bezoekt bondskanselier Merkel

Minister-president Rutte brengt donderdag 9 juli 2020 een bezoek aan bondskanselier Merkel in Berlijn. De ontmoeting vindt plaats in aanloop naar de extra Europese Raad van 17 en 18 juli, waar zal worden gesproken over de nieuwe Europese Meerjarenbegroting (2021-2027) en het recente voorstel voor een Europees herstelfonds. 

 • 6 Juli 2020 om 17:59

Noraly Beyer en Jerry Afriyie doen mee met antiracismecampagne

Door ANP

De gemeente Amsterdam begint maandag met een antidiscriminatie- en antiracismecampagne. Op posters in de stad, videoschermen en online wordt opgeroepen om als omstander op te komen voor iemand die slachtoffer is van racisme of discriminatie. Onder anderen voormalig nieuwslezeres Noraly Beyer en voorman van actiegroep Kick Out Zwarte Piet Jerry Afriyie zijn in de campagne te zien.

Anderen die zich aansloten bij de campagne zijn Naomie Pieter van Black Queer & Trans Resistance Nederland, schrijver Pete Wu, chefkok Joris Bijdendijk, dragqueen Hoax LeBeau, voetbalster Rocky Hehakaija, kunstenares Aukje Dekker en kinderburgemeester Ilias.

De ambassadeurs doen hun eigen oproep aan mede-Amsterdammers om voor elkaar op te komen. Zo vraagt Rocky Hehakaija aan Amsterdam: “Zeg jij er iets van als ik word uitgescholden voor vieze pot?”. Joris Bijdendijk roept iedereen die zich nu laat horen op sociale media op om een extra stap te zetten: “Blijft het bij die ene post op Instagram, of spreek jij je echt uit tegen racisme?”.

Diversiteitswethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) stelt dat iedereen verantwoordelijk is in de strijd tegen racisme, discriminatie en uitsluiting. “Het gaat erom dat we met elkaar bewust zijn wat het betekent als er gediscrimineerd wordt. Kom op voor elkaar, wees geen zwijgende omstander.”

Het bericht Noraly Beyer en Jerry Afriyie doen mee met antiracismecampagne verscheen eerst op Nieuws.nl.

TUI-vakantiegangers uit lockdowngebieden Portugal

Door ANP

Reisorganisatie TUI heeft haar vakantiegangers in de lockdowndelen van Portugal met klem verzocht de gebieden te verlaten. Die hebben daar inmiddels gehoor aangegeven. In ieder geval tot en met 21 juli biedt TUI geen reizen meer aan naar de bestemmingen.

Vorige week werden in gedeeltes van Lissabon en Porto versoepelingen van coronamaatregelen teruggedraaid wegens een stijging van het aantal besmettingen. Afgelopen weekend werd om die reden ook in meerdere regio’s in Spanje opnieuw een lockdown afgekondigd. In Spanje ging het gebied rond de Catalaanse stad Lerida en een deel van Galicië op slot.

Vakantiegangers die een pakketvakantie geboekt hebben, zouden op kosten van TUI teruggehaald worden. “Dat is het voordeel ervan, dan ligt de verantwoordelijkheid bij ons”, aldus de organisatie. Reizigers die alleen een vlucht geboekt hebben, worden met klem verzocht het gebied te verlaten, maar moeten dit zelf regelen. Dat laatste was bij de reizigers in Portugal het geval.

Het is nog niet bekend of andere reisorganisaties ook vakantiegangers in de afgesloten delen van Spanje en Portugal hebben. Ook Corendon regelt kosteloze terugkeer als de Nederlandse overheid dat gebied op oranje zet of wanneer het gebied in lockdown gaat. “Dan bepalen we in overleg met Nederlandse en lokale overheden en de gasten zelf wat het verstandigst is: vakantiegangers hun vakantie laten afmaken of hen direct – op onze kosten – terughalen naar Nederland”, aldus de reisorganisatie.

Sunweb is vanwege de coronadrukte telefonisch niet bereikbaar, zo stelt de organisatie op haar website. Wel zegt de organisatie online iedereen met een pakketreis “veilig terug naar huis” te brengen met een repatriëringsvlucht, “mocht de situatie daar om vragen”.

Het bericht TUI-vakantiegangers uit lockdowngebieden Portugal verscheen eerst op Nieuws.nl.

Taakstraf en geldboete voor roekeloze militairen

Door ANP

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft maandag twee militairen veroordeeld tot een taakstraf en een geldboete, omdat ze de veiligheidsmaatregelen niet in acht namen toen ze een schot losten.

Een 32-jarige militair is veroordeeld tot zestig uur taakstraf voor het lossen van een schot in een loods van een kamp in Erbil in het noorden van Irak. De militair was aan het dollen met een collega en had van tevoren niet gecontroleerd of zijn wapen geladen was. In de loods stonden veel spullen en er waren op dat moment nog vier andere mensen aanwezig. De officier van justitie had een taakstraf van tachtig uur geëist. De rechtbank kwam tot een lagere straf, omdat de militair zich van zijn fout bewust is en omdat hij meteen verantwoordelijkheid heeft getoond voor zijn gedrag.

Een 48-jarige militair werd veroordeeld tot een geldboete van 750 euro. Hij loste in de koffiecorner van een kamp in Bamako in Mali ongewild een schot, waardoor vijf collega’s gevaar liepen.

Het bericht Taakstraf en geldboete voor roekeloze militairen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Kind op fiets aangereden in Helmond

HELMOND - Op de St. Antoniusweg in Helmond is maandagmiddag rond 17.15 uur een kind aangereden door een automobiliste. In eerste instantie leek het zeer ernstig, zodat ook een traumaheli werd opgeroepen. Deze was niet meer nodig.

 • 6 Juli 2020 om 18:23

Nieuwsoverzicht | Lego-beeld van Brabants bedrijf onthoofd - Mannen aangehouden voor poging tot doodslag na boerenprotest

Een apart gezicht in Lith maandagmiddag. Midden in een weiland stond een kapotte Apache-gevechtshelikopter. Vanwege een technisch mankement moest de piloot van het toestel een voorzorgslanding maken. Daarbij raakte niemand gewond. En verder balen ze bij een bedrijf in Erp. Hun levensgrote Lego-beeld van André Hazes, dat zes dagen geleden op de Dam werd gezet, is onthoofd. ,,Ik ben er echt ziek van‘’, liet de eigenaar weten. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van maandag.

 • 6 Juli 2020 om 18:00

Γ‰en loket corporaties Eindhoven voor middeldure huurwoningen

EINDHOVEN - De woningcorporaties Trudo en Wooninc. starten in oktober ‘één loket’ voor Eindhovense middeninkomens die een huurwoning in de middeldure huurcategorie zoeken. Op termijn hopen de twee in totaal zo'n 2500 woningen te kunnen verhuren voor prijzen tot maximaal 1000 euro.

 • 6 Juli 2020 om 18:24

Boze boeren zorgen met trekkers voor 10 kilometer file op A2

Door NU.nl

Tientallen actievoerende boeren op trekkers hebben maandag tijdens de avondspits voor veel vertraging gezorgd op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Tussen Beesd en Zaltbommel stond rond 18.00 uur een file van 11 kilometer, meldt de ANWB.

Poolse president ondertekent wetsvoorstel dat homostellen adoptierecht ontneemt

Door NU.nl

De Poolse president Andrzej Duda heeft maandag een wetsvoorstel ondertekend waarmee hij homostellen wil verbieden om kinderen te adopteren, melden internationale media. Nu is het woord aan het Poolse parlement, de Sejm, dat met een tweederdemeerderheid moet instemmen om de wet door te voeren.

Waarom boeren boos zijn over de voermaatregel van minister Schouten

Door Job van der Plicht

Tractors die snelwegen en distributiecentra blokkeren en boze boeren die op het Binnenhof verhaal willen halen bij minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Sinds vorige week komen boeren weer in opstand, dit keer tegen een door de minister ingevoerde voermaatregel. Vanaf 1 september mag er minder eiwit in krachtvoer zitten. Maar waarom zijn boeren boos over die maatregel?

AP geeft BKR boete van 830.000 euro

Het Bureau Krediet Registratie krijgt een flinke tik op de vingers. De Autoriteit Persoonsgegevens legt een boete van 830.000 euro op omdat het BKR geld vroeg voor een snelle inzage in je eigen dossier, en omdat dat alleen per post kon.

 • 6 Juli 2020 om 18:16

Verdachte die in Almelo man bedreigde met machinepistool, ontploft tijdens rechtszaak

ALMELO - De rechtbank van Almelo heeft beslist dat meer psychologisch onderzoek moet worden gedaan naar ‘veelpleger’ Farley R. (36). In de nieuwjaarsnacht van 2020 bedreigde R. een man aan de Talmahof in Almelo met een Scorpion machinepistool. Vervolgens bedreigde hij een agente en vernielde een cel in het arrestantencomplex in Borne. De verdachte heeft een strafblad van 30 pagina’s.

 • 6 Juli 2020 om 18:27

Klokkenluider weigert verhoor over ramprapport vuurwerkramp Enschede

ENSCHEDE - De vroegere klokkenluider Paul van Buitenen moet zich maandag verantwoorden voor zijn rapport over de vuurwerkramp. De vroegere eigenaar Smallenbroek van het ontplofte vuurwerkbedrijf deed aangifte van smaad tegen hem. Van Buitenen weigert vooralsnog te gaan.

 • 6 Juli 2020 om 18:15

Hellendoornse lokalo’s kritisch over afsluiting van Grotestraat in Nijverdal

NIJVERDAL - Lokaal Hellendoorn reageert verrast op het collegebesluit om het centrale deel van de Grotestraat bij wijze van proef een maand lang af te sluiten voor alle gemotoriseerde verkeer. Alleen fietsers en voetgangers blijven hier welkom.

 • 6 Juli 2020 om 18:08

Nieuwsoverzicht | Lego-beeld van Brabants bedrijf onthoofd - Mannen aangehouden voor poging tot doodslag na boerenprotest

Een apart gezicht in Lith maandagmiddag. Midden in een weiland stond een kapotte Apache-gevechtshelikopter. Vanwege een technisch mankement moest de piloot van het toestel een voorzorgslanding maken. Daarbij raakte niemand gewond. En verder balen ze bij een bedrijf in Erp. Hun levensgrote Lego-beeld van André Hazes, dat zes dagen geleden op de Dam werd gezet, is onthoofd. ,,Ik ben er echt ziek van‘’, liet de eigenaar weten. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van maandag.

 • 6 Juli 2020 om 18:00

Latif ervoer wat discriminatie is: β€˜Mijn hart is verscheurd, mijn leven gespleten’

ZEVENBERGEN - Latif Omer Mohealden is zijn naam. De laatste 32 jaar van zijn 63-jarige leven woont hij in Zevenbergen. ,,Koerdistan is mijn eerste, Nederland mijn tweede land.” Wat discriminatie is, weet de Koerd uit ervaring. ,,Maar hier heb ik het nooit gevoeld. Behalve dan dat sommige Turken mij niet groeten.”

 • 6 Juli 2020 om 18:00

Moet dierenweide weg? β€˜Blijf ervan af. Dat vind ik. En met mij duizendenβ€˜

OOSTERHOUT - ,,Het trekt ongedierte aan, zoals ratten. Het stinkt in de zomer”, zegt Stichting De Heilige Driehoek. Is de dierenweide in de Oosterhoutse Hoogstraat echt zo’n schandvlek? Integendeel, zeggen bezoeker Frans en beheerder ‘Toontje‘. ,,Zie je hoe mooi het is?”

 • 6 Juli 2020 om 18:22
❌