[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017Alle Nieuwskoppen

Wevers als tweede naar finale balk in Cottbus

Sanne Wevers is bij de wereldbekerwedstrijden in Cottbus als tweede doorgedrongen tot de finale op balk. De olympisch kampioene moest met 13,700 alleen de Russin Maria Tsjarenkova (14,250) voor zich dulden.

Wevers, die donderdag al de brugfinale haalde, stelde bij de WK in oktober nog teleur. Ze liep in Montreal de finale mis en eindigde slechts als veertiende.

Kirsten Polderman,die donderdag al werd uitgeschakeld op brug, bereikte vrijdag evenmin de eindstrijd op balk (dertiende) en vloer (zestiende).

Bram Verhofstad, die op vloer donderdag als tweede de finale haalde, bleef daar ver van verwijderd op rek (25ste). Boudewijn de Vries rook aan de rekfinale, maar werd negende.


 • 24 November 2017 om 19:18

Egyptische vergeldingsaanvallen na aanslag in SinaΓ―

De Egyptische luchtmacht voert vergeldingsaanvallen uit in de Sinaï-woestijn. De Egyptische president Sisi had al aangekondigd dat de aanslag vandaag op een soefimoskee in Bir-al-Abt met harde hand zou worden gewroken.

Bij die aanslag kwamen zeker 235 mensen om het leven en vielen 130 gewonden. Gelovigen werden beschoten vanuit vier terreinauto's en ook gingen er een of meerdere bommen af, bij of in de moskee.

De luchtaanvallen concentreren zich op het bergachtige gebied in de omgeving van de moskee waar de aanslag plaatsvond. Hier zouden de terroristen zich ophouden, zeggen de Egyptische veiligheidsdiensten.

Het is nog onbekend wie er achter de aanslag zit, maar de verdenking gaat uit naar een lokale afdeling van IS.

Volgens correspondent Marcel Van der Steen werd het aangevallen gebedshuis bezocht door aanhangers van het soefisme, "een mystieke stroming binnen de islam die door islamisten van bijvoorbeeld IS en al-Qaida wordt gezien als een dwaalleer of als afgoderij".


 • 24 November 2017 om 19:12

Door de straten van Parijs zwervende tijger doodgeschoten

In Parijs is vanmiddag een tijger doodgeschoten, die ontsnapt was uit een circus. De tijger dwaalde rond in het 15e arrondissement in het zuiden van de stad, zonder iemand aan te vallen. Een medewerker van het circus heeft hem zelf op straat doodgeschoten, melden Franse media.

Het dier was één van de drie tijgers van het Cirque Bormann Moreno dat op het plein Carlo-Sarrabezolles staat. Na de ontsnapping werd het tramverkeer in de buurt stilgelegd.

De ontsnapping leidde korte tijd tot paniek in de buurt. De politie werd ingezet, maar die hoefde uiteindelijk niet in te grijpen.

Voor de komst van het circus naar Parijs was er discussie over de optredens met wilde dieren van het circus. Milieugroepen en de partij De Groenen verzetten zich tegen het inzetten van wilde dieren voor het vermaak van mensen. In Nederland mogen sinds 2015 geen wilde dieren meer in een circus optreden.


 • 24 November 2017 om 19:11

De Vries klaar voor grote sprong voorwaarts in Formule 2

Het derde Formule 1-seizoen van Max Verstappen eindigt in Abu Dhabi. Maar op het Yas Marina-circuit rijdt ook een andere Nederlander zijn laatste race van het seizoen. Formule 2-coureur Nyck de Vries maakt zich op voor de grote sprong voorwaarts. Volgend jaar rijdt hij bij het topteam Prema, dat dit seizoen met Charles Leclerc de F2-titel pakte. NOS-verslaggever Louis Dekker sprak de Friese coureur in Abu Dhabi.

Je zei aan het begin van het seizoen dat je twee jaar uittrekt voor de sprong naar de Formule 1. Is dat nog steeds zo?

"Ja, dat is nog steeds het doel. Dit was een overbruggingsjaar. Ik wist dat ik geen kampioen kon worden. In 2018 kan dat wel. Het wordt erop of eronder. Je bent in deze sport zo goed als je laatste race. Dus de druk staat er vol op."

Kun je daarmee omgaan?

"Ik moet presteren, maar dat ben ik gewend. Volgend jaar ziet er goed uit. Ik weet zeker dat ik kan vechten voor de titel."

Hoe was 2017?

"We hebben er het maximale uitgehaald. Ik begon bij Rapax en ben blij met de kans die ze me hebben gegeven. De champagne na de winnende race in Monaco was natuurlijk het hoogtepunt van het jaar. Daar kan ik niet omheen. Winnen is een uniek gevoel en daar helemaal. Het is jammer dat het zo snel wegebt. De euforie duurt maar een dag, maar dat is met alles in het leven."

Je maakte tijdens het seizoen de switch van Rapax naar Racing Engineering. Er speelde bij Rapax van alles: acute financiële problemen, schaarste aan onderdelen. Een puinhoop?

"Eigenlijk komt het daar wel op neer. Het was een gevecht om er ieder weekend weer te staan. Ik heb zelfs mijn engineer moeten delen. Niet alleen met mijn teamgenoot, maar zelfs met een andere rijder uit een andere raceklasse. Heel amateuristisch, maar dat hoort bij financiële problemen."

"Ik wist daar niets van toen ik bij Rapax tekende, maar heb er het beste uitgehaald. En dat heeft indruk gemaakt op anderen. De overstap naar Racing Engineering was een stap omhoog. Het is een goed team. Het was fijn om in mijn eerste weekend met hen in Spa meteen een podium te pakken. Ik sta nu zevende in het kampioenschap. Dat is prima."

Je was testrijder bij McLaren en hoopte op een racecarrière daar, maar het team strikte onlangs Formule 3-kampioen Lando Norris. Was dat een klap in je gezicht?

"Ach, McLaren-topman Zak Brown is de manager van Norris, dus toen hij aangesteld werd was het logisch dat hij Lando een voorkeurspositie zou geven. Dat teambaas Ron Dennis aan de kant werd gezet was al slecht nieuws voor mij. Ron was een belangrijke steunpilaar. Hij zag het in me zitten. Ik kan er weinig aan doen en heb er weinig invloed op. Autosport is ook politiek. En Formule 1 helemaal."

Welke gevolgen heeft het voor jouw positie?

"Die komt niet te vervallen. Ik zal betrokken blijven bij het F1-team. Mijn rol verandert niet. Ik blijf actief in de simulator en blijf helpen met het ontwikkelen van de auto. En je weet nooit wat de toekomst brengt. In deze wereld veranderen dingen pijlsnel."

Heb je spijt van je huwelijk met McLaren?

"Nee. In 2010 tekende ik. Met de wetenschap van nu had ik misschien een andere keuze gemaakt, maar dat neem ik mezelf niet kwalijk. Zeven jaar geleden was dit hét topteam van de Formule 1. Ze wilden met mij een soort langlopend Lewis Hamilton-traject ingaan. Samen bouwen aan een toekomst was het doel, maar veel dingen liepen anders dan gedacht. Dat was niet te voorspellen. Al doende leert men."

Jouw eerste Formule 2-seizoen eindigt in Abu Dhabi. Max Verstappens derde jaar in de Formule 1 ook. Hoe beoordeel je zijn seizoen?

"Max is gewoon wereldkampioenwaardig. Het is alleen maar een kwestie van tijd. Hij zat dit jaar in de hoek waar de klappen vielen, had veel pech. Maar als het wel op zijn plek viel, liet hij het meteen zien."

"Natuurlijk begon het seizoen moeizaam en heeft hij minder gescoord dan hij wilde. Dat was vervelend. Je hebt immers maar één echte concurrent en dat is je teamgenoot. Maar Max moet vooral genieten van de positie waarin hij verkeert. Achter hem zitten 14 coureurs die liever in zijn auto zouden zitten."

Kan Verstappen wereldkampioen worden in 2018?

"Dat bepaalt zijn auto. In de Formule 1 ben je nu eenmaal volledig afhankelijk van je materiaal. Dat is voor alle coureurs zo. Rij je niet bij Mercedes, Ferrari of Red Bull Racing, dan ben je kansloos. Je moet vooral op het goede moment bij het goede team zitten."


 • 24 November 2017 om 19:02

LIVE: Jong PSV wil zich in subtop nestelen en resultaat boeken tegen Telstar

Jong PSV wil vrijdagavond de tweede zege binnen een week boeken. De Eindhovense beloften ontvangen op eigen terrein verrassende subtopper Telstar. Waar Jong PSV graag drie punten pakt om zich te handhaven in het linkerrijtje, kan Telstar bij een overwinning wellicht de top 3 bestormen. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur.

 • 24 November 2017 om 18:57

LIVE: FC Eindhoven gaat voor drie op een rij in Doetinchem

FC Eindhoven gaat voor drie op een rij. Na overwinningen op Jong FC Utrecht en MVV staat vanavond de op papier lastige uitwedstrijd bij De Graafschap op het programma. De gastheren staan twee plaatsen hoger op de rangschikking. Een zege zou betekenen dat de Eindhovenaren zich steviger in de subtop nestelen, terwijl de Superboeren aansluiting met de top willen behouden. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur.

 • 24 November 2017 om 18:51

Fietser geschept door auto in Eindhoven

EINDHOVEN - Een fietser is vrijdagavond rond 17.40 uur op de Sint Bonifaciuslaan in Eindhoven geschept door een auto.

 • 24 November 2017 om 18:46

LIVE: Helmond Sport wil goede gevoel vasthouden op bezoek bij MVV

Na een matige competitiestart is Helmond Sport inmiddels drie wedstrijden ongeslagen. De derby's bij Oss en Den Bosch leverden een gelijkspel op, terwijl Emmen in eigen huis werd verslagen. Vanavond moet de ploeg van Roy Hendriksen op bezoek bij MVV, in Maastricht. De Helmonders zullen willen winnen om afstand te nemen van de onderste regionen. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur.

 • 24 November 2017 om 18:55

Stadsregio flirt met afhoudend Eersel

SON EN BREUGEL/EERSEL - Wie de kaart van het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bestudeert, ziet ergens tussen Oirschot en Veldhoven een flink stuk wit. Voorzitter Hans Gaillard zou Eersel graag bij de steeds intensievere samenwerking van de negen gemeenten rond Eindhoven trekken. Maar de Kempengemeente houdt de boot vooralsnog af.

 • 24 November 2017 om 18:33

LIVE: Jong PSV wil zich in subtop nestelen en resultaat boeken tegen Telstar

Jong PSV wil vrijdagavond de tweede zege binnen een week boeken. De Eindhovense beloften ontvangen op eigen terrein verrassende subtopper Telstar. Waar Jong PSV graag drie punten pakt om zich te handhaven in het linkerrijtje, kan Telstar bij een overwinning wellicht de top 3 bestormen. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur.

 • 24 November 2017 om 18:57

Fietsster loopt beenletsel op bij aanrijding in Enschede

ENSCHEDE - Een fietsster in Enschede is vanavond met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat ze was geschept door een auto. Het incident gebeurde op de kruising van de Voortsweg met de Roombeekstraat. 

 • 24 November 2017 om 18:57

Verdachte (40) moord op Sarah Kolenberg doet zich bij vrouwen voor als vrijgezelle piloot

ALMELO/ENSCHEDE - In het onderzoek naar de moord op de 40-jarige Sarah Kolenberg uit Enschede strijdt het Openbaar Ministerie niet met open vizier. ,,De officier staart zich blind op een bloedspoor in de auto van mijn cliënt’’, zei advocaat Umut Ural van moordverdachte Jayson D. (49).

 • 24 November 2017 om 18:46

Basisplaats voor Hooiveld bij FC Twente, Slagveer naar de bank

ALKMAAR - Zoals eerder in de week al aangekondigd werd, begint Jos Hooiveld bij FC Twente in de basis. Daardoor schuift Stefan Thesker door naar het middenveld. Jeroen van der Lely en Luciano Slagveer ontbreken in de beginformatie.

 • 24 November 2017 om 18:55

The VR Room opent in de Koepel: 'Virtual reality kan Breda verrijken'

BREDA - Breda is een nieuwe werkelijkheid rijker, een virtuele. The VR Room is vanaf vandaag geopend in de FutureDome, de voormalige Koepelgevangenis. Burgemeester Paul Depla toont zich bij de opening enthousiast: ,,Virtual reality kan de stad verrijken.''

 • 24 November 2017 om 17:33

Gezonder lunchaanbod KSE-jeugd

Etten-Leur - Watertappunten, suikerarme drankjes, calorie-arme chips en kleinere snoepverpakkingen. Daarmee heeft de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) een Gouden Schaal in de wacht gesleept.

 • 24 November 2017 om 14:12

Delegatie doet inspiratie op voor nieuw Pieter Zeeman

ZIERIKZEE - De voorbereiding voor nieuwbouw van scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee is in gang gezet. 

 • 24 November 2017 om 18:56

Den Haag - Dreigen met stroomstootwapen voorkomt geweld

De inzet van het stroomstootwapen heeft het afgelopen halfjaar tientallen keren voorkomen dat collega’s zwaarder geweld moesten gebruiken. In 71 procent van de gevallen waarin politiemensen het wapen trokken, bleek waarschuwen genoeg en bleef geweld helemaal achterwege. Agenten zijn dan ook positief over de werking ervan.

Egypte voert luchtaanvallen uit na bloedbad

De Egyptische strijdkrachten hebben luchtaanvallen uitgevoerd na de bloedige aanval op een moskee. Zij bestookten volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten doelen in bergachtige gebieden rond Bir al-Abed op de Sinaï.

Einde papierwinkel transportsector

Nederland wil een einde maken aan de ouderwetse papierwinkel in de Europese transportwereld. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) kondigt een proef aan met digitale vrachtbrieven in de Benelux. De moderniseringsslag kan miljoenen euro’s opleveren.

Licht lager slot Damrak na rustige handelsdag

Weer lage volumes. (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag na een rustige handelsdag met een klein verlies het weekend in gegaan. De AEX eindigde 0,1 procent lager op 540,63 punten. De AMX sloot 0,2 procent lager en de AScX won 0,3 procent. Donderdag was er ook al sprake van weinig handel, vanwege de viering van Thanksgiving in Amerika. De Amerikaanse...

 • 24 November 2017 om 18:07
❌