[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Alle Nieuwskoppen

Vissende aalscholvers duiken overal in Oost-Nederland op

ENSCHEDE - Aalscholvers zijn overal in Twente en de Achterhoek te zien, ook boven de stad. De grote, zwarte vogels met lange snavel duiken overal op waar ze een visje kunnen verschalken.

 • 15 November 2018 om 10:31

Vier knelpunten rond centrum Harderwijk onder vergrootglas

Heel gevaarlijk zijn de kruisingen niet, maar ook niet heel duidelijk. Wie heeft er nou voorrang? Harderwijk neemt vier knelpunten in de ring rond het centrum onder de loep. ,,Het is echt zo krom gedaan.’’ Wat is precies het probleem?

 • 15 November 2018 om 10:37

Oplevering Steenwijks Markt van een miljoen volgens schema

De Markt in hartje Steenwijk wordt, zoals gepland, vrijdag opgeleverd. Aan het marktplein is voor ongeveer een miljoen euro verspijkerd.

 • 15 November 2018 om 10:58

Komt straks op zondag een bus in kerkdorpen Staphorst?

Wie op zondag in Staphorst, Rouveen en IJhorst met de bus wil, kan lang staan wachten. Maar dat duurt misschien niet lang meer: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst gaat namelijk onderzoeken of er behoefte is aan openbaar vervoer op zondag.

 • 15 November 2018 om 10:43

SGP blijft tegen steun voor zondagclub IJhorst

Voetbalvereniging IJhorst krijgt geld van de gemeente Staphorst om de accommodatie aan te pakken. De SGP-fractie probeerde bij de begrotingsvergadering het voorstel nog te tackelen omdat de club op zondag speelt, maar kreeg geen steun.

 • 15 November 2018 om 10:35

Boeren in Aalten worstelen met hun toekomst en willen hulp van gemeente

AALTEN - Veel agrarische bedrijven in Aalten staan onder druk, blijkt uit zogenaamde keukentafelgesprekken die in opdracht van de gemeente zijn uitgevoerd. Boeren zitten in de maag met asbestsanering, kunnen geen opvolger vinden en hebben moeite om extra inkomsten te genereren. De gemeente neemt de aanbevelingen uit de gesprekken serieus.

 • 15 November 2018 om 10:55

Helligen Hendrik komt naar Openluchtheater in Eibergen

EIBERGEN - De populaire Twentse cabaretier Helligen Hendrik komt naar het Openluchttheater in Eibergen. In de avondvullende voorstelling ‘Oald Zeer’ trekt de norse oosterling zaterdag 14 september 2019 flink van leer.

 • 15 November 2018 om 10:48

GΓͺnante seksscΓ¨ne Destination Wedding levert kromme tenen op

Het AD brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de romantische komedie Destination Wedding, de documentaire Bellingcat, Truth in a Post-Truth World, het drama The Kindergarten Teacher, de horrorfilm Suspiria en de fantasyfilm Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

 • 15 November 2018 om 11:00

K3'tje Marthe huilde in kleedkamer om breuk met Viktor Verhulst

K3-zangeres Marthe De Pillecyn zag haar relatie met Viktor Verhulst afgelopen zomer stranden. Haar overvolle agenda sleepte haar door de breuk.

 • 15 November 2018 om 10:39

Dertig jaar wachten op sociale huurwoning

Door metronieuws

Dat je je beter bijtijds in kan schrijven op Woningnet is algemeen bekend. De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn hoog, zo hoog dat de gemiddelde wachttijd rond de negen jaar ligt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Trumps favoriete zender Fox News steunt hem niet in ruzie met CNN

President Trumps favoriete omroep, Fox News, steunt hem niet in het weren van CNN-verslaggever Jim Acosta uit het Witte Huis. De zender heeft zich geschaard achter een groep mediaorganisaties die de rechtszaak steunen die CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis.

 • 15 November 2018 om 10:34

De toverjaren van de Duitstalige filosofie (●●●●)

Eilenberger volgt zowel het persoonlijk leven als het denken van vier van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw, in een decennium waarin de filosofie zich op een tweesprong bevond.

Achter de gordijnen wringt het in Wisselaar

BREDA - Of er iets opvalt in wijk Wisselaar in Breda-Noord. Nee. Een rustig en ruim opgezette wijk, typisch voor de bouwjaren ’60. Met stadse problemen als drugscriminaliteit, misschien wat aan de aandacht van het stadsbestuur ontsnapt. Maar achter de gordijnen wringt het. Nogal wat mensen voelen zich misleid en op het verkeerde been gezet nu er een moskee verrijst.

 • 15 November 2018 om 11:00

Britse brexitminister treedt af: β€˜deal gevaar voor integriteit’

De Britse minister voor de brexitzaken Dominic Raab is afgetreden. Hij kan zich niet vinden in de afspraken over Noord-Ierland in het akkoord over de brexit met de EU, zo liet hij vandaag weten. Volgens Raab zijn de afspraken ,,een gevaar voor de integriteit van Groot-Brittannië.’’

 • 15 November 2018 om 09:59

IEX Gouden Stier 2018: Juryrapport

IEX Gouden Stier is verheugd dit jaar negen producten en instellingen te mogen belonen met een jaarprijs.

 • 15 November 2018 om 10:30

Zorgstichting uit Hengelo failliet

De stichting Back To Basic uit Hengelo is failliet verklaard.

 • 15 November 2018 om 11:50

Brits pond omlaag na vertrek brexitminister

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrek van de Britse minister voor brexitzaken Dominic Raab donderdagochtend zorgde voor een duidelijke reactie op de financiële markten. Het Britse pond stond onder druk en de rente op Britse staatsobligaties ging omhoog.

 • 15 November 2018 om 10:56

NN en ING beΓ«indigen warrantovereenkomst

DEN HAAG (AFN) - NN (Nationale-Nederlanden) beëindigt een warrantovereenkomst met ING, zo maakt de verzekeraar bekend. Volgens NN voorkomt dit verwatering van de waarde van aandelen.

 • 15 November 2018 om 10:55
❌