[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019Alle Nieuwskoppen

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 19/04/2019 02:44 uur LT

  


Meerdaagse verwachtingen

Tot en met maandag zonnig en warm. Dinsdag meer bewolking en vanaf woensdag kans op een bui.
Uitgifte: 19/04/2019 01.16 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 26 april tot en met vrijdag 03 mei
Een kans van 60% op licht wisselvallig weer en een grote kans (70 %) op maximumtemperaturen rond of beneden normaal.
Uitgifte: 19/04/2019 01.16 uur LT

Hoe Judas Jezus met sperma versloeg

De grote vraag van Goede Vrijdag is: waarom werd Jezus verraden? Hendrik Spiering zocht antwoorden (ook in een podcast).

Twijfel niet aan de intenties van Armando

Een kunstenaar mag refereren aan de Holocaust zonder deze expliciet te veroordelen, schrijft Herman Vuijsje.

Naalden maken de bliksemflits

Een radiotelescoop luisterde eens niet naar buitenaardse signalen, maar naar het onweer.

20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht

Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"

Gehele regering van Mali stapt op, mogelijk om bloedbad met 160 doden

Door ANP

Bijna een maand na een slachtpartij in een Malinees dorp, waarbij 160 mensen omkwamen, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

Incredibile

Na het succes van Ajax in Turijn las ik in De Telegraaf een bijzonder verslag dat begon met een zin zonder werkwoord: ‘Incredibile, ongelooflijk’.

β€˜Ik ken en ben geen PKK’er’

Sinds twee weken zit een Rotterdamse vrouw met baby vast in een Turkse gevangenis. „Hoe angstig wij zijn, u heeft geen idee.”


OVV: onvoldoende zicht op risico’s patiΓ«nten

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben zorgverleners „onvoldoende zicht op de risico’s” voor de patiënt en zijn omgeving.


De elf fonteinen zijn (nog) niet op orde

Een jaar na Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 wordt er nog gewerkt aan de voltooiing van de prestigieuze fonteinen.

Resolutie voor wapenstilstand LibiΓ« verworpen door Rusland en VS

De Verenigde Staten en Rusland hebben een VN-resolutie verworpen die oproept tot een wapenstilstand in Libië. De strijd om de macht in het land woedt sinds deze week ook in de hoofdstad Tripoli.

Bij het opgelaaide conflict zijn de afgelopen maand volgens de Wereldgezondheidsorganisatie in totaal 205 doden gevallen. Donderdag werd een buitenwijk van Tripoli beschoten met mortieren. Eerder werd het zuidelijke district Abu Salim getroffen door artillerievuur.

Het offensief is begin deze maand begonnen door generaal Khalifa Haftar. Hij wil de macht overnemen van minister-president Fajis al-Sarradsch die een regering leidt die door de VN wordt erkend. Het is het zoveelste machtsconflict sinds het afzetten van dictator Kadhafi in 2011.

Schuld

Haftar krijgt internationaal steun van onder meer Saudi-Arabië en Rusland. Die laatste wil de VN-resolutie voor een wapenstilstand niet steunen omdat Haftar daarin de schuld krijgt voor het geweld. De VS heeft geen commentaar gegeven over de reden van afwijzen.

Een dergelijke resolutie heeft negen voor-stemmen nodig en mag niet gevetood worden door de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland en China.


  • 19 April 2019 om 02:19

Amerikaans Congres krijgt uitgebreider Mueller-rapport

Een selecte groep leden van het Amerikaanse Congres krijgt volgende week een samenvatting van het Mueller-rapport onder ogen, waarin beduidend minder feiten onzichtbaar zijn gemaakt, dan in de versie die donderdag is geopenbaard.

  • 19 April 2019 om 01:55

Passiespelen

In Dordrecht is alles precies als bij de intocht van Sinterklaas. De binnenstad is volledig in de greep van de organisatie van The Passion.

Soedanese militairen proberen regie te houden na coup tegen henzelf

Mohamed Hamdan Daglo leidt op dit moment de overgang na de coup. Tevens is hij voorman van de beruchtste militie in Soedan: de Rapid Support Forces.

Blokken op China’s glorie via de app

Alle partijleden in China moeten via een app hun kennis over het regeringsbeleid bijhouden. ‘Er werd massaal valsgespeeld.’

❌