[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 September 2020Belegger.nl - Financieel nieuws

Bescheiden winsten bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag kort na de openingsbel licht in de plus. Daarmee herstellen de belangrijkste beursgraadmeters enigszins van de verliezen op maandag, toen oplopende coronabesmettingen in West-Europa de vrees voor hernieuwde lockdowns in grote economieën aanwakkerden. Beleggers richten hun blik nu onder andere op een verklaring van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse koepel van centrale banken, in het Congres.

 • 22 September 2020 om 15:56

'Vlakke opening voor beurzen New York'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag met zeer kleine uitslagen te gaan openen, na de minnen van een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat onder meer uit naar een verklaring van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, in het Congres.

 • 22 September 2020 om 14:56

Staat haalt bijna 6 miljard op met lange lening

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft met een nieuwe langlopende lening bijna 6 miljard euro opgehaald. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.

 • 22 September 2020 om 14:08

'Kans op succesvolle samensmelting Unilever stijgt'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kans dat Unilever op papier volledig Brits wordt neemt toe nu aandeelhouders in Nederland instemden met de beoogde versimpeling van de structuur. Volgens kenners van Jefferies is het resterende risico het plan van GroenLinks om vertrekkende bedrijven een soort eindafrekening op te leggen.

 • 22 September 2020 om 12:48

Brussel wil vliegroutes inkorten om uitstoot tegen te gaan

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie wil verder werken aan plannen om vliegroutes te verkorten om zo de uitstoot terug te dringen en de luchtvaartindustrie te helpen. Nu is het luchtruim boven Europa vaak nog gefragmenteerd en moeten vliegtuigen zigzaggen tussen verschillende blokken luchtruimte, wat zorgt voor meer brandstofverbruik en vertragingen, aldus EU-transportcommissaris Adina Vălean.

 • 22 September 2020 om 12:48

Haven Rotterdam vindt nieuwe bestuurder bij Vopak

ROTTERDAM (AFN) - Boudewijn Siemons wordt per 1 oktober operationeel directeur van Havenbedrijf Rotterdam. De nieuwe bestuurder was tot voor kort werkzaam bij tankopslagbedrijf Vopak, waar hij de leiding had over de Amerikaanse activiteiten.

 • 22 September 2020 om 12:48

Voorzichtig herstel op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag een voorzichtig herstel na de zware koersverliezen een dag eerder. De luchtmaatschappijen stonden echter opnieuw onder druk door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa en de vrees voor strengere maatregelen. Ook de banken bleven in de schijnwerpers staan na de onthullingen over verdachte transacties in de sector.

 • 22 September 2020 om 12:40

Airbus-baas nog pessimistischer over situatie luchtvaartsector

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De situatie in de luchtvaartsector is nog nijpender dan eerder werd aangenomen. Airbus-baas Guillaume Faury vreest dat er bij de vliegtuigmaker nog meer banen zullen verdwijnen dan de 15.000 die al aangekondigd waren. Elders in de sector vreest hij soortgelijke stappen.

 • 22 September 2020 om 11:25

AEX krabbelt op na koersval

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam krabbelde dinsdag op na de koersval een dag eerder. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden wat herstel. De banken bleven in de schijnwerpers staan na de onthullingen over verdachte transacties in de sector. Ook hielden beleggers de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa in de gaten.

 • 22 September 2020 om 09:10

Intel krijgt licentie VS voor leveringen aan Chinees Huawei

SHANGHAI (AFN/RTR) - De Amerikaanse chipreus Intel heeft van de Amerikaanse overheid toestemming gekregen om met de Chinese techreus Huawei te handelen. Volgens het Chinese bedrijf gaat het om de levering van bepaalde producten door Intel.

 • 22 September 2020 om 09:10

Peter Blom treedt volgend jaar af als topman bij Triodos Bank

ZEIST (AFN) - Peter Blom legt in de loop van 2021 zijn rol als topman bij Triodos Bank neer. Dat maakte Blom dinsdag bekend. Hij was sinds de oprichting in 1980 actief bij de bank.

 • 22 September 2020 om 08:58

TUI staat voor stevige ingreep, kosten moeten 30 procent omlaag

HANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis hakt er stevig in bij reis- en luchtvaartconcern TUI. De onderneming maakte bekend de overheadkosten met bijna een derde structureel omlaag te willen brengen. Daardoor staan als bekend 8000 banen op de tocht, zo werd in een handelsupdate gemeld.

 • 22 September 2020 om 08:57

Van Herk groter in Wereldhave

AMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Wereldhave vergroot. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 • 22 September 2020 om 08:18

Luchtvaartsector onder druk op Aziatische beurzen

TOKIO (AFN) - De meeste effectenbeurzen in de Aziatische regio lieten dinsdag kleine verliezen zien. Vooral de luchtvaartmaatschappijen stonden onder druk door de vrees voor strengere maatregelen in Europa om de verdere opmars van het coronavirus in te dammen. In Japan hadden beleggers opnieuw een vrije dag. De beurshandel in Tokio wordt woensdag hervat.

 • 22 September 2020 om 08:15

'Voorzichtig herstel AEX na koersval'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag naar verwachting licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken voorzichtig te herstellen na de forse verliesbeurt een dag eerder. De banken blijven in de schijnwerpers staan na de onthullingen over verdachte transacties in de sector. Ook houden de beleggers de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa in de gaten.

 • 22 September 2020 om 08:15

Navigatiedienstverlener TomTom sluit deal met Maserati

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat kaarten, navigatiesoftware en andere diensten leveren aan het automerk Maserati. Financiële details over de deal zijn niet verstrekt.

 • 22 September 2020 om 07:45

ASM Pacific komt mogelijk in private handen

HONGKONG (AFN/RTR) - Chipbedrijf ASM Pacific Technologies (ASMPT) verdwijnt mogelijk van de beurs in Hongkong. De voormalig dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde ASM International (ASMI) zou in gesprek zijn met potentiële investeerders, zo wordt door ingewijden gemeld.

 • 22 September 2020 om 07:44

Alfen gaat duizenden laadpunten leveren aan Vattenfall

ALMERE (AFN) - Laadpalenmaker Alfen gaat 4000 laadpunten leveren aan energiebedrijf Vattenfall, in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Financiële details van de deal zijn daarbij niet verstrekt.

 • 22 September 2020 om 07:08

Consumentenvertrouwen verandert nauwelijks in september

DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in september nauwelijks veranderd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Consumenten waren iets minder pessimistisch over het economisch klimaat. De koopbereidheid bleef hetzelfde.

 • 22 September 2020 om 06:53

Consumptie huishoudens krimpt met ruim 6 procent in juli

DEN HAAG (AFN) - Consumenten hebben in juli 6,2 procent minder besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De krimp is lager dan in de vier voorgaande maanden, zo merkt het statistiekbureau daarbij op.

 • 22 September 2020 om 06:52
โŒ