[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNRC Binnenland

Grapperhaus: β€˜Bemoedigend gesprek’ met Thaise autoriteiten

Komt ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die vastzit in Thailand, terug naar Nederland? Minister Grapperhaus probeerde vrijdag de Thaise autoriteiten te bewegen om hem uit te leveren.

PSV-aanvaller Hirving Lozano voor β€˜recordbedrag’ naar Napoli

De Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano verruilt PSV na twee seizoenen voor het Italiaanse Napoli. Volgens de club uit Eindhoven is het de grootste transfer in de clubhistorie.


Zorg in last door omzetplafonds

Het Maasstad Ziekenhuis vreest 10 miljoen euro te moeten bijbetalen. Ziekenhuisdirecteuren balen van te krappe contracten.


Heimwee is meer dan een kinderkwaal

Het is een serieuze, soms fysieke stressreactie. „Ik dacht: als ik nu niet naar huis kan, ga ik liever dood hier.”


Wat is koeler dan koud?

‘Ik deel dit recept”, schreef ene Christine S in 2010 op Food.com boven haar bereidingswijze voor ijsblokjes, „omdat ik ervan overtuigd ben dat er nog meer gezinnen zijn waarin…

Groene vingers

In 9 stappen naar een duurzame tuin. Vandaag: (On?)kruid.


Niet voor kinderen

Leer een kunstje. Niet nuttig, maar het maakt wel indruk. Zoals een wortelroosje snijden.


Speelgoedmaker Hasbro neemt bedrijf achter Peppa Pig over

Op de beurs werd Entertainment One ruim 29 procent meer waard nadat de overname bekend werd.


Fietsjesvakantie

Wie denkt aan fietsen met kinderen ziet vaak eerst de praktische obstakels. „Problemen lijken op afstand altijd groter dan als je er middenin zit.”


De donkere kanten

Zomer! Tijd voor goede leesvoornemens. Deze week: bizar en vilein.


Ups en downs in Grenzeloos Talent: vluchtelingen op zoek naar werk

Nabil is één brok sprankelend optimisme in Grenzeloos Talent, het progamma waarin Filemon Wesselink vluchtelingen volgt in hun zoektocht naar werk. Rashad, daarentegen, wordt verteerd door heimwee.

Ook YouTube blokkeert accounts om beΓ―nvloeding Hongkong

Zeker 210 YouTube-accounts zijn geblokkeerd, in dezelfde week dat Twitter en Facebook diverse accounts verwijderden en blokkeerden. Met de socialmedia-accounts werd „op gecoördineerde wijze” geprobeerd de protesten in Hongkong te beïnvloeden.


Justitie BraziliΓ« opent onderzoek naar bosbranden in Amazone

De internationale kritiek op het beleid van de Braziliaanse president Bolsonaro groeit vanwege de vele bosbranden. De Franse president spreekt van een „internationale crisis”.

Bondscoach Josy Verdonkschot: β€˜Roeisters weten dat mijn hart op de goede plek zit’

De WK roeien in Linz-Ottensheim zijn het eerste olympische kwalificatiemoment. Coach van de vrouwen Josy Verdonkschot volgt zijn eigen koers. Met succes. „Ik bepaal, want ik weet het beter.”

Was de vader van Nico Dijkshoorn wel echt zo’n klootzak?

Stoer proza schrijft Dijkshoorn, maar gelieve even oog te hebben voor wat zich nog meer afspeelt in zijn tweede boek over zijn vader: de confrontatie tussen de publieke-Nico en privé-Nico.

Onverhoedse zaadlozingen die voor meer staan

Wat vooral bijblijft van De ziekte van Weimar is een prikkelende ideeënroman, geplaatst in de Verlichting, over cultuur versus natuur en de rol van ambities daarin.

Vijf doden door verdrukking bij rapconcert Algerije

Naast de vijf doden raakten nog eens ruim 21 mensen gewond, doordat paniek ontstond bij een van de ingangen van het stadion waar het concert werd gegeven.


De sjeu

Dat een biertje aan de Franse campingbar 2,50 euro kostte was handig, want dan kreeg je vijftigcentmunten als wisselgeld.

Het lerarentekort is een 'nationale ramp'

De acties om openstaande vacatures in het onderwijs te vullen, zijn volgens experts niet voldoende. „De landelijke aanpak is te beperkt.”

❌