[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAD Binnenland

β€˜Maffioso in kofferbak Amsterdam West was grote cokehandelaar’

De Italiaan Saverio Tucci, wiens lichaam in 2017 opgevouwen werd gevonden in een kofferbak in Amsterdam West, verkocht grote hoeveelheden cocaïne aan de maffia. Dat zeggen aanklagers uit de Italiaanse provincie Foggia.

 • 22 Augustus 2019 om 19:02

Mortiergranaat ongeval Mali spontaan op scherp: minister overweegt juridische stappen tegen fabrikant

Het ministerie van Defensie stelt na eigen onderzoek dat de mortiergranaat die in Mali een fataal ongeval veroorzaakte, onbedoeld eerder kon ontploffen. Bij het ongeluk kwamen twee Nederlandse militairen om het leven en raakte één militair gewond. Defensieminister Ank Bijleveld onderzoekt of juridische stappen tegen de fabrikant mogelijk zijn.

 • 22 Augustus 2019 om 15:47

Voedselwaakhond ontmaskert β€˜gezonde’ etenswaren: β€˜Dit kun je misleiding noemen’

‘Dit product bevat 25% van je dagelijkse vitaminebehoefte!’ In reclames voor etenswaren komen dergelijke ‘gezonde claims’ regelmatig voorbij. Voedselwaakhond Foodwatch claimt dat veel etenswaren die door fabrikanten als gezond worden aangeprezen echter helemaal niet zo gezond zijn.

 • 22 Augustus 2019 om 17:00

β€˜Ruim 800 Picnic-medewerkers eisen vast contract’

Ruim 800 medewerkers van onlinesupermarkt Picnic eisen een vast contract van hun baas. Dat zegt vakbond FNV die met een twintigtal ontevreden medewerkers een petitie heeft neergelegd bij de directie. Het bedrijf is niet erg onder de indruk van de eis. ,,We zetten al stappen in die richting. Bovendien wil echt niet iedereen een vast contract.”

 • 22 Augustus 2019 om 16:52

Klachtenregen over webshop Neckermann: β€˜Schandalig wat daar gebeurt’

Bestellingen die niet of deels worden geleverd, het achterblijven van terugbetalingen en een klantenservice die telefonisch onbereikbaar is. Het regent klachten over Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die voor een lage prijs food en non-food producten aanbiedt.

 • 22 Augustus 2019 om 16:04

Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.

 • 22 Augustus 2019 om 15:47

Waakhond NVWA deelt boetes uit aan verkopers illegale e-sigaret Juul

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een reeks boetes uitgedeeld aan bedrijven vanwege verkoop van de in ons land illegale e-sigaret Juul. Het slijten van de producten is door deze partijen inmiddels gestaakt.

 • 22 Augustus 2019 om 15:30

Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) heen

Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

 • 22 Augustus 2019 om 13:07

Verdachte doodsteken 15-jarige Megan langer vast

De verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat vandaag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.

 • 22 Augustus 2019 om 13:33

Amazonebranden leven enorm op social media: β€˜Pray for the Amazon, longen van de aarde’

De druk in Brazilië en daarbuiten op de regering van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om de bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden neemt verder toe. Op social media zijn #PrayForTheAmazon en gerelateerde hashtags in veel landen trending, waaronder ook Nederland.

 • 22 Augustus 2019 om 13:10

Genodigden in kleurrijke kleding tijdens afscheid prinses Christina

Bij Paleis Noordeinde in Den Haag is het afscheid van prinses Christina begonnen. De 72-jarige prinses overleed vorige week vrijdag. Ze leed al enkele jaren aan botkanker. Het afscheid is besloten. Wel was te zien hoe de kist onder begeleiding van een kleurrijk geklede stoet werd overgebracht naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.

 • 22 Augustus 2019 om 11:49

Straat Wijs stelt taalniveau van Nederlanders op de proef

Nederlands: we spreken het dagelijks, maar onze moerstaal heeft nog heel wat valkuilen. Want hoe zit het ook alweer: is het beter dan of beter áls? En wanneer gebruik je hen en wanneer hun?

 • 22 Augustus 2019 om 11:46
❌