[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 Juli 2020De Stentor - Vechtdal

Wethouders haken vaker af: β€˜Luxe op het pluche? Het is mooi werk, maar ook een hondenbaan’

Eén ding is zeker: saai is het niet aan de collegetafel in Brummen. Burgemeester Alex van Hedel hoeft maar met z’n ogen te knipperen en hij ziet alweer andere gezichten. Van de wethoudersploeg die aantrad na de verkiezingen in 2018 is inmiddels niemand meer over.

 • 11 Juli 2020 om 15:01

Leo Hoksbergen, nieuwe kwartiermaker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrekkers”

De een noemt het citymanager en een ander binnenstadsadviseur, maar in Ommen kiezen ze voor kwartiermaker als betiteling. Iemand die er de leegstand in het winkelhart probeert aan te pakken, voor reuring moet zorgen en de boel ook in deze coronatijd levendig houdt. Een rondgang door het centrum - met de nieuw aangestelde kwartiermaker Leo Hoksbergen - leert dat het nodig is.

 • 11 Juli 2020 om 15:00

Auto tegen boom in Dalmsholte: één gewonde

Een inzittende van een personenauto is op de vroege zaterdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Dalmsholterweg in Dalmsholte.

 • 11 Juli 2020 om 08:40

Autobedrijf in Lemelerveld moet na twintig jaar op dezelfde plek verhuizen naar overkant van de weg (of dicht)

Een kink in de kabel voor een goed lopend autobedrijf in Lemelerveld. De gemeente Dalfsen wil de garage van vader en zoon Tuïnk aan de oostkant van de provinciale N348 zo'n tweehonderd meter verderop naar de westkant van de N348 hebben. Het bedrijf is ten einde raad, de gemeente Dalfsen lijkt echter van geen wijken te weten.

 • 11 Juli 2020 om 08:00
Gisteren β€” 10 Juli 2020De Stentor - Vechtdal

Lichaam gevonden in brede sloot in Den Ham

In een brede sloot langs de Hammerflier boven Den Ham is vrijdagavond een lijk gevonden. De identiteit van de persoon is niet bekend.

 • 10 Juli 2020 om 22:54

Gemist? Aanhoudingen na familieruzie in Deventer en fanatieke treinen-graffitispuiter gepakt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 10 juli.

 • 10 Juli 2020 om 21:59

Buurt Nieuwleusen geschokt door babymoord: β€˜Te bizar voor woorden’

Het ongeloof is groot aan het Plevierplein in Nieuwleusen. Het Openbaar Ministerie verdenkt een 39-jarige buurman van moord op zijn vier maanden oude baby. De moeder is medeverdachte. ,,Dit hadden wij niet aan zien komen.’’

 • 10 Juli 2020 om 19:45

Eerste sleutel Knarrenhof Hardenberg voor kartrekker Jan van der Kamp

Jan en Diny van der Kamp hebben als eersten de sleutel gekregen van hun woning in de ‘Hof van Hardenberg’. Dit is een ‘Knarrenhof’ met vijftien levensloopbestendige woningen rondom een centrale binnentuin. Van der Kamp, die 43 jaar gemeentebode was in Hardenberg, woonde aan de J.C.J. van Speykstraat tegenover de Jan Ligthartschool. Die is gesloopt, om plaats te maken voor de ‘krasse knarren’.

 • 10 Juli 2020 om 19:00

Zorgen om mobiele bereikbaarheid in buitengebied Overijssel: β€˜112 bellen een kwestie van geluk’

In het buitengebied van Overijssel is de mobiele bereikbaarheid vaak ronduit slecht. Die conclusie trekt de vereniging voor Overijsselse dorpen en kernen (OVKK) na een rondvraag onder leden. De Plaatselijke Belangen in de provincie eisen actie: ,,Het schiet maar niet op.”

 • 10 Juli 2020 om 18:14

Weekendtips: Ga komeetkijken en Deventer Op Stelten door de jaren heen

Het weekend staat weer voor de deur. Reden genoeg om eropuit te gaan! Heb je je agenda nog niet helemaal volgepland? Dan hebben wij nog een paar tips voor je.

 • 10 Juli 2020 om 15:27

Joggem duikt in ontstaan van de Vecht met nieuwe kinderfietsroute door Rheeze en Diffelen

De 15 kilometer lange kinderfietsroute kan worden gestart vanaf de restaurants De Rheezerbelten in Hardenberg en De Gloepe in Diffelen.

 • 10 Juli 2020 om 14:02

Cultuurproject Weerspiegelen waait van Zwolle over naar Ommen

Het Zwolse cultuurproject Weerspiegelen is een groot succes. In meer dan vijftig horecazaken zijn al stickers met een gedicht of andere lezenswaardige teksten op spiegels geplakt. De leestijd bedraagt 20 seconden, dat is ook de aanbevolen tijd om je handen goed te wassen in de strijd tegen corona. Het initiatief is inmiddels ook overgewaaid naar Ommen.

 • 10 Juli 2020 om 09:00

Bollentelers Hardenberg helpen zoeken naar duurzame teelt zonder duur gif

Hardenbergse bollentelers willen helpen zoeken naar mogelijkheden voor duurzame teelt van weerbare gewassen. Daardoor zijn die planten minder vatbaar voor ziekten en kan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verder worden afgebouwd. Dat levert een win-win-situatie op, want het is beter voor het milieu en gif is duur in het gebruik.

 • 10 Juli 2020 om 06:00
OuderDe Stentor - Vechtdal

Gemist? Verbazing na vondst hennepkwekerij en YouTuber wordt al badderend van de weg geplukt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 9 juli.

 • 9 Juli 2020 om 21:54

Protest met trekkers mag, maar niet op snelwegen in IJsselland

Boeren mogen met trekkers demonstreren, maar niet op de snelwegen komen met deze voertuigen. Als dat gebeurt, dan zal de politie daar tegen optreden. Dat is een van de uitkomsten van het overleg dat een afvaardiging van burgemeesters in de Veiligheidsregio IJsselland vandaag had met vertegenwoordigers van boerenorganisaties.

 • 9 Juli 2020 om 17:35

Tijdelijk β€˜samenwonen’ in Nieuwleusen: Grand-cafΓ© De Viersprong trekt in bij Partycentrum De Deel

Een bijzondere constructie kun je het op zijn minst wel noemen: Grand-café De Viersprong trekt vanaf 7 september tijdelijk in bij Partycentrum De Deel in Nieuwleusen. ,,Een soort van samenwonen inderdaad, maar we blijven wel aparte bedrijven”, aldus Viersprong-uitbater Harrold Bril.

 • 9 Juli 2020 om 16:07

Vader uit Nieuwleusen verdacht van moord op zijn vier maanden oude baby

Een vader in Nieuwleusen zit vast op verdenking van de moord op zijn vier maanden oude baby. Ook de moeder zou betrokken zijn bij de dood van haar kind. De baby overleed in maart.

 • 9 Juli 2020 om 15:28

Ouders verdacht van moord op hun vier maanden oude baby in Nieuwleusen

Twee ouders in Nieuwleusen worden ervan verdacht hun vier maanden oude kind te hebben gedood. De vader zit vast op verdenking van moord, zo bleek vanmiddag op de opening van de strafzaak.

 • 9 Juli 2020 om 15:28

Voetbalcoach Jan Maat uit Ommen bergt na ruim veertig jaar de trainingskleren op

Hij is 69 jaar en komend seizoen heeft hij mooi de tijd om bij zoon Emiel te kijken, die het eerste traint van Hardenberg’85. Of hij zet koers voor een dagje Groningen om zijn andere zoon Matthijs te zien spelen bij Lycurgus. Want Ommenaar Jan Maat stopt met trainen. Na 42 jaar. ,,Zelfs mijn vrouw was verbaasd.”

 • 9 Juli 2020 om 12:00

Hersenstichting haalt 450.000 euro op in onze regio, actie voor Jochem uit Zeewolde richting 30.000 euro

De Hersenstichting heeft in deze regio een kleine 450.000 euro opgehaald tijdens de meest recente collecte in januari. Dat is ongeveer een derde van het totaalbedrag in Nederland. Ondertussen loopt het bedrag voor Jochem uit Zeewolde langzaam op richting 30.000 euro.

 • 9 Juli 2020 om 10:45
❌