[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Stentor - Vechtdal

Persoon bekneld bij eenzijdig ongeval Vinkenbuurt

Op de Balkerweg in buurtschap Vinkenbuurt is een automobilist op zijn kant naast de weg terecht gekomen. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto moeten knippen, een traumahelikopter was ter plaatse.

 • 23 November 2017 om 08:34

Amsterdam

Schrijver en columnist Özcan Akyol schrijft driemaal per week over wat hem bezighoudt.

 • 23 November 2017 om 05:55

Ouderen in Vechtdal leren balans te houden

De 65-plussers die meedoen met de pilot Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) in Ommen, Dedemsvaart en Balkbrug zitten niet stil. Alleen al tijdens het tweewekelijkse beweegprogramma 'In Balans' worden de benen gestrekt, de armen gespreid en doen de deelnemers enthousiast mee met de balansdans. Doel van het hele project is om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten.

 • 22 November 2017 om 20:47

Gramsberger agent betrapt auto-inbrekers in vrije tijd

Een agent heeft afgelopen nacht in zijn vrije tijd in Gramsbergen twee vermoedelijke auto-inbrekers betrapt. 

 • 22 November 2017 om 15:44

Hardenberg krijgt ook vlag in raadszaal

Fractievoorzitter Sake-Christiaan Stelpstra van de ChristenUnie had het dinsdagavond in korte tijd voor elkaar. Zijn verzoek om in navolging van de Tweede Kamer en andere gemeenten zoals Urk, Rijssen-Holten en Staphorst de Nederlandse vlag in de Hardenbergse raadszaal te plaatsen, kreeg al snel steun van een meerderheid van de raad. 

 • 22 November 2017 om 12:36

Bestuur zoekt naar gezichten achter kritiek op Dedemsvaria

Mikel van Marle, voorzitter van het bestuur Dedemsvaria, wil graag persoonlijk kennis maken met mensen die online kritiek uiten op de Dedemsvaria. ,,Wij zien op social media veel mensen die hun kritiek en frustratie uiten over het feest, nu kunnen die mensen vertellen wat ze anders willen hebben.''

 • 22 November 2017 om 11:55

Boslust en Johan Seckel Ommen starten met nieuw soort onderwijs

De Johan Seckelschool en school De Boslust in Ommen met een nieuwe onderwijsvorm. In de locatie De Laarakkers van de Boslust gaat per 1 januari een nieuwe 'Structuurgroep’ van start voor kinderen met gedragsproblemen.

 • 22 November 2017 om 06:00

Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

 • 21 November 2017 om 23:49

Bewustwording en een beetje geld tegen vuurwerkafval

Voor elke volle tas vuurwerkafval een halve euro. Grote kans dat je straat, buurt en woonplaats in de gemeente Hardenberg er na oud en nieuw snel weer spic en span bijliggen.

 • 21 November 2017 om 23:16

Dedemsvaart wil langer toezicht op horeca

Als de horeca in de weekeinden pas om vier uur 's nachts mag sluiten, moet ook het toezicht worden verlengd. Dat pleidooi hield inspreker Willem Veerbeek dinsdagavond bij de behandeling van de nieuwe algemene plaatselijke verordening (apv) in de Hardenbergse raad. 

 • 21 November 2017 om 23:14

Carbidschieten in Hardenberg nog niet verplicht op zondag

Carbidschutters uit de gemeente Hardenberg hoeven niet in gewetensnood te komen als ze bij de komende jaarwisseling hun melkbussen willen laten bulderen. 

 • 21 November 2017 om 23:11

Voorstelling β€˜Whatsappening’ geeft aandacht aan cyberpesten

Heftig, zielig en eng; een greep uit de reacties van de scholieren die afgelopen maandag en dinsdag de voorstelling ‘Whatsappening’ hebben bijgewoond. Zo’n zeshonderd brugklassers uit Hardenberg hebben in Theater de Voorveghter het toneelstuk over de impact van cyberpesten bekeken.

 • 21 November 2017 om 19:56

Auto en busje botsen in Bergentheim

Door nog onbekende oorzaak zijn een busje en een auto op de Van Roijensweg (N343) bij Bergentheim  dinsdagmiddag met elkaar in botsing gekomen.

 • 21 November 2017 om 18:00

Twee losgebroken pinken veroorzaken verkeerschaos op N36

Twee pinken veroorzaakten vanmorgen verkeerschaos op de N36 bij Beerzerveld. 

 • 21 November 2017 om 15:28

Lente en winter in een week

Warmere temperaturen zijn op komst, op woensdag en donderdag in Oost-Nederland. Terwijl aanstaande zondag een dikke jas een must is want dan kunnen we natte sneeuw en koude temperaturen verwachten. 

 • 21 November 2017 om 11:04

Inbraakbendes op de korrel dankzij samenwerking met Duitsland

​Nederlandse en Duitse politie bundelen de krachten om internationaal opererende inbrekers beter aan te pakken. Een proef in het afgelopen jaar belooft mooie resultaten.

 • 21 November 2017 om 04:55

Politie en Polizei bundelen krachten tegen inbreker

​Nederlandse en Duitse politie bundelen de krachten om internationaal opererende inbrekers beter aan te pakken. Een proef in het afgelopen jaar belooft mooie resultaten.

 • 21 November 2017 om 04:55

Mantelzorgers in Hardenberg mogen kiezen uit pecunia, cadeaubon of uitstapje

Mantelzorgers mogen in de gemeente Hardenberg zelf kiezen hoe ze hun blijk van waardering willen ontvangen. Dat kan een financiële bijdrage zijn, een cadeaubon of een uitstapje. 

 • 21 November 2017 om 04:05

Wijnboeren uit Oost-Nederland bundelen krachten met Royal Dutch

Onder de naam Royal Dutch Wines gaan wijnboeren uit Oost-Nederland hun krachten bundelen. Ze brengen samen een coöperatieve wijn uit. Zo is een deel van de afzet voor de wijngaarden gegarandeerd en kan er jaarlijks zo’n 4.000 liter rode en witte wijn aan restaurants, hotels en internationale verkooppunten als Schiphol worden gerealiseerd.

 • 20 November 2017 om 20:57

Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

 • 20 November 2017 om 17:56
❌