[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 September 2020De Gelderlander - Arnhem e.o.

Bijna duizend besmettingen in week tijd in regio, kijk op deze kaart hoe het zit in jouw gemeente

NIJMEGEN - De opmars van het coronavirus is goed te voelen in de Gelderlander-regio. In grote delen van Gelderland, Noord-Oost-Brabant, Noord-Limburg en de Utrechtse Heuvelrug werden in totaal 955 besmettingen gemeld.

 • 22 September 2020 om 16:12

Verhoging belasting in Renkum onvermijdelijk

OOSTERBEEK - Forse belastingverhogingen, bezuinigingen en geen volledige vervanging van afzwaaiend wethouder Jasper Verstand. Dat is waar de Renkumse raad gisteren op koerste tijdens de eerste openbare bespreking van de slechte financiële situatie.

 • 22 September 2020 om 15:38

Arnhem blundert met cijfers over vrouwenbesnijdenis: het gaat om één meisje, niet 93

ARNHEM - In Arnhem is hooguit één geval bekend waarin sprake is van de dreiging van genitale verminking van een meisje. Er is geen sprake van 93 meisjes die risico lopen.

 • 22 September 2020 om 14:40

Gemeente blundert: 1 Arnhems meisje loopt risico op genitale verminking, niet 93

ARNHEM - In Arnhem is hooguit één geval bekend waarin sprake is van de dreiging van genitale verminking van een meisje. Er is geen sprake van 93 meisjes die risico lopen.

 • 22 September 2020 om 14:40

Arnhemse woning overvallen: een verdachte aangehouden, tweede dader nog op de vlucht

ARNHEM - Een woning aan de Kruizemuntstraat in Arnhem is maandagavond overvallen. Dat gebeurde rond 20.15 uur. Een 18-jarige verdachte uit Amsterdam is aangehouden. De politie is nog op zoek naar een tweede dader.

 • 22 September 2020 om 13:38

Coronavirus treft leerling Julianaschool in Arnhem

ARNHEM - Op de Julianaschool in Arnhem is een leerling positief getest op corona.

 • 22 September 2020 om 12:49

Fotojournalist aangevallen bij nachtelijke autobrand in Rheden

RHEDEN - Fotojournalist Roland Heitink heeft aangifte gedaan van mishandeling tijdens het uitoefenen van zijn werk. Het incident had afgelopen nacht plaats aan de Massenweg in Rheden waar een auto in brand stond. De politie heeft naar aanleiding van de mishandeling een 44-jarige man uit Rheden aangehouden.

 • 22 September 2020 om 12:55

Fotojournalist aangevallen bij autobrand in Rheden

RHEDEN - Fotojournalist Roland Heitink heeft aangifte gedaan van mishandeling tijdens het uitoefenen van zijn werk. Het incident had afgelopen nacht plaats aan de Massenweg in Rheden waar een auto in brand stond. De politie heeft naar aanleiding van de mishandeling een 44-jarige man uit Rheden aangehouden.

 • 22 September 2020 om 12:55

Coronavirus treft leerling basisschool Boomhut in Arnhem

ARNHEM - Op basisschool De Boomhut aan de rand van park Angerenstein in Arnhem is een leerling positief getest op corona.

 • 22 September 2020 om 12:49

Heuvelinkprijs 2020: Publiek kiest voor Focus, Bartok op 1 bij vakjury

ARNHEM - Appartementengebouw Bartok van Barcode Architects in de Arnhemse binnenstad is de winnaar van de Heuvelinkprijs 2020. Dat vindt de vakjury van de tweejaarlijkse architectuurprijs, in de jaren negentig in het leven geroepen door deze krant en de gemeente Arnhem. Het publiek denkt daar anders over.

 • 22 September 2020 om 12:05

Meer Arnhemmers krijgen hulp bij schulden, gemeente verwacht verdubbeling

ARNHEM - Twee keer zoveel Arnhemmers met schulden zullen zich dit jaar melden voor hulp om uit de financiële sores te komen.

 • 22 September 2020 om 10:38

Arnhemmer trekt dubbel zo vaak aan de bel over overlast en ongemak, afval voorop

ARNHEM - Arnhemmers trekken twee keer zoveel aan de bel over overlast en ongerechtigheden in hun straat of in hun buurt als vorig jaar. Vooral afvaldump is daar de oorzaak van.

 • 22 September 2020 om 08:43

Arnhems Sportakkoord: vijf uur bewegen op en rond de basisschool

ARNHEM - Op de Parkschool in de wijk Presikhaaf is maandagmiddag, onder toeziend oog van wethouder Jan van Dellen, het Arnhems Sportakkoord ondertekend. Dat ging gepaard met het uitdelen van de zogeheten Skills Box door Presikhaaf Schoolmeubelen. De Skills box is een stevige kar vol beweegmaterialen, die tijdens de pauzes en de naschoolse activiteiten op het schoolplein gebruikt kunnen worden.

 • 22 September 2020 om 07:54

Netbeheerders willen Nederlandse en Britse windmolenparken op Noordzee aan elkaar koppelen

ARNHEM/LONDEN - De Nederlands-Duitse netbeheerder Tennet en het Britse elektriciteits- en gasbedrijf National Grid werken aan een plan om de energienetten van Nederland en het Verenigd Koninkrijk via windmolenparken in de Noordzee met elkaar te verbinden.

 • 22 September 2020 om 03:17

Mercedes brandt uit in Rheden, brandweer gaat uit van opzet

RHEDEN - De brandweer in Rheden heeft niet kunnen voorkomen dat afgelopen nacht een dure Mercedes in vlammen opging aan de Massenweg in Rheden. De auto werd door het vuur volledig verwoest.

 • 22 September 2020 om 07:28

Geld voor nieuwe woningen gaat weer eens naar de Randstad: wat is er mis met onze huizenlobby?

ARNHEM - Een paar honderd huizen die sneller gebouwd kunnen worden in deze regio. Dat is het resultaat nadat een grote pot geld voor woningbouw in Den Haag is verdeeld. Gelderland komt er bekaaid vanaf. In de Randstad komen er 40.000 huizen bij.

 • 22 September 2020 om 06:55
Gisteren β€” 21 September 2020De Gelderlander - Arnhem e.o.

Alleenstaanden gaan in 2020 meer betalen door nieuw afvalbeleid Arnhem

ARNHEM - Alleenstaanden in Arnhem gaan in 2020 meer betalen voor het scheiden van afval dan in 2019 met het oude afvalsysteem. Dat geldt niet voor meerpersoonshuishoudens. De hogere afvalrekening is een gevolg van de gestegen kosten voor de verwerking van afval, aldus de gemeente.

 • 21 September 2020 om 22:11

Eldenia-doelman Jeffrey Rutten zit β€˜de geest van opa Aldenberg’ bij Arnhemse Boys dwars

ARNHEM - Eldenia-Arnhemse Boys (3-1) was een bijzonder duel voor doelman Jeffrey Rutten die tegen de geest van zijn grootvader speelde. Die was gisteren zuur geweest.

 • 21 September 2020 om 20:25

Het ongedierte tierde welig in het Arnhem van vΓ³Γ³r de Woningwet

In de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemsche Courant, aan de hand van een oude foto het leven in Arnhem in vroeger dagen. Deze keer: De Weerdjes.

 • 21 September 2020 om 16:49

Verhuizing van 100 meter: nieuw hoofdkantoor in Arnhem voor Teijin Aramid

ARNHEM - Vezelmaker Teijin Aramid is verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor. De dochter van de Japanse Teijin Group heeft de voormalige hoofdvestiging aan de Velperweg in Arnhem vaarwel gezegd en doet nu zaken in een voormalig laboratorium op bedrijventerrein De Enk.

 • 21 September 2020 om 16:22
❌