[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018De Gelderlander - Achterhoek

Achterhoeks akkoord over DocksNLD2

DOETINCHEM/ 'S-HEERENBERG - DocksNLD2, het bedrijventerrein bij 's-Heerenberg, kan er wat de gemeenteraden van Montferland, Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek betreft gewoon komen.

 • 23 Februari 2018 om 09:08

Heftige video brandweer Wehl: 'Dit is de keiharde realiteit'

WEHL - Twee auto's klappen op elkaar, één van de wagens vliegt in brand en in het andere voertuig blijft de bestuurster bewusteloos liggen.

 • 23 Februari 2018 om 06:00
Gisteren β€” 22 Februari 2018De Gelderlander - Achterhoek

Verkiezingsdebat LTO over pijnpunten in Berkelland

HAARLO - Waarom zou Berkelland een scherper geurbeleid nodig hebben dan andere gemeenten? Discussieleider Agnes Gunnewijk weet feilloos het pijnpunt op te zoeken voor de agrarische achterban van landbouwkoepel LTO. In Zaal Prinsen in Haarlo ontspint zich deze donderdagavond een inhoudelijk verkiezingsdebat.

 • 22 Februari 2018 om 21:59

Aanvraag bouwvergunning dierenpension kan de deur uit

WINTERSWIJK - De familie Griffioen kan de aanvraag voor de bouwvergunning voor het hondenpension aan de Grote Veldweg de deur uit doen. De gemeenteraad van Winterswijk heeft donderdagavond ingestemd met de komst van de dierenopvang voor honden en katten in de buurtschap Corle.

 • 22 Februari 2018 om 21:26

Schurft neemt toe in Twente

ENSCHEDE - De GGD Twente ziet een toename van het aantal gevallen van schurft in de regio. Hoe groot de groei is, en of deze afwijkt van de landelijke stijging van deze huidziekte, is nog niet duidelijk.

 • 22 Februari 2018 om 19:24

Fietsersbond steekt loftrompet over fietsroutenetwerk Achterhoek

Het fietsroutenetwerk Achterhoek is van hoog niveau. Dat concludeert de Fietsersbond. Op verzoek van de elf Achterhoekse gemeenten deed de bond de afgelopen maanden onderzoek op de 52 fietsroutes in de regio.

 • 22 Februari 2018 om 15:44

Boekenmarkt Borculo stopt na 25 jaar

BORCULO - De populaire boekenmarkt, die altijd samenvalt met de laatste dag van de Fietsvierdaagse, houdt waarschijnlijk op. Na precies 25 jaar willen de drie organisatoren er een punt achter zetten.

 • 22 Februari 2018 om 15:42

Wessel Starink uit Eibergen voor Nederland naar International Young Butchers Parijs

EIBERGEN - Zeg nooit 'zomaar even' vlees snijden tegen Wessel Starink. De Eibergse slagerszoon weet vlees verwerken tot culinaire kunstwerkjes tot sport te verheffen. Maandag reist hij samen met trainers, coaches, familie en verdere aanhang per bus naar Parijs voor het International Young Butchers-kampioenschap.

 • 22 Februari 2018 om 15:41

Steengroeve Winterswijk groeit uit tot dagattractie

WINTERSWIJK - De komst van een bezoekerscentrum bij de steengroeve, dat op den duur kan uitgroeien tot een belevenismuseum, lijkt een stap dichterbij.

 • 22 Februari 2018 om 15:15

Pinnen kan in Steenderen alleen nog bij Coop

STEENDEREN - De geldautomaat van de Rabobank in Steenderen is vanaf vrijdag gesloten. Niet omdat er onvoldoende wordt gepind, maar om de veiligheid van omwonenden te waarborgen.

 • 22 Februari 2018 om 15:01

Abena terug in de basis bij De Graafschap

DOETINCHEM – Myenty Abena keert vrijdagavond (20.00 uur) in het thuisduel met Helmond Sport terug in de basis bij De Graafschap. De rentree van de rechtsback gaat bij de Doetinchemse eerstedivisionist ten koste van Bart Straalman.

 • 22 Februari 2018 om 13:41

IJsbaan in de maak? Zet hem op onze kaart

Het gaat de komende dagen vriezen, en flink ook. Dat betekent ijs- en schaatspret. IJsmeesters zijn druk in de weer om schaatsbanen klaar te maken voor publiek. Niet alleen op speciaal geprepareerde terreinen, maar ook op pleintjes in woonwijken wordt water opgespoten om dit weekend te kunnen schaatsen.

 • 22 Februari 2018 om 10:39

Achterhoekse tieners opgepakt voor gewapende woningoverval

ALMELO/ BORCULO - De politie heeft drie tieners aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval in Almelo. Een 18-jarige jongen uit Almelo en twee 17-jarige jongens uit Borculo worden ervan verdacht op dinsdag 30 januari een woning aan de Nijreesweg te hebben overvallen.

 • 22 Februari 2018 om 08:16

Drie tieners opgepakt na woningoverval

ALMELO/ BORCULO - De politie heeft drie tieners aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval in Almelo. Een 18-jarige jongen uit Almelo en twee 17-jarige jongens uit Borculo worden ervan verdacht op dinsdag 30 januari een woning aan de Nijreesweg te hebben overvallen.

 • 22 Februari 2018 om 08:16

'Vaker Achterhoekse borrel in Amsterdam'

AMSTERDAM/ WINTERSWIJK - Er gaat voortaan iedere drie tot vier maanden een bus vol Achterhoekers naar Amsterdam, om daar bier te drinken met streekgenoten in de hoofdstad. Dit zegt de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord naar aanleiding van de borrel tussen zo'n dertig directeuren en ander belangrijke mensen van Achterhoekse bedrijven, en evenzovele young professionals uit dit gebied, die nu in de Randstad wonen.

 • 22 Februari 2018 om 07:14

D66: Lokaal Belang is er met de kas vandoor

DOETINCHEM - De Doetinchemse afdeling van D66 beschuldigt Lokaal Belang ervan de kas te hebben meegenomen bij de afsplitsing in oktober 2017.

 • 22 Februari 2018 om 07:00
OuderDe Gelderlander - Achterhoek

Harddrugs gevonden bij arrestatie verdachten drugshandel Doesburg

DOESBURG - Bij de arrestatie van twee verdachten van drugshandel in Doesburg disndag, is ook een partij drugs gevonden. Dat meldt de politie desgevraagd. Onderzocht wordt nog hoeveel en welke drugs het zijn, zeker is in ieder geval dat het om harddrugs gaat.

 • 21 Februari 2018 om 21:03

Wietblad op muur van basisschool in Winterswijk

WINTERSWIJK - Vandalen hebben de muren van de Wilhelminaschool en bijbehorende kinderopvang aan de Burgemeester van Nispenstraat in Winterswijk besmeurd. Met graffiti zijn er verschillende figuren op gespoten, te onderscheiden is in ieder geval een wietblad.

 • 21 Februari 2018 om 20:54

Bennie Jolink ontwerpt 'hΓΈkschoenen'

HUMMELO - Wie Bennie Jolink de komende tijd ziet lopen, ziet aan zijn voeten mogelijk een zeer opvallend paar schoenen. Op de blauwrode stappers met oranje veters staat 'høken' te lezen.

 • 21 Februari 2018 om 15:34

Hogere strafeis voor Frank S. in hoger beroep 'Posbankmoord'

ARNHEM - De openbaar aanklager eiste woensdag in hoger beroep 16 jaar cel voor Frank S. (57) en Souris R. (44) voor het dood schieten van Dremptenaar Alex Wiegmink in 2003. Voor S. was dat een bittere pil. Hij werd in juni 2017 nog veroordeeld voor 14 jaar.

 • 21 Februari 2018 om 09:08
❌