[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019De Gelderlander - Achterhoek

Kolibrievlinder overwintert nu ook in Nederland

AALTEN - De klimaatverandering blijft de natuur in Nederland beïnvloeden. De kolibrievlinder overwintert dit jaar voor het eerst in flinke aantallen in Nederland. Het diertje werd deze week onder meer in Aalten gezien.

 • 21 Februari 2019 om 18:09

Brand in landbouwschuur Toldijk snel onder controle

TOLDIJK - In een landbouwschuur in Toldijk heeft donderdagmiddag brand gewoed. De brand is inmiddels onder controle, meldt de Veiligheidsregio. In de schuur bevond zich een dieselopslagtank, maar die is gespaard gebleven.

 • 21 Februari 2019 om 17:16

Burgemeester Doetinchem vreest voor gevolgen faillissement Vulcanus

DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem spreekt van een ‘trieste dag’ voor de medewerkers van metaalgieterij Vulcanus in Langerak. Het bedrijf is deze week failliet verklaard door de rechtbank. De burgervader maakt zich echter ook zorgen over de gevolgen.

 • 21 Februari 2019 om 14:08

Burgemeester Doetinchem vreest voor gevolgen na faillissement Vulcanus

DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem spreekt van een ‘trieste dag’ voor de medewerkers van metaalgieterij Vulcanus in Langerak. Het bedrijf is deze week failliet verklaard door de rechtbank. De burgervader maakt zich echter ook zorgen over de gevolgen.

 • 21 Februari 2019 om 14:08

Wéér β€˜steekincident’ in Achterhoek: Aaltenaar (23) valt uit het niets chauffeur van DHL aan

AALTEN - Een chauffeur van koeriersdienst DHL is donderdagochtend uit het niets aangevallen met een scherp voorwerp in Aalten. Als verdachte wordt een 23-jarige Aaltenaar gezien. Deze man is inmiddels aangehouden door de politie. De chauffeur raakte lichtgewond. Het was alweer het vierde steekincident in een paar weken tijd in de Achterhoek.

 • 21 Februari 2019 om 12:50

Wéér steekpartij in Achterhoek: Aaltenaar (23) valt uit het niets slachtoffer aan

AALTEN - Donderdag heeft rond het middaguur een steekpartij in Aalten plaatsgevonden. De politie heeft hiervoor een 23-jarige Aaltenaar aangehouden. Het slachtoffer is lichtgewond geraakt en is gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Het is de vierde steekpartij in een paar weken tijd in de Achterhoek.

 • 21 Februari 2019 om 12:50

Steekpartij in Aalten: politie houdt 23-jarige Aaltenaar aan

AALTEN - Donderdagmiddag heeft rond 12.15 uur een steekpartij in Aalten plaatsgevonden. De politie heeft hiervoor een 23-jarige Aaltenaar aangehouden. Het slachtoffer is lichtgewond geraakt en is gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

 • 21 Februari 2019 om 12:50

Maar een paar uur verwijderd van de sneeuw: hier kun je naar hartenlust skiΓ«n

ARNHEM/ DOETINCHEM - Last minute naar de sneeuw maar geen zin om al te veel kilometers te rijden? De Gelderlander zet enkele - voor de komende tijd - sneeuwzekere opties op een rijtje. Een paar uurtjes rijden en de ski’s kunnen ondergebonden worden.

 • 21 Februari 2019 om 12:31

β€˜Onderste steen boven over schrijnende werkwijze Achterhoekse sociale dienst Laborijn’

DOETINCHEM/ GENDRINGEN - Er moet een grondig onderzoek komen naar de benadering van mensen met een uitkering door Laborijn. Politieke partijen in de gemeenten waarvoor de sociale dienst werkt, willen de onderste steen boven over de ‘schrijnende werkwijze’ die naar voren kwam uit klachten van tientallen mensen.

 • 21 Februari 2019 om 11:40

Vrouw wil uitwijken met haar auto en botst tegen boom in Doetinchem

DOETINCHEM - Een automobiliste is donderdagmorgen met haar auto tegen een boom gebotst op de kruising van de Gaanderenseweg met de Hulleweg in Doetinchem. De bestuurster van de wagen merkte te laat op dat haar voorganger linksaf ging. Daardoor week de vrouw uit naar rechts en knalde ze frontaal tegen een boom.

 • 21 Februari 2019 om 11:26

Achterhoeks front tegen ondermijnende criminaliteit

DOETINCHEM - Criminelen houden zich niet aan grenzen. Daarom vormt de Achterhoek één front om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Belangrijkste wapenfeit is de aanstelling van een regionale projectleider, die zich fulltime gaat bezighouden met het bestrijden van ondermijning.

 • 21 Februari 2019 om 11:22

Winterswijk moet monument krijgen voor vergeten oorlogsslachtoffers

WINTERSWIJK - Voor de ruim honderd vergeten oorlogslachtoffers in Winterswijk moet een monument worden opgericht. Hans Tenbergen, die zich veel bezighoudt met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in zijn dorp, heeft een open brief met die strekking gestuurd naar het gemeentebestuur.

 • 21 Februari 2019 om 07:30

De Graafschap-aanwinst Bahoui stapt in het spoor van Ibrahimovic

DOETINCHEM - Nabil Bahoui is de nieuwste troefkaart van De Graafschap in de strijd tegen degradatie. Ooit een veelbelovend talent en door collega-international Zlatan Ibrahimovic als 'krachtpatser’ betiteld, nu zit de Zweedse buitenspeler vol bewijsdrang bij de Doetinchemse eredivisionist.

 • 21 Februari 2019 om 07:10

De boeren gaan straks zaaien, maar de grond is nog steeds veel te droog

NIJMEGEN - Boeren in het oosten van het land gaan een moeilijk voorjaar tegemoet. Met name in de hoger gelegen zandgronden (Achterhoek, Veluwe) is de grondwaterstand nog erg laag. De komende weken gaat het bijna niet regenen.

 • 21 Februari 2019 om 07:08

Burgemeesters: met OV-kaart van Emmerik naar Arnhem

ZEVENAAR/ EMMERIK - De burgemeesters van Emmerik, Zevenaar en Montferland maken zich sterk om reizen met de Nederlandse OV-kaart van Emmerik naar Arnhem en vice versa mogelijk te maken. Nu moet er een apart ticket van Abellio worden gekocht.

 • 21 Februari 2019 om 06:54
Gisteren β€” 20 Februari 2019De Gelderlander - Achterhoek

Eerst de droogte, toen de kever: bijna alle fijnsparren zijn dood

DOETINCHEM - 2018 was een rampjaar voor de fijnspar, een naaldboom die veel als kerstboom wordt gebruikt maar die in de natuur wel 50 meter hoog kan worden. Bijna alle fijnsparren in Gelderland zijn door een serie tegenslagen doodgegaan. Vooral in de Achterhoek en op de Veluwe is de schade groot. De droogte was de grootste boosdoener. De verwachting is dat dit jaar ook andere bomen het moeilijk krijgen.

 • 20 Februari 2019 om 20:47

Buurtbewoners niet rouwig om eventuele sluiting van metaalgieterij

LANGERAK - In Langerak lijken de omwonenden niet rouwig om een eventuele sluiting van Vulcanus. Daarvoor is er in het verleden te veel overlast geweest. ,,Al is er een verschil tussen overlast en last”, zegt overbuurman Bernard Bloemendaal.

 • 20 Februari 2019 om 20:22

Buurtbewoners niet rauwig om eventuele sluiting van metaalgieterij

LANGERAK - In Langerak lijken de omwonenden niet rauwig om een eventueel sluiting van Vulcanus. Daarvoor is er in het verleden te veel overlast geweest. ,,Al is er een verschil tussen overlast en last”, zegt overbuurman Bernard Bloemendaal.

 • 20 Februari 2019 om 20:22

’s-Heerenberg viert β€˜ruim’ honderd jaar toneel

's-HEERENBERG - Toneelvereniging Theater 2000 staat dit jaar stil bij honderd jaar toneel in ’s-Heerenberg. Al kwamen leden er onlangs zelf achter dat er hier ook voor 1919 al voorstellingen waren.

 • 20 Februari 2019 om 20:01
❌