[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPZC - Bevelanden

Hogere, stillere en efficiΓ«ntere windmolens voor Jacobahaven Kamperland

WISSENKERKE - E-Connection wil de drie windmolens in de Jacobahaven bij Kamperland vervangen. De nieuwe exemplaren moeten hoger en stiller worden en ook meer stroom gaan opleveren.

 • 10 Januari 2019 om 21:53

Jonge dj's bundelen de krachten tijdens feest in cafΓ© Nationaal in Goes

GOES - De ene draait graag house, de ander houdt van urban en nummer drie is een feest-dj. Drie jonge Bevelandse dj's bundelen de krachten tijdens een feest in café Nationaal in Goes.

 • 10 Januari 2019 om 17:35

Goesenaar moet jaar zitten voor dodelijk ongeval

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag de 24-jarige M. M. uit Goes voor dood door schuld een gevangenisstraf van een jaar opgelegd, plus een rijontzegging van drie jaar. Van die rijontzegging is een jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar, opgelegd.

 • 10 Januari 2019 om 17:22

Ons Genoegen brengt Afrika in de Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - The Lion King, Out of Africa, the Baby Elephant Walk en percussie van Djembé Défi; Koninklijke Harmonie Ons Genoegen brengt zaterdag Afrika in de Sint Jacobskerk.

 • 10 Januari 2019 om 16:48

Johan en Melanie Swart uit Kattendijke gaan nieuwe voorziening voor dementerenden in Goes leiden

GOES - Eind dit jaar opent op het voormalige terrein van Huize den Berg in Goes een nieuwe woonvoorziening voor mensen met dementie: Het Gastenhuis. Johan en Melanie Swart uit Kattendijke gaan de voorziening leiden.

 • 10 Januari 2019 om 15:45

Goes plaatst tijdelijke containers voor plastic afval in wijk Oost

GOES - In afwachting van de komst van permanente ondergrondse containers voor het plastic heeft de gemeente in de wijk Goes-Oost twee tijdelijke bovengrondse exemplaren geplaatst.

 • 10 Januari 2019 om 14:59

Tussen de uien, mossels en peren wachten op de bus in Reimerswaal

YERSEKE - Wachten op de bus wordt een stuk aangenamer in Reimerswaal. De gemeente laat vanaf deze week 15 abri's vervangen door nieuwe exemplaren.

 • 9 Januari 2019 om 17:42

Zelfstandig wonende 75-plussers in ’s-Heer Hendrikskinderen uitgenodigd voor huisbezoek

’S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Alle zelfstandig wonende 75-plussers in ’s-Heer Hendrikskinderen krijgen een uitnodiging voor een huisbezoek.

 • 10 Januari 2019 om 13:02

Straalbezopen trucker slingert door Westerscheldetunnel

BORSSELE - De politie heeft vanavond bij Borssele het rijbewijs van een trucker ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder reed met een vrachtwagen slingerend door de Westerscheldetunnel.

 • 9 Januari 2019 om 20:44

Feestelijk nieuwjaarsdiner maakt veel goed voor gedupeerde deelnemers Resto VanHarte in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Precies op de dag dat de vrijwilligers van Resto VanHarte in Krabbendijke eens flink wilden uitpakken met een kerstdiner, werd onder het podium van dorpshuis De Meiboom een hennepplantage gevonden.

 • 9 Januari 2019 om 20:04

Nieuwe brandweerkazerne in Heinkenszand komt aan rand van woonwijk

HEINKENSZAND - De nieuwe brandweerkazerne in Heinkenszand komt op de hoek van de Hoefbladstraat en de Guldenroedestraat, aan de rand van nieuwbouwwijk Over de Dijk. Dat is de beste plek om het dekkingsgebied van de brandweer het beste te bedienen, vinden de gemeente en de Veiligheidsregio.

 • 9 Januari 2019 om 15:54

RWS kan woningen in Goes, Kapelle en Noord-Beveland toch bouwen na nieuwe aanbesteding

GOES - Ruim honderd energiezuinige nieuwbouwwoningen in Goes, Kapelle en Noord-Beveland kunnen alsnog worden gebouwd, nadat de aanbesteding ervan in eerste instantie mislukte.

 • 9 Januari 2019 om 15:52

Klankbordgroep Rilland en aannemer blij met steun voor behoud kerktoren

RILLAND - Aannemer Johan Berting, eigenaar van de Bathsewegkerk in Rilland, komt met een plan om de toren én deel van de vervallen dorpskerk te behouden. Daarmee lijkt het oude plan van de Klankbordgroep uit 2017 alsnog werkelijkheid te worden. ,,We gaan aan de slag met een plan waar iedereen achter kan staan en waar over drie weken over kan worden gestemd.”

 • 9 Januari 2019 om 15:38

Zeeuwse actie tegen hondenbelasting naar Tweede Kamer

KORTGENE - Gary Yanover uit Kortgene kan zijn petitie tegen hondenbelasting gaan indienen bij de Tweede Kamer. Hij heeft de noodzakelijke 40.000 geldige handtekeningen bijeen.

 • 9 Januari 2019 om 15:16

Kamperlandse Spuibos wordt wellicht een speelbos

KAMPERLAND - Het Spuibos in Kamperland wisselt later dit jaar van eigenaar. Tenminste, als het aan de gemeente Noord-Beveland ligt. Die wil het terrein van 8,2 hectare overnemen van Staatsbosbeheer om er een speel- en belevingsbos van te maken.

 • 9 Januari 2019 om 14:33

Kamperlandse Spuibos wisselt van eigenaar

KAMPERLAND - Het Spuibos in Kamperland wisselt later dit jaar van eigenaar. Tenminste, als het aan de gemeente Noord-Beveland ligt. Die wil het terrein van 8,2 hectare overnemen van Staatsbosbeheer om er een speel- en belevingsbos van te maken.

 • 9 Januari 2019 om 14:33

Auris College en De Wissel zamelen 2500 in voor goede doelen

GOES - Het Auris College en praktijkschool De Wissel uit Goes hebben 2500 euro bij elkaar gespaard voor goede doelen. Het geld wordt verdeeld tussen het Ocean Clean Up Project, dat plastic in zee opruimt, en de stichting Clear Water, dat overal schoon water wil realiseren.

 • 9 Januari 2019 om 13:02

Zeeuwse Gele Hesjes gaan zaterdag de straat op in Goes

GOES - De Zeeuwse Gele Hesjes (sociaal) gaan komende zaterdag voor de tweede keer de straat op. Ze willen in Goes van het stadskantoor naar de binnenstad lopen.

 • 9 Januari 2019 om 11:30

Raad Reimerswaal laat lot van Bathsewegkerk Rilland nog in het ongewisse

RILLAND - De toren van de Bathsewegkerk in Rilland moet blijven staan. Dáár zijn alle zes partijen in de Reimerwaalse gemeenteraad het wel over eens. Maar zelfs na een twee uur durend debat bleef onduidelijk hoeveel geld daarvoor moet worden uitgetrokken en wat het plan van aanpak is.

 • 8 Januari 2019 om 22:57

Bezwaarmakers krijgen niet hun zin, bouwstop landgoed Camperveer opgeheven

KAMPERLAND - Het is omwonenden van toekomstig landgoed Domein Camperveer opnieuw niet gelukt om het project waar zij zo fel tegen strijden te dwarsbomen. Een voorlopige voorziening om alle werkzaamheden te staken, is door de Raad van State afgewezen. Het werk wordt daardoor deze week alweer hervat.

 • 8 Januari 2019 om 20:20
❌