[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Valkenswaard e.o.

Van Otten redt punt voor HOD tegen oude bekende Venlo

HOD heeft aan de ontmoeting met Venlo een punt over gehouden. Vlak voor tijd zorgde Lieke van Otten voor de gelijkmaker. Het duel eindigde in 3-3.

 • 30 September 2018 om 19:17

Het doek valt voor de Trappisten van de Achelse Kluis

VALKENSWAARD/ACHEL - „De spiritualiteit van de Trappisten is die van het verbergen”, zegt Robrecht Ulenaers met een lach. Hij is Site Manager en Brewer bij trappistenabdij ‘De Achelse Kluis’.

 • 30 September 2018 om 16:49

Motorcrosser Van der Mierden wint ONK 500 in Halle

Motorcrosser Sven van der Mierden uit Valkenswaard heeft zaterdag het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Halle op zijn naam gebracht.

 • 30 September 2018 om 13:50

Regionale vaccinatie-campagne tegen meningokokken start in Eersel

EERSEL - De GGD start maandag in Eersel met zijn regionale campagne tegen de meningokokkenziekte. De GGD vaccineert de komende 2 weken op meerdere plekken in de regio.

 • 30 September 2018 om 12:17

Werkdruk: Als de tank helemaal leeg is

EINDHOVEN - Veel mensen die werken klagen over hoge werkdruk. Uit cijfers van TNO blijkt dat bijna één op de zes werknemers kampt met burn-outklachten door te hoge werkdruk. Maar wat is dat eigenlijk? En wat kunnen we er zelf aan doen? ,,Topsporters kunnen ook niet elke dag wedstrijden lopen."

 • 30 September 2018 om 11:00

Terugkeer naar Heeze bevalt Van Galen goed

Terugkeren bij RKSV Heeze na een eenjarig avontuur bij De Valk en vervolgens voor het eerst in de clubhistorie naar de eerste klasse promoveren. Jorg van Galen (22) maakte het vorig seizoen mee

 • 29 September 2018 om 15:01

Het is alles of niks voor debuterende Eindhovense kickbokser Robbie Hageman

Het liefst zou Robbie Hageman (27) vanavond in zijn PSV-tenue de ring instappen. De Eindhovenaar ziet er de humor wel van in, vooral ook omdat zijn eerste gevecht voor Glory, ’s werelds grootste kickboksbond, in de Johan Cruijff Arena gepland staat.

 • 29 September 2018 om 09:30

Voetbalveldje nieuwe natuur in ruil voor knooppunt bij Veldhoven

VELDHOVEN - De aanleg van het knooppunt dat de nieuwe Westparallel (N69) aan de A67 moet verbinden gaat wat Veldhoven betreft door. Om de natuur te compenseren legt de gemeente 5600 extra vierkante meter nieuw groen aan, een hoeveelheid minder dan één voetbalveld.

 • 28 September 2018 om 18:00

Verhuizing Boodschappenmand Valkenswaard nog geen gelopen race: politiek vindt huurprijs wel erg hoog

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse politiek reageert kritisch op herhuisvesting van De Boodschappenmand, die de gemeente veel meer geld gaat kosten dan voorheen.

 • 28 September 2018 om 16:29

SportcafΓ© in Waalre smaakt naar meer

WAALRE - Met elkaar kennismaken, van elkaar leren en kijken hoe er meer samenwerking mogelijk is; Waalrese sportclubs willen elkaar meer gaan helpen.

 • 28 September 2018 om 12:52

Atletiekvereniging AVV in Valkenswaard is klaar voor de toekomst

VALKENSWAARD - Voor een bedrag van bijna een miljoen euro wordt de accommodatie van atletiekvereniging AVV gerenoveerd. Op trainings- en wedstrijdniveau biedt het nieuwe perspectieven. De club kan er de komende twintig jaar mee vooruit.

 • 28 September 2018 om 12:25

Overijssel volgt Brabants voorbeeld: Geitenstop van kracht

OVERIJSSEL/BRABANT - Overijssel voert per direct een geitenstop in. Bestaande geitenboerderijen mogen niet meer uitbreiden, nieuwe geitenbedrijven mogen zich niet meer in de provincie vestigen en het omzetten van een bedrijf naar een geitenhouderij is ook niet meer toegestaan. Brabant voerde in 2017 als eerste een geitenstop in.

 • 28 September 2018 om 10:53

Wijk Geenhoven in Valkenswaard zet met proef in op laagdrempelige steun

VALKENSWAARD - In de Valkenswaardse wijk Geenhoven gaat volgende week een pilot van start met als doel (kwetsbare) buurtbewoners langer zelfstandig in de wijk te laten wonen.

 • 27 September 2018 om 20:22

Toekomst van kerststal Waalre is zeer onzeker

WAALRE - De continuïteit van de kerststal op de Waalrese Markt is in gevaar.

 • 27 September 2018 om 11:09

Aanpak verwarde personen faalt: Eindhoven en vijf andere gemeenten in de buurt kunnen probleem niet aan

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Zes gemeenten in Zuidoost-Brabant, waaronder Eindhoven, lukt het niet om de problemen met verwarde mensen goed aan te pakken. In heel Nederland gaat het om een derde van alle gemeenten.

 • 27 September 2018 om 05:00

Van kroeg naar kroeg tijdens boerenovertrek: 'Er staan hier soms acht huifkarren voor de deur'

HAPERT – Op een huifkar van café naar café: het was vroeger, en nog steeds, een bekend fenomeen voor een verhuizend stel. Wat dat betreft niets nieuws onder zon, zou je zeggen. Maar: een boerenovertrek? Ooit van gehoord? De traditie van het verhuizen blijft enigszins in stand, maar dan toch nét een tikkeltje anders.

 • 26 September 2018 om 20:06

Kasseienpad 'Hel van Borkel' in Borkel en Schaft behouden

BORKEL EN SCHAFT - Het Kapellerpad in Borkel en Schaft is de enige kasseienstrook in de gemeente Valkenswaard. TWC De Kempen wil die bewaren voor het nageslacht.

 • 26 September 2018 om 11:15

Ryanair-staking raakt duizenden reizigers Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Ryanair schrapt vrijdag 190 vluchten vanwege een personeelsstaking. In totaal elf uitgaande en elf inkomende vluchten zouden door de Eindhovense crew van de maatschappij worden uitgevoerd. Die lijken nu niet door te gaan.

 • 26 September 2018 om 07:00

Zaal van gemeenschapshuis het Klooster in Waalre gaat vΓ³Γ³r sociale huur

WAALRE- De nieuwe zaal van het Klooster wordt twee derde van de huidige. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de gemeente Waalre en Futuris.

 • 25 September 2018 om 21:30

Chang uit Eindhoven stond aan de wieg van babi pangang

EINDHOVEN - Babi pangang moet op de lijst van Nederlands cultureel erfgoed, vindt de stichting 'Meer dan babi pangang'. Maar aan wiens culinaire brein is dat varkensvlees in rode zoetzure saus op een bedje van atjar eigenlijk ontsproten?

 • 25 September 2018 om 19:23
❌