[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Augustus 2020Volkskrant Sport

Het is in turnzalen allereerst isoleren. Niets wordt doorverteld, ook niet aan ouders

Onderzoekers stuitten 6, 7 jaar geleden op een zwijg- en vergeldingscultuur in de turnwereld. Daardoor konden coaches ongestraft hun gang gaan.

 • 5 Augustus 2020 om 05:00
Gisteren β€” 4 Augustus 2020Volkskrant Sport

Amerikaanse basketballers laten geen moment onbenut om racisme aan de kaak te stellen

Het Amerikaanse basketbal werkt vanwege corona de competitie af in het afgeschermde Disneyworld in Orlando, Florida. Maar de buitenwereld, in de vorm van de Black Lives Matter-beweging, houdt de spelers meer dan ooit bezig.

 • 4 Augustus 2020 om 18:40

Wie is de spartaanse coach Vincent Wevers? β€˜Hij is zo sterk dogmatisch’

Turncoach Vincent Wevers is door het stof gegaan. Hij erkent dat hij in het verleden de turnsters veel te hard heeft aangepakt. Wie is de mens achter de spartaanse coach? En hoe kon het zover komen?

 • 4 Augustus 2020 om 11:00
OuderVolkskrant Sport

Al in hun eerste jaar bewijzen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong dat ze bij de absolute top horen

Het voetbalseizoen 2019/20 in Spanje en Italië zit erop. Hoe hebben de voormalige godenzonen Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (Barcelona) het in hun debuutseizoen gedaan?

 • 3 Augustus 2020 om 23:02

Wielrennen is een verhalenmachine en de Strade Bianche al helemaal

Strade Bianche, wat een koers! De hitte straalde je van het televisiescherm tegemoet en dat maak je zelden mee. Had ik een mondkapje gedragen dan was het zo van de bek gevallen. En dat landschap: gebrande omber en gebrande sienna in een machtig kleurenperspectief. Om met Nescio te spreken: Groot was God dien middag en goedertieren, toch zeker in Toscane. Ja, een koers is pas een koers als oud-renners in katzwijm vallen.

 • 3 Augustus 2020 om 22:48

Brentford en Fulham spelen de duurste wedstrijd uit het voetbal

Het Wembley Stadion is dinsdagavond voor de tweede keer binnen vier dagen het decor van een Londense derby. Na de FA Cup-finale tussen Arsenal en Chelsea (2-1) betreden nu twee rivalen uit West-Londen het lege stadion: Brentford en Fulham. Op het spel staat niet een fameuze beker maar een pot met ponden: omgerekend 180 miljoen euro, want zoveel is promotie naar de Premier League minimaal waard.

 • 3 Augustus 2020 om 20:37

Tennissers kunnen in eigen land weer wat geld en punten verdienen

Ook het proftennis is flink getroffen door de coronacrisis. Veel internationale toernooien werden geschrapt en dat maakte het NK interessanter dan voorheen. Kampioene Richèl Hogenkamp heeft een ‘buffertje’, voor andere tennissers is het dramatischer.

 • 2 Augustus 2020 om 22:49

Hockeyclubs doen zuinig aan met dure buitenlandse sterren

In de aanloop naar het hockeyseizoen zijn bij veel clubs de trainingen begonnen. Opmerkelijk: er zullen opnieuw minder buitenlanders in de hoofdklasse te zien. Die trend was al zichtbaar, maar corona heeft het proces versneld.

 • 2 Augustus 2020 om 22:44

Verstappen pakt bijna eerste goud van seizoen, maar Hamilton is hem (op drie wielen) nΓ©t te snel af

Een halve ronde. Dat kwam Max Verstappen zondag tekort voor zijn eerste zege van het seizoen. De Nederlander kon in een spectaculair slot op het Engelse Silverstone net niet Lewis Hamilton inhalen, die in zijn Mercedes door een lekke band met drie banden over de finish kroop.

 • 2 Augustus 2020 om 20:05

Ook op het gravel is Van Vleuten een klasse apart

Ze lagen nog behoorlijk ver uit elkaar op de laatste gravelstrook in de Strade Bianche: de Spaanse Mavia García (36) en de op haar jagende wereldkampioen, Annemiek van Vleuten (37). Maar de krachtsverhoudingen waren al glashelder.

 • 1 Augustus 2020 om 17:37

Arsenal pakt voor veertiende keer FA Cup, ditmaal in een praktisch leeg Wembley

Dankzij twee doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang heeft Arsenal zaterdag voor de veertiende keer de FA Cup gewonnen. Tegen stadgenoot Chelsea werd het in een leeg Wembley 2-1.

 • 1 Augustus 2020 om 20:59

Zelfverzekerde Van Aert wint in Toscane zijn eerste klassieker

Wout Van Aert had zijn vier laatste tegenstanders in de slotfase van de Strade Bianche nog maar eens gemonsterd en zijn conclusie getrokken. ‘Er zat niemand bij voor wie ik bang hoefde te zijn.’

 • 1 Augustus 2020 om 20:24

Iedereen wist het, niemand deed wat: beschuldigingen zijn anno 2020 niet te negeren

Iedereen wist ervan, alleen keek iedereen weg. Maar na een week van getuigenissen is de boodschap aangekomen. De turnsport moet zich moreel opnieuw uitvinden.

 • 31 Juli 2020 om 21:18

Niet iedere schaaktopper is ook online een grootmeester

Het vierde onderdeel van Magnus Carlsens online-tour was een eerbetoon aan het recente ­verleden. In het ‘toernooi van de legendes’ namen vier moderne topgrootmeesters het in korte rapidmatches op ­tegen de ex-wereldkampioenen Vladimir Kramnik en Vishy Anand en vier van hun oude rivalen. De hoop van de organisatoren dat ook het Russische fenomeen Gari Kasparov mee zou willen doen bleek ijdel.

 • 31 Juli 2020 om 19:59

Er wordt weer gekoerst, maar het peloton staat voor honderd hectische dagen

Zaterdag zet het peloton zich in beweging. Eerste grote koers: Strade Bianche in Toscane. Het is het startschot voor drie maanden wielergekte over de wegen van een geplaagd Europa. Haalt het wielrennen gezond de finish?

 • 31 Juli 2020 om 19:05

Zwitserse justitie doet onderzoek naar Fifa-baas Infantino

Het Zwitserse Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar Gianni Infantino, voorzitter van wereldvoetbalbond Fifa. Aanleiding is zijn band met procureur-generaal Michael Lauber, die een onderzoek leidde naar corruptie in en rond de voetbalorganisatie. Volgens het OM zijn er aanwijzingen van laakbaar gedrag.

 • 30 Juli 2020 om 17:02

Hoe moet het nu verder met de Nederlandse turnsters?

Het Nederlandse topsportexperiment met vrouwenturnen is na bijna twintig jaar afgekapt, na verschillende klachten van oud-turnsters. De Oost-Europese turncultuur is, kort samengevat, gestuit op de Nederlandse moraal.

 • 30 Juli 2020 om 13:00

Nathan AkΓ© naar Manchester City is eigenlijk zo logisch als wat

Oké, hij is international, maar een grote naam is Nathan Aké (25) niet. Toch geven kenners hoog van hem op. Ook voetbalcoach Pep Guardiola. En dus legt Manchester City 45 miljoen euro neer voor de verdediger.

 • 30 Juli 2020 om 20:24

Angst voor virus: vijf wielrenners uit voorzorg naar huis gestuurd

De hervatting van het wielrennen gaat steeds meer gebukt onder de angst voor besmetting met het coronavirus. In de Ronde van Burgos, een voorbereidingskoers in Spanje, zijn vijf renners uit twee ploegen uit voorzorg niet van start gegaan. Het parcours van de klassieker Milaan-San Remo, op zaterdag 8 augustus, is verregaand gewijzigd, nadat burgemeesters bezwaar maakten tegen passages door hun stad.

 • 29 Juli 2020 om 22:37

NBA-teams hervatten competitie op één en dezelfde plek: het coronavrije Disney World

De 22 NBA-teams hervatten donderdagavond (Amerikaanse tijd) de basketbalcompetitie. Locatie: Disney World in Florida. Spelers zijn getest op corona. Aparte cameraposities overgenomen van computerspelletjes moeten de wedstrijden voorzien van sfeer en dynamiek.

 • 29 Juli 2020 om 16:43
❌