[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGeenStijl

Feynman en/of Feiten – Race naar de Europese bodem

Door Feynman

None

De droom van de Europese Unie blijkt al tien jaar niet overal te werken. Economische groei blijft scherp achter, zelfs in kenniseconomieën en welvaartsstaten zoals Noorwegen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook de zuidelijke delen van Spanje en Italië en complete landen zoals Portugal en Griekenland profiteren niet van de vrije markt. Het Oostblok groeit op basis van subsidies. Alleen West-Duitsland, Denemarken en Zwitserland varen op eigen kracht.

Vandaar dat het bericht dat Griekse banken 45,9% non-performing loans hebben geen verrassing is. Dat is geen bancair foutje, maar een symptoom van falende bezuinigingspolitiek. Griekenland heeft nu al negen jaar een sterk krimpende economie. Onze grafiek des doods uit 2012 bleek te rooskleurig. De krimp was in 2011 niet 7%, maar zelfs 9,2%. Ook in 2012 en 2013 bleef de door de Troika voorspelde groei uit. 

Daarna volgden drie jaar van stagnatie, en over 2017 en 2018 wordt gematigde groei verwacht. Deze afbeelding geeft de illusie dat Griekenland uit het dal geklommen is. De huidige omvang van de Griekse economie, afgezet tegen de tijd, geeft een ander beeld. Cijfers vanaf 2011 (!) zijn nog steeds voorlopige schattingen, die in het verleden alleen naar beneden zijn bijgesteld.

Een einde van economische val van Griekenland wordt nu vrolijk gerapporteerd, maar aangezien zes jaar oude cijfers al onzeker zijn, wacht ik nog even met borden kapot gooien. De omvang en duur van deze depressie zijn ongekend binnen vrijemarkteconomieën. Neem bijvoorbeeld de economie van de VS die in de jaren 30 binnen zeven jaar terug op het oude niveau was en niet meer dan 26% kromp.   

Maar ook Koningin Maxima's Argentinië ging door een diep dal. Na de dictatuur van haar vader omarmde Argentinië de vrije markt. Helaas barstte de bom toen de koppeling tussen de peso en de dollar onhoudbaar werd. Na die klap groeide Argentinië met 63% in zes jaar. Dergelijke groei ontbreekt nog steeds in alle Europese probleemregio's.

Argentinië kon door het laten vallen van de peso de economie herstarten, de VS deed het door het opheffen van de Gouden Standaard. Maar niet alleen dat, ook grote pakketten maatregelen die in één keer werden genomen, simpelweg omdat het geld bij de staat op was. In plaats van de voortslepende reorganisatie van Griekenland die het land gijzelt in onafgebroken onzekerheid. 

Daarvoor is het niet nodig om Griekenland uit de euro te gooien, of de euro te redden. Het is simpelweg genoeg om de geldkraan dicht te draaien. Als de Griekse overheid dan nog steeds geld wil uitgeven wat ze niet hebben, drukt ze maar Drachmen bij. Daar hoef je niet politiek over te draaien, en geeft enorme duidelijkheid en rust in de markt.

Rust en vertrouwen zijn immers de bakermat van investeringen van burgers en bedrijven. Die is er niet, en is er in de afgelopen jaren nooit geweest. In 2008 hadden was de Griekse staat in betalingsonmacht, gevolgd door de banken, dankzij de Troika besmette de crisis ook bedrijven en burgers. Die non-performing loans in de reële economie zijn een gevolg van een mislukte poging staatsschuld te innen.

De bezuinigingen zorgden voor bijna een structurele halvering van de Griekse economie, zonder de staatsschuld te halveren. De verhouding tussen staatsschuld en omvang van de economie is alleen maar verder verslechterd. Daarmee zinkt het land steeds verder af. Niet alleen de 45 miljard aan leningen aan banken zijn in gevaar, ook de staatsschuld van vierhonderd miljard euro.

Exodus

Wat is eigenlijk nog staatsschuld van een lidstaat binnen een EU met vrij verkeer van goederen en personen? Iemand die emigreert en naturaliseert van Griekenland naar Noorwegen, neemt permanent afscheid van tienduizenden euro's staatsschuld op zijn oude paspoort en wordt lid van een club die twee ton per inwoner in een fonds heeft zitten. 

Het is daarom niet vreemd dat bij gebrek aan banen en toekomstvisie de Griekse jeugd over de grens kijkt. Een half miljoen jongeren zijn vertrokken. Daardoor worden depressies en recessies uniek in de EU. Die geven volksverhuizingen en krimpregio's. Gezonde regio's worden overspoeld met goedkoop arbeidsaanbod, wat de middenklasse sloopt.

Instabiliteit

Samen geeft dat grote problemen in de EU. Staatsschuld begint in probleemgebieden haar bevolking en dus onderpand kwijt te raken. De Maan & Mars hebben immers ook geen schulden. De EU28 is zo economisch divers dat voor de meeste Europeanen arbeidsmigratie meer loont dan bijvoorbeeld een academische studie.

Lidstaten zijn meer bezig met het verminderen van hun afdracht aan de unie, of het sprokkelen van subsidies binnen de unie, dan met daadwerkelijk samenwerken. Het Oostblok accepteerde lachend ons geld en economische groei, maar weigerde de economische vluchtelingen uit Arabië en Afrika. Totaal hypocriet, omdat hun eigen arbeidsmigranten door de hele unie reizen.

Op deze manier eindigt de unie met een paar populaire en overbevolkte metropolen met dalende salarissen.


 • 18 November 2017 om 21:30

DECONSTRUCTIE! NRC-verhaal over Omtzigt is volledig ingestort, krant blijft wrijven in vlek

Door Van Rossem

We gaan gewoon door over Omtzigt & NRC want die leugenachtige fopkrant blijft haar eigen kuil maar dieper graven. We hebben er boven een goed glas bier nog eens redactioneel over geborreld, maar de uitkomst is bij alle benaderingen hetzelfde: NRC gaat nat.

De gewezen kwaliteitscourant (RIP) blijft het eigen verhaal echter propageren, vandaag in een slap vingerwijzend witwasverhaal. Wij waren ook benaderd voor dat artikel, getiteld 'Wie van Omtzigt hield doet dat nog steeds' (ja, die kop is ook weer een frame), maar hebben niet gereageerd omdat we er niet op vertrouwden dat we goed en in een eerlijke context geciteerd zouden worden. Dat bleek een terecht gevoel: cruciale citaten van Pieter Klein zijn uit het artikel weggelaten, zoals ook een ingezonden brief die het verhaal van Heck en Kouwenhoven weerspreekt door de krant wordt genegeerd. Youp - ook al jaren niet lollig meer - mag Omtzigt nog even een "idioot" noemen die moet "opzouten" (niet gelachen, dus geen link). Maar: geen woord van de NRC Ombudsman. Zou zijn artikel soms door Zetbaasje Vandermeersch uit de krant zijn gehouden, zoals dat wel vaker gaat in de cultuur van de angst aan het Rokin? Ohnee hij is toevallig op verkansie, toevallig.

Het doet er ook niet zo veel toe. We weten zo ook al dat het verhaal stinkt. Talloze aanwezigen hebben verklaard zich niet te herkennen in het verhaal van Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven. Ontlastende wederhoor is uit het originele artikel weggelaten, brieven die het artikel weerspreken worden niet geplaatst en kritische citaten van aanwezigen worden uit de krant gehouden. NRC heeft de audio van het voorgesprek van Omtzigt in bezit, maar weigert de tape vrij te geven op basis van vooringenomen aannames van Wilmer Heck ("Ook het transcript zal voor sommigen niet genoeg zijn", wtf mogen we dat ff lekker zelf bepalen alsjeblieft dankjewel?) . We hebben alleen drie minuten (van de ±20) die al maanden voordat het NRC-artikel werd gepubliceerd door maker Jeroen van Rijsbergen aan diverse mensen rondgestuurd zijn, en die drie minuten blijken juist zeer ontlastend voor Omtzigt. Geef ons de andere 17, NRC!

Want een week na de contextloze karaktermoord op het enige echte oppositie-Kamerlid van Nederland is er van het artikel helemaal niets overeind gebleven. Zelfs dat gewraakte SMS'je van Omtzigt eigenlijk niet, blijkt uit context die debat-rorganisator Marieke de Hoon en moderator Hella Hueck gaven. En dat allemaal omdat Wilmer "Ik ben absoluut geen MH17-deskundige" Heck de context niet snapt of wil snappen, en liever het Rode Gevaar opklopt. NRC (niet in de zaal) beweert iets wat zonder uitzondering door alle aanwezigen die zich uitspreken wordt weersproken. Voor de liefhebbers van feiten, belangrijke details en context hebben we alles nog eens op een rij gezet na de breek. Als NRC niet rectificeert en de Ombudsman zwijgt, moeten wij het maar doen. Niet omdat we van Omtzigt houden (doen we trouwens wel een beetje). But because what's right is right. En de arrogantie van dat narcistische stink-NRC echt niet te hachelen is.

De feiten. Op een rij. Ga maar na en oordeel zelf

- NRC schreef een week geleden dat Omtzigt in mei 2017 een "nepgetuige" voorafgaand aan een bijeenkomst zou hebben "geïnstrueerd" om theorieën over MH17 in te brengen bij een panelavond (video) van de VU over de aanslag, waar onderzoekers, journalisten en nabestaanden aanwezig waren. Daarmee zou hij (verwarring zaaiende) Kremlinlezingen over MH17 in het onderzoek hebben willen fietsen, concludeert NRC. 

- De krant beroept zich op één bron, Jeroen van Rijsbergen, waarvan auteur Wilmer Heck al langer wist dat het een complotgekkie is. NRC zat zelf niet in de zaal bij de MH17-bijeenkomst in mei.

- Omtzigt heeft de tolk van de "nepgetuige" (een Oekraïense asielzoeker die inmiddels is uitgewezen) een sms gestuurd waarin hij hem souffleert om een korte opmerking te delen met de zaal over wat hij zag of weet over die fatale 17 juli. Dit omdat de man eigenlijk een relaas van een half uur wilde houden - onmogelijk bij zo'n lezing.

- De man gebruikt zijn inspreekminuut om te zeggen dat hij op die dag vliegtuigen in de lucht zag, en dat het JIT niet naar hem wil luisteren. De getuige zegt niet dat een Oekraïense jager MH17 uit de lucht haalde, hij zegt dat hij op die dag óók andere vliegtuigen in de lucht zag. Geheel in lijn met andere getuigenverklaringen en reconstructies. Stond in 2015 ook gewoon in NRC. Overigens zag niet hij, maar zijn vrouw die vliegtuigen - vandaar dat "nepgetuige". Mogelijk probeerde de man zijn asielkansen te verbeteren door zichzelf als getuige te melden, maar dat is gissen.

- Omtzigt antwoordt de man dat hij zich bij het JIT moet melden met zijn verhaal. Niet meer, niet minder. In de zaal wordt nauwelijks gereageerd, de avond wordt gewoon vervolgd na het 'incident'. Nabestaande Thomas Schansmann is de volgende vraagsteller en die negeert de Oekraïner volledig. Video-fragmentje:

Video

Context is king in deze kwestie

Na publicatie, 11 november, komen de reacties snel los. Met name mensen die niet of nauwelijks van MH17 op de hoogte zijn (zoals AJ Boekestijn, Eus, en Bert Wagendorp en Stephan Sanders in de Volkskrant) schatten de situatie volstrekt verkeerd in en vallen Omtzigt hard aan. Opstappen, moet-ie. Vanwege dat sms'je. Maar wat des te meer opvalt is dat velen die wél diep in het MH17-dossier zitten, en/of aanwezig waren op de bewuste avond, stuk voor stuk het artikel verwerpen. Feiten:

- Hella Hueck was debatleidster. Hueck zegt dat ze voor publicatie door NRC is gebeld, maar dat haar reactie niet in het artikel is opgenomen. Na publicatie spreekt ze zich openlijk uit tegen de inhoud, met name de suggestie dat Omtzigt iemand "instructies" zou hebben gegeven om verwarrende (Russische) (complot-) theorieën over MH17 in te brengen.

- Hueck krijgt bijval van organisator Marieke de Hoon, die zich aan de VU verdiept in de rechtsvervolging van MH17. Ook RTL-adjunct Pieter Klein (aanwezig op de bijeenkomst) voelt de tegennatuurlijk noodzaak om voor Omtzigt op de bres te springen. MH17 burgeronderzoekers als Max van der Werff en Marcel van den Berg, beiden ook op de bewuste avond in de zaal, verwerpen de NRC-beschuldigingen eveneens. Van der Werff verklaart dat hij de "nepgetuige" al eerder sprak, en dat de man niets toe te voegen had, mede omdat niet hij zelf, maar zijn vrouw de zaken zag waar hij over sprak.

- NRC verzuimt op enige wijze toe te lichten wat voor (negatieve) invloed het gebrabbel van de Oekraïense "nepgetuige" op het narratief over of onderzoek naar MH17 heeft gehad. De bijeenkomst was een half jaar geleden en zorgde voor nul reuring of wantrouwen. Er was een gekkie op een lezing en die kreeg de microfoon - dat gebeurt altijd, overal, in elk debat. Het stuurt, verandert of verbuigt helemaal niets aan het MH17-narratief. 

- Ook weet NRC het zware verwijt van door Omtzigt ingebrachte "Russische invloeden" niet hard te maken. Het is alleen maar suggestief, waarbij de NRC-redacteuren ook nog een ander citaat van Omtzigt (uit een ander interview) uit verband trekken en verdraaien tot de suggestie ontstaat dat Omtzigt (Russische) complotten aanhangt. Dat adresseerden we al in ons eerste topic over deze politieke moordzaak: NRC construeerde een fake context waarin ze Omtzigt konden framen, maar het houdt geen steek.

- NRC brengt haar kanonnen in stelling: Frits Abrahams duwt Omtzigt in de "ultrarechtse" hoek, Bas Heijne pusht het verhaal op twitter, een profiel van het Kamerlid schildert hem in de hoek van GeenStijl (en dat is vanuit NRC gezien geen compliment) en een anoniem hoofdredactioneel eist op hoge poten 's mans vertrek uit de Kamer. Vol gas op fake news, allemaal. Waarom?

- Omtzigt zelf reageert in eerste instantie (te) summier met 1 tweet, waarin hij erkent 'onzorgvuldig te hebben gehandeld': "In mijn gedrevenheid op dit dossier om vragen beantwoord te krijgen heb ik op deze bijeenkomst onzorgvuldig gehandeld. Dat betreur ik." NRC en haar vazallen interpreteren dat als een volmondige bekentenis én excuses, maar in de context die andere aanwezigen schetsen (dus die waarin Omtzigt alleen wilde helpen om het debat niet te laten ontregelen), is zijn sms echt niets anders dan een goedbedoelde ingreep die hij desondanks niet had moeten plegen en waarvoor hij zijn terecht zijn 'betreurnis' uitspreekt. Al het andere is een frame waar NRC hem in duwt.

-  Omtzigt schrijft op Facebook: "Toen de man daarna de zaal wilde toespreken, heb ik overleg gevoerd met Hella Hueck (die de avond modereerde) en Marieke de Hoon (die het referaat gaf), ook om ervoor te zorgen dat zij niet verrast zouden zijn als de man met zijn tolk zou opstaan bij de vragenronde. De man wilde graag een half uur spreken, maar de maximum spreektijd zou een minuut zijn. Hij vroeg zich daarom af wat hij dan uit zijn lange verhaal zou vertellen. Ik heb toen een SMS gestuurd met wat de hoofdpunten volgens mij waren van zijn eerdere betoog richting mij." Ineens is er een context die NRC niet gaf: overleg en afstemming tussen organisatie en panel, op basis van een gesprek dat Omtzigt vooraf uit beleefdheid en interesse voerde met een Oekraïense man die zich als getuige omschreef.

- NRC kende die context wel, want dat was vóór publicatie door Hella Hueck aan NRC verteld. Haar wederhoor stond niet in het artikel, waarop zij zich dus achteraf genoodzaakt zag om te reageren. Op twitter blijven Heck en Kouwenhoven volhouden dat hun artikel echter volledig klopt, waarbij ze verdachtmakingen van critici niet schuwen.

- Tegenover Max van der Werff verklaart de "nepgetuige" in een kort interviewtje dat er geen sprake was van een samenzwering of instructies.

- Drie minuten audio duiken op via het MH17-blog van Marcel van den Berg, die er al een paar maanden over beschikte. Het levert nog meer context op: In de audio is duidelijk te horen dat Omtzigt uitspraken van de Oekraïner tegenspreekt. Dit stuk audio ligt in lijn met de Facebook-verklaring van Omtzigt. Wat er op de rest te horen is, weten we niet en Heck en Kouwenhoven blijven volhouden dat hun versie van het verhaal er door gesteund wordt. Ze weigeren echter de audio te openbaren en beroepen zich daarbij op bronbescherming maar we weten al dat de audio van Jeroen van Rijsbergen komt, dus vooralsnog is hun claim onbewezen en zelfs ongeloofwaardig. 

- De NRC'ers beweren ze dat wijzelf de audio suggestief geknipt hebben, maar dat is een leugen: we hebben niet meer dan die drie minuten. Als we alle audio hadden, zouden we alles publiceren, óók als Omtzigt daarmee toch ontmaskerd wordt als de samenzweerder die NRC van hem probeert te maken. Op dit moment is er echter geen enkele grond om dat NRC-narratief te geloven.

- OVV-baas Tjibbe Joustra gaat over de schreef door te beweren dat het sms-incident 'schadelijk' kan zijn voor het MH17-onderzoek, want "het geeft ruimte voor andere theorieën over de toedracht van de ramp." De VVD'er zegt daarmee iets heel raars, want niemand deelde die avond 'andere theorieën' over de gebeurtenissen. Bovendien hoort de OVV zich onafhankelijk op te stellen terwijl dit een politie citaat is waarmee Omtzigt verder beschadigd wordt. Het smaakt naar een agenda en/of rancune jegens het kritische Kamerlid. Vergis je niet in hoeveel mensen (politiek) profijt hebben van een in geloofwaardigheid geschade Pieter Omtzigt.

- Op vrijdagmiddag twittert Erik Denters, een hoofddocent aan de VU en aanwezige op de MH17-bijeenkomst, een brief die hij aan NRC heeft gezonden. Hij zegt dat de krant nepnieuws verspreidt over Omtzigt en zijn brief daarover negeert. De brief gaat richting de duizend retweets:

Social

En dan valt NRC echt door de mand

- In respons op de brief, klimt Marieke de Hoon ook weer in haar twitteraccount, om de zaak nog eens uitgebreid te herzien. Conclusie van haar twitterdraad: "Dat dit opruiend gedrag was of zelfs in opdracht van de Russen, is voor mij gezien de context wel een heel merkwaardige spin van de situatie hoe ik het heb beleefd." Wederom: context is king.

- Ook Pieter Klein roert zich nogmaals. Hij zegt dat hij is gebeld door NRC, maar dat de krant een 'cruciaal punt' uit zijn reactie heeft weggelaten. De beller was dus Thijs Niemantsverdriet, die vandaag het witwasstuk du jour heeft geschreven. Het wederom weglaten van een inhoudelijke reactie - nu dus al de derde keer: Hueck, Denters en Klein - is dodelijk voor het broddelwerk van Heck en Kouwenhoven.

- Telegraafjournaliste Jolande van der Graaf probeert, net als wij en Marcel van den Berg (naar wij weten) in contact te komen met Jeroen van Rijsbergen, enige bron van NRC en aanstichter van deze ellende. Vooralsnog krijgt niemand hem te pakken. Zijn blogs zijn offline, zijn twitteraccount zit op slot. Hier nog 1 cache-bericht over de VU-avond.

Resumerend: NRC heeft nul bewijs

NRC was niet op de VU-bijeenkomst en heeft maanden later een onhandige sms van Omtzigt in handen gekregen. De vorm waarin ze die openbaren, suggereert collusion met de Russen, een samenzwering en "instructies" om complotten over MH17 te voeden. Het past in lijn met een serie (zwakke) artikelen over Russische invloeden in Nederland(se zaken). Zodra de sms van Omtzigt in context gezet wordt door diverse getuigen die wél aanwezig waren op de avond, blijkt de verklaring van Omtzigt beduidend geloofwaardiger dan het contextloze verhaal van NRC, dat bovendien niet MH17, maar vermeende 'Russische inmenging' als hoofdonderwerp had en dat is geschreven door twee redacteuren die het MH17-dossier niet beheersen. Wij zitten daar wel goed in, evenals Pieter Klein, Marcel van den Berg en Marieke de Hoon. 

De modus operandi van Omtzigt in deze zaak ligt in lijn van wat we van hem gewend zijn. Ook 'kleine stemmen' hun geluid laten horen, feit van fictie proberen te scheiden en kritische vragen formuleren op basis van beschikbare kennis. In dit geval lijkt de audio (althans de drie minuten die we hebben) te ondersteunen dat Omtzigt deze getuige niet erg serieus neemt en hem derhalve, omdat hij wel zijn betoog wil doen in de zaal, souffleert om die inspraak kort te houden. Daarover is overleg geweest met Huek en De Hoon, bevestigen zij beiden. Omtzigt verwijst de man in zijn antwoord rechtstreeks en zonder omhalen naar het JIT, zoals op de video van de bijeenkomst is te zien en horen. De bijeenkomst gaat daarna onverstoord verder en ook achteraf heeft niemand geklaagd dat het onderzoek in de wielen is gereden, of zelfs maar dat iemand dat probeerde.

Totdat NRC dat beweert - in een artikel dat inmiddels door iedereen die wél aanwezig was tot op het bot is uitgekleed. Het is hallucinant dat NRC voet bij stuk houdt. Mogelijk voelen ze zich gesteund door enkele wolven in hun bos, zoals de immer slecht geïnformeerde AJ Boekestijn, de ter MH17-zake onkundige Eus, Wagendorp of Sanders, of de activistische lasteraar (en voormalig PvdA-voorzitter) Michiel van Hulten. Maar wij kijken naar context, en de afzenders daarvan, en kunnen niet anders dan concluderen dat 1 stom sms'je zelfs geen storm in een glas water waard is - laat staan deze hetze tegen een ietwat monomaan edoch kundig-kritisch Kamerlid, die een kleine struikelstap maakte over zijn goede bedoelingen en daarvoor door NRC voor de nepnieuwstrein wordt gegooid.

En dat zit ons, goudeerlijke bloggers, zo hoog & dwars dat we dus dit soort lappen liefhebberstekst er uit moeten rammen om een politicus, godbetert nog van CDA-huize ook, te verdedigen tegen dit laffe vuile spel. Want dat is het. Als wij Omtzigt waren - en als Omtzigt de waarheid spreekt - zouden we om een Nepnieuws Complot Rectificatie vragen.

TL;DR en kortom: Audio or it didn't happen

Social


 • 18 November 2017 om 19:33

Slaughterbots. Een waarschuwingsfilmpje tegen autonome killer swarm drones

Door Spartacus

None

Autonomousweapons.org heeft het niet zo op autonomous weapons, dus dropten ze de bovenstaande mid-budget ietwat stromannige video, die natuurlijk wel degelijk een punt heeft. Op 7:08 valt het doek en neemt computer science professor Stuart Russel (35 jaar ervaring met AI) het woord, met een dringende oproep autonome wapensystemen te stoppen voordat het te laat is. 1 ding lijkt toch wel voor de mensheid te pleiten, namelijk dat we vanaf het eerste moment doodsbang zijn voor wat we hiermee tot leven kunnen roepen. Ook 's werelds best and brightest hebben hun reserves. Elon Musk noemt AI "our biggest existential threat", Stephen Hawking onderschreef dit vorige week nog en ook Bill Gates sluit zich hierbij aan. Mark Zuckerberg is wel onversneden enthousiast, maar dat is een hagedis. Nog los van hun mate van autonomie, zijn swarm drones zelf al heus wel een tijdje in ontwikkeling. Onderstaande wordt bijvoorbeeld een swarm uit een pod onder een F-18 Superhornet gedropt. Ze klinken in ieder geval al als een regelrechte nachtmerrie (vanaf 2:24). Weer daaronder worden andere modellen vanaf de grond gelanceerd. Met Boston Dynamics' humanoids Atlas en Handle (na de breek) gaat het overigens ook uitstekend. The future is now.

Video

Video


 • 18 November 2017 om 18:00

Video. Rapper roept toeschouwer op podium, slaat toeschouwer van podium af

Door Ronaldo

Interactie met je publiek. Altijd goed.

VVS -1

Nou ja, altijd altijd altijd. Soms is het ook wel eens hommeles. Zoals op het tienerfeest zonder alcohol Bonte Wever in Meppel Assen. Daar ging rapper Armoo even rappen. En als Armoo gaat rappen dan neemt Armoo zijn vrienden mee en die zijn niet zo zachtzinnig. JA MAAR HALLO KEES DE KONING. Waarom heeft dit unieke talent nog geen Top Notch contract?


 • 18 November 2017 om 16:30

Bibberende Omvolkskrant knetterbang voor extreemrechtsrukkertjes van Erkenbrand

Door Zentgraaff

None

De hele dag ingeplugd zitten in de internetbubble doet rare dingen met journalisten. Neem nu dit: Hassan Bahara en Annieke Kranenberg van de Omvolkskrant hebben ook eens op 4chan gekeken en concluderen: de nieuwe Pim en de sloper van alles wat goed, gekleurd en links is loopt rond op 4chan. Doodsbang dat er welgeteld drie handjesvol hoger opgeleiden een Niemöllertje hebben gedaan en de rassenleer hebben omarmd gelijk den neger een stuk gefrituurde kip tikken ze dan een alarmistische longread waarin de nakende ondergang van het roderozenland begint bij een paar spectrumjongetjes zonder vriendin en een overactieve bol.comaccount. Natuurlijk is het allemaal de schuld van Terry, die dan wel niet helemaal het verlengde is van "studiegenootschap" Erkenbrand, maar in de woorden van de Volkskrant is het wel erg toevallig dat extreem-rechtse shitposters allemaal bootsjongens van de Renaissancevloot zijn. Goed. Als er 25 ongewassen UvA-muppets een paar keer teveel van de Franse filosofen hebben gesnoven en de universiteit maoïstisch willen dekoloniseren dan is dat allemaal goed en mooi en prachtig, maar de rechtse pendant van mensen die iets teveel in de theorie en te weinig in de maatschappij zitten moet natuurlijk stuk. Voorlopig richten we nog geen trapkast voor onze Marokkaanse buurman in hoor, Hassan, die 25 Erkenbrandertjes hebben hier al lang een permaban en  zijn het sop van de kool niet waard. Nee, het echte ressentiment en de opkomst van Greet en Terry zit heus niet in een paar bleekneusjes met een mannelijkheidscomplex, maar bij Henk en Ingrid die gewoon niet snappen dat de elite van dit land hoofddoeken toppie vindt en hun eigenste Zwarte Piet een crimineel. Gewoon, de basics. Ga toch eens naar buiten Hassan, je ziet extreem-witte spoken. 


 • 18 November 2017 om 15:00

Terugkijken. Politiek analist Gerard Joling duidt DENK-beweging in 15 seconden bij Pauw

Door Ronaldo

Ze kunnen het wel hoor, bij de VARA, goede politieke analisten uitnodigen.

Video

Eat your heart out Buitenhof, want bij Pauw zat de heer G. Joling (met bril) aan tafel. Wij kennen Joling als maatschappelijk duidingsblogger die de maatschappij duidt, en nu kent Nederland hem ook als politieke duider die de politiek duidt. Kom er maar even in over Tunahan Kuzu Geer: "Wat een engnek. Oh sorry. Wat een hele enge, nare, vervelende man. Brrr. Griezel." Geen speld tussen te krijgen. Een NPO-deuglaaf sputterde nog even tegen door Joling te vragen naar zijn mening over de opmerkingen van Kuzu. Daar had Gerard wel van terug:  "Ook fout." Pats boem drie punten in de tas en naar huis meneer Joling. Als u trouwens nog wilt zien hoe Keessie Vee  keihard door Jeroen Pauw gefileerd wordt en Hans Nijenhuis 10 minuten lang het woord 'HaringTest' niet in de mond neemt, hieronder het hele fragment.

Video


 • 18 November 2017 om 13:30

BREEK. Anti-Pyt Demo in Dokkum VERBOTEN - Friezin Jenny Douwes: ZE KOMEN ER NIET LANGS

Door Zentgraaff


Video

Goed verhaal van de Friezin die eergisteren Nederland verraste met de oprjochte videoboodschap dat Randstedelijke Relschoppers niet welkom zijn tussen hun kindertjes, waarna ze prompt OM en Veldwachter Zwart op haar dak kreeg. Vandaag in deel 2 blijkt dus dat PvdA-burgemeester van Dongeradeel (Dokkum) al in augustus de rode loper heeft uitgelegd voor de Stadse Drammers om te babbelen over demonstraties. Dat stinkt. Ondertussen breekt in Dokkum de pleuris uit, en in de Rest van Friesland gaat het verzet ondergronds. Merkel Lego. Man man man.

UPDATE: Demo VERBOTEN. KOZP naar Afsluitdijk gebonjourd.

Social

Tot zover de live berichtgeving over een Heerlijk Ochtendje. De victorie begon bij Dokkum, en het gezonde verstand heeft gezegevierd. Dat wil zeggen: een loco-burgemeester (CDA) overroelde dus een PvdA-burgemeester. De rest van de dag mag u zich verkneukelen over woeste zwarte baretjes en hun recht op demonstratie. Oh, en DENK heeft al een debat aangevraagd. Debatten zijn goed. Relschoppen op kinderfeestjes niet. Oant moarn.

Update: Marokkanen bezetten Erasmusbrug 010

Social

Social

Social

UPDATE: "Relschoppers bij Joure gestopt"

Social

Update: Politie zet helicopters in tegen Friezen

Social


 • 18 November 2017 om 09:55

AIVD: 'Laura Hansen en andere IS-terugkeersters vormen gevaar voor onze samenleving'

Door Ronaldo

GAAT U ALLEMAAL MAAR RUSTIG SLAPEN.

Social

Er is echt niks aan de hand hoor. Laura Hansen is afgelopen week niet vrijgelaten door onze D66-magistraten. Nederland is hartstikke veilig. De AIVD lult maar wat, is allemaal nepnieuws. We moeten die terugkeersters gewoon een handje helpen. Vliegtickets regelen, buurthuis, van-werk-in-het-kalifaat-naar-werk-in-de-Kruidvat-trajectje er overheen en over een half jaartje hebben we er een paar modelburgertjes bij van hebben we u daar. Misschien moet u Laura Hansen eens uitnodigen voor de buurtbarbecue anders. Ze eet gewoon varkensvlees dus dat scheelt. Nederland gezellig!


 • 17 November 2017 om 20:35

NPO schokt natie. Toch een Zwarte Piet in omstreden Sinterklaasjournaal

Door Pritt Stift

None

Video

Nee. NEE. NEEEJJJ. Ze deden het. OMG de humaniteit. Zojuist, op de NPO, in het Sinterklaasjournaal, waar al vier dagen geen Piet te zien was, kreeg Nederland opeens EEN ZWARTE PIET in beeld. (En een wit meisjespietje, maar daar gaat het nu niet om.) Oh jee. Woedende Zwarte Baretjes onderweg van De Bijlmer naar het Mediapark. Ontplofte UvA-hoogleraren. Sylvana met een hooivork. Donkere wolken boven Huize Sunny. Opstand in Het Reservaat. HOE. NU. VERDER? Volg dit liveblog over de rassenrellen in verdeeld Nederland. Later meer.


 • 17 November 2017 om 19:05

VU-docent: 'Infaam @NRC verspreidt nepnieuws over Omtzigt en weigert weerwoord te plaatsen'

Door Van Rossem

Doodsteek voor Wim Heckler en NRC. Universitair hoofddocent Erik Denters (VU) publiceert op Twitter een brief die naar zijn zeggen door NRC genegeerd wordt, en waarin hij Omtzigt vrijpleit van valse beschuldigingen door de Vlaamse Meubelfolder.

Social

Pieter Omtzigt heeft een steekhoudende verklaring afgelegd, die naadloos aansluit op de drie minuten audio van het voorgesprek tussen Omtzigt en Alexandr, die online opdoken. (NRC weigert de volledige 20 minuten vrij te geven en wij hebben die ook niet anders had u die allang gehoord.) Maar ook als je de CDA-politicus niet gelooft, is er nu dus de bij de bijeenkomst aanwezige Erik Denters die zegt dat NRC (niet aanwezig) zijn brief negeert, waarin hij het artikel een 'infame aanval op een vasthoudend kamerlid' noemt. Dat komt bovenop debatleider Hella Hueck die het NRC-verhaal al eerder uitgebreid heeft weerlegd, en dan is er ook nog de organisator van de bijeenkomst, Marieke de Hoon, die zowel Hueck als Denters openlijk bijvalt. Dat zijn 3 + 1 bronnen die het verhaal van NRC (1 bron, en een complotgekkie bovendien) hardop en publiekelijk weerspreken. Saillant detail: Wilmer Heck sprak voor publicatie van zijn artikel met Hella Hueck, maar heeft haar niet geciteerd in het stuk. We weten waarom, want ze weerspreekt wat NRC er van gemaakt heeft. We zijn ENORM benieuwd wat Ombudsman Sjoerd de Jong in de zaterdagkrant gaat schrijven over deze vloed van verifieerbare verweren tegen de vuige raketaanval van de nepnieuws-redactie aan het Rokin.

Bonusdoodsteek. Ook Pieter Klein (RTL) weerspreekt NRC

Social

BonusBonusTweet

Social


 • 17 November 2017 om 17:40

Greets VrijMiBo

Door Ronaldo

Het is weekend. Kennelijk heeft deze rubriek ook inzendingen.

De supermarkt, een wild en spannend pretparkavontuur
Hij heeft zojuist zowaar een flesje cola aangekocht
Snel springt hij in de zwarte auto, 't was van korte duur
Want de duivel in persoon, de rat, de klootzak, wordt gezocht

En ping klinkt uit zijn telefoon, 'ik steek je oogbal uit'
Leest hij, het volgende bericht: 'ik sla je kankerhersens in'
Chauffeur, naar huis, zegt hij en kijkt naar 't leven door de ruit
Maar ziet zijn ouder wordend vlekkend hoofd in de bespiegeling

Maar morgen komt het erop aan, want morgen spreekt het recht
Dan moet hij zich verantwoorden voor wat hij heeft gezegd
Hij oefent in zijn hoofd de woorden die hij zal getuigen

Een bitt're glimlach, hup een tweet, dáár huilt zijn zwakke stem
Hij denkt aan thuis en aan zijn vrouw, verwonderd hoe zij bleef bij hem
'Ach shit, kom op, geen tranen nu, ik houd mij recht en zal niet buigen'
Prettig weekend. En be nice.

PS Borrel ter nagedachtenis van necrosis vanavond vanaf rond 18:30 in De Wagenmeester in Amersfoort, Stationsplein 31-33. PLOP.


 • 17 November 2017 om 17:00

Hey columnisten van Nederland. Waarom is dit?

Door Mosterd

U kent er een paar, zoals Ome Rob linksboven, de Kleine Kale Leider rechtsonder en wat Volkskrant-smurfen. En verrek, onze eigenste Bassie! 

Schalldinges columnistenindex. U kent er ook een paar niet, omdat ze schrijven voor koddige regiocourantjes. Zoals die krullenbol alsmede die vileine columniste in de rechterbovenhoek. Maar waarom doet iedereen dit? Straalt dit intelligentie uit? Ome Rob, doe eens onze antwoorden bevragen, want Rianne Hermesvelder reageert niet op onze mailtjes.


 • 17 November 2017 om 16:02

Deugzeug Asha snapt wetenschap weer eens niet

Door Zentgraaff

None

Wetenschapsjournalisten, ze hebben het zwaar. Steeds verder wegbezuinigd en hun vak staat in kwade reuk door de duizenden berichtjes op Linda en Nu.nl waarin "Amerikaanse Wetenschappers" beweren dat de groente du jour kanker veroorzaakt/geneest (doorhalen wat niet van toepassing is). Dan is er ook nog het probleem dat de meeste wetenschapsjournalisten beta's zijn die wel kunnen sciencen maar niet heel goed zijn in redactionele politiek, dus het moeten afleggen tegen sociaal vaardiger maar een stuk dommere collega's die fopvakken hebben gestudeerd. Dat laatste euvel treft De Volkskrant, waar de wetenschapscolumnist "Communicatiewetenschappen" heeft gestudeerd. Dat is immens verdrietig, want communicatiewetenschappen verhouden zich tot de natuurkunde als de tekening van je driejarige dochtertje op de ijskast tot een heuse Rembrandt. 

Asha ten Broeke bedrijft geregeld iets heel anders dan wetenschap of journalistiek: onverholen activisme. In haar columns heeft het slachtoffer altijd gelijk en komt voornamelijk de sociale "wetenschap" met allerlei verzonnen genders en complexen aan bod. Jammer, maar het wordt pas echt gevaarlijk als ze zich als een Dr. Vogel op de niet-bestaande kwalen stort en zich op het terrein van de kwakzalverij begeeft. In haar column van vandaag is het zover: daarin neemt ze het op voor de slachtoffers van ME, een ziekte die, zoals ze zelf overigens keurig opschrijft, door het overgrote deel van de medische stand wordt gezien als een psychosomatisch complexje van vrouwtjes met teveel zeur en te weinig aandacht. Ze verdedigt de slachtoffers (want die hebben altijd gelijk) niet op basis van wetenschappers met een andere mening of een nieuwe lezing van de feiten, maar op basis van een zieligdocu van een slachtoffer dat haar complex op film heeft gezet. 

Nu zou het best kunnen dat ME echt is en dat de dokters het mishebben, maar om nu met één documentaire te komen als bewijs? Dat is ongeveer hetzelfde als al die antivaxxers die op de feesboek hebben gelezen dat je autisme krijgt van vaccins of van die types die ons boze mailtjes sturen over chemtrails (zie youtube staat er dan bij) of radiokiezen. Het is verbazingwekkend dat de krant die zich keert tegen een cultuur van feitenvrijheid (de Russen! Fake News!) wel een wetenschapscolumnist heeft die opereert op basis van (res)sentiment en emotie, maar goed, van communicatiewetenschappers en femineuzels valt ook niet veel meer te verwachten. Jammer dat huisgenoot P. deze blob incoherent sentiment nog zo'n prominent plaatsje geeft in wat het rationele hoekje van de courant zou moeten zijn. 


 • 17 November 2017 om 15:05

GRATIS! Kaartjes voor Hoe Overleef Ik De Zwarte Piet Discussie (met alleen maar tegenstanders)

Door Van Rossem

Maandagavond is er een kleurloze discussie over Zwarte Piet. Kleurloos omdat alleen de afschmink-activisten zijn uitgenodigd. Daarom geeft Erik de Vlieger (vzmh) NEGENHONDERD kaarten weg. Voor de kleurcompensatie.

Kijk dan naar die lineup. Alleen maar wegmetwittemensen! Zo kun je toch geen discussie voeren? Of gaan ze hun eigen Sinterklaasfeestje vieren door luid applaudisserend met pepernootjes naar de hyperagressieve Overcompenseerpiet Erik van Muiswinkel te gooien? Ze trappen de avond in ieder geval af "met een korte terugblik op de successen die geboekt zijn" en dat is natuurlijk niet te rijmen met 'discussie' als er niemand in de zaal zit om al die "successen" te weerspreken en van enige context te voorzien. De werkelijke tussenstand in de Zwarte Pieten-Strijd 2017 wordt op de social media bovendien vooralsnog bepaald door nog altijd een o-ver-wel-di-gen-de meerderheid van voorstanders van een diep getint geschminkte kindervrind, en het is natuurlijk goed om dat geluid ook in de dichtgetikte debatzaaltjes te laten horen. Daarom kunnen sociaalmedialen zich melden bij Tweep des Vaderlands @EWdeVlieger voor gratis kaarten. Kledingadvies voor maandag: een vogelvrij vest. Meer informatie bij het Onnavolgbare Orakel van de Algarve en Omstreken, Don Arturito van Amerongen.


 • 17 November 2017 om 14:00

Walter en Casper van Wijngaarden mogen Bukken voor Bubba. Plus een bonusbrief van de advocaat!

Door Mosterd

Doodrijders Walter van W. en Casper van W. hebben Fleur (19) doodgereden na een avondje zuipen. Dat is al verrot en wie dan voor de rechtbank gaat zitten liegen en draaien is al helemaal een minne patrijs. 

Nu krijgen moordenaars Walter en Casper straf van de rechter, zaak tegen die beesten begint as we speak. Dronken doodrijders die de schuld van hun eigenste moordpartij in de schoenen van een doodgereden meisje proberen te schuiven omdat ze maar beter op had moeten letten, bahbah. Enfin, we mogen de achternamen van Walter van W. en Casper van W. niet meer noemen van de advocaat. Iets met Leiden. Kijk maar:

"Geachte redactie,

In dit artikel op uw website:

https://www.geenstijl.nl/?page=3

vermeldde u  in het artikel de integrale achternamen van mijn cliënten Walter en Casper van Wijngaarden.

Voorts zijn er filmpjes op uw site geplaatst waar cliënten herkenbaar in beeld zijn.

Het artikel en het filmpje hebben geleid tot een golf van bedreigingen en intimidaties. Cliënten leiden schade door het  vermelden van hun achternamen en het herkenbaar in beeld verschijnen.

Bij deze verzoek ik u vriendelijk doch dringend en voor zover nodig sommeer ik u het artikel per omgaande aan te passen in die zin dat volstaan wordt met de initialen van cliënten te weten:  Walter van W en Casper van W. Voorts verzoek ik u vriendelijk doch dringend en voor zover nodig sommeer ik u het filmpje per ommegaande van uw site te verwijderen.

Graag zie ik de bevestiging van de aanpassing per omgaande tegemoet.

Met vriendelijke groet,

F.J.E. Hogewind"

UPDATE: Walter de cel in, Casper schoffelen

Vonnis. Walter gaat vier jaar zitten tussen het uitschot zoals hij: moordenaars, doodrijders, verkrachters, oplichters. Casper moet honderd uur schoffelen. En daarna is het voor Casper maar te hopen dat Transavia het leuk vindt dat hun piloot meedoet aan bezopen moordpartijen op de openbare weg.

UPDATE 2: Transavia gooit Casper uit vliegtuig

Heel gek, maar Transavia wil geen dronken wegpiraten als piloot. "We hebben de uitspraak gehoord en wachten het hele vonnis af", laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. "We zullen het vonnis en de argumentatie bestuderen, tot die tijd is de medewerker vrijgesteld van werk."


 • 17 November 2017 om 13:00

Vlam in pijp Henk Wijngaard gestopt met roken

Door Zentgraaff

None

Geintje, mensen. Henk Wijngaard (de oom van Shania Twain, wist u dat?) leeft gewoon nog en dieselt steady door aan zijn imposante oeuvre - 45 albums and counting - maar met zijn beroepsgroep is het gedaan. Miljardair c.q. evil villain Elon Musk heeft de zelfrijdende electrische vrachtwagen geïntroduceerd. Nu zit er nog een luxe cabine in voor de sjoof, maar je kan er donder op zeggen dat de autopolito die nu al wordt ingebouwd spoedig morpht tot een AI die zelf gewoon dat de ding de Brennerpas over stuurt. Als dat gebeurt is het gedaan met de chauffeursromantiek en zitten de mannen (en de enkele vrouw) naast de parlevinkers en de lantaarnopstekers op de bank. Mooi, vooruitgang. Toetoet! 


 • 17 November 2017 om 12:00

Didi Samsom gijzelde zielige vluchtelingenkindjes

Door Ronaldo

Zeg Diederik Samsom, nog bedankt voor al dat idealisme in de politiek, hè.

Ja die Diederik Samsom. Dat was nou eens een echte idealist. Zo begaan met het lot van het Syrische volk dat hij bereid was duizend vluchtelingenkindjes te laten creperen van de honger om het helemaal de tyfus te bombarderen. Dat vertelt Ybeltje van Laar, ex-Kamerlid van de PvdA in het Achteraf Dagblad. Kijk dan hoe Samsom stemmen ronselde voor bombardementen op Syrië: "Ik was niet de enige die niet wilde instemmen, maar de PvdA-top vond dat het niet kon, zo veel dissidenten. Diederik heeft toen gedreigd 150 miljoen euro aan hulpgeld voor vluchtelingen niet beschikbaar te stellen als ik de missie niet zou steunen." Verder voelde Didi zich genept door Lolo (terecht) en blinkt de heer Van Laar (wie?) niet echt uit in zelfkennis: "De kandidatencommissie zei juist dat ik te weinig zichtbaar was. Voor jezelf is zichtbaarheid altijd anders. Ik heb thuis een mapje van wel anderhalve centimeter dik met alle krantenknipsels waar mijn naam in staat. Ik dacht echt dat ik het goed deed." Een mapje van wel anderhalve centimeter dik. Joehoe.


 • 17 November 2017 om 11:00

Gemeenteraad Apeldoorn probeert Sleepwetreferendum te saboteren

Door Van Rossem

Je denkt: leuk, de Sleepwetkids hebben een nieuw referendum afgedwongen en de Kiesraad heeft bepaald dat zulks tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart moet gebeuren, dus met die 30% opkomst zit het ook wel snor. MAAR DAN!

Dan ligt er ook ineens een brief (pdf) van de voltallige gemeenteraad van het altijd invloedrijke Apeldoorn op de mat van alle bijna 400 Nederlandse gemeentes, met daarin een dringend oproep om het referendum over de verderfelijke Sleepwet (81% twitterbubbel = tegen) NIET op 21 maart 2018 te houden. De smoes: "We voorzien dat de gemeenteraadsverkiezingen te veel worden beïnvloed door het onderwerp van het referendum, doordat de debatten in de media  en sociale media in beslag worden genomen door het referendum-thema." Alsof de gemiddelde burger zich geen twee verschillende dingen tegelijk kan bedenken ('wat stem ik lokaal, en hoe stem ik over de Sleepwet?'), en alsof Sleepwet en lokale politiek dusdanig in elkaars verlengde liggen dat het een het ander beïnvloedt. Voor de duidelijkheid: wij denken dat het antwoord op die vragen tweemaal 'neen' is. Maar desondanks is het zaadje van de demofobie wel weer geplant bij alle burries & gemeentebesturen. 

Ondertussen, in Oekraïne...

Over referenda & demofobie gesproken. Georgië, Moldavië en Oekraïne krijgen van de zevenhonderdvijftig sokpoppen in het Europese Nepparlement ruimere toegang tot de douane-unie, de interne markt en de Schengenzone. Maar de inkt op het inlegvelletje is nog nat en daarop staat duidelijk dat in ieder geval Oekraïne niet lid zal worden dus NIKS AAN DE HAND MENSEN gewoon lekker vvd66 blijven stemmen.

En daarna...

Social


 • 17 November 2017 om 10:00

Kijk nou. @BNNVARA-bericht over aanrander @2525 Van Jole 'Meest Gelezen' op @Joop_NL

Door Pritt Stift

Meer dan 55.000 views. Bijna 400 reaguursels.

Welgemeende felicitaties voor het noodlijdende extreemlinkse opinieblogje van de NPO. Het bericht "Francisco van Jole is een gore viespeuk die 20 jaar jongere meisjes dronken voert en meeneemt naar zijn hotel om te bepotelen maar omdat hij een linkse rakker is mag hij er mee wegkomen" (zie ook onder) staat bovenaan de lijst 'Meest Gelezen' op Joop.nl. Bijna 56000 mensen (and counting) klikten op de merkwaardige verklaring van de BNNVARA-directie over hun grensoverschrijdende eindredacteur, en het aantal comments kon wel eens de 400 aantikken.
Dan doe je toch iets slechts.

Berichtgeving Francisco van Jole laat met twee vingers in de neus (en een tong in de strot) typische Joop-topics over Anne-Fleur Dekker, Khadija Arib, Witte Mensen en Neo-Nazi's achter zich. De heer Van Jole heeft inmiddels zelf ook gereageerd op alle commotie/ophef en daily reminders op sociale media. Zie bijvoorbeeld onderstaande tweet van iemand die iedere dag (!) de NPO, BNNVARA, Pauw, DWDD, Jinek, Nieuwsuur, Buitenhof, Persgroep, Mediahuis etcetera eraan herinnert dat er hypocriete hiaten in hun nieuwsvoorziening zitten.
Jolo blockt zich al dagen de tiefus. Maar het wordt nooit meer leuk en gezellig.

Social

Social


 • 17 November 2017 om 09:00

Ho ho ho met dat ophemelen. Niemand stemde ooit op β€˜volgende premier’ Kajsa Ollongren

Door Van Rossem

Gristenbode Trouw heeft een profiel van MinBiZa Kasja Ollongren (D66), waarin ze wordt samengevat als een poepsaaie pot met een dubbel paspoort die het bed deelt met de NPO en geen pils lust op haar vele uit publiek geld betaalde politieke pretreisjes.

Tevens beweert Trouw dat Ollongren premiersmateriaal voor de poldernatie is, maar daar is helemaal niets profetisch aan want dat schreven wij van dit weplok al in april 2014 in het topic Deze blonde stoot wordt de volgende MinPres. De slotzin daarvan nemen we inmiddels terug want we hebben een paar jaar later toch wat problemen met de potteuze premiersbelofte. Dat komt vooral door haar starre start als de nieuwe Guusje ter Horst. La Kajsa komt namelijk nogal arrogant en afstandelijk over, deed een Vogelaartje tegen de NOS, gaf al eerder blijk niets met publieke transparantie te hebben en weigert te reageren of toelichting te geven op haar eigen citaten, waarin ze nepnieuws zaaide over nepnieuws - of daar in elk geval niet-ondersteunde beweringen over ophing. 

Trouw hemelt haar eenzijdig op aan de hand van citaten van vrienden en partijgenoten, maar de eerste keer dat ze in beeld komt als nieuwe minister, loopt ze arrogant zwijgend weg van de camera en de tweede keer weigert ze toelichting te geven op zware aantijgingen in een ingewikkeld dossier. Dat noemt Trouw premiersmateriaal?

Het allerbelangrijkste bezwaar tegen die premature beloning: niemand van de Nederlandse kiesgerechtigden heeft ooit op Kajsa Ollongren gestemd. OK, bijna niemand. Maar feit is dat ze niet of nauwelijks in haar overheidscarrière zaaltjes vol partijleden heeft verleid, tuinpaadjes van Gewone Nederlanders heeft bedwongen om achter hun voordeur te komen, of kiezers heeft gecanvast op de weekmarkt van Panningen, Overveen of Terheijden. Ze deed alleen een keer mee aan Lingo, rond de verkiezingen van 2006 waar ze nummer 5 was op een D66-lijst waarvan er maar 3 gekozen werden. Zelf haalde ze 3174 stemmen - krap 5% van een Kamerzetel en nog minder dan GeenPeil. Niet alleen heeft mevrouw Ollongren nog nooit een bedrijf van binnen gezien, ze heeft zelfs nog nooit een kiezer van dichtbij meegemaakt.

Als je dat optelt bij het feit dat ze al 7 jaar achter de schermen voor Mark Rutte werkt als deep state partijkartel muppet op Algemene Zaken, begrijp je haar stroeve omgang met de media en het publiek beter. Om niet meteen te zeggen dat het een hautaine trut is, want volgens Trouw is ze heel grappig en opgewekt en Meneer Ollongren (rechts) werkte bovendien bij Koefnoen en doet nu Lubach.

Maar toch. In 2014 werd ze - ongekozen - naar Amsterdam gehaald om wethouder en loco-burrie te worden. Daar was ze betrokken bij de Grijze Campagne maar dat wordt heftig ontkend omdat ze anders sneuvelt wegens democratisch meineed. Bovendien wordt ze ook al achtervolgd door een "lock her up!" schreeuwende Martin Bosma omdat ze van Amsterdam een republiek wil maken, mocht de PVV ooit tot grootste partij gekozen worden.

Wel, deze mevrouw wordt dus als premiersmateriaal getipt in het immer kritiekloze MSMediakartel. Stel dat Rutte dus in november 2019 tussentijds naar Brussel vertrekt om Tusk of Juncker op te volgen (en dat is echt niet ondenkbaar), en zij als vicepremier naar voren geschoven wordt om het MinPres-account van hem over te nemen, dan kun je dus stellen dat we definitief een deelstaat van Brussel/EU zijn geworden, waar een ongekozen opperhoofd door haar gelijken wordt aangewezen (edoch door niemand democratisch is verkozen) om de boel te besturen. Dan hebben we een premier waar ooit, elf jaar geleden, een keertje 3000 vrienden, bekenden en wat argeloze passanten op gestemd hebben. Meer niet. Is dat democratisch, vragen wij ons af.

Ook als dit kabinet valt met Rutte nog aan het roer, achten we de kans niet hoog dat Kajsa op een kieslijst komt bij nieuwe verkiezingen. Madame Ollongren is een halve Zweedse met een in Kiev, Oekraïne geboren opa maar bovenal is ze van Finse adel dus het landsbestuur komt haar gewoon toe. Zonder canvassen, zaaltjes of zieltjes winnen. Want stel je voor dat mensen die brood bakken of straten maken ook ineens wat te zeggen hebben. Dan krijg je Geert, populisme en lelijke dingen over de islam. Nee, laat het nou maar aan Grande Dame66 over - en dan hertaalt de partij waar geen laaggeletterde ooit op stemt de Belangrijke Besluiten achteraf wel in gewonemensentaal voor het plebs.

Leuk dat Trouw zo lief is voor de freule. Maar bedenk u dit eens: Kajsa Ollongren is een anagram van Al Jong Koranles. We zijn verloren.

Ollongren = DDR66

Social

Ter vergelijk van de verhoudingen: Er hebben al bijna tien keer zo veel mensen tégen het bestaansrecht van D66 gestemd, dan ooit bij verkiezingen vóór Kajsa Ollongren.


 • 16 November 2017 om 21:55
❌