[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 Juli 2020de Stentor - Lochem e.o.

Iedereen mag weer mee varen met luchtballon: Bas springt gat in de lucht

Eindelijk mogen luchtballonnen weer varen met betalende bezoekers. Bas Spierenburg van BAS Ballonvaarten in Laren springt een gat in de lucht. Waar in het hele land alle regels rond corona al versoepeld waren, mochten ballonvaarders tot nu toe nog steeds niemand meenemen. Vrijdagmiddag hakte minister Grapperhaus onverwacht de knoop door: iedereen mag weer mee.

 • 11 Juli 2020 om 12:30
Gisteren β€” 10 Juli 2020de Stentor - Lochem e.o.

Weekendtips: Ga komeetkijken en Deventer Op Stelten door de jaren heen

Het weekend staat weer voor de deur. Reden genoeg om eropuit te gaan! Heb je je agenda nog niet helemaal volgepland? Dan hebben wij nog een paar tips voor je.

 • 10 Juli 2020 om 15:27
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Meerderheid van Lochemse inwoners vreest effect van grote zonneparken op natuur

Een meerderheid (67 procent) van de inwoners van de gemeente Lochem is bezorgd over het voortbestaan van het fraaie cultuurlandschap nu steeds meer grote zonneparken worden aangelegd. Dit blijkt uit onderzoek van de gemeente.

 • 9 Juli 2020 om 16:30

Motie van wantrouwen dreigt voor Lochemse wethouder Van Zeijts

De kritiek op de Lochemse wethouder Henk van Zeijts neemt toe. Volgens oppositiepartijen PvdA en CDA informeert de wethouder de gemeenteraad niet of onjuist. Zij vragen zich af of de wethouder kan aanblijven. ,,Daar gaan wij tijdens het zomerreces goed over nadenken.’’

 • 9 Juli 2020 om 08:00

PvdA en CDA Lochem overwegen motie van wantrouwen tegen wethouder Van Zeijts

De kritiek op de Lochemse wethouder Henk van Zeijts neemt toe. Volgens oppositiepartijen PvdA en CDA informeert de wethouder de gemeenteraad niet of onjuist. Zij vragen zich af of de wethouder kan aanblijven. ,,Daar gaan wij tijdens het zomerreces goed over nadenken.’’

 • 9 Juli 2020 om 08:00

Gemeente Lochem wist al maanden van ecologische problemen rondom zonnepark Barchem

Het inmiddels lange proces rondom de vergunning voor het grote zonnepark Bekenschot in Barchem wordt definitief gepauzeerd tot na de zomer. Er zijn teveel onduidelijkheden. Zo zegt het college pas sinds juni te weten dat het park de lokale ecologie in de weg zit. Uit documenten blijkt dat de gemeente dit echter al in maart wist.

 • 7 Juli 2020 om 16:30

Larense Kermis gaat niet door: coronaregel nekt dorpsfeest

Het is met pijn in het hart, maar de Larense ondernemers hebben in nauw overleg met burgemeester Sebastiaan van 't Erve besloten om komende september de grote en uiterst populaire kermis in Laren af te gelasten. ,,We hebben gezamenlijk moeten concluderen dat het niet mogelijk is om een mooi feest te organiseren dat voldoet aan alle eisen die de overheid stelt.''

 • 4 Juli 2020 om 10:44

Snelweg A1 weer vrijgegeven na boerenblokkade, politie: boetes volgen nog

De blokkade van de protestenboeren op snelweg A1 bij Deventer is voorbij, de weg is vrij. Hier en daar staan nog files. De politie heeft gegevens van overtreders genoteerd, laat ze weten op Twitter. De boetes volgen nog.

 • 3 Juli 2020 om 15:00

Een β€˜duivels dilemma’ voor organisatoren van de Larense Kermis: ,,een mooi feest is met 1,5 meter niet mogelijk’’

Het is met pijn in het hart, maar de Larense ondernemers hebben in nauw overleg met burgemeester Sebastiaan van ’t Erve besloten om komende september de grote en uiterst populaire kermis in Laren af te gelasten. ,,We hebben gezamenlijk moeten concluderen dat het niet mogelijk is om een mooi feest te organiseren dat voldoet aan alle eisen die de overheid stelt.’’

 • 3 Juli 2020 om 18:51

LIVE | Snelweg A1 weer vrijgegeven na boerenblokkade, politie: boetes volgen nog

De blokkade van de protestenboeren op snelweg A1 bij Deventer is voorbij, de weg is vrij. Hier en daar staan nog files. De politie heeft gegevens van overtreders genoteerd, laat ze weten op Twitter. De boetes volgen nog.

 • 3 Juli 2020 om 15:00

LIVE | Boerenblokkade op snelweg A1 voorbij, files blijven weggebruikers nog tijd hinderen

De blokkade van de protestenboeren op snelweg A1 bij Deventer is voorbij. Nadat de politie een ‘sluis’ creëerde en enkele tientallen boeren toch al richting huis waren gereden, hielden de achtergebleven boeren er ook mee op. Het verkeer komt weer op gang, maar de files op de wegen zullen er nog geruim tijd staan.

 • 3 Juli 2020 om 15:00

LIVE | Chaos op A1 door boze boeren, politie dreigt met boetes

Zeker 25 boeren blokkeren de snelweg A1 tussen Holten en Lochem met trekkers. Ook tussen Apeldoorn en Deventer is de snelweg inmiddels geblokkeerd. In beide richtingen is een flinke file ontstaan.

 • 3 Juli 2020 om 15:00

Politie dreigt met boetes voor protestboeren die snelweg A1 bij Holten blokkeren

Zeker 25 boeren blokkeren de snelweg A1 tussen Holten en Lochem met trekkers. Er is inmiddels een file ontstaan in de richting van Twente naar Deventer.

 • 3 Juli 2020 om 15:00

Restaurant Stegeman in Laren gaat voor onbepaalde tijd dicht en 11 vaste medewerkers verliezen hun baan

Vanaf maandag wordt het stuk stiller in Laren. Het beeldbepalende restaurant Stegeman dat er al sinds jaar en dag staat gaat voor onbepaalde tijd ‘op slot’. ,,Het is met de coronamaatregelen simpelweg goedkoper om dicht te zijn dan open.’’

 • 3 Juli 2020 om 15:30

Kinderkunstacademie Broedsels start vanaf september in Lochem: β€˜Creatief bezig zijn maakt kinderen mentaal flexibel’

Vanaf 17 september is er in het Stadshuus in Lochem een heuse kinderkunstacademie voor kinderen, genaamd ‘Broedsels.’ De docent Jolien Visser kan niet wachten. ,,Het onderwijs is soms nog ouderwets waardoor kinderen te veel binnen de lijntjes moeten kleuren en hun creativiteit verliezen. Ik wil ze helpen om ook buiten de lijntjes te durven blijven kleuren.’’

 • 3 Juli 2020 om 11:30

De dikste boom van Nederland staat in Brummen: β€˜Onze mammoet begroet ons elke ochtend vanuit de achtertuin’

Waar staat de dikste boom van Nederland? In Brummen! Daar, in de tuin van Huize Veldzicht, torent een woudreus met een stamomtrek van 8 meter en 54 centimeter (gemeten in februari) boven alles uit. De Brummense mammoetboom of reuzensequoia is al lange tijd bekend bij insiders. Maar nu mag Jan Publiek ook weten dat-ie in Brummen staat.

 • 2 Juli 2020 om 09:30

LochemEnergie wil in elke dorpskern een elektrische deelauto, deze zomer komen er al vijf stuks bij

De duurzame coöperatie LochemEnergie / ELEKtrip gaat vanaf deze zomer uitbreiden met 5 elektrische leen of deelauto’s in Eefde, Exel en Gorssel. ,,We hebben eindelijk een model gevonden waarmee we de risico's en kosten goed kunnen verdelen.’’

 • 1 Juli 2020 om 09:15

Ms-patiΓ«nte Cynthia was klaar voor de wijde wereld, maar corona hield haar langer thuis: β€˜Dat was wel even slikken’

Problemen met lopen, voelen en het zicht. Dat was het vooruitzicht voor Cynthia Holtkuile uit Gorssel. Ze lijdt aan de chronische zenuwziekte multiple sclerose, maar heeft weer hoop dankzij een stamceltherapie in Mexico. De 36-jarige Gorsselse keerde in februari uit Mexico terug met een sterk verzwakt immuunsysteem en moest in thuisquarantaine. Cynthia bouwde onverwacht snel haar weerstand weer op. Toen ze weer naar buiten mocht, was corona gearriveerd en ging de quarantaine dóór.

 • 30 Juni 2020 om 18:31

Raadsbesluit over zonnepark Barchem uitgesteld door kritiek van provincie Gelderland

De beslissing over een vergunning voor zonnepark Bekenschot in Barchem wordt tot na de zomer uitgesteld. Het Gelderse provinciebestuur is kritisch over de ecologische gevolgen bij de komst van het park. Wethouder Henk van Zeijts wil met initiatiefnemer TPSolar en de provincie om tafel om te redden wat er te redden valt.

 • 30 Juni 2020 om 07:00

Ook op de A1 verpest een enkeling het voor de meeste goedwillenden

Het wordt weer drukker op de weg en daarmee stijgt het aantal ongelukken rondom het werk op de A1 bij Deventer ook meteen weer. Vanmorgen gebeurden bij Holten drie ongelukken en stonden er lange files. ,,Ook hier verpest de enkeling met slecht verkeersgedrag het voor de goedwillenden”, zegt mobiliteitsonderzoeker Matthijs Dicke-Ogenia.

 • 29 Juni 2020 om 14:48
❌