[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

ForFarmers ziet resultaat fors dalen

ForFarmers heeft in het eerste halfjaar een aanzienlijk lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Het veevoerbedrijf uit Lochem had last van ongunstige inkoopprijzen voor grondstoffen, hogere vervoerskosten en dalende volumes op belangrijke markten. Topman Yoram Knoop noemt de resultaten ‘teleurstellend, maar in lijn met de verwachting'.

 • 15 Augustus 2019 om 08:25

Lochemer stoort zich aan β€˜discriminatie’ van woningcorporatie Viverion: β€˜Mijn zoon wordt ten onrechte benadeeld’

Discriminatie, zo noemt Lochemer Bert van de Haar het toewijzingsbeleid van corporatie Viverion. Zijn zoon komt minder snel aan een woning in Laren omdat ‘echte’ Larenaren voorrang krijgen. Bij Viverion zeggen ze alleen maar uit te voeren ‘wat het dorp wil’.

 • 14 Augustus 2019 om 15:00

Paarden krijgen na vierdaagse misschien extra bakje haver van hun verzorger

De elfde editie van de Paarden4daagse gaat vandaag in Barchem van start. Niet vier dagen wandelen of fietsen, maar erop uit met paard, pony of een mencombinatie. Ruiters en menners trekken er vanaf camping De Heksenlaak op uit om diverse routes af te leggen. De Heksenlaak is elke dag tevens finishplaats van de Paarden4daagse, die dit jaar bijna niet doorging.

 • 13 Augustus 2019 om 11:43

β€˜Onze fashion wordt hun afval’

We shoppen ons suf in kledingzaken. Fashion per kilo bij de Primark. Mode voor bijna niks bij ketens als Bershka, Zara en H&M. Als we het zat zijn, hop in de kledingbak naar een arm land. Maar wat gebeurt er daar met al die kleding? Linda Valkeman uit Harfsen en trendwatcher Antoinette van den Berg uit Gorssel willen in Nederland de ogen openen voor een in hun ogen onhoudbaar en schandalig systeem.

 • 11 Augustus 2019 om 10:00

Lochem wil ouderen in β€˜vertrouwde dorp houden’

Dit najaar start in een aantal dorpen in de gemeente Lochem een proef met ontmoetingsinitiatieven voor ouderen. Ouderen die in aanmerking komen voor dagbesteding kunnen dan naar een ontmoetingsplek in eigen dorp.

 • 10 Augustus 2019 om 07:00

Komen er nog honderden hectare extra aan zonneparken in Lochem?

De gemeente Lochem redt het niet met 100 hectare aan zonneparken. Dit najaar gaat ontwikkelaar TPSolar in gesprek met de gemeenteraad van Lochem over de mogelijkheid om grotere zonneparken te mogen aanleggen. Nu ligt de grens bij 16 hectare.

 • 8 Augustus 2019 om 07:00

Korfbalclub 't Overschotje in Lochem haalt de 100 jaar net niet: β€˜We hebben de strijd verloren’

Ooit beoefende ’t Overschotje uit Lochem de korfbalsport op een hoog niveau. Maar bij gebrek aan belangstelling wordt er komend jaar niet meer gekorfbald. Daardoor haalt ’t Overschotje het honderdjarig bestaan in 2022 net niet. ,,Dat is inderdaad wel een hard gelag.’’

 • 7 Augustus 2019 om 08:00

Geert en Leen doen al voor de tiende keer mee aan Fietsvierdaagse Achterhoek: β€˜De mensen hier zijn zo gastvrij’

Ze fietsen elke dag en als het even kan doen ze elk jaar mee aan de Fietsvierdaagse De Achterhoek. Geert en Leen Bambacht zijn vanaf zaterdag al in Laren. Voor de tiende keer doet het echtpaar uit de Betuwe mee. ,,We genieten zo van deze dagen.’’

 • 7 Augustus 2019 om 07:00

Bouwmisser bij school in Eefde: gemeente Lochem moet 50.000 euro ophoesten

Het herstellen van fouten tijdens de bouw van de basisschool Villa 60 in Eefde gaat naar verwachting in totaal zo’n 62.000 euro kosten. Het grootste deel van de kosten komt voor rekening van de gemeente Lochem: 50.000 euro.

 • 7 Augustus 2019 om 07:00

26e Fietsvierdaagse Achterhoek in Laren van start

In Laren zijn vanochtend de deelnemers vertrokken aan de Fietsvierdaagse De Achterhoek. Het is de voor de 26e keer dat dit fietsevenement vanuit Laren wordt gehouden. Er doen dit jaar zo'n 650 en 700 mensen mee die alle vier dagen aan het fietsen slaan. Daarnaast zijn er nog honderden die één dag fietsen.

 • 6 Augustus 2019 om 10:52

Regenbuien zijn β€˜druppel op gloeiende plaat’ in gortdroge Achterhoek

De regenbuien die in de afgelopen 24 uur vielen boven de gortdroge Achterhoek, zijn niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Volgens weerman Gerrit Vossers uit Silvolde moet het nog wel drie maanden regenen voordat het neerslagtekort weer enigszins aangevuld is.

 • 3 Augustus 2019 om 14:39

Ernstig gewonde man die met kart tegen touringcar in Vorden botste droeg geen helm

IJSSELSTEIN/VORDEN - De kartbestuurder die vrijdagavond ernstig gewond raakte door een eenzijdig ongeval in Vorden, droeg geen helm. Het slachtoffer is een 25-jarige man uit de gemeente IJsselstein, zo laat de politie zaterdag weten.

 • 3 Augustus 2019 om 12:22
❌