[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Eerste paal Burger King in Goes geslagen, restaurant gaat in april open

GOES - Zeeuwse liefhebbers van de Burger King moeten nog vier maanden geduld hebben. Medio april kunnen ze in Goes een whopper bestellen. Vandaag sloeg wethouder Derk Alssema de eerste paal voor het restaurant van de keten.

 • 6 December 2018 om 16:19

Bibliobus verdwijnt over een jaar uit Wilhelminadorp en 's-Heer Hendrikskinderen

GOES - De bibliobus verdwijnt definitief uit 's-Heer Hendrikskinderen en Wilhelminadorp. Eind volgend jaar rijdt de bus voor de laatste keer de twee dorpen in.

 • 6 December 2018 om 16:05

Twee jongens opgepakt voor straatroof in Terneuzen

TERNEUZEN - De politie heeft woensdag twee jongens uit Terneuzen en Axel opgepakt. Ze worden verdacht van een straatroof die ze op 24 oktober hebben gepleegd nabij de kruising van de IJsselstraat met de Zeldenrustlaan in Terneuzen.

 • 6 December 2018 om 16:24

Eerste paal Burger King in Goes geslagen, restaurant gaat in april open

GOES - Zeeuwse liefhebbers van de Burger King moeten nog vier maanden geduld hebben. Medio april kunnen ze in Goes een whopper bestellen. Vandaag sloeg wethouder Derk Alssema de eerste paal voor het restaurant van de keten.

 • 6 December 2018 om 16:19

Twee jongens opgepakt voor straatroof in Terneuzen

TERNEUZEN - De politie heeft woensdag twee jongens uit Terneuzen en Axel opgepakt. Ze worden verdacht van een straatroof die ze op 24 oktober hebben gepleegd nabij de kruising van de IJsselstraat met de Zeldenrustlaan in Terneuzen.

 • 6 December 2018 om 16:24

Mannen laden voederbakken in bestelbusje met gestolen kenteken

ZELHEM - Twee mannen in een witte bestelbus hebben in Zelhem twee voederbakken gestolen uit een weiland. De politie roept mensen nu op om naar zulke auto's uit te kijken, met name in het buitengebied: het kenteken van de desbetreffende bestelbus komt namelijk van een andere auto en blijkt gestolen.

 • 6 December 2018 om 16:19

Kunstwerk Klaas Gubbels kan wel een stootje hebben, zelfs van een dronken rijder

ARNHEM - ,,Sommige mensen hebben een hekel aan mijn werk, maar ik wist niet dat ze hier toe in staat waren”, grapt Klaas Gubbels. De 84-jarige kunstenaar uit Arnhem doet zijn uitlating vlak nadat hij donderdagochtend heeft vernomen dat een van zijn werken de late avond ervoor is geramd.

 • 6 December 2018 om 16:18

Keihard optreden of negeren? Dit kun je doen tegen een Project X-feest

KATWIJK - Het is een vraag die de burgemeester van Cuijk Wim Hillenaar en de Brabantse politie hoofdbrekens bezorgt: hoe ga je om met een aangekondigd Project X-feest? Het antwoord: er bestaat niet één goede manier, zegt Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit.

 • 6 December 2018 om 16:23

'Ficq is strijdbaar na verlies zaak tegen tabaksindustrie'

De tabaksindustrie wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Het Gerechtshof in Den Haag komt tot de conclusie dat tabaksfabrikanten niks strafbaars doen en daarom niet vervolgd kunnen worden. Tegen die uitspraak is geen beroep mogelijk. Bénédicte Ficq, die de zaak aanspande, oogt strijdbaar, zegt verslaggever Martijn de Rijk die haar persconferentie bezocht.

 • 6 December 2018 om 16:20

Mary vraagt zich elke dag af: Met of zonder kogelvrij vest vandaag?

NIJMEGEN - Als journaliste is Mary haar leven in Venezuela niet zeker. Shelter City Nijmegen biedt haar een adempauze. Ze is de achtste gast sinds 2015 die in Nijmegen tijdelijk wordt opgevangen in het kader van dit programma voor mensenrechtenactivisten (zie kader).

 • 6 December 2018 om 14:13

Joris Luyendijk: 'Europa moet blij zijn met de Brexit'

De Britten kunnen de Brexit goed gebruiken om te ontdekken hoe irrelevant ze eigenlijk zijn in hun eentje, zegt antropoloog, schrijver en podcasthost bij De Correspondent Joris Luyendijk. In BNR De Wereld vraagt Bernard Hammelburg hem naar de Brexit vanuit een Brits perspectief.

 • 6 December 2018 om 16:13

Invallen bij drie panden Jehova's Getuigen in onderzoek naar misbruik

Door NU.nl/ANP

De politie heeft vorige maand invallen gedaan in drie gebouwen van Jehova's Getuigen vanwege een onderzoek naar seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap.

Rijksrecherche onderzoekt informatielek viervoudige moord Enschede

Door NU.nl

De Rijksrecherche doet in opdracht van justitie onderzoek naar hoe details uit het onderzoek naar de viervoudige moord in Enschede in de media zijn verschenen.

Zwolse Anne Marie blijft hoopvol: β€˜Strijd tegen tabaksindustrie gaat door’

Er komt geen strafzaak tegen de tabaksindustrie. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag besloten. Tal van personen en instanties deden de afgelopen jaren aangifte van ‘zware mishandeling die de dood tot gevolg kan hebben’. Advocaat Bénédicte Ficq zegt de strijd niet te zullen staken.

 • 6 December 2018 om 16:06

Hardenbergers gaan in 2019 iets meer betalen voor huren sportaccommodatie

Het huren van een sportveld of het kopen van een zwemkaartje in Hardenberg wordt vanaf 1 januari 2019 iets duurder. Het geld dat de gemeente daarmee over hoopt te houden, moet weer ten goede komen aan de sport zelf.

 • 6 December 2018 om 16:29

Invallen bij zeven panden in misbruikzaak rond Jehovah's Getuigen

De politie heeft vorige maand bij zeven panden invallen gedaan in het kader van het onderzoek naar seksueel misbruik binnen Jehovah's Getuigen. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van RTL Nieuws.

De invallen vonden onder meer plaats in Emmen, in het hoofdkantoor van Jehovah's Getuigen. Daarnaast werden twee gemeenschapsgebouwen en vier woningen van de geloofsgemeenschap doorzocht.

Interne rechtszaken

De agenten waren op zoek naar documenten van interne rechtszaken. Het OM doet onderzoek naar negen aangiftes die het kreeg van seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap.

"In een aantal zaken bestond het vermoeden dat er informatie over de interne rechtsgang in deze zaken aanwezig is in dossiers die zich bevonden in deze panden", aldus het OM. Die informatie is volgens het OM "noodzakelijk" in het strafrechtelijk onderzoek.

Geen gehoor aan verzoek OM

Het is onduidelijk of de gezochte documenten bij de invallen ook zijn aangetroffen. Het OM doet verder geen mededelingen over de zaak.

Begin augustus weigerde Jehovah's Getuigen nog een document af te staan aan het OM waarin de bekentenis van een dader zou staan in een kindermisbruikzaak.


 • 6 December 2018 om 16:30

Eeuwenoude bisschopsmunt duikt op in Bolsward: misschien is hij wel van Sinterklaas

Bij de opgravingen achter het stadhuis in Bolsward is een bijzondere munt gevonden: een zilveren bisschopsmunt uit vermoedelijk de 12de eeuw. Welke bisschop het zogeheten muntrecht had, en dus opdracht gaf voor het slaan van de munt, is nog onduidelijk.


 • 6 December 2018 om 16:14

Van den Brom: Die achtste plek, dat kan gewoon niet

In een crisissituatie werkt AZ toe naar de volgende competitiewedstrijd van morgenavond tegen Fortuna Sittard.

 • 6 December 2018 om 16:24

Arnautovic voor een maand uitgeschakeld

Marko Arnautovic kan een maand niet in actie komen voor West Ham United. De Oostenrijkse aanvaller heeft een hamstringblessure overgehouden aan het treffen met Cardiff City (3-1).

 • 6 December 2018 om 16:00
❌