[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Criminaliteit op alle fronten gedaald op de Noord-Veluwe

De criminaliteit is vorig jaar op vrijwel fronten gedaald op de Noord-Veluwe. Het totale aantal geregistreerde misdrijven lag in 2018 tien procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de politiecijfers van het team Veluwe Noord, waar de gemeenten Oldebroek, Hattem, Epe, Heerde, Nunspeet en Elburg onder vallen.

 • 11 Februari 2019 om 10:58

De lente staat voor de deur: deze week weinig wind en veel zon

Na dagen van grauw weer en veel wind, laat de lente zich de komende dagen even zien. Dit weekeinde wordt zonnig, met temperaturen in de dubbele cijfers.


 • 11 Februari 2019 om 10:57

Woningen ontruimd bij brand Leeuwarden

Bij een brand in de Aert de Gelderstraat zijn maandagochtend meerdere woningen ontruimd.


 • 11 Februari 2019 om 10:40

50 jaar geleden: Actie voor behoud Bonifatiustoren

Een actiecomité moet verhinderen, dat Leeuwarden de toren van de St. Bonifatiuskerk verliest.


 • 11 Februari 2019 om 10:30

Leon de Kogel in emotionele achtbaan op weg naar benefietduel

Leon de Kogel kijkt reikhalzend uit naar het treffen van vanavond tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Zijn wedstrijd. Want in het benefietduel willen beide oud-clubs geld inzamelen voor hun in financiële problemen geraakte gewezen oogappel.

 • 11 Februari 2019 om 10:42

Van der Poel wil nog zeker enkele volledige veldritseizoenen rijden

Door NU.nl

Mathieu van der Poel wil ook de komende jaren een volledig seizoen als veldrijder afwerken. Tot en met de Olympische Spelen in Tokio van 2020 richt hij zich ook op het mountainbiken en het wielrennen op de weg.

Reeks aanvallen van piraten

Piraten hebben onlangs voor de kust van Nigeria ter hoogte van Lagos twee tankers en een bulkcarrier, alle varend onder de Liberiaanse vlag, aangevallen. Dat meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey.

 • 11 Februari 2019 om 11:00

Sterreschans stelt collectie tentoon

Schippersvereniging Sterreschans in Doornenburg stelt 8 en 9 maart zijn binnenvaartcollectie tentoon in Het Ontmoetingscentrum in Doornenburg.

 • 11 Februari 2019 om 10:42

Brexitzorgen drukken op Britse economie

Door ANP

De naderende brexit heeft duidelijk zijn weerslag op de Britse economische groei. Volgens het Britse statistiekbureau was in het vierde kwartaal van 2018 sprake van een groeivertraging tot 0,2 procent op kwartaalbasis, tegen een groei van 0,6 procent in de vorige meetperiode. Het gaat daarbij om voorlopige cijfers. Het Britse pond verloor stevig aan waarde na de publicatie van de cijfers.

Door de brexitperikelen blijven ondernemers en consumenten onzeker, wat een rem zet op de economie, terwijl het zwakkere pond de prijzen aanjaagt waardoor de budgetten van huishoudens onder druk staan. Over heel 2018 werd een economische vooruitgang opgetekend van 1,3 procent, tegen 1,5 procent een jaar eerder. De groeivertragingen waren steviger dan waar kenners in doorsnee op rekenden.

Britse huishoudens waren ook iets voorzichtiger met hun uitgaven. Hier was in de laatste maanden van vorig jaar sprake van een groei met 0,4 procent, tegen een plus van 0,5 procent een jaar eerder. Ook bedrijven hielden hun hand meer op de knip.

Verder meldde het statistiekbureau een stevige afname van de Britse export. Hier was op kwartaalbasis sprake van groei met 0,9 procent. Dit was eerder 2,7 procent. De invoer van goederen steeg naar 1,3 procent tegen een stabilisatie in de voorgaande meetperiode. De industriële productie en de bouwoutput werden in de slotmaand van 2018 onverwachts minder.

Volgens kenners van ING staan de Britten nog de nodige uitdagingen te wachten en zal de Britse economie ook de komende periode maar bescheiden groeien. De economen benadrukken daarbij dat de no-dealbrexit die boven de markt hangt voor veel onzekerheid zorgt. Zeker nu de deadline van 29 maart met rasse schreden dichterbij komt. Een renteverhoging in de eerste helft van 2019 door de Bank of England lijkt volgens ING hoogst onwaarschijnlijk.

Het bericht Brexitzorgen drukken op Britse economie verscheen eerst op Nieuws.nl.

PatiΓ«nt vaak geweigerd bij nieuwe huisarts

Door ANP

Patiënten die een nieuwe huisarts zoeken worden regelmatig onterecht geweigerd, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). ,,Patiënten moeten vrij zijn in hun keuze voor een huisarts. Onderlinge afspraken tussen huisartsen die overstappen belemmeren, zijn verboden”, aldus de toezichthouder.

Huisartsen mogen patiënten alleen in sommige gevallen weigeren. Bijvoorbeeld als de praktijk vol is of omdat er een te grote reisafstand tussen patiënt en huisarts zit. Maar volgens onderzoek van de ACM weigert één op de vijf huisartsen weleens patiënten, in strijd met de eigen regels of in strijd met de mededingingswet. Dit gebeurt vaker bij huisartsen die niet goed op de hoogte zijn van de regels.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Patiëntenfederatie Nederland gaan de regels voor het overstappen nu beter onder de aandacht brengen.

Het bericht Patiënt vaak geweigerd bij nieuwe huisarts verscheen eerst op Nieuws.nl.

Reclame-pitch Albert Heijn is ondoordachte bikiniparade

Reclame-pitch Albert Heijn is ondoordachte bikiniparade

Albert Heijn gaat "op zoek naar een onderscheidend campagne-construct" en schrijft daarvoor een pitch uit. Gaat het dan zo slecht met de supermarktketen? Als er dringend iets moet gebeuren, is het kiezen van een nieuw reclamebureau wel de meest ondoordachte zet.


Lees meer over: Reclame-pitch Albert Heijn is ondoordachte bikiniparade.

Amsterdam UMC ontvangt 5 miljoen euro om medicijnen te produceren

Door AT5

Het Amsterdam UMC krijgt 5 miljoen euro van de Vriendenloterij om zelf medicijnen te ontwikkelen tegen zeldzame ziekten. Deze medicijnen kosten normaal gesproken tonnen per patiënt per jaar.

β€˜Meesteroplichter’ uit Moergestel weer voor de rechtbank

DEN BOSCH/MOERGESTEL - Batterijen, zeep, koffie, kaarsen. De 47-jarige Sunny van L. uit Moergestel bestelde voor tonnen producten bij bedrijven en produceerde daarvoor valse betalingsbevestigingen. Het geld was er niet, zo erkent de verdachte voor de rechtbank in Den Bosch. ,,Sinds 2005, 2006 word ik onder druk gezet. Ik moet geld verdienen om ze te kunnen betalen.”

 • 11 Februari 2019 om 10:45

Brand in bedrijfsgebouw op industrieterrein in Rijen al meester

RIJEN - In een loods van een bedrijf in Rijen heeft maandagochtend brand gewoed. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand, maar omstreeks 10.40 uur werd het sein brand meester al gegeven.

 • 11 Februari 2019 om 10:29

Urban Matterz zet Helmond op de kaart: 'Het festival wordt breed gedragen'

HELMOND - Geen enkel festival in Helmond kreeg vorige week zoveel subsidie toegekend als Urban Matterz. Bedenker Hans van den Berkmortel (49) legt uit waarom dit soort evenementen zoveel waarde hebben voor een stad.

 • 11 Februari 2019 om 10:48

Buursermeertje in Enschede voorjaarsklaar door vrijwilligers: β€˜Echte work-out’

ENSCHEDE - Het altijd zo rustige Buurserzand was zaterdag iets minder rustig. Maar liefst 60 vrijwilligers van verschillende Nederlandse en Duitse organisaties meldden zich aan voor een natuurwerkdag rondom het Buursermeertje.

 • 11 Februari 2019 om 10:51

Henk de Lange damt al 40 jaar in Borne

BORNE - De voorzitter van de provinciale dambond kwam er zelfs voor naar Borne: de huldiging van Henk de Lange.

 • 11 Februari 2019 om 10:39

Honderden handtekeningen voor petitie tegen leeftijdsgrens carnavalsavond in Oldenzaal

OLDENZAAL - De leeftijdsgrens van 16 jaar voor een bezoek aan de tent of grote zaal bij partycentrum Rouwhorst op carnavalszondag maakt de tongen los. Op Facebook staat een petitie die ertoe moet leiden dat ook jongeren beneden de 16 jaar op vertoon van een dweilpas toegang krijgen tot deze locaties.

 • 11 Februari 2019 om 10:05

Brand in bedrijfsgebouw op industrieterrein in Rijen al meester

RIJEN - In een loods van een bedrijf in Rijen heeft maandagochtend brand gewoed. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand, maar omstreeks 10.40 uur werd het sein brand meester al gegeven.

 • 11 Februari 2019 om 10:29
❌