[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Een eigen thuis voor dak- en thuisloze jongeren

Door Metro en ANP

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft een doel: alle ruim 10.000 dak- en thuisloze jongeren (tussen de 18 en 27 jaar) de komende jaren helpen naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan mét een eigen thuis. Om dit te verwezenlijken, worden eerst acties in 'pilotgemeenten' toegepast.

LIVE | Baudet botst met coalitie: β€˜Deze klimaatwet vernietigt de koopkracht’

Hoe reageert de oppositie op de enorme draai van de coalitie rond de klimaatmaatplannen? Door het onverwachte kabinetsbesluit de energienota te verlagen en toch een CO2-belasting in te stellen voor de industrie, zijn de politieke verhoudingen flink op z’n kop gezet. En dat een week voor de verkiezingen. Mis niks met ons liveblog.

  • 14 Maart 2019 om 19:09

Wie kan Trump verslaan, een gematigde of een radicale Democraat?

Met de eerste namen voor de presidentsverkiezingen van 2020 komt het dilemma voor de Democraten: Moeten ze een radicaal of een gematigd progressieve kandidaat kiezen om president Trump te verslaan?

Kabinet houdt studenten uit Iran extra in de gaten

Aanleiding voor het verscherpte toezicht zijn zorgen van het kabinet over het Iraanse raketprogramma. Studenten uit Noord-Korea worden al extra gemonitord.


Veen-Drent en zand-Drent trekken naar elkaar toe

Drenthe kampt met de grootste leegloop van Nederland. Maar juist nu het stiller wordt, trekken de Drenten meer naar elkaar toe. „Ik ga de leegloop met gestrekt been te lijf.”

Minella van Bergeijk nieuwe presentator β€˜Ik mis je’

Minella van Bergeijk is de nieuwe EO-presentator van ‘Ik mis je’. Samen met presentator Arjan Lock gaat zij op verschillende begraafplaatsen in Nederland in gesprek met mensen die iemand hebben verloren. Sinds 2016 is Minella hoofdredacteur van EVA. Dat werk gaat ze nu combineren: Minella volgt Hella van der Wijst op als presentatrice. Op 17 maart 2019 is Minella voor eerst te zien als presentator van ‘Ik mis je’, waar ze met verschillende mensen in gesprek gaat over leven en dood.

Inmiddels zitten de eerste opnames erop. Minella vindt de interviews bijzonder om te doen: “De dood brengt je terug naar de basiswaarden van het leven. Ik vind het opvallend wat tijd en liefde met een mens in rouw doet. Het is mooi als iemand een inkijkje in zijn of haar hart kan geven en durft te zeggen: ik hou van hem of haar, en dit ben ik verloren. Ik ben dankbaar dat mensen hun verhaal willen delen.”

Interviewen op de begraafplaats
Naast de interviews die ze doet voor het blad EVA,presenteert ze ook de EVA-evenementen. Daar bevraagt ze vrouwen met een bijzondere positie in de samenleving. Ondanks haar ervaring laat ze zich nog steeds raken als ze in gesprek is over rouw op de begraafplaats: “Er zijn verhalen die confronterend zijn. Ik sta daar als mijzelf en heb ook mensen verloren. Als ik na een opname terugrijd, kan ik enorm geraakt worden doordat een verhaal raakt aan mijn eigen verhaal.”

Over Minella
Minella van Bergeijk is sinds 2016 hoofdredacteur van christelijke vrouwenmagazine EVA-magazine. Voor ze bij Eva ging werken, is Minella jarenlang coördinator geweest van de huwelijkscursus (Pre-) Marriage Course van Alpha Nederland. Ze volgde de studie seksuologie.

Vanaf 17 maart te zien om 8.59 op NPO 2.

Bron: EO
Foto: Nienke van Denderen Fotografie

  • 14 Maart 2019 om 20:49

Mogelijk rechtszaak SEC tegen Volkswagen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) gaat mogelijk een rechtszaak aanspannen tegen het Duitse autoconcern Volkswagen vanwege het emissieschandaal. Volkswagen wordt door de SEC verdacht investeerders te hebben misleid door informatie over het gesjoemel achter te houden.

  • 14 Maart 2019 om 20:15

Droomstart brengt Arsenal alsnog verder, Giroud grote man bij Chelsea

Arsenal heeft zich alsnog geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Engelsen poetsten in de return tegen Stade Rennais binnen een kwartier de 3-1 nederlaag uit het eerste duel weg, om uiteindelijk met 3-0 te winnen.

Na vijf minuten liet Pierre-Emerick Aubameyang de aanwezigen in het Emirates Stadium voor het eerst juichen, door van dichtbij de 1-0 aan te tekenen. Tien minuten later verdubbelde Ainsley Maitland-Niles de voorsprong.

Twintig minuten voor tijd maakte Aubameyang ook nog zijn tweede van de avond, waarna hij opzien baarde met zijn manier van juichen. De Gabonees toverde een masker van Black Panther tevoorschijn, een actie die hem overigens op een gele kaart kwam te staan.

Rennes had geen antwoord paraat, waardoor Arsenal zich als tweede Engelse club onder de laatste acht schaarde.

Chelsea

Stadsgenoot Chelsea plaatste zich eerder op de avond eveneens voor de kwartfinales, dankzij een overtuigende 5-0 zege bij Dinamo Kiev. Olivier Giroud was de grote man aan Engelse zijde, met drie goals en een assist bij de treffer van Callum Hudson-Odoi.

Met zijn hattrick in Oekraïne bracht Giroud zijn Europa League-seizoenstotaal op negen doelpunten, een aantal waarmee hij de topscorerslijst aanvoert. Marcos Alonso nam het vijfde Chelsea-doelpunt voor zijn rekening.

Bij Dinamo Kiev ontbrak Fran Sol, die in de winter overkwam van Willem II. De Spanjaard kampt met een schouderblessure.

Spaans succes

Ook Valencia schaarde zich onder de laatste acht, door op de valreep gelijk te spelen bij FK Krasnodar: 1-1. Die uitslag was voldoende dankzij de zege in Spanje van vorige week (2-1). De gelijkmaker van Gonçalo Guedes viel pas in de derde minuut van de blessuretijd.


  • 14 Maart 2019 om 20:54

Mogelijk rechtszaak SEC tegen Volkswagen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) gaat mogelijk een rechtszaak aanspannen tegen het Duitse autoconcern Volkswagen vanwege het emissieschandaal. Volkswagen wordt door de SEC verdacht investeerders te hebben misleid door informatie over het gesjoemel achter te houden.

  • 14 Maart 2019 om 20:15

Wessanen in overnamegesprek met PAI

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Natuurvoedingsbedrijf Wessanen is in gesprek met een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners over een overnamebod. Het bod bedraagt 11,50 euro per aandeel (inclusief dividend) in contanten, wat neerkomt op circa 880 miljoen euro. Volgens Wessanen vindt momenteel boekenonderzoek plaats en wordt gesproken over de voorwaarden van de deal. Er is geen zekerheid dat er een transactie...

  • 14 Maart 2019 om 20:25

Wessanen in overnamegesprek met PAI (5)

N i e u w bericht, meer informatie in 1e en 2e alinea AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Natuurvoedingsbedrijf Wessanen is in gesprek met een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners over een overnamebod. Het bod bedraagt 11,50 euro per aandeel (inclusief dividend) in contanten, wat neerkomt op circa 880 miljoen euro. Volgens Wessanen vindt momenteel boekenonderzoek plaats en wordt gesproken over de...

  • 14 Maart 2019 om 20:20

Mogelijk rechtszaak SEC tegen Volkswagen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) gaat mogelijk een rechtszaak aanspannen tegen het Duitse autoconcern Volkswagen vanwege het emissieschandaal. Volkswagen wordt door de SEC verdacht investeerders te hebben misleid door informatie over het gesjoemel achter te houden. De SEC doet al formeel onderzoek naar de zaak sinds begin 2017 en heeft Volkswagen nu geïnformeerd dat...

  • 14 Maart 2019 om 20:08
❌