[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Veiling kunstcollectie George Michael brengt miljoenen op

Een veiling van een deel van de kunstcollectie van George Michael bij veilinghuis Christies in Londen heeft ruim 10 miljoen euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt om door te gaan met het filantropische werk van de Britse zanger en songwriter.

  • 15 Maart 2019 om 01:24

Misbruikmeldingen na documentaire Leaving Neverland

Leaving Neverland over Michael Jackson is voor slachtoffers van seksueel misbruik herkenbaar. Bij hulpinstanties kwamen veel meer meldingen binnen.

Begripskloof

Christiaan Weijts was bij een debat voorafgaand aan de onderwijsstaking. Hij zag een mooi contrast, tussen de studentengeneratie – strijdvaardig – en de academische staf: behoedzaam, diplomatiek.

Speelgoedketen Intertoys sluit nog eens tientallen winkels

Speelgoedketen Intertoys gaat nog eens tientallen winkels sluiten. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Scherper toezicht op student uit Iran

Door ANP

Het toezicht op studenten en onderzoekers uit Iran wordt aangescherpt. Dat is volgens het kabinet nodig om te voorkomen dat kennis hier opgedaan wordt gebruikt voor het Iraanse raketprogramma. Aanleiding voor de stap is een ,,recent” geval en de toenemende zorg over het raketprogramma.

Een speciale commissie van de ministeries van Onderwijs, Justitie en Buitenlandse Zaken gaat ,,de huidige groep studenten en onderzoekers in gevoelige studies en die een link kunnen hebben met het Iraanse ballistische raketprogramma toetsen om mogelijke veiligheidsrisico’s maximaal in te dammen”.

Komend studiejaar zullen nieuwe aanmeldingen uit Iran voor gevoelige studies al extra worden getoetst. Het kan ertoe leiden dat zij niet in ons land mogen studeren. Ook komen er aanvullende maatregelen voor studenten uit andere risicolanden, schrijft het kabinet aan de Kamer.

Het recente geval zou volgens de NOS betrekking hebben op een student aan de TU Delft die daar kennis kan opdoen over het bouwen en lanceren van raketten. D66 en VVD willen opheldering over de zaak en een debat met minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Het bericht Scherper toezicht op student uit Iran verscheen eerst op Nieuws.nl.

Waadhoeke Regenbooggemeente, maar niet unaniem

FRANEKER Er kwam een schorsing aan te pas en het verdeelde fracties, maar Waadhoeke wordt de vierde Regenbooggemeente van Friesland, is donderdag besloten.


  • 15 Maart 2019 om 00:35

Twee dronken Polen met elkaar op de vuist

Twee dronken Poolse bemanningsleden zijn woensdagavond 13 maart met elkaar slaags geraakt toen hun schip in de sluis lag. Het handgemeen vond plaats in de sluis van Wusterwitz op het Elbe-Havelkanaal in de Duitse deelstaat Brandenburg.

  • 15 Maart 2019 om 00:42

WSA wil DEME de Elbe laten baggeren

Terwijl het eerder een gelopen race leek, dat Boskalis een opdracht van 200 miljoen voor het baggeren van de vaargeul van de Elbe in de wacht had gesleept, pakt dat toch anders uit. Op dit moment lijkt, aldus berichten in Duitse media, het Belgische DEME de beste kansen te hebben.

  • 15 Maart 2019 om 00:29

Wiebes sluit snelle verlaging energienota uit

Door ANP

De energierekening kan niet al dit jaar omlaag. Dat is een sympathiek voorstel, maar onuitvoerbaar, zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Het kabinet kondigde woensdag aan de flink hoger uitgevallen energienota volgend jaar te willen verlagen. De Tweede Kamer vroeg het kabinet in het ingelaste klimaatdebat van donderdagavond of dat niet eerder kon. Wiebes heeft die vraag daarop nog eens aan de Belastingdienst voorgelegd, maar die sluit dat uit.

GroenLinks-leider Jesse Klaver, die samen met onder meer regeringspartijen VVD en D66 om de snellere verlaging had gevraagd, nam daar geen genoegen mee. GroenLinks kreeg van energiebedrijven te horen dat de nota wel degelijk nog dit jaar omlaag kan. Wiebes wil daar nog weleens naar kijken, maar benadrukt dat hij ,,geen verwachtingen wil wekken”.

Klaver hoeft er ook niet op te rekenen dat hij na de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag mag aanschuiven voor een ‘klimaatformatie’, zei premier Mark Rutte. Klaver wil daags na verkiezingsdag om de tafel om samen met de regeringscoalitie te onderhandelen over het klimaatbeleid van het kabinet. De coalitie is na de verkiezingen hoogstwaarschijnlijk aangewezen op de steun van een of meerdere oppositiepartijen, maar zo’n ware ‘tussenformatie’ gaat Rutte te ver. Wel ,,zullen we kijken wat er leeft bij GroenLinks, maar ook bij de PvdA” en anderen, beloofde de premier.

Rutte wilde nog niet zeggen hoe het kabinet de opbrengst van de nieuwe CO2-heffing gaat besteden. Dat moet volgens hem nog worden uitgewerkt, al liet het kabinet eerder al wel weten dat geld te willen gebruiken om de vergroening van de industrie aan te moedigen. De linkse oppositie drong erop aan een deel van de opbrengst aan burgers ten goede te laten komen.

Het bericht Wiebes sluit snelle verlaging energienota uit verscheen eerst op Nieuws.nl.

Toenemende bewolking. Vanochtend regen, in de middag enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het vrijwel overal droog, maar neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe, tegen de ochtend gevolgd door regen. Het kwik daalt naar circa 6°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige westenwind. In het Waddengebied is de wind eerst nog af en toe krachtig, 6 Bft.

Vanochtend trekt de regen van zuidwest naar noordoost. In de middag breekt de bewolking maar van het noordwesten uit trekken enkele buien zuidoostwaarts. In de avond wordt het droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 12°C. De vlagerige westenwind is (vrij) krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de middag is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u, met name in het noorden van het land. In de avond verdwijnen de zware windstoten weer.

In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking. In het zuiden valt af en toe regen of motregen. De minima lopen uiteen van lokaal 3°C in het noordoosten en oosten tot 7°C in het uiterste zuidwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige, in het Waddengebied krachtige westenwind. In de loop van de nacht draait de wind in de zuidelijke helft naar zuidwest en neemt af naar zwak, aan zee naar matig. Elders blijft de wind westelijk, maar neemt af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Zaterdagochtend gaat het van het zuiden uit overal regenen. In de middag wordt het van het zuidwesten uit droog, maar er blijft veel bewolking aanwezig. De middagtemperaturen liggen tussen 8°C in het noordoosten en 13°C in het midden en zuiden. De wind draait overal naar zuidwest en neemt in de loop van de ochtend en middag toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de kustgebieden is er kans op zware windstoten van circa 80 km/u. In de avond neemt de zuidwestenwind landinwaarts af naar matig.(Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/03/2019 23.27 uur LT

    


Einde XS4ALL? [Algemeen]Bedankt. Is wel fors duurder geworden zeg. En ik voorzie ten tijde van de grote slacht een nog hogere prijs. Of nog erger het verdwijnen ervan. ... meer en reageer
  • 15 Maart 2019 om 00:53

Galmende Lisa Gerrard was te zwaar om echt te zweven

EINDHOVEN - Liefhebbers die gisteren op de naam Lisa Gerrard afgekomen waren, hebben zich mogelijk eens flink achter de oren gekrabd. De zangeres, bekend van de immer hoger zwevende band Dead Can Dance, kwam pas tegen het einde van de avond het podium op, gewikkeld in brede gewaden en gebarend als een ware operadiva. Toen ze haar stem verhief, kreeg je onmiddellijk het idee dat ze tastend rondwaarde in de galm die als een dichte mist om haar stem hing.

  • 15 Maart 2019 om 00:38
❌