[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Oude IJsselstreek verbiedt paasvuren vanwege risico op natuurbrand

OUDE IJSSELSTREEK - Paasvuren mogen komend weekend niet worden aangestoken in de gemeente Oude IJsselstreek. De gemeente verbiedt het aansteken van de vuren, vanwege het toenemende risico op een natuurbrand.

  • 15 April 2019 om 12:35

Brand in restaurant De Nachtwacht in Winterswijk, pand ontruimd

WINTERSWIJK - Bij restaurant De Nachtwacht aan de Satinksplas in Winterswijk is maandagmiddag brand ontstaan. Het restaurant stond vol rook en is daarom ontruimd. Brandweerlieden hadden het vuur vrij snel onder controle.

  • 15 April 2019 om 12:34

Hond zwemt ruim 200 kilometer in zee voor hij wordt gered

Een dappere hond heeft in de Golf van Thailand vermoedelijk tientallen kilometers gezwommen voordat hij gered kon worden door werknemers van een boorplatform.

  • 15 April 2019 om 12:30

Flitsmeister laat je nu ook betaald parkeren vanuit de app

Door Benjamin Kuijten

Flitsmeister heeft weer een nieuwe functie gekregen. Je kan namelijk nu ook parkeren met Flitsmeister. Met de nieuwe parkeerfunctie betaal je direct vanuit de app en kun je de parkeeractie eenvoudig stoppen.

Het artikel Flitsmeister laat je nu ook betaald parkeren vanuit de app verscheen voor het eerst op iCulture


Chipmaker TSMC heeft 7nm-productieproces voor iPhone A13-chip verbeterd

Door Gonny van der Zwaag

Als Apple later dit jaar de iPhone 11 aankondigt, zal daar hoogstwaarschijnlijk een A13 Bionic chip in zitten. Chipmaker TSMC lijkt zich er al op voor te bereiden met een nieuw 7 nanometer 'N7 Pro' productieproces voor de toekomstige chips.

Het artikel Chipmaker TSMC heeft 7nm-productieproces voor iPhone A13-chip verbeterd verscheen voor het eerst op iCulture


Britse waakhond wil restricties op vind-ik-leukknop bij minderjarigen

Door NU.nl

De Information and Commissioner's Office (ICO), de Britse toezichthouder voor privacy, wil restricties opleggen aan het gebruik van de vind-ik-leukknop op sociale media voor minderjarigen. Dat blijkt uit een voorstel dat de waakhond maandag heeft gepubliceerd (pdf).

Jett Rebel in 2020 solo in CarrΓ©

De multi-instrumentalist Jett Rebel staat op 23 maart 2020 in Koninklijk Theater Carré voor een solo concert. Eerder dit jaar tourde Jett Rebel door Nederland en speelde hij in verschillende zalen.

Doei! Moordenaar Oma Toni weggejorist naar Irak

Door Mosterd

Molenaar geliefde Oma Toni moet opzouten.

Die van de IND dachten natuurlijk: als we deze gast niet terugtrappen naar zijn grot breekt hier de pleuris uit. Het gaat allemaal om Vinwar H., alias Vino, de 29-jarige Irakees die in 2015 de 96-jarige Oma Toni doodstak. Oma Toni wandelde met haar rollator door de Govert Flinckstraat in Amsterdam en toen besloot Vino (sinds 2000 in Nederland) de weerloze vrouw neer te steken. Gewoon, zomaar. Ach ja, ze was toch al oud, aldus Vino. In Nederland gebeurt dan het volgende: "Omdat de dader volledig ontoerekeningsvatbaar was verklaard door deskundigen, kreeg hij geen celstraf." Zou je in pak 'm beet Irak eens moeten proberen, zoiets. MAAR WAT EEN TOEVAL! Vino wordt het land uitgetrapt door de IND, hop hop naar Irak. Geen idee of Julio Poch nog piloot is. Toch maar even bellen. Soort van eind goed al goed dit, behalve voor familie, nabestaanden en vrienden van Oma Toni, want die is dood.

Video


  • 15 April 2019 om 13:00

Ook Beter Leven-keurmerk voor zuivel

Door ANP

Ook zuivelproducten zoals melk en yoghurt kunnen voortaan het keurmerk Beter Leven van de Dierenbescherming krijgen. De organisatie heeft samen met Vogelbescherming Nederland en en Natuur & Milieu het kwaliteitsstempel geïntroduceerd voor duurzame melkveehouderij. Het keurmerk bestaat al langer voor onder meer varkens- en kippenvlees.

Een boerenbedrijf dat het keurmerk wil hebben, moet niet alleen voldoen aan bepaalde criteria op het gebied van dierenwelzijn. Ook voor natuur en milieu zijn normen vastgelegd. Zo moet de boer onder meer zorgen voor meer insecten, weidevogels en bloemen in het weiland.

Supermarktketen Jumbo is de eerste met Beter Leven-zuivelproducten in de schappen: dagverse melk en yoghurt.

Het bericht Ook Beter Leven-keurmerk voor zuivel verscheen eerst op Nieuws.nl.

Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden, krijgen 100 uur taakstraf

Vier dierenactivisten die gisteren de Eftelingvoorstelling Raveleijn verstoorden, hebben allemaal een taakstraf van 100 uur gekregen. Daarnaast mogen ze drie maanden het attractiepark niet in.

Taakstraf en parkverbod voor activisten die Efteling-show verstoorden

Door NU.nl

De vier activisten die zondag de theatershow Raveleijn in de Efteling hebben verstoord, hebben van de officier van justitie honderd uur taakstraf opgelegd gekregen vanwege smaad. Ook mogen ze drie maanden het park niet in.

Concurrentiestrijd om parkeerapps groter

Bij Flitsmeister kun je vanaf vandaag ook betaald parkeren. Als je op de bestemming bent kun je gelijk vanuit de app de meter laten lopen. Hiermee is de verkeersapp een directe concurrent van Parkmobile en Yellowbrick geworden.

  • 15 April 2019 om 12:59

Hond zwemt ruim 200 kilometer in zee voor hij wordt gered

Een dappere hond heeft in de Golf van Thailand vermoedelijk tientallen kilometers gezwommen voordat hij gered kon worden door werknemers van een boorplatform.

  • 15 April 2019 om 12:30

500 scouts naar Harderwijk voor interessekamp tijdens Pasen

Een kleine 500 scouts komen tijdens het Paasweekeinde op kamp in Harderwijk. Zij doen dit tijdens de jaarlijkse HIT (hikes, interessekampen en trappersexpedities), waarbij ze kiezen voor een kamp dat past bij hun interessegebied.

  • 15 April 2019 om 12:32

Overvaller snackbar in Apeldoorn dreigt met mes: politie speurt nog naar dader

De politie is op zoek naar een man die zondagavond snackbar Charly op het Mercatorplein in Apeldoorn heeft overvallen. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

  • 15 April 2019 om 11:39
❌