[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Beroemde Hamburgse klok verdwijnt uit stadion

De beroemde klok in het stadion van Hamburger SV verdwijnt. Dat gebeurt nadat de roemruchte club er niet in is geslaagd de degradatie uit de Bundesliga in één jaar recht te zetten.

 • 12 Juni 2019 om 09:03

Thiem wil het goed maken met Serena

Dominic Thiem wil het goed maken met Serena Williams. Daarmee reageert de Oostenrijker op een akkefietje dat hij had op Roland Garros waar een persconferentie van hem moest worden afgebroken omdat de Amerikaanse tennisdiva, na haar nederlaag in de derde ronde, niet wenste te wachten en de ruimte opeiste.

 • 12 Juni 2019 om 09:00

Van Es: 'Tranen van geluk toen ik hoorde dat ik mocht spelen'

Door NU.nl/Rypke Bakker

Kika van Es sloot dinsdag tegen Nieuw-Zeeland emotionele dagen met een lach en een zege (1-0) af, nadat anderhalve week lang onduidelijk was of ze het WK in Frankrijk zou halen. De linksback van de Oranjevrouwen was net op tijd hersteld van een breukje in haar hand.

AvroTros verliest rechtszaak over Annemieke Schollaardt

De NPO heeft correct gehandeld toen het Annemieke Schollaardt geen dagelijks programma gaf op NPO Radio 2. Dit stelde de bestuursrechter dinsdag in een zaak die aangespannen was door Schollaardt’s werkgever AvroTros.

 • 12 Juni 2019 om 08:35

Russian Doll keert terug op Netflix voor tweede seizoen

Door NU.nl

Netflix komt met een tweede seizoen van de serie Russian Doll. Dit bevestigen actrice Natasha Lyonne en Netflix-contentonderdirecteur Cindy Holland in gesprek met Recode.

Kans op lichtende nachtwolken

Door ANP

Komende nacht kunnen er opnieuw lichtende nachtwolken voorkomen. Na een grijze en natte dag klaart het woensdagavond op. Door heldere perioden kunnen de lichtende nachtwolken op meerdere plaatsen te zien zijn. Toch is er geen zekerheid op dit bijzondere natuurverschijnsel, meldt Weeronline, want ze ontstaan niet elke nacht.

In de nacht van woensdag op donderdag is het op veel plaatsen helder. Zowel in de late avond en in de eerste helft van de nacht kunnen lichtende nachtwolken verschijnen. ’s Avonds kunnen ze in het noordwesten tot noorden te zien zijn, verderop in de nacht in het noorden tot noordoosten.

Helder weer is helaas niet voldoende om lichtende nachtwolken te kunnen zien. Op grote hoogte moeten de condities ook gunstig zijn voor het ontstaan van ijskristallen. Afgelopen weekend waren de condities gunstig en in de nacht van zaterdag op zondag waren in ons land lichtende nachtwolken te zien. Mogelijk is het verschijnsel in de komende weken vaker te zien.

Overigens geven de wolken zelf geen licht. Het licht is afkomstig van de zon en wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak. Lichtende nachtwolken kunnen vormen wanneer zeer kleine ijskristallen op stofdeeltjes ontstaan. Dit stof is vooral afkomstig uit de ruimte. Als de temperatuur laag genoeg is kan waterdamp op deze stofdeeltjes ijskristallen vormen.

Het bericht Kans op lichtende nachtwolken verscheen eerst op Nieuws.nl.

TKH Group uitblinker op Damrak

Door ANP

Het aandeel van technologiebedrijf TKH Group was woensdag in trek op de Amsterdamse beurs na een verhoging van de doelstellingen. De Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers besloten wat gas terug te nemen na de opmars van de afgelopen dagen. De blik bleef vooral gericht op het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de min op 556,10 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 770,84 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,3 procent.

TKH was koploper bij de middelgrote bedrijven met een winst van 5,1 procent. Het technologiebedrijf, dat een beleggersdag houdt, heeft volgens analisten van KBC Securities ambitieuze nieuwe doelstellingen uitgesproken voor de middellange termijn. Ook breidt TKH het desinvesteringsprogramma flink uit. Metalenspecialist AMG stond onderaan met een min van 2,1 procent.

Roestvrijstaalproducent Aperam profiteerde van een adviesverhoging door Goldman Sachs en won 2,8 procent. Maaltijdbestelsite Takeaway, die op 24 juni naar de AEX promoveert, klom 2,5 procent.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was betaalbedrijf Adyen (min 0,8 procent) na een negatief analistenrapport van Oddo BHF. Speciaalchemiebedrijf DSM voerde de stijgers aan met een winst van 1,1 procent. Staalconcern ArcelorMittal won 0,5 procent dankzij een koopadvies van Goldman Sachs.

Axel Springer won ruim 12 procent in Frankfurt. De Duitse uitgever van onder meer de kranten Bild en Die Welt wordt van de beurs gehaald door de Amerikaanse investeerder KKR, samen met de oprichtersfamilie van Axel Springer en topman Mathias Döpfner. Dassault Systèmes daalde 0,6 procent in Parijs. Het Franse softwarebedrijf neemt het Amerikaanse Medidata over voor 5,8 miljard dollar.

De euro was 1,1333 dollar waard tegenover 1,1316 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 52,32 dollar. Brentolie zakte 1,7 procent in prijs tot 61,26 dollar per vat.

Het bericht TKH Group uitblinker op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.

Grensrechter 3 jaar geschorst na slaan keeper

Door ANP

Een 34-jarige grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit die eind maart een keeper van UNO uit Hoofddorp neersloeg is drie jaar geschorst door de KNVB. Dat bevestigt een woordvoerder van de KNVB na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad. De schorsing ging op 1 april in, waardoor de man in 2022 weer lid mag worden van een voetbalclub.

De mishandeling vond plaats tijdens een grotere vechtpartij op het veld, die deels gefilmd werd. Op die beelden is de klap van de grensrechter goed te zien. Hij sloeg de keeper (24) van achteren neer, die viel op de grond en hield daar een hersenschudding aan over. Op 27 augustus moet de verdachte voorkomen bij de politierechter vanwege de klap. Ook is hij door zijn club geroyeerd.

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de straf van 36 maanden zwaar is. De bond wil hiermee aangeven dat dit niet door de beugel kan. Normaal gesproken wordt 30 maanden schorsing geëist voor een vergelijkbaar vergrijp.

Nog vier spelers zijn geschorst naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. Hun straffen liepen uiteen van vijf wedstrijden tot vijf maanden. Daarnaast hebben UNO en Geel-Wit een boete gekregen. UNO kreeg punten in mindering en Geel-Wit trok het eigen team terug uit de competitie.

Het bericht Grensrechter 3 jaar geschorst na slaan keeper verscheen eerst op Nieuws.nl.

Van het zuiden uit perioden met regen. Vanavond droger maar kans op een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

In de zuidwestelijke helft is het bewolkt en zijn er perioden met regen, lokaal kan het ook even onweren. In het noorden en oosten is het vanochtend nog droog met zonnige perioden, vanmiddag gaat het ook daar regenen met kans op een onweersbui. Af en toe kan het even flink doorregenen: lokaal kan 10-20 mm neerslag vallen, in het zuid(west)en lokaal 20-30 mm. Later vanmiddag en vanavond neemt de regenkans van het zuiden uit langzaam weer af. Wel zijn er vanavond in het zuidwesten weer enkele buien mogelijk met kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige veranderlijke wind, in de loop van de avond wordt de wind overwegend zuidelijk.

Komende nacht zijn er opklaringen. In het westen is er nog een bui mogelijk, verder blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuidelijk en neemt toe naar matig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en komen er vooral in het westen enkele buien voor. In de avond zijn verspreid over het land enkele buien, plaatselijk met onweer en kans op windstoten rond 60 km/uur. Er staat een vlagerige zuid- tot zuidwestenwind, matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de kust en 20°C in het oosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/06/2019 09.11 uur LT

   


Gemeente laat 124 bomen aan Tilburgse Baroniebaan kappen

TILBURG - De Baroniebaan wordt in september of oktober het toneel van een flinke bomenrooi-operatie. In de berm tussen de twee rijbanen ruimen 124 moeraseiken het veld.

 • 12 Juni 2019 om 09:12

Altena wil overlast van alcohol en drugs snel te lijf: β€˜De personen die er geld aan verdienen aanpakken’

ALTENA - Geen beleidsplan, maar concreet aan de slag gaan. Die boodschap gaf de politiek dinsdagavond aan mee B en W over de aanpak van de drugs- en alcoholproblematiek in de gemeente Altena.

 • 12 Juni 2019 om 09:18

Eindexamenkandidaten Willem van Oranjecollege in bonte stoet naar Chalet Fontaine

KAATSHEUVEL - Cabrio’s, een hoogwerker, Mustangs en vooral veel ‘dikke’ auto’s. Zoals ieder jaar gaan de eindexamenleerlingen van het Willem van Oranjecollege in een bonte stoet aan voertuigen naar Chalet Fontaine, waar het traditionele eindgala plaatsvindt.

 • 11 Juni 2019 om 23:04

Javaans EetcafΓ© verhuist van Eindhoven naar Beek en Donk: 'Er mag wel wat schwung op het plein komen'

BEEK EN DONK - Van de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven naar het Piet van Thielplein in Beek en Donk. Dat is precies wat horeca-ondernemer Paddy van Thiel gaat doen met zijn Javaans Eetcafé. ,,Hier kan ik weer echt gaan ondernemen."

 • 12 Juni 2019 om 09:08

Dode gevonden in het kanaal in Eindhoven, politie doet onderzoek

EINDHOVEN - Woensdagochtend is in het kanaal aan de Urkhovenseweg en de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven een stoffelijk overschot gevonden. De politie kan nog niks zeggen over de identiteit van de overledene en hoe deze om het leven is gekomen.

 • 12 Juni 2019 om 08:48

HVV Helmond strikt Zohir Elmaach en Toon van Lierop

Kersverse vierdeklasser heeft een zich fors versterkt voor het komend seizoen. Het team dat tegen alle verwachtingen in op de laatste speeldag beslag legde op de titel in de vijfde klasse heeft zich voor komend seizoen versterkt met Zohir Elmaach, Toon van Lierop en Antonio Greven.

 • 12 Juni 2019 om 08:55

Cultureel evenement Midzomeravond in Den Ham komt met β€˜Droom de Dag’

DEN HAM - Het cultureel evenement Midzomeravond in Den Ham presenteert dit jaar iets nieuws. Naast de kunstmarkt en het muziekprogramma is er in de Hervormde Kerk de uitvoering van het muziektheaterstuk Droom de Dag.

 • 12 Juni 2019 om 08:33

Devidson Janzen naar Rood Wit Veldhoven

Rood Wit Veldhoven heeft voor het seizoen 2019 -2020 een nieuwe keeper aangetrokken. Van HVV Helmond komt de 22-jarige Devidson Janzen het team van nieuwbakken trainer Koen van der Heijden versterken.

 • 12 Juni 2019 om 08:59

Jeansmaker Paul Kruize uit Enschede: β€˜Wat ik doe gaat niet over mode’

ENSCHEDE - De op maat gemaakte jeans van Paul Kruize gaan de hele wereld over. Na vijf jaar zoekt hij variatie: hij maakt nu ook shirts en jasjes. Zijn droom is om met een ‘trunk show’ zijn klanten in het buitenland op te zoeken.

 • 12 Juni 2019 om 09:02

Viverion houdt de opties voor Tuindorp in Goor toch nog open

GOOR - Een jaar geleden liet Viverion weten dat de Goorse volkswijk Tuindorp na groot onderhoud waarschijnlijk over 25 jaar wordt gesloopt. Nu zegt de woningcorporatie dat de toekomst van de 125 huurwoningen onduidelijk is. Vanwaar deze ommezwaai?

 • 12 Juni 2019 om 09:15
❌