[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Ferrari ziet af van protest tegen straf Vettel, maar legt zaak nog niet neer

Door Daan de Geus

Ferrari heeft besloten af te zien van een protest tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel de zege heeft gekost in Canada, maar zegt zich nog wel te beraden op het mogelijk anderzijds aanvechten van de straf.

The post Ferrari ziet af van protest tegen straf Vettel, maar legt zaak nog niet neer appeared first on Formule1.nl.

Verstappen, Bier, Ferrari of Astra – Opel Karl met jouw β€˜naam’

Opel maakt de Karl iets persoonlijker met een gratis badge met de naam van de eigenaar op de achterklep. Dat zet je aan het denken: Wat is een leuke naam of een grappig woord om achterop een Karl te plakken?

Waarom Hamilton bijna niet meedeed aan GP Canada (en plots veel sneller was dan Vettel)

Door Sjaak Willems

Het heeft niet veel gescheeld of Lewis Hamilton was niet eens aan de Grand Prix van Canada begonnen. Zijn monteurs hebben zondagochtend elke minuut nodig gehad om een probleem in de hydrauliek van de Mercedes te repareren. In de traditionele video-debrief van Mercedes gaat de trackside engineer Andrew Shovlin dieper in op het verloop van […]

The post Waarom Hamilton bijna niet meedeed aan GP Canada (en plots veel sneller was dan Vettel) appeared first on Formule1.nl.

Even bellen met Allard Kalff: β€˜Schaf straffen af, laat coureurs het onderling uitvechten’

Door Sjaak Willems

De Formule 1 heeft zich jaren geleden al in de voet geschoten. Er is een raceklasse gecreëerd waar de coureurs niet meer kunnen racen, stelt autocoureur, presentator en pitreporter Allard Kalff in onze vaste nababbelrubriek Even bellen met… Toen je het incident met Vettel en Hamilton zag gebeuren, dacht je toen meteen aan een straf? […]

The post Even bellen met Allard Kalff: ‘Schaf straffen af, laat coureurs het onderling uitvechten’ appeared first on Formule1.nl.

Ferrari geeft zege niet op: team dient intentie tot beroep in tegen straf Vettel

Door Daan de Geus

Ferrari heeft een intentieverklaring ingediend om de tijdstraf van vijf seconden aan te vechten die Sebastian Vettel de overwinning in de Grote Prijs van Canada heeft gekost.

The post Ferrari geeft zege niet op: team dient intentie tot beroep in tegen straf Vettel appeared first on Formule1.nl.

Leclerc na derde plek: β€˜Hoopte op safety car, maar die kwam er niet’

Door Marijn Sourbron

Heel even leek Charles Leclerc nog aanspraak te maken op de tweede plek, maar uiteindelijk mag de Monegask als derde mee op het podium. Ondanks een eerste dubbel podium voor Ferrari in 2019 klinkt Leclerc ontevreden. “Het team had deze overwinning gewoon verdiend”, aldus Leclerc. Charles Leclerc start vanaf P3 en houdt die positie zo […]

The post Leclerc na derde plek: ‘Hoopte op safety car, maar die kwam er niet’ appeared first on Formule1.nl.

Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel

Door Vincent Malafronte

Lewis Hamilton heeft een zinderende Grand Prix van Canada gewonnen. De Brit vocht een rondenlang duel uit met Sebastian Vettel en eindigde de race achter de Duitser. Een tijdstraf van Vettel wierp de Ferrari-coureur echter terug tot achter Hamilton, net voor teamgenoot Charles Leclerc. Max Verstappen eindigde op de vijfde plek.

The post Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel appeared first on Formule1.nl.

Vooruitblik: Vettel in vorm, slipstreamduels en 2 andere talking points voor een Canadese kraker

Door Daan de Geus

De Grand Prix van Canada staat doorgaans garant voor spektakel. De editie van vorig jaar was de uitzondering op de regel, maar voor vanavond zijn er op voorhand genoeg pittige ingrediënten om deze 'met het bord op schoot'-race wel weer de nodige smaak te geven. Over Vettel, slipstreamen, McLaren en Renault, en meer.

The post Vooruitblik: Vettel in vorm, slipstreamduels en 2 andere talking points voor een Canadese kraker appeared first on Formule1.nl.

Zelfkritische Leclerc: β€˜Ik moet leren anticiperen op een evoluerende baan’

Door Marijn Sourbron

Terwijl teamgenoot Vettel morgen vanaf polepositie vertrekt, start Charles Leclerc een rijtje lager op P3. Hoewel de Monegask blij is met de teamprestatie, is hij kritisch voor zichzelf. “Ik heb niet ingespeeld op de baan die verbeterde”, steekt Leclerc de hand in eigen boezem. Hij staat er wat sip bij, tijdens het officiële fotomoment van […]

The post Zelfkritische Leclerc: ‘Ik moet leren anticiperen op een evoluerende baan’ appeared first on Formule1.nl.

Polesitter Vettel: β€˜Het gevoel, de grip, dit was zΓ³ een ronde’

Door Marijn Sourbron

Sebastian Vettel vertrekt morgen in Montréal vanaf polepositie. En of de Duitser daar blij mee is. “Papidi papapa! Woehoe!”, klinkt het meteen na zijn beslissende ronde over de boordradio. Voor Vettel is het de eerste pole in zeventien races. Een duidelijk opgetogen Vettel staat meteen na de kwalificatie Jenson Button te woord. “Het gevoel, de […]

The post Polesitter Vettel: ‘Het gevoel, de grip, dit was zó een ronde’ appeared first on Formule1.nl.

Video: Even vragen aan… AndrΓ© Venema in Canada: β€˜Stalorders bij Ferrari liggen voor de hand’

Door Marijn Sourbron

In de rubriek Even vragen aan… bellen we met onze verslaggever ter plaatse om bij te praten over hoe het Grand Prix-weekend verloopt. Vandaag leggen we onze reporter in Canada enkele stellingen voor. Vanuit Montréal: André Venema over mogelijke stalorders bij Ferrari, Liberty Media’s plannen voor 2021 en de cruciale periode voor Robert Kubica. Kijk […]

The post Video: Even vragen aan… André Venema in Canada: ‘Stalorders bij Ferrari liggen voor de hand’ appeared first on Formule1.nl.

Leclerc richt zich voortaan meer op Q3: β€˜Hoef niet meer alles te geven in Q1 en Q2’

Door Daan de Geus

Charles Leclerc vindt dat hij begin dit jaar te veel foutjes heeft gemaakt in eerdere kwalificatiedelen, maar de Monegask heeft inmiddels geleerd dat hij niet langer 'alles hoeft te geven' in Q1 en Q2.

The post Leclerc richt zich voortaan meer op Q3: ‘Hoef niet meer alles te geven in Q1 en Q2’ appeared first on Formule1.nl.

VT2: Hamilton en Verstappen maken kennis met de muur, Leclerc snelste in middagsessie

Door Marijn Sourbron

Charles Leclerc heeft de tweede trainingssessie in Canada als snelste afgesloten, voor teamgenoot Sebastian Vettel. Bottas vervolledigt de top drie. Voor Lewis Hamilton zit de sessie er na een half uur al op. Hij komt hardhandig in aanraking met de muur in bocht 9. Max Verstappen op zijn beurt kust ‘the Wall of Champions’. Waar […]

The post VT2: Hamilton en Verstappen maken kennis met de muur, Leclerc snelste in middagsessie appeared first on Formule1.nl.

Teruglezen GP Canada: Keihard duel Vettel en Hamilton, Verstappen vijfde

Door AndrΓ© Venema

Kan Ferrari of Red Bull dit weekend op het Circuit Gilles Villeneuve de zilveren overheersing doorbreken? Andre Venema is in Montreal, volg hier zijn updates. 

The post Teruglezen GP Canada: Keihard duel Vettel en Hamilton, Verstappen vijfde appeared first on Formule1.nl.

Binotto: β€˜Jong Ferrari staat op zelfde punt als met Schumacher in 96-97’

Door Daan de Geus

Ferrari heeft haar technische structuur gereorganiseerd, maar het is volgens teambaas Mattia Binotto nog niet zo ver als bijvoorbeeld rivaal Mercedes. "Als team zijn we nog jong, moeten nog verder groeien."

The post Binotto: ‘Jong Ferrari staat op zelfde punt als met Schumacher in 96-97’ appeared first on Formule1.nl.

Video: Tom Coronel over GP van Canada: β€˜Wolff heeft af en toe een rookgordijntje nodig’

Door Marijn Sourbron

Tom Coronel blikt met FORMULE 1 vooruit op de Grote Prijs van Canada. Hij doet dat aan de hand van vier stellingen. Over de uitspraken van Toto Wolff (“Bij Wolff is er af en toe een rookgordijntje nodig”), de situatie bij Ferrari en een mogelijk nieuw slachtoffer van ‘the Wall of Champions’. “We zitten toch […]

The post Video: Tom Coronel over GP van Canada: ‘Wolff heeft af en toe een rookgordijntje nodig’ appeared first on Formule1.nl.

Binotto: β€˜Niet competitief genoeg, geen updates in Canada maar we doen ons best’

Door Marijn Sourbron

Sebastian Vettel en Charles Leclerc weten nog positieve teksten te produceren maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt bij voorbaat al dat de Scuderia niet competitief zal zijn in Canada. Het Italiaanse team is zich bewust van het gebrek aan snelheid maar brengt komend weekend geen updates mee voor de SF90. Ferrari wacht na zes races nog […]

The post Binotto: ‘Niet competitief genoeg, geen updates in Canada maar we doen ons best’ appeared first on Formule1.nl.

Ferrari SF90 Stradale - snelste Ferrari ooit is stekkerhybride!

Hou je vast: 1001 pk, een honderdsprint van 2,5 seconden en een topsnelheid van 340 km/h. Het zijn de kernwaarden van de snelste Ferrari ooit: de Ferrari SF90 Stradale. Maar die topprestaties komen niet van een atmosferische V12. De SF90 Stradale is namelijk een stekkerhybride die een geblazen V8 combineert met een elektromotor.

Vettel: β€˜2019-Ferrari is niet zo slecht als het lijkt’

Door Daan de Geus

Ferrari's 2019-auto is 'niet zo slecht als het lijkt', zo stelt coureur Sebastian Vettel. Volgens de viervoudig wereldkampioen is het ook niet zo dat de bolide nog veel geheimen houdt voor Ferrari. "De oplossing is, zoals gebruikelijk, hard werken en goed naar de details kijken."

The post Vettel: ‘2019-Ferrari is niet zo slecht als het lijkt’ appeared first on Formule1.nl.

Ross Brawn: β€˜Leclerc betaalde een hoge prijs voor zijn onstuimigheid’

Door Marijn Sourbron

Volgens Ross Brawn, topman van de Formule 1, was Charlec Leclerc tijdens zijn thuisrace wanhopig om Ferrari’s kwalificatieblunder recht te zetten. De jonge Monegask was te onstuimig in zijn inhaalrace en heeft daarvoor de prijs in leergeld betaald. Leclerc start door een tactische blunder van Ferrari in de kwalificatie vanaf plek 15. De jonge Ferrari-coureur […]

The post Ross Brawn: ‘Leclerc betaalde een hoge prijs voor zijn onstuimigheid’ appeared first on Formule1.nl.

❌