[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โœ‡ NOS Journaal

'Wethouder blijft vooral witte man van middelbare leeftijd'

28 Mei 2018 om 05:05

Het lukt politieke partijen maar niet om wethouders diverser te krijgen. Uit een rondgang van Trouw blijkt dat ook na de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar witte mannen van middelbare leeftijd oververtegenwoordigd blijven.

De krant maakte de balans op in alle 335 gemeentes waar op 21 maart verkiezingen zijn gehouden. Had in 2014 3 procent van de 1500 wethouders een migratieachtergrond, na de recente verkiezingen lijkt dat nog iets lager uit te komen.

Het gebrek aan diversiteit wordt onder meer veroorzaakt door de weinig democratische wijze waarop wethouders worden gekozen, stelt bestuurskundige Julien van Ostaaijen in de krant. Partijen putten vooral uit hun eigen netwerk, wat nog vaak een old boys network is.

Bovendien hebben partijen sowieso al moeite kandidaten te vinden, vult Jeroen van Gool van de Wethoudersvereniging aan. "Wat niet helpt is het vergrootglas waaronder lokale bestuurders liggen. Je doet het nooit goed."

Bezwaarlijk

Wethouder Yasemin Cegerek van Apeldoorn, zelf van Turkse afkomst, herkent dat. "Ik merk wel dat ik meer mijn best moet doen om me te bewijzen dan mannen in grijze pakken."

Ze vindt het bezwaarlijk dat er niet meer diversiteit is. "Organisaties moeten niet alleen maar wit zijn en geleid worden door mannen. Politieke partijen moeten het goede voorbeeld geven en beter hun best doen om de politiek een afspiegeling te laten zijn van de samenleving."


โœ‡ ED - Show

Justin Timberlake brengt bezoek aan slachtoffer schietpartij

28 Mei 2018 om 04:56

Een van de slachtoffers van de schietpartij op een middelbare school in Santa Fe, heeft dit weekend bezoek gekregen van Justin Timberlake. De moeder van Sarah Salazar plaatste een foto van de ontmoeting op Facebook.

โœ‡ Nieuws.nl

Twee aanhoudingen na vondst dode in zwembad

Door ANP โ€” 27 Mei 2018 om 19:17

Nadat zondagmiddag een dode man werd aangetroffen in een zwembad bij een boerderij op de Peeldijk in Milheeze (Noord-Brabant) heeft de politie twee personen aangehouden. Het zijn een man van 28 uit Milheeze en een 32-jarige vrouw uit Helmond. Wat hun betrokkenheid bij de zaak is, wordt uitgezocht.

Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van het dorp Milheeze. Zo’n 100 meter van het zwembad waar hij werd gevonden, lag iemand die niet bij kennis was. Die is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Om wie het gaat, is nog niet vastgesteld.

De politie heeft nog geen idee wat er is voorgevallen. Wel is duidelijk dat de twee slachtoffers op bezoek waren op de boerderij.

Het bericht Twee aanhoudingen na vondst dode in zwembad verscheen eerst op Nieuws.nl.

โœ‡ de Stentor - Zutphen e.o.

Ed Nijpels: Het is idioot dat we voor 20 euro naar Barcelona kunnen vliegen

28 Mei 2018 om 04:33

Ed Nijpels gaat het land in. De voorzitter van het Klimaatberaad wil horen wat mensen te zeggen hebben over klimaatverandering en energietransitie. Hij begint zijn reis vanavond in Zutphen. ,,Het is ondenkbaar dat het niet lukt.”

โœ‡ de Stentor - Deventer e.o.

Zeer grote brand in Twello

28 Mei 2018 om 04:33

In Twello woedt in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand. Het gaat om een uitslaande brand, het pand van restaurant De Vier Seizoenen staat volledig in brand.

โœ‡ de Stentor - Apeldoorn e.o.

Zeer grote brand in Twello

28 Mei 2018 om 04:33

In Twello woedt in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand. Het gaat om een uitslaande brand, het pand van restaurant De Vier Seizoenen staat volledig in brand.

โœ‡ NU Achterklap

Door Kanye West opgerichte stichting neemt afstand van rapper

Door BuzzE โ€” 28 Mei 2018 om 04:52

De stichting die Kanye West heeft opgericht om kansarme jongeren te helpen in Chicago, heeft de banden met de rapper verbroken. De organisatie wijzigt zelfs de naam van Donda's House, dat een eerbetoon is aan de moeder van Kanye.

โœ‡ NU Achterklap

Universitaire titel voor Sting en zijn vrouw Trudie Styler

Door BuzzE โ€” 28 Mei 2018 om 04:50

Sting en zijn vrouw Trudie Styler hebben zondag een eregraad gekregen van Brown University. Het opleidingsinstituut is één van de acht universiteiten die de prestigieuze Ivy League vormen.

โœ‡ ZeelandNet Gebruikers Groep

Buitenland pakket [Abonnementen]

27 Mei 2018 om 14:48

Vandaag, ca. een uur geleden het buitenland pakket aangevraagd en bevestigd gekregen via email. Maar deze tegen de verwachting in nog steeds niet terug te zien op tv of bij mijndelta. Wat gaat hier fout of wat kan hier aan gedaan worden dat deze vanmiddag (asap) nog geactiveerd wordt? ... meer en reageer

โœ‡ NOS Journaal

Grootste zoetwaterparel geveild in Den Haag

28 Mei 2018 om 04:49

Hij is zo'n 300 jaar oud, 120 gram zwaar en tussen de 340.000 en 540.000 euro waard. De Slapende Leeuw, de grootste zoetwaterparel ter wereld. Deze week wordt hij geveild in Den Haag, vandaag is hij op de kijkdag voor de laatste keer te zien voor het publiek.

De naam van de 7 centimeter lange parel verwijst naar de vorm: er is vaag een dier in te herkennen. De parel werd in 1765 door een VOC-koopman vanuit China naar Batavia gebracht. Illegaal, want parels van deze grootte waren eigendom van de Chinese keizer. Een decennium later kocht de Russische keizerin Catharina de Grote hem op een veiling voor haar collectie in de Hermitage.

Na veel omzwervingen door Europa belandde de parel in een Amsterdams juweliersgeslacht, waar hij vier generaties bleef. In 1979 werd het Amsterdams Parel Genootschap opgericht om de parel te kopen en onderzoeken. Dat biedt de parel nu te koop aan.

De parel wordt donderdag in Den Haag geveild.


โœ‡ KNMI: Waarschuwingen

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

28 Mei 2018 om 04:14

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 28/05/2018 04:14 uur LT

  


โœ‡ AD Buitenland

Franse migrant redt kind dat op vijfhoog aan balkon bungelt

28 Mei 2018 om 03:56

Frankrijk is in de ban van de heldhaftige actie van een toevallige voorbijganger die in Parijs een kleuter op de vijfde verdieping aan een balkon zag bungelen. De man bedacht zich geen seconde en redde het kind voor het naar beneden kon vallen.

โœ‡ NOS Journaal

We vertrouwen de politie het meest en de kerk het minst

28 Mei 2018 om 03:50

Nederlanders hebben vorig jaar meer vertrouwen gekregen in elkaar en in de instituties, meldt het CBS. Het vertrouwen in andere mensen steeg naar 62 procent, twee punten meer dan een jaar eerder. De jaren daarvoor was ook al een geleidelijke groei te zien.

Ook in de instituties hadden Nederlanders in 2017 meer vertrouwen dan in 2016. Het hoogst scoren de politie, rechters en het leger. In hen hebben we zelfs meer vertrouwen dan in onze medemens.

Andere instituties, zoals de EU, de Tweede Kamer en de banken, scoren een stuk lager, ongeveer 40 procent. Maar ook dat is meer dan een jaar eerder. Het minste vertrouwen genieten de pers en de kerk, allebei krap 30 procent.

Jongeren en hoger opgeleiden hebben volgens het CBS doorgaans meer vertrouwen in instituties en andere mensen dan ouderen en lager opgeleiden.

Regionaal zijn er ook grote verschillen. In Oost-Groningen is het vertrouwen in de medemens het laagst (minder dan 50 procent), in veel andere noordelijke regio's, het Gooi en de regio Alkmaar het hoogst (meer dan 65 procent)


โœ‡ NOS Journaal

Gewonden bij rellen na Duitse amateurwedstrijd

28 Mei 2018 om 03:38

Bij rellen na een amateurvoetbalwedstrijd zijn in Duitsland zeker 45 mensen gewond geraakt, onder wie zes politieagenten. Teleurgestelde fans van de club Waldhof Mannheim belaagden na een verloren promotiewedstrijd fans van de tegenpartij.

De frustratie was aan het begin van de wedstrijd al hoog onder de Waldhof-fans. De club kwam in de vorige eeuw nog uit in de Bundesliga, maar speelt inmiddels al jaren op een veel lager niveau. De wedstrijd tegen KFC Uerdingen kon promotie naar de derde divisie betekenen. Het was het derde jaar op rij dat promotie lonkte.

Toen de club op 2-1 achterstand kwam, braken er ongeregeldheden uit in het stadion met 24.000 toeschouwers. Omdat er massaal vuurwerk werd afgestoken op de tribune legde de scheidsrechter de wedstrijd in de 82ste minuut 20 minuten stil. Omdat de onrust aanhield, werd besloten de wedstrijd helemaal af te breken.

Teleurgestelde Waldhof-aanhangers probeerden daarop buiten het stadion bij de KFC-bussen te komen. Een politiecordon kon dat voorkomen, maar de agenten werden wel bekogeld met stenen en glaswerk.

Tien personen werden aangehouden. De politie verwacht dat er op basis van videobeelden nog meer arrestaties zullen volgen.

De club reageert teleurgesteld op het wangedrag van de aanhangers. "Voor zulke zogenaamde fans kun je geen begrip hebben", zei trainer Bernhard Trares. "In de sport moet je altijd een eerlijk verliezer zijn."


โœ‡ AD Binnenland

Daders zedenmisdrijven vaker bekenden

28 Mei 2018 om 03:00

Daders van zedenmisdrijven zijn steeds vaker bekenden van slachtoffers. Dat aantal nam de afgelopen jaren toe tot negentig procent. De 'enge man in de bosjes' ligt nog nauwelijks op de loer.

โœ‡ KNMI: Verwachtingen

Meerdaagse verwachtingen

28 Mei 2018 om 02:46

Warm weer met kans op regen- en onweersbuien.
Uitgifte: 28/05/2018 02.46 uur LT

โœ‡ KNMI: Verwachtingen

Lange termijnverwachting

28 Mei 2018 om 02:46

Maandag 04 juni tot en met maandag 11 juni
De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of onder normaal geleidelijk toeneemt tot eveneens ongeveer 40%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 40%.
Uitgifte: 28/05/2018 02.46 uur LT

โœ‡ Nieuws.nl Economie

Wall Street wisselend de dag uit

Door ANP โ€” 25 Mei 2018 om 22:18

De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag wisselend gesloten, na een vrij rustige sessie. De Dow-Jonesindex en de S&P 500 leverden iets in, de Nasdaq ging juist omhoog. Handelaren maakten zich op voor een lang weekeinde, maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 24.753,09 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent in tot 2721,33 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 7433,86 punten.

Beleggers hielden met een schuin ook ook de ontwikkelingen rondom Noord-Korea in de gaten. Daar lijken de signalen weer wat positiever, na het abrupte afblazen van de ontmoeting met Kim Jong-un in Singapore door Donald Trump.

Oliefondsen ExxonMobil en Chevron gingen 1,9 procent en 3,5 procent omlaag, door de dalende olieprijzen. Oliekartel OPEC praat met Rusland over een eventuele productieverhoging in de tweede helft van dit jaar. Naar verluidt gaat het om een productieverhoging met 1 miljoen vaten per dag. Amerikaanse olie werd 4,4 procent goedkoper tot 67,57 dollar per vat. Brent-olie daalde 3,3 procent en kostte 76,22 dollar per vat.

Sportschoenenverkoper Foot Locker kwam met beter dan verwachte cijfers en steeg ruim 20 procent. Sportartikelenketen Hibbett’s Sports boekte juist tegenvallende resultaten en kelderde ruim 15 procent.

Fiat Chrysler riep 4,8 miljoen auto’s terug. Door een fout bij de cruise control van de wagens van de merken Chrysler, Dodge, Jeep en Ram kan het zijn dat dat systeem niet meer uitschakelt. De automaker leverde 2 procent in.

PepsiCo (plus 0,1 procent) kocht de maker van fruit- en groentesnacks Bare Foods. Naar verluidt kost dat de frisdrank- en snackgigant minder dan 200 miljoen dollar.

Apple (plus 0,2 procent) had succes in de rechtszaal. Het Zuid-Koreaanse Samsung moet in totaal 539 miljoen dollar betalen aan de iPhonemaker in een langlopend patentconflict rond smartphones.

Chipmaker Qualcomm (plus 1,5 procent) verlengde de aanmeldtermijn voor zijn bod op zijn Nederlandse branchegenoot NXP (plus 4,7 procent) opnieuw. Aandeelhouders hebben nu tot begin juni in hun stukken in te leveren.

De euro was 1,1661 dollar waard. Bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op vrijdag was dat 1,1666 dollar.

Het bericht Wall Street wisselend de dag uit verscheen eerst op Nieuws.nl.

โœ‡ Beurs.nl Nieuws

'Elektrische auto goedkoper dan diesel'

28 Mei 2018 om 03:11

AMSTERDAM (ANP) - De maandlasten voor het rijden in een elektrische auto zijn in Nederland lager dan die voor een dieselwagen. Dat stelt autoleasebedrijf LeasePlan in zijn Car Cost Index. Benzineauto's zijn nog altijd de goedkoopste voertuigen.De maandelijkse kosten om in een elektrisch aangedreven auto te rijden bedragen volgens LeasePlan gemiddeld 829 euro. Een diesel is met 861 euro per...

โœ‡ KNMI: Verwachtingen

Vannacht opklaringen en een bui. Overdag zonnig en later een (onweers)bui

28 Mei 2018 om 02:43

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er wolkenvelden en kan er verspreid over het land nog een enkele bui vallen, waarbij onweer niet is uitgesloten. Op plaatsen waar veel neerslag is gevallen kan er een mistbank vormen. De minimumtemperaturen varieren van 14°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het midden en zuiden. De wind wordt geleidelijk weer overal oostelijk en neemt landinwaarts af tot zwak. In de kustgebieden blijft de wind matig.

Vandaag overdag zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken die in de loop van de middag hier en daar in korte tijd kunnen uitgroeien tot een stevige onweersbui. Het wordt opnieuw (zeer) warm met maxima variërend van 25°C aan de kust tot 29, lokaal 30°C verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordoostelijke richting.

In de nacht naar dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C en de noordoostenwind blijft zwak, in de kustgebieden matig.

Dinsdag overdag begint op de meeste plaatsen zonnig maar landinwaarts ontstaan er al snel stapelwolken. In de loop van de middag kunnen deze uitgroeien tot stevige onweersbuien, met kans op hagel, windstoten en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. De temperatuur loopt op tot 25°C aan de kust tot 28 °C verder landinwaarts. De wind blijft noordoostelijk en is boven land zwak tot matig en in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/05/2018 02.43 uur LT

    


โŒ