[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ Het Parool Kunst & Media

Kunstenaar Jean-Philippe Delhomme: ‘Ik hou van een staat van verval’

12 Juli 2020 om 14:00

Jean-Philippe Delhomme, de Fransman die met zijn losse, humoristische tekenstijl het cliché van de elegante mode-illustratie doorbrak, exposeert zijn olieverflandschappen nu in Parijs. ‘Veel modemensen nemen zichzelf veel te serieus.’

✇ De Telegraaf

Live Formule 1: kan Max Verstappen in GP Steiermark zegevieren?

12 Juli 2020 om 14:30

✇ De Telegraaf

Column: wie behartigt nog de positie van jonge(re) werknemers?

12 Juli 2020 om 14:30

✇ De Telegraaf

Arrestatieteam pakt man op die urenlang huisraad op straat gooit in Enschede

12 Juli 2020 om 14:27

✇ De Telegraaf

Stuurloze auto raast recht op vakantiegangers af

12 Juli 2020 om 14:08

✇ Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Piloot verongelukt bij crash zweefvliegtuig op Vliegbasis Gilze-Rijen

12 Juli 2020 om 13:11

GILZE-RIJEN - Op vliegbasis Gilze-Rijen is zondagmiddag rond 12.45 uur een zweefvliegtuig neergestort. Daarbij overleed een persoon, meldt een politiewoordvoerder.

✇ ED - Eindhoven

Huurders Mechelenlaan Eindhoven boos op Woonbedrijf

12 Juli 2020 om 14:00

EINDHOVEN - Bewoners van appartementencomplex Frédéric Chopin aan de Mechelenlaan in Eindhoven zijn niet bepaald blij met huisbaas Woonbedrijf. Een lekkage bij een van de hoosbuien in juni was letterlijk de druppel die de emmer deed overlopen.

✇ ED - Eindhoven

Racisme-protest raakt politie: ‘Niemand wil diegene zijn die een zwarte vrouw neerschiet en vervolgens de hele wereld overgaat’

12 Juli 2020 om 14:00

DEN BOSCH - De protesten tegen racisme, discriminatie en politiegeweld hakken er flink in bij de 3200 agenten van de politie-eenheid Oost-Brabant. Door de storm aan kritiek zijn ze op straat zelfs ‘voorzichtiger’ geworden. Of beter gezegd: ze denken nét iets langer na voordat ze hun wapen trekken.

✇ ED - Helmond

Racisme-protest raakt politie: ‘Niemand wil diegene zijn die een zwarte vrouw neerschiet en vervolgens de hele wereld overgaat’

12 Juli 2020 om 14:00

DEN BOSCH - De protesten tegen racisme, discriminatie en politiegeweld hakken er flink in bij de 3200 agenten van de politie-eenheid Oost-Brabant. Door de storm aan kritiek zijn ze op straat zelfs ‘voorzichtiger’ geworden. Of beter gezegd: ze denken nét iets langer na voordat ze hun wapen trekken.

✇ NU Algemeen

Liveblog | Verstappen begint vanaf tweede plek aan GP Stiermarken

Door NU.nl — 12 Juli 2020 om 14:06

✇ BN DeStem - Breda

Motorrijder onderuit gegaan door losliggend grind in Bavel

12 Juli 2020 om 14:21

BAVEL - Op de Gilzeweg in Bavel is zondagmiddag een motorrijder onderuit gegaan en tegen een auto gebotst. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

✇ BN DeStem - Oosterhout

Piloot verongelukt bij crash zweefvliegtuig op Vliegbasis Gilze-Rijen

12 Juli 2020 om 13:10

GILZE-RIJEN - Op vliegbasis Gilze-Rijen is zondagmiddag rond 12.45 uur een zweefvliegtuig neergestort. Daarbij overleed een persoon, meldt een politiewoordvoerder.

✇ BN DeStem - Roosendaal

‘Ik merk dat jongeren nu de gezelligheid in Oud Gastel zelf opzoeken’

12 Juli 2020 om 14:00

OUD GASTEL - Eva Wierikx (19) is geboren en getogen in Oud Gastel. Ze is fanatiek lid van korfbalvereniging K.V. Juliana en is sinds een jaar bedrijfsleider van eetcafé Gastel Sfeer. Hier werkt ze met leeftijdsgenoten en serveert ze drankjes aan alle inwoners van Oud Gastel.

✇ De Gelderlander - Achterhoek

Stadse Fratsen: Over de tong in 1829

12 Juli 2020 om 14:21

Het kan niet anders of Jacobus Haggeman - mijn betovergrootvader - is tijdens de Kerstdagen van 1829 flink over de tong gegaan bij diverse familiebezoeken in Baak, Steenderen en omstreken. Dat concludeer ik uit een mail van twee mannen van de Historische Vereniging Steenderen. Het duo had voor een artikel in de krant een lokale kwestie uitgezocht. Ondertussen doken ze, aangemoedigd door mij, in mijn stamboom. De mail dateert alweer van 19 mei van dit jaar. Ik heb het bericht even terzijde gelegd. Iets weerhield me om deze familiewas direct buiten te hangen. Ik kom er nu toch op omdat ik af en toe een vrouw groet als ze voorbij fietst in de stad. We hebben dezelfde roots en kennen elkaar van vroeger. Veertig jaar geleden ging ze over onze tongen, na een plotse bevalling die niemand - volgens mij zelfs haar familie niet - had zien aankomen. Na de eerste schok hernam het leven in ons dorp snel weer zijn gewone gang. Of dat na 20 december 1829 ook is gebeurd, weet ik niet. Die dag bevalt Berndien te Brinke, ook bekend als de weduwe Kraaijvanger. Opmerkelijk omdat ze tien maanden daarvoor haar 24 jaar oudere echtgenoot heeft begraven. Mijn betovergrootvader is in 1829 de knecht van weduwe Berendsen, die woont op een steenworp afstand van de Kraaijvangers in de Rozenstraat. Eén maand is voor Jacobus (28) genoeg om kennis te krijgen aan de zeven jaar oudere buurvrouw. Ze kenden elkaar vast langer. Uit het relaas van de mannen van de Historische Vereniging Steenderen maak ik op dat Jacobus geen flierefluiter is. Hij accepteert het onwettige kind en trouwt twee weken na de bevalling met Berndien. Daarna verwekt Jacobus nog drie kinderen bij haar. De jongste is de vader van mijn opa. Hem heb ik veel horen vertellen. Maar niet dit verhaal.

✇ De Gelderlander - Achterhoek

‘Winterswijkse bedrijven mogelijk toch bij energie-actie’

12 Juli 2020 om 14:02

WINTERSWIJK Winterswijkse bedrijven krijgen mogelijk toch nog de kans betrokken te worden bij de uitvoering van de inkoopactie van de gemeente, waarbij inwoners zonnepanelen en isolatieglas kunnen aanschaffen.

✇ Nieuws.nl Sport

‘Saudi-Arabië wil olieproductie weer gaan opvoeren’

Door ANP — 12 Juli 2020 om 14:02

Een groep olielanden, waaronder Saudi-Arabië, probeert oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland over te halen om de olieproductie vanaf augustus weer te verhogen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Volgens de krant zouden de landen dit willen vanwege tekenen dat de vraag op de oliemarkt weer opkrabbelt nu de coronamaatregelen in veel landen versoepeld worden. Waarschijnlijk praten de OPEC-leden komende week in een videoconferentie hierover.

Eerder dit jaar kwamen de olieprijzen nog sterk onder druk te staan door de coronacrisis omdat er veel minder vraag naar olie was, waaronder uit de luchtvaartsector. Inmiddels zijn de olieprijzen weer flink aangetrokken vanwege productiebeperkingen door de OPEC, Rusland en andere producenten en voorzichtig herstel van de vraag.

Het bericht ‘Saudi-Arabië wil olieproductie weer gaan opvoeren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

✇ De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Bruls dreigt met landelijk verbod op trekkerprotesten: ‘Wispelturige boerenacties zijn risicovol’

12 Juli 2020 om 14:17

NIJMEGEN - Als de boerenacties ‘op deze wilde manier verder gaan’, komt er mogelijk een landelijk verbod om te protesteren met landbouwmachines. Dat zegt burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen die dat maandag gaat bespreken in het landelijk overleg van alle Veiligheidsregio’s.

✇ De Stentor - Veluwe

West Veluwse zorgverleners verenigen zich in nazorg corona: ,,De naweeën zijn ontzettend hevig, langdurig en zelfs chronisch als je ze op hun beloop laat’’

12 Juli 2020 om 14:00

Vraag om hulp bij je herstel van Covid-19! Dat is de kern van de boodschap die eerstelijns zorgverleners in de regio West Veluwe naar buiten brengen. Ze maken zich zorgen om een groep patiënten die kampt met ernstige naweeën van het virus en daar alleen niet uitkomen. Ze hebben nu de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk revalidatieprogramma. ,,We kunnen helpen, dus trek aan de bel”, zegt huisarts Sander van der Plas.

✇ De Stentor - Kop-van-Overijssel

Politie dreigt met getrokken pistool bij aanhouding van verdachte met vuurwapen in Steenwijk

12 Juli 2020 om 14:19

Een 21-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats is vannacht in Steenwijk aangehouden omdat hij in bezit was van een doorgeladen pistool, zich niet kon legitimeren en - met hulp van anderen - paar maal een vluchtpoging ondernam. Pas toen een agent hem met getrokken pistool tot stilstand dwong kon hij gearresteerd worden.

✇ De Stentor - Achterhoek

Stadse Fratsen: Over de tong in 1829

12 Juli 2020 om 14:21

Het kan niet anders of Jacobus Haggeman - mijn betovergrootvader - is tijdens de Kerstdagen van 1829 flink over de tong gegaan bij diverse familiebezoeken in Baak, Steenderen en omstreken. Dat concludeer ik uit een mail van twee mannen van de Historische Vereniging Steenderen. Het duo had voor een artikel in de krant een lokale kwestie uitgezocht. Ondertussen doken ze, aangemoedigd door mij, in mijn stamboom. De mail dateert alweer van 19 mei van dit jaar. Ik heb het bericht even terzijde gelegd. Iets weerhield me om deze familiewas direct buiten te hangen. Ik kom er nu toch op omdat ik af en toe een vrouw groet als ze voorbij fietst in de stad. We hebben dezelfde roots en kennen elkaar van vroeger. Veertig jaar geleden ging ze over onze tongen, na een plotse bevalling die niemand - volgens mij zelfs haar familie niet - had zien aankomen. Na de eerste schok hernam het leven in ons dorp snel weer zijn gewone gang. Of dat na 20 december 1829 ook is gebeurd, weet ik niet. Die dag bevalt Berndien te Brinke, ook bekend als de weduwe Kraaijvanger. Opmerkelijk omdat ze tien maanden daarvoor haar 24 jaar oudere echtgenoot heeft begraven. Mijn betovergrootvader is in 1829 de knecht van weduwe Berendsen, die woont op een steenworp afstand van de Kraaijvangers in de Rozenstraat. Eén maand is voor Jacobus (28) genoeg om kennis te krijgen aan de zeven jaar oudere buurvrouw. Ze kenden elkaar vast langer. Uit het relaas van de mannen van de Historische Vereniging Steenderen maak ik op dat Jacobus geen flierefluiter is. Hij accepteert het onwettige kind en trouwt twee weken na de bevalling met Berndien. Daarna verwekt Jacobus nog drie kinderen bij haar. De jongste is de vader van mijn opa. Hem heb ik veel horen vertellen. Maar niet dit verhaal.

❌