[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ De Gelderlander - Arnhem e.o.

Arnhemse Anne-Marije met Jochem van Gelder en ouderen op tv-banenjacht bij RTL4

19 Augustus 2019 om 20:12

ARNHEM - Loopbaanbegeleider voor ouderen Anne-Marije Buckens van 50 Company uit Arnhem gaat als deskundige meewerken aan het nieuwe programma ‘Wat ik altijd wilde worden’ van RTL4 en SHH Productions.

✇ De Gelderlander - Arnhem e.o.

Auto botst tegen terras van voormalig Rembrandt Theater Arnhem

19 Augustus 2019 om 20:02

ARNHEM - Een automobilist is maandagavond met zijn auto in de slip geraakt en tot stilstand gekomen tegen het terras van het oude Rembrandt Theater aan de Apeldoornseweg in Arnhem.

✇ De Gelderlander - De Vallei

Kinderdorp Bennekom: vijf dagen doen en laten wat je wil

19 Augustus 2019 om 20:01

BENNEKOM - De gemeente Ede heeft naar alle waarschijnlijkheid een nieuw record bouwvergunningen aanvragen op één dag. Niet bij het gemeentelijk loket, wel bij het vijfdaagse festijn Kinderdorp. Rond negen uur gingen de poorten open voor een week vol speelplezier.

✇ NOS Journaal

Agent na vijf jaar ontslagen voor dodelijke wurggreep bij Eric Garner

19 Augustus 2019 om 20:16

Vijf jaar na de dood van Eric Garner is in New York de verantwoordelijke politieman ontslagen. Garner, een zwarte man, overleed in 2014 kort na zijn arrestatie, waarbij hij door politieman Daniel Pantaleo in een wurggreep werd gehouden.

Een tuchtzaak van de politie tegen Pantaleo, een witte agent, leidde begin deze maand tot het advies om hem te ontslaan. Dat advies is nu overgenomen door het hoofd van de New Yorkse politie.

De dood van Garner leidde tot veel beroering in de Verenigde Staten. Op sommige plaatsen braken rellen uit. De zaak droeg bij aan de groei van de protestbeweging Black Lives Matter. Bekende Amerikanen droegen T-shirts met de tekst "I can't breathe", de laatste woorden van Garner.

Illegale verkoop sigaretten

Vorige maand maakte het Amerikaanse Openbaar Ministerie bekend dat Pantaleo definitief niet wordt vervolgd voor de dood van Garner. Er was volgens de federaal aanklager onvoldoende bewijs voor een misdrijf.

Agenten wilden de ongewapende Garner in juli 2014 aanhouden voor de illegale verkoop van sigaretten in Staten Island. Hij weigerde handboeien om te doen en werd in een wurggreep gehouden.

Een omstander filmde de aanhouding. In de video is te horen dat Garner, die aan astma leed, meerdere keren zegt dat hij niet kan ademen. Hij overleed in het ziekenhuis.

Miljoenenschikking

Wurggrepen zijn al meer dan twintig jaar verboden voor agenten in New York City. Pantaleo zegt dat hij Garner niet in een wurggreep hield, maar in een greep die wel is toegestaan. Ook zou de dood van de man niet het gevolg zijn van de greep. Volgens de lijkschouwer was het wel een wurggreep, die had bijgedragen aan de dood van Garner.

Een jaar na zijn dood schikte de gemeente New York met de familie van Garner. Nabestaanden kregen een bedrag van 5,9 miljoen dollar.


✇ NOS Sport

Annan probeert de rust te bewaren na nieuwe tegenvaller hockeysters

19 Augustus 2019 om 20:07

Alyson Annan probeert de rust te bewaren na het teleurstellende tweede gelijkspel van de hockeysters op de EK. Na de valse start tegen België speelde Oranje ook tegen Spanje een stroeve wedstrijd.

"We belonen onszelf niet. Ik vind dat we wel veel kansen creëren, maar als je niet scoort, win je ook niet", zei de bondscoach na de verrassende puntendeling Spanje (1-1).

'Scoren minder dan vorig jaar'

Annan erkent dat haar ploeg momenteel moeite heeft met het maken van doelpunten. "We scoren minder dan vorig jaar, maar dat mag geen excuus zijn. Hopelijk maken we in de volgende wedstrijd wel meer treffers."

Komende woensdag speelt Oranje het laatste groepsduel tegen de bescheiden hockeynatie Rusland. Maar een ding is duidelijk: er moet worden gewonnen.

"We zitten niet in een positie waarin we willen zitten", aldus Annan. "Als er vandaag drie of vier goals in waren gevolgen, stonden we hier met een ander gevoel."

Welten: 'Die goals gaan vallen'

Routinier Lidewij Welten is ervan overtuigd dat Oranje op dit EK alsnog op volle toeren komt. "Het klinkt misschien als vals optimisme, maar ik weet zeker dat die goals op een gegeven moment in toernooi alsnog gaan vallen. We spelen wel goed namelijk."


✇ NOS Sport

Plugge over komst Dumoulin: 'Kansen Kruijswijk en Roglic nemen nu ook toe'

19 Augustus 2019 om 20:00

"Een mijlpaal in ons bestaan, denk ik." Ploegbaas Richard Plugge windt er geen doekjes om: de komst van Tom Dumoulin vormt niets minder dan een geweldige impuls voor Jumbo-Visma, de Nederlandse wielerformatie die toch al steeds nadrukkelijker aan de weg timmert. Zie onder meer de derde plaatsen van Steven Kruijswijk (Tour de France) en Primoz Roglic (Giro d'Italia) dit jaar.

"Voor ons is het een enorme stap", zegt Plugge. "We hebben al een heel mooie ploeg en zijn de afgelopen jaren stapje voor stapje omhoog gegaan. Kruijswijk, Roglic en George Bennett hebben enorme progressie gemaakt en ook laten zien dat we mee kunnen doen om het podium in de grote rondes. Daar voegt Tom Dumoulin straks een grote stap aan toe."

Over hoe het contact tussen ploeg en begeerde coureur tot stand is gekomen, wie het initiatief daartoe nam en of er sprake is van een afkoopsom, wil hij niet al te veel kwijt. "Wij zijn altijd op zoek en hebben altijd gesprekken met managers van renners. In dit geval was het zo dat zodra duidelijk was dat Tom en Sunweb uit elkaar gingen, wij in actie konden komen."

Gemiddelde niveau omhoog

Plugge hoefde ook niet lang na te denken toen de kans zich aandiende om Dumoulin, de winnaar van de Giro van 2017 en de nummer twee van de Giro en Tour van vorig jaar, aan te trekken. Het op de loer liggende gevaar van te veel kapiteins op het Jumbo-Visma-schip, ziet hij niet.

"Het is belangrijk dat het gemiddelde niveau van de ploeg omhoog gaat om daadwerkelijk om de overwinning mee te kunnen doen", legt hij uit. "Dat het geen gelukje is, maar structureel. De andere jongens - Primoz en Steven, maar ook George - beseffen heel goed dat als je een heel sterke medekopman ernaast hebt, ook hun kansen in bijvoorbeeld de Giro, Vuelta en Tour alleen maar toenemen."

De ploegleiding kijkt bovendien nog een stukje verder. "Er zijn een stuk of tien grote rondes waarin wij starten. Die kunnen ze niet allemaal winnen. Er zal toch een verdeling moeten komen. En dat begrijpen zij ook."

Heilige Graal

Allemaal goed en wel, het is toch de Tour de France waar het de klassementsrenners om gaat. En is Dumoulin niet aangetrokken om juist in die befaamde etappekoers als kopman van start te gaan en te gloriëren? Plugge ontkent. "Nee, dat kan ik niet zeggen."

"We hebben de afgelopen jaren als ploeg mooie ontwikkelingen doorgemaakt, maar we hebben die Heilige Graal, de Tour de France, nog niet gewonnen. We doen er alles aan om te kijken hoe we dat als ploeg kunnen bereiken. Dat zal voor een individu de gele trui worden, maar voor ons is het als ploeg belangrijk. Wie het dan is die de Tour wint, is voor ons niet belangrijk."

De programma's die de verschillende renners afwerken, moeten overigens nog worden besproken. "Dat hangt ook van de parcoursen. En volgend jaar zijn ook nog de Olympische Spelen. Het is elk jaar weer in oktober, november en december een mooie puzzel."


✇ Het Parool Kunst & Media

Ivo van Hove: ‘Lazarus vertelt geen rechtlijnig verhaal’

19 Augustus 2019 om 15:40

Lazarus van David Bowie, Enda Walsh en Ivo van Hove komt naar Amsterdam. Noortje ­Herlaar en Gijs Naber spelen de hoofdrollen in de musical die in elk opzicht ‘anders’ is. ‘Als je van Bowie houdt, weet je dat je geen klassieke verhalen of -songs hoeft te verwachten.’

✇ De Telegraaf

Zandvoort in tranen om doodgeschoten hert

19 Augustus 2019 om 19:58

✇ De Telegraaf

Ten Hag: ’Apoeltje-eitje? Dat denk ik niet...’

19 Augustus 2019 om 19:56

✇ De Telegraaf

’Geen toezegging van bonusaankoop bij Ajax’

19 Augustus 2019 om 19:42

✇ De Telegraaf

Adieu Romeo, die naast PostNL greep

19 Augustus 2019 om 19:37

✇ Het Parool Nieuws

Nederland een van de eerste toegang tot streamingdienst Disney+

19 Augustus 2019 om 19:54

De nieuwe streamingdienst begint in Nederland op 12 november, net als in de VS.

✇ Volkskrant Laatste Nieuws

‘Racistische’ arrestaties in Indonesië wakkeren protesten van onderdrukte Papoea’s aan

19 Augustus 2019 om 19:05

In de Indonesische autonome regio Papoea zijn maandag protesten opgelaaid tegen de vermeend racistische behandeling van Papoea’s in Indonesië.

✇ Volkskrant Laatste Nieuws

Vlees, een zwembad en de hele dag wifi: de antroposofen vrezen het ergste voor hun camping

19 Augustus 2019 om 17:37

Het borrelt op de antroposofische camping De Roos sinds een Frans kampeerconcern eigenaar is geworden. Opeens wordt er vlees verkocht en schijnt er een zwembad te komen. Daar komt ander volk op af, vrezen de vaste bezoekers.

✇ Nieuws.nl

‘Zorg leert nog te weinig van klachten’

Door ANP — 19 Augustus 2019 om 16:37

De gezondheidszorg leert nog te weinig van klachten van patiënten. De afgelopen drie jaar is daarin niets verbeterd, constateert onderzoeksinstituut Nivel.

Sinds 2016 heeft de gezondheidszorg te maken met strengere regels voor de omgang met klachten van patiënten. Die moeten bijvoorbeeld terechtkunnen bij een klachtenfunctionaris en desnoods een geschillencommissie. Een van de doelen van de nieuwe voorschriften is om voortaan meer te leren van fouten, zo te voorkomen dat het nog eens misgaat en de zorg te verbeteren. Dat is voor patiënten ook een van de belangrijkste redenen om een klacht in te dienen, zegt Nivel, dat in opdracht van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft onderzocht hoe de zorg het er inmiddels vanaf brengt.

Wanneer zorginstellingen en -verleners nadenken over manieren om beter werk te leveren, nemen ze klachten daarbij nog nauwelijks mee, stelt Nivel vast. Ze krijgen ook nog weinig goede raad van klachtenfunctionarissen. Het onderzoeksinstituut noemt dat teleurstellend.

Het bericht ‘Zorg leert nog te weinig van klachten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

✇ BNR Nieuwsradio

'Poolse rechters zijn in de greep van minister van Justitie'

19 Augustus 2019 om 19:43

De leden van de Poolse Raad voor de Rechtspraak lijken collectief in de greep van de Poolse minister van Justitie, zegt Kees Sterk, voorzitter van het Europese netwerk voor de Raden van de Rechtspraak. Om het tegendeel te bewijzen, moet de Poolse raad wat hem betreft zo snel mogelijk op de proppen komen met lijsten met voldoende ondersteunende handtekeningen van Poolse collega-rechters.

✇ RTL Nieuws

Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is verkocht, makelaar baalt van negatieve reacties

19 Augustus 2019 om 19:37

Het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat te koop stond voor 1,45 miljoen euro is onder voorbehoud verkocht. De makelaar baalt van de vele en heftige reacties die het losmaakte bij het publiek.

✇ De Telegraaf Prive

Rapport Ed Sheeran op tentoonstelling

19 Augustus 2019 om 19:36

✇ de Stentor - Sport

‘Ziyech kan spelen, anders neem ik hem niet mee’

19 Augustus 2019 om 19:36

Erik ten Hag verwacht dat de licht-geblesseerden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech morgenavond gewoon beschikbaar zijn voor de eerste play-offwedstrijd tegen APOEL Nicosia. Ajax strijdt tegen de Cyprioten voor een plek in de groepsfase van de Champions League. ,,Ze zijn in staat te spelen anders had ik ze niet meegenomen.”

✇ de Stentor - Sport

FC Emmen rekent op snelle terugkeer aanvoerder Jansen

19 Augustus 2019 om 19:35

Trainer Dick Lukkien van FC Emmen kan binnenkort weer beschikken over zijn aanvoerder Anco Jansen. De aanvallende middenvelder, vorig seizoen de smaakmaker in de ploeg die debuteerde in de eredivisie, heeft na onderzoek in het ziekenhuis toestemming gekregen om weer op het veld te gaan trainen. Jansen stond al sinds het einde van vorig seizoen aan de kant vanwege een knieblessure.

❌