[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
βœ‡ NU Algemeen

Aantal verdrinkingen in Nederland in 2017 gelijk aan jaar daarvoor

Door NU.nl β€” 16 Augustus 2018 om 04:39

In 2017 verdronken er 86 Nederlanders, net zoveel als een jaar eerder.  Het aantal mensen dat om het leven komt door verdrinking ligt al jaren rond de tachtig per jaar.

βœ‡ NU Wetenschap

Russische kosmonauten installeren antenne aan ruimtestation ISS

Door ANP β€” 16 Augustus 2018 om 04:52

Twee Russische kosmonauten hebben een antenne geïnstalleerd aan ruimtestation ISS. Het project heeft als doel bewegingen van dieren op aarde nog beter te monitoren.

βœ‡ AD Binnenland

Bekostiging middelbare scholen op de schop

16 Augustus 2018 om 04:04

Het wordt voor middelbare scholen een stuk simpeler te berekenen hoeveel geld ze van het Rijk krijgen. Dat maakt vooruitkijken en plannen maken gemakkelijker, denkt minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs). Hij komt met een wetsvoorstel hiervoor, meldt Trouw.

βœ‡ Nieuws.nl

Burgemeester Almere staakt vakantie om geweld

Door ANP β€” 15 Augustus 2018 om 15:19

Vanwege een reeks geweldplegingen in zijn stad heeft burgemeester van Almere Franc Weerwind zijn vakantie afgebroken. In Almere gebeurden de afgelopen dagen drie steekpartijen, een schietpartij en een gewelddadige overval. ,,Ik wil weten: zien we een verband? Wat is er gaande in mijn stad?”, zei hij in een interview met Omroep Flevoland.

Vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen voor verbanden gevonden. ,,Je ziet ook dat de ene ruzie is tussen vrienden, een andere zit in de echtelijke sfeer, de gronden zijn allemaal verschillend. Maar het is wel iets dat mij verontrustte. Er zijn te veel incidenten in een kort tijdsbestek.”

Bij de incidenten raakten meerdere mensen gewond. Zo werd dinsdagavond een 31-jarige man neergeschoten. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. Hetzelfde gold voor een eveneens 31-jarige man die zaterdag gewond raakte tijdens een vechtpartij. Hij liep een hoofdwond op.

Weerwind zegt dat politie, justitie en gemeente druk doende zijn om de stad veilig te houden.

Het bericht Burgemeester Almere staakt vakantie om geweld verscheen eerst op Nieuws.nl.

βœ‡ Analist.nl nieuws

AXA IM: Geen snelle oplossing Turkse crisis, rente moet naar 25%

15 Augustus 2018 om 16:35

De Turkse centrale bank moet de beleidsrente verhogen van de huidige 17,75% naar meer dan 25% om de gehavende lira te steunen. Dat stelt vermogensbeheerder AXA IM in een analyse over de huidige crisis in het land. Maar zelfs zo’n stevige renteverhoging is ‘vrijwel zeker niet toereikend’ om het vertrouwen terug te brengen. Daarvoor moet Turkije

βœ‡ Analist.nl nieuws

Analisten verwachten over 2018 stijgende omzet Applied Materials

15 Augustus 2018 om 14:18

Applied Materials zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 17,65 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 14,54 miljard dollar verdiende. Historische omzetten en resultaten Applied Materials in beeld plus taxaties 2018 De analisten

βœ‡ Analist.nl nieuws

Analistenkorps rekent op omzetgroei Wal-Mart Stores

15 Augustus 2018 om 13:50

Wal-Mart Stores Stores zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 514,32 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 500,34 miljard dollar bedroeg. Historische omzetten en resultaten Wal-Mart Stores Stores in beeld plus taxaties2018

βœ‡ ED - Show

Travis Scott geeft ton weg aan fans om nummer 1-positie album te vieren

16 Augustus 2018 om 03:54

De nieuwe plaat van Travis Scott heeft de nummer 1-positie in de VS bereikt en dat heeft de rapper op een bijzondere manier gevierd. De vriend van Kylie Jenner verdeelde 100,000 dollar onder een aantal fans.

βœ‡ NU Film

Huis van personage Bella uit Twilight-films te koop in Oregon VS

Door BuzzE β€” 16 Augustus 2018 om 03:32

Het huis waarin personage Bella uit de Twilight-films woonde, staat te koop. De woning in St. Helens in de staat Oregon in de VS wordt aangeboden voor 349.900 dollar, zo'n 309.000 euro.

βœ‡ NOS Journaal

Trump ontzegt kritische ex-baas CIA toegang tot gevoelige informatie

16 Augustus 2018 om 03:32

De Amerikaanse president Trump heeft de voormalige CIA-chef John Brennan zijn speciale bevoegdheid afgenomen om vertrouwelijke informatie in te zien. De president heeft daar volgens zijn woordvoerder, Sarah Sanders, toe besloten omdat wordt getwijfeld aan Brennans objectiviteit en geloofwaardigheid. Bovendien beschuldigde ze Brennan ervan "chaos en tweedracht te zaaien" over de regering-Trump.

De maatregel volgt een dag nadat Brennan een Tweet verstuurde waarin hij Trump hekelt vanwege zijn kritiek op Omarosa Manigault Newman. Die voormalig medewerker van Trump schreef een onthullend boek over de president, waarin ze hem onder meer "een losgeslagen racist" noemt. Trump noemde haar op zijn beurt "a lowlife", een ellendeling, en een hond.

Brennan schreef daarop op Twitter: "Het is verbazingwekkend hoe vaak je faalt in het hooghouden van basale normen als fatsoen, beleefdheid en eerlijkheid. Het lijkt erop dat je nooit zal begrijpen wat het betekent om president te zijn, noch wat het betekent een goed, fatsoenlijk en eerlijk mens te zijn. Zo ontmoedigend, zo gevaarlijk voor ons land."

Principes meer waard

"Deze actie is deel van een breder streven van de heer Trump om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken en critici te straffen," schrijft de voormalige CIA-baas op Twitter, in reactie op de beslissing van de president. "Mijn principes zijn veel meer waard dan een clearance," zegt hij verder.

Het is in de VS gebruikelijk dat ook ex-directeuren van veiligheidsdiensten hun security clearance (veiligheidsmachtiging) behouden. Dat stelt ze ertoe in staat ook na hun termijn geheime stukken in te zien.

Trump heeft aangekondigd ook de bevoegdheden van zeker vijf andere voormalige chefs nader te onderzoeken. Het gaat onder meer om James Comey, de ex-directeur van de FBI, en Susan Rice, de Nationaal Veiligheidsadviseur van Trumps voorganger Barack Obama.


βœ‡ NOS Journaal

Tientallen mensen onwel door 'zombiedrug' in VS

16 Augustus 2018 om 03:30

In New Haven in de Amerikaanse staat Connecticut zijn in een park tientallen mensen onwel geworden na het gebruik van drugs. Twee mensen zijn er slecht aan toe, schrijft ABC News. Een man, de mogelijke dealer, is aangehouden.

Het zou gaan om de drug K2 of Spice, synthetische cannabis, waarin sporen zijn aangetroffen van het sterke opiaat fentanyl, qua chemische samenstelling vergelijkbaar met zware morfine. Een overdosis kan leiden tot agressie, hallucinatie, paranoia, het verlies van bewustzijn en zelfs tot de dood.

Zombiedrug

Het gebruik van K2 is een groot probleem in de VS. Het is na marihuana de meest gebruikte drug onder jongeren. Het middel maakt gebruikers lethargisch en wordt daarom ook wel de zombiedrug genoemd. Het lijkt op cannabis, maar de chemische samenstelling verschilt per producent en dat maakt het gevaarlijk.

Ook Groot-Brittannië en Duitsland worstelen met het massale gebruik van de drug. In Nederland is het middel minder populair. Volgens het Trimbos-instituut komt dat waarschijnlijk doordat je in ons land legaal wiet kan kopen in coffeeshops.


βœ‡ NU Algemeen

Straten centrum Amsterdam urenlang afgezet wegens verdacht voorwerp

Door ANP β€” 16 Augustus 2018 om 03:23

De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad urenlang afgezet in de nacht van woensdag op donderdag na de vondst van een verdacht voorwerp.

βœ‡ KNMI: Verwachtingen

Opklaringen en wolkenvelden, tot de avond droog

16 Augustus 2018 om 03:16

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er brede opklaringen. Vooral in het westen en noorden komen ook wolkenvelden voor. Het blijft droog en de minima liggen rond 15°C. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Overdag zijn er zonnige perioden, met vooral in het westen en noorden mogelijk meer bewolking. In de avond neemt de bewolking overal toe en trekt van het westen uit regen oostwaarts over het land. De oostelijke provincies houden het tot middernacht droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 25 en 28°C, in de kustgebieden wordt het met 22 tot 25°C minder warm. De zuidwestenwind is matig, in de avond draait de wind naar west tot noordwest.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en trekt de regen verder oostwaarts. Mogelijk komt zeer lokaal onweer voor. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is landinwaarts zwak en overwegend westelijk, in het oosten en noorden veranderlijk.

Vrijdagochtend begint in het oosten en zuidoosten nog met regen, maar deze trekt in de loop van de ochtend naar Duitsland. In de middag en avond breekt de zon van het westen uit door en blijft het droog, op een enkele lichte bui in het zuidoosten na. Het wordt ongeveer 22°C. Er staat een zwakke west- tot noordwestenwind, die in de middag tijdelijk aantrekt naar matig. In de avond draait de wind in de westelijke helft naar zuidwest. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/08/2018 03.16 uur LT

    


βœ‡ NU Achterklap

Britney Spears moet ton betalen aan ex voor juridische kosten alimentatiezaak

Door BuzzE β€” 16 Augustus 2018 om 03:07

Britney Spears moet 100.000 dollar (88.000 euro) betalen aan haar ex Kevin Federline. Volgens de rechter is de zangeres verantwoordelijk voor de juridische kosten die hij maakt in de lopende alimentatiezaak tussen de twee.

βœ‡ AD Binnenland

Einde dividendbelasting wordt nΓ³g duurder

16 Augustus 2018 om 03:00

De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro.

βœ‡ Nu Muziek

Cardi B opent MTV Video Music Awards

Door BuzzE β€” 16 Augustus 2018 om 02:38

Cardi B opent maandag de Video Music Awards. Dat maakte organisator MTV woensdag bekend op sociale media.

βœ‡ Volkskrant Binnenland

Honderden Amerikaanse kranten spreken zich uit tegen Trumps aanvallen op de pers

15 Augustus 2018 om 21:45

Honderden Amerikaanse kranten laten donderdag een eensgezind geluid horen in hun hoofdredactionele commentaren: ze veroordelen de vijandige retoriek van president Trump tegen de pers. Bij het initiatief van The Boston Globe hebben zich zeker 200 dagbladen aangesloten, van kleine lokale kranten tot grote media als The New York Times.

βœ‡ AD Buitenland

Doodstraf voor 45 mensen in LibiΓ« wegens rol in opstand

16 Augustus 2018 om 02:32

Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.

βœ‡ NOS Journaal

LibiΓ«rs ter dood veroordeeld voor neerschieten feestvierders in 2011

16 Augustus 2018 om 02:50

In Libië zijn 45 mensen veroordeeld tot het vuurpeloton voor een incident tijdens de opstand in de hoofdstad Tripoli in 2011. De veroordeelden openden volgens de rechtbank het vuur op mensen die vierden dat rebellen de stad hadden ingenomen.

Tientallen feestvierders werden door kogels geraakt. Het is onduidelijk hoeveel mensen daarbij zijn omgekomen.

De schutters zouden aanhangers van president Kadhafi zijn geweest, die toen nog aan de macht was. In dezelfde zaak heeft de rechtbank 54 verdachten veroordeeld tot celstraffen van 5 jaar. 22 mensen werden vrijgesproken.

Het is de vraag of de terdoodveroordeelden echt voor het vuurpeloton terechtkomen. Meestal wordt de doodstraf in Libië omgezet in levenslang.

Burgeroorlog

In het Noord-Afrikaanse land heerst chaos sinds de omverwerping van het regime van dictator Kadhafi in 2011. Sinds 2014 woedt er een burgeroorlog.

De macht is verdeeld tussen rivaliserende regeringen en milities. Sommige van die milities houden zich bezig met mensensmokkel.


βœ‡ Nieuws.nl Economie

β€˜Drukte op koopavond neemt weer toe’

Door ANP β€” 15 Augustus 2018 om 17:24

Aan de teruglopende drukte op koopavonden lijkt een einde gekomen. Volgens onderzoeksbureau RMC trokken Nederlandse winkelcentra en binnensteden in de eerste helft van dit jaar op donderdag- en vrijdagavonden weer meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar.

Op de donderdagavonden telde RMC een plus van 4 procent. Op de vrijdagen gingen de bezoekersaantallen gemiddeld met 9 procent omhoog. De afgelopen jaren werd het op koopavonden juist steeds rustiger. Op donderdagavonden was de drukte in sommige steden zelfs gehalveerd.

Waar de drukte op koopavond weer in de lift zit, is de totale drukte in de winkelstraat in de eerste zes maanden van het jaar juist met 1,6 procent afgenomen. Wel zijn de verschillen tussen steden groot, vaak afhankelijk van de periode waarin de permanente koopzondag is ingevoerd, de grootte van het winkelgebied en het aantal aanwezige toeristen.

Het bericht ‘Drukte op koopavond neemt weer toe’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌