[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ NOS Journaal

Rusland zinspeelt op wapenwedloop als VS nieuwe kernraketten ontwikkelt

22 Oktober 2018 om 20:31

De veiligheidsadviseur van president Trump heeft in Moskou te horen gekregen dat Rusland direct "militair-technische" stappen zal zetten als de VS weer kernraketten gaat ontwikkelen, in strijd met een verdrag uit 1987. John Bolton is vandaag en morgen in het Kremlin om tekst en uitleg te geven bij het dreigement van Trump dat hij de VS uit het INF-kernrakettenverdrag uit 1987 wil terugtrekken.

"Zulke maatregelen maken de wereld gevaarlijker", zei Dmitri Peskov, de woordvoerder van de Russische president Poetin, vandaag. "Als de VS dergelijke wapensystemen gaat ontwikkelen, moet Rusland ook handelen om het evenwicht in dit deel van de wereld te herstellen."

'Samen problemen oplossen'

Bolton sprak vanmiddag met het hoofd van de Russische veiligheidsraad. Die sloeg een minder harde toon aan met de verzekering dat Rusland met de VS wil samenwerken om te zien waar de wederzijdse pijnpunten zitten in de uitvoering van het verdrag, zodat die problemen opgelost kunnen worden. Vanavond spreekt Bolton nog met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Morgen maakt hij zijn opwachting bij Poetin, die een gedetailleerde uitleg eist van de woorden van Trump.

Trump zegt zich niet meer gebonden te voelen aan het verdrag, omdat Rusland en China de afspraken hebben geschonden door nieuwe raketten te bouwen. China is echter geen verdragspartner. Rusland heeft vermoedelijk nieuwe raketten geplaatst in de enclave Kaliningrad, maar van een type dat niet onder het verdrag valt.

Peskov wees erop dat de Verenigde Staten zelf in strijd met het INF-verdrag handelen met de inzet van drones die doelen kunnen aanvallen en met de bouw van antiraketsystemen.


✇ NOS Sport

Trainer Lokeren opgepakt in fraude-onderzoek

22 Oktober 2018 om 20:33

Lokeren-coach Peter Maes is gearresteerd naar aanleiding van het grote onderzoek in België naar fraude en matchfixing. Dat melden de Belgische media.

Maes is na Club Brugge-coach Ivan Leko de tweede trainer die is opgepakt. Leko is inmiddels weer op vrije voeten, Maes moet morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De zaakwaarnemer van Maes is Dejan Veljkovic die ook is aangehouden in verband met het onderzoek en nog steeds in de cel zit.

Lokeren staat momenteel 15de in de Belgische competitie.


✇ NOS Sport

Bertens trots op stunt: 'Deze er knap uitgesleept'

22 Oktober 2018 om 20:26

Kiki Bertens moest van ver komen om te stunten tegen Angelique Kerber in haar openingswedstrijd op de WTA Finals. "Het was een heftige wedstrijd met veel emoties. Ik heb 'm er heel knap uitgesleept", zei ze na haar zege op de Duitse.

De Westlandse maakte in Singapore haar debuut in het enkelspel en moest duidelijk even wennen. "Voor de partij hoopte ik vooral dat ik niet te zwaar zou verliezen", bekende Bertens, die in de partij binnen en mum van tijd de eerste set verloor. "Ik voelde me ook niet lekker op de baan. 'Haal me weg hier' dacht ik nog, maar uiteindelijk bleef ik knokken. Dit is een sterke overwinning."

Meer risico

Een peptalk van Raemon Sluiter zette Bertens aan het begin van de tweede set op het juiste spoor. "Ik had besloten om meer voor de ballen te gaan, wat wel iets meer buiten mijn comfortzone ligt. Maar het werkte wel."

Bertens wil zich na de winst op Kerber, de nummer twee van de wereld, nog niet rijk rekenen met het oog op een plaats in de halve finales. "Er komen nog twee pittige wedstrijden aan, maar deze overwinning is binnen."

Nu Stephens

Woensdag neemt Bertens het in de rode groep op tegen de Amerikaanse Sloane Stephens, die startte met een zege op de Japanse Naomi Osaka.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales. Bertens is al zeker van de laatste vier als ze Stephens in twee sets weet te verslaan.


✇ De Stentor - Go Ahead Eagles

Mini-IJsselderby in Deventer blijft onbeslist, Leemans maakt rentree bij PEC

22 Oktober 2018 om 20:21

Clint Leemans heeft met een gelijkspel in de bij vlagen aantrekkelijke mini-IJsselderby tegen Jong Go Ahead Eagles (1-1) zijn rentree gemaakt voor PEC Zwolle.

✇ De Stentor - PEC-Zwolle

Mini-IJsselderby in Deventer blijft onbeslist, Leemans maakt rentree bij PEC

22 Oktober 2018 om 20:21

Clint Leemans heeft met een gelijkspel in de bij vlagen aantrekkelijke mini-IJsselderby tegen Jong Go Ahead Eagles (1-1) zijn rentree gemaakt voor PEC Zwolle.

✇ ED - Show

Disney moet Star Wars-grap uit Wreck it Ralph 2 halen

22 Oktober 2018 om 20:23

Regisseur Rich Moore heeft een Star Wars-grap uit zijn nieuwe film Ralph Breaks the Internet moeten halen omdat producent Lucasfilm niet instemde met het 'misbruik' van het personage Kylo Ren. Dat meldt The Hollywood Reporter.

✇ ED - Show

Mabel hoopt ooit op nieuwe liefde

22 Oktober 2018 om 20:13

Prinses Mabel hoopt ooit weer gelukkig te zijn met een nieuwe liefde. Dat vertelt de weduwe van prins Friso aan LINDA.

✇ Metronieuws Nieuws

Oudste bewoner Apenheul overleden

Door Metro — 22 Oktober 2018 om 19:43

Ze was de oudste bewoner van Apenheul: de orang-oetan Silvia. Maandag is ze op 52-jarige leeftijd overleden. 

✇ De Telegraaf Binnenland

Dode bij ernstig ongeval op de A6 bij Rutten

22 Oktober 2018 om 20:16

✇ De Telegraaf Binnenland

Diefstal met pepperspray

22 Oktober 2018 om 19:59

✇ Volkskrant Binnenland

Met militaire precisie uitgevoerde ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’, aldus de verdachte

22 Oktober 2018 om 20:26

In Amsterdam stonden vandaag zes verdachten terecht voor betrokkenheid bij de ontvoering van de 2-jarige Insiya Hemani in 2016. Deze eerste zittingsdag draaide om de vraag of het proces überhaupt wel door kon gaan zonder verklaring of verhoor van Shehzad Hemani, initiatiefnemer en opdrachtgever van de ontvoering, die zijn dochter meenam naar India en daar nog altijd woont.

✇ AD Binnenland

De kerk loopt leeg, de moskee (nog) niet

22 Oktober 2018 om 20:04

Voor het eerst noemt de helft van de Nederlanders zich ongelovig. Alleen het aantal moslims neemt nog toe. ,,Maar ook onder hen zie je een tweedeling.”

✇ NRC Binnenland

Blinde woede van hardlinkse driftkikker is ‘politieke zelfmoord’

22 Oktober 2018 om 19:58

De driftbuien van de Franse oppositieleider Mélenchon zijn bekend, maar de uitbarstingen na onderzoek naar campagnegeld kan hem fataal worden.

✇ NRC Binnenland

Wandeling

22 Oktober 2018 om 02:00

Marcel van Roosmalen maakte een wandeling door Arnhem met ex-voetballer Theo Janssen. "Theo was naar kappers geweest, meervoud."

✇ De Telegraaf Buitenland

Zestigste verjaardag Smurfen voer voor wildste theorieën

22 Oktober 2018 om 20:16

✇ De Telegraaf Buitenland

Rusland wil met VS praten over wapenverdrag

22 Oktober 2018 om 20:07

✇ de Stentor - Deventer e.o.

Zes airbags gestolen in Deventer en Colmschate

22 Oktober 2018 om 17:40

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag in Colmschate en Deventer bij zes auto’s de airbags gestolen. Dat meldt de politie.

✇ Leeuwarder Courant

Dodelijk ongeval op A6 bij Lemmer

22 Oktober 2018 om 20:26

Bij een ongeluk op de A6 tussen Lemmer en Emmeloord is maandagavond een persoon om het leven gekomen.


✇ de Stentor - Sport

Europese topclubs willen meer vrouwen in bestuurlijke functies

22 Oktober 2018 om 20:24

De Europese vereniging van voetbalclubs (ECA) heeft plannen gepresenteerd om meer vrouwen in de voetballerij te krijgen. De ECA, die clubs als Real Madrid, Manchester United en Bayern München vertegenwoordigt, stelt dat vrouwen significant ondervertegenwoordigd zijn in (bestuurlijke) functies in de voetbalwereld.

✇ Voetbalzone

In beeld: de duurste uitgaande transfers aller tijden van Benfica

22 Oktober 2018 om 20:10

...

❌