[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
βœ‡ RTL Nieuws

'Tbs'er verhandelde pistolen in inrichting Heiloo'

19 April 2019 om 04:09

De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.

βœ‡ RTL Nieuws

Oproep vogelbond: red pasgeboren vogeltjes, geef ze water

19 April 2019 om 03:47

De vogelbond in Friesland doet een dringende oproep aan boeren en mensen met een tuin: zorg dat er voldoende water is. "Door de droogte in de velden zijn er geen insecten, waardoor kuikens nog voor ze twee dagen oud zijn, sterven van de honger."

βœ‡ NU Algemeen

Vrouw gedood bij rellen in Noord-Ierse stad Londonderry

Door ANP β€” 19 April 2019 om 04:19

Bij onlusten in de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw doodgeschoten. De politie beschouwt haar dood als een terroristisch incident. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar kort na aankomst.

βœ‡ NU Algemeen

Overlast in azc's met extra begeleiding groter dan aantal aangiften

Door NU.nl β€” 19 April 2019 om 04:01

Het aantal incidenten van ernstige bedreiging of vernieling door asielzoekers in asielzoekerscentra's met extra begeleiding en toezichtlocaties (etbl), ligt een stuk hoger dan het aantal gedane aangiften.

βœ‡ KNMI: Waarschuwingen

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

19 April 2019 om 04:12

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 19/04/2019 04:12 uur LT

  


βœ‡ NOS Journaal

Regering in Mali stapt op, mogelijk om aanslag met 160 doden

19 April 2019 om 04:19

De voltallige regering in Mali heeft zonder opgave van reden zijn ontslag ingediend. Volgens persbureaus was er een motie van wantrouwen tegen de regering ophanden vanwege een aanslag op een Malinees dorp vorige maand. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag geaccepteerd.

Bij de aanval op het dorp Ogossagou in het midden van Mali kwamen 160 mensen om het leven. Tegenstanders verwijten dat de regering voor en na de aanslag niet daadkrachtig genoeg heeft opgetreden.

Het was een van de bloedigste aanslagen in een gebied dat al tijden lijdt onder geweld tussen nomadenvolken. Het dorp, waar veel herders van het islamitische Fulani-volk wonen, werd omsingeld en aangevallen door gewapende mannen gekleed als Donzo-krijgers.

Water en land

Tot nu toe hebben de Malinese autoriteiten vijf mensen opgepakt voor de slachtpartij. Ondanks beloftes van de president en de premier van het land is het nog niet gelukt de milities achter de aanslag te ontwapenen.

Tussen nomadenvolken in Mali laait geregeld geweld op, ook over toegang tot water en land. Vorig jaar vielen in Mali honderden doden door etnisch en jihadistisch geweld.

Het bloedbad viel samen met een bezoek van een delegatie van de VN-Veiligheidsraad, dat was bedoeld om een oplossing te vinden voor de vele burgerdoden in het land.


βœ‡ NOS Journaal

Vrouw doodgeschoten bij rellen Noord-Ierse Londonderry

19 April 2019 om 04:14

Bij rellen in de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw doodgeschoten. De politie onderzoekt haar dood als een terroristisch incident.

De vrouw werd neergeschoten in de wijk Creggan, waar de politie werd beschoten en bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk. Ook werden enkele voertuigen in brand gestoken. Volgens een lokale journalist stond de vrouw nabij een politievoertuig toen ze werd geraakt. Ze overleed in het ziekenhuis.

In Creggan wonen veel Ierse nationalisten. De rellen begonnen nadat dat politie een inval had gedaan in een woning.

In Londonderry is het sinds januari onrustig. Toen ontplofte er een auto bij de rechtbank in het centrum van de stad. De verantwoordelijkheid voor die aanslag is opgeëist door een van de vele afsplitsingen van de afscheidingsbeweging IRA.


βœ‡ Volkskrant Laatste Nieuws

Regering Mali dient ontslag in, een maand na bloedbad met 160 doden

19 April 2019 om 03:46

Bijna een maand na een bloedbad in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

βœ‡ Nieuws.nl Sport

Honkballer Cordemans (44) tikt 2000 aan

Door ANP β€” 19 April 2019 om 03:17

Honkballer Rob Cordemans heeft in de Nederlandse competitie weer een mooie mijlpaal bereikt. De 44-jarige werper van L&D Amsterdam kwam voor eigen publiek tegen Neptunus (2-9) op 2000 ‘strike-outs’ in de hoofdklasse. Hij bereikte dat magische totaal in de derde inning toen hij een tegenstander met drie slag wist uit te schakelen. Daarna viel de viervoudig olympiër een luid applaus ten deel.

Cordemans passeerde vorig jaar al het record uit 1996 van Bart Volkerijk, die in totaal 1948 keer een slagman met drie slag aan de kant zette.

Cordemans bracht in 2012 als pitcher al het record van meeste overwinningen in de hoofdklasse op zijn naam. Hij jaagt inmiddels op zijn tweehonderdste zege. De onverzettelijke Schiedammer staat volgens honkbalsite.com nu op 194 overwinningen tegen 41 nederlagen.

Cordemans speelde in zijn lange loopbaan eerder voor Neptunus, ADO en Sparta/Feyenoord. Hij is bezig aan zijn 26e seizoen in de hoofdklasse.

Het bericht Honkballer Cordemans (44) tikt 2000 aan verscheen eerst op Nieuws.nl.

βœ‡ KNMI: Verwachtingen

Helder. Overdag zonnig en warm

19 April 2019 om 03:33

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het helder met hooguit wat sluierbewolking. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Overdag is het zonnig en wordt het warm met een maximumtemperatuur rond 23°C. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur rond 19°C steken. De oost- tot noordoostenwind wordt matig, in het noordelijk kustgebied in de middag mogelijk vrij krachtig. Aan de zuidwestkust draait de wind in de middag naar noord tot noordoost.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 6˚C in het noordoosten tot 10˚C aan de Zeeuwse kust. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag is het zonnig en warm. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22˚C in het noorden tot rond 25˚C in het zuiden. De noordoostenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/04/2019 03.33 uur LT

    


βœ‡ Volkskrant Binnenland

Regering Mali dient ontslag in, een maand na bloedbad met 160 doden

19 April 2019 om 03:46

Bijna een maand na een bloedbad in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

βœ‡ AD Buitenland

Regering Mali stapt op, maand na bloedbad

19 April 2019 om 03:35

Bijna een maand na een slachtpartij in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

βœ‡ RTL Nieuws

Drie professionele klimmers van The North Face vermist na lawine

19 April 2019 om 03:02

Drie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.

βœ‡ AD Binnenland

Nederland wil kernbom op JSF onnodig maken

19 April 2019 om 03:00

Het kabinet wil op het Europese continent – inclusief Rusland – het initiatief nemen om kernwapens uit te bannen. Dan is het niet meer nodig het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF uit te rusten met kernbommen.

βœ‡ De Gelderlander - De Vallei

Mogelijk minder overlast van laagvliegen voor Ede en omgeving

19 April 2019 om 03:29

EDE - De uitbreiding van Lelystad Airport heeft waarschijnlijk minder gevolgen voor Ede en omgeving dan tot nu toe werd gevreesd. Het kabinet heeft namelijk besloten om twee eisen te laten vallen die samenhangen met laagvliegen van en naar het vliegveld.

βœ‡ AD Buitenland

Vrouw komt om het leven bij β€˜terroristisch incident’ Noord-Ierland

19 April 2019 om 02:59

In de Noord-Ierse stad Londonderry is een 29-jarige vrouw doodgeschoten bij wat de politie een ‘terroristisch incident’ noemt. Dat maakte de politie in Noord-Ierland donderdagavond bekend.

βœ‡ NOS Journaal

Ruzie over surfetiquette kan Californische surfer zijn vrijheid kosten

19 April 2019 om 03:21

Een peddelsurfer is door een Californische jury strafbaar bevonden voor de mishandeling van een golfsurfer voor de kust bij San Diego. De twee kregen ruzie over de 'surfetiquette', de ongeschreven regels over wie voorrang heeft op een golf.

De twee recreanten raakten met elkaar in de clinch bij de Sunset Cliffs, een bekende surfspot in de Zuid-Californische stad. De ruzie liep zo hoog op dat de peddelsurfer de golfsurfer op zijn achterhoofd sloeg met zijn roeispaan.

De klap kwam hard aan. De surfer hersenschade op, waardoor hij dagen niet kon en ook blijvende spraakproblemen heeft, schrijft NBC San Diego.

De peddelsurfer zei in de rechtszaal dat hij handelde uit zelfverdediging. Hem hangt een straf van maximaal zeven jaar cel boven het hoofd. De rechter moet de straf nog bepalen.


βœ‡ De Telegraaf

Congres krijgt uitgebreider Mueller-rapport te zien

19 April 2019 om 00:44

βœ‡ KNMI: Waarschuwingen

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

19 April 2019 om 02:44

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 19/04/2019 02:44 uur LT

  


βœ‡ KNMI: Verwachtingen

Meerdaagse verwachtingen

19 April 2019 om 01:16

Tot en met maandag zonnig en warm. Dinsdag meer bewolking en vanaf woensdag kans op een bui.
Uitgifte: 19/04/2019 01.16 uur LT

❌