[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ De Stentor - Vechtdal

Dalfsenaar (59) moet ouderlijk huis uit, maar mag nog even wachten

8 Juli 2020 om 14:52

De 59-jarige man uit Dalfsen die door de rechter zijn ouderlijk huis dreigt te worden uitgezet, heeft een compromis gesloten met de vastgoedondernemer waarmee hij in de clinch ligt. Hij moet het huis uit, maar krijgt langer de tijd vervangende woonruimte te vinden.

✇ De Stentor - Vechtdal

Schapen mogen de dijken weer op: waterschap trekt beweidingsverbod in

8 Juli 2020 om 12:45

Het beweidingsverbod dat 15 juni werd uitgevaardigd door Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), is ingetrokken. Het waterschap had dat verbod ingesteld op dijken langs de IJssel, de Vecht, het Zwarte Water en de Sallandse weteringen.

✇ De Stentor - Vechtdal

Waarom mensen weigeren zich te laten vaccineren tegen corona

8 Juli 2020 om 08:00

Terwijl de vaccinatiegraad voor het eerst in jaren weer wat toeneemt, blijkt uit peilingen van de GGD’s IJsselland en Noord-Oost Gelderland dat er scepsis is over inenten tegen corona. Veel mensen zien zelfs niets in een corona-vaccinatie. Hoe kan dat?

✇ De Stentor - Vechtdal

Omwonenden kloosterterrein Sibculo houden woningbouw niet tegen

8 Juli 2020 om 07:39

Vijf bewoners van de Grachtstraat en de Kerkstraat in Sibculo zijn vergeefs naar de Raad van State gestapt om de bouw van veertien woningen aan de Monnikshof, achter hun huizen, tegen te houden. Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan.

✇ De Stentor - Vechtdal

Fundering gesloopt OLDO-station ontdekt bij aanleg keerlus in Lemelerveld

8 Juli 2020 om 06:00

Bij wegwerkzaamheden aan de Stationsstraat in Lemelerveld zijn ter hoogte van de afrit van de N348 restanten gevonden van de opgedoekte OLDO-lijn. Vermoedelijk gaat het om de fundering van een deel van het stationsgebouw dat hier ooit stond als halte van de Overijsselse Lokaalspoorwegmaatschappij Deventer-Ommen, die in bedrijf was van 1910 tot 1935.

✇ De Stentor - Vechtdal

Gemist? Treurnis (en actie!) na ondergang sauna Putten. En: sjoemelbus aan de kant gezet

7 Juli 2020 om 21:59

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 7 juli.

✇ De Stentor - Vechtdal

Boer Paul uit Bergentheim wil akkervogels best helpen, zolang die zijn koeien maar met rust laten

7 Juli 2020 om 19:50

De akkervogels in Bergentheim, Sibculo en Kloosterhaar krijgen hulp van de agrariërs die het land bewerken. Kruidenrijke mengsels en ganzenbloemen moeten insecten aantrekken en daar zijn kieviten, wulpen en grutto's dol op. Natuur en landbouw die samenwerken: het kan. Zolang een kwikstaart de koeien niet voor de voeten loopt.

✇ De Stentor - Vechtdal

Boerenmarkt in Vilsteren mag weer: ‘We moeten af van Pinkpop-behandeling’

7 Juli 2020 om 10:42

De Boerenmarkt in Vilsteren staat weer op het programma. Jaloers keek de organisatie naar andere markten in de regio die de afgelopen maanden wél doorgingen, terwijl voor hun evenement een stokje werd gestoken. Voortaan hoopt de organisatie een ander soort vergunning te krijgen. ,,Nu worden we net zo beoordeeld als Pinkpop.”

✇ De Stentor - Vechtdal

Boerenmarkt in Vilsteren mag weer, wel wil het af van ‘Pinkpop-behandeling’

7 Juli 2020 om 10:42

De Boerenmarkt in Vilsteren staat weer op het programma. Jaloers keek de organisatie naar andere markten in de regio die de afgelopen maanden wél doorgingen, terwijl voor hun evenement een stokje werd gestoken. Voortaan hoopt het een ander soort vergunning te krijgen. ,,Nu worden we net zo beoordeeld als Pinkpop.”

✇ De Stentor - Vechtdal

Nu een caravan of camper kopen? Bijna iedere stalling zit vol

7 Juli 2020 om 10:23

Heb je net een caravan of camper aangeschaft, kan je deze nergens stallen. Nu er sinds de uitbraak van corona meer worden verkocht neemt de vraag naar stalling toe. Maar daar neemt het aanbod juist af. In deze regio zitten de meeste aanbieders dan ook vol en is er alleen plek op een wachtlijst.

✇ De Stentor - Vechtdal

Nieuwbouwplan voor historische zichtlocatie in Nieuwleusen

7 Juli 2020 om 06:00

Als alles volgens plan verloopt, staat er na de zomer van 2021 een nieuw beeldbepalend appartementencomplex op de voormalige locatie van het Chinese restaurant op de kop van de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen. Er komen 22 appartementen, die worden verhuurd door woonstichting VechtHorst.

✇ De Stentor - Vechtdal

Gemist? Kindervoeten tussen de spaken, kijk nou uit! En: rechtszaak om 9 honden in 1 huis

6 Juli 2020 om 21:59

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 6 juli.

✇ De Stentor - Vechtdal

Portalen bij gevaarlijke zebrapaden Ommen komen net voor, of anders pas na bouwvakvakantie

6 Juli 2020 om 19:00

De portalen die de zebrapaden in de Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen beter zichtbaar moeten maken wil de gemeente nog vóór de bouwvakvakantie laten plaatsen. Maar dat wordt krap, erkent wethouder Leo Bongers. Als het niet vóór 20 juli lukt wordt het in de loop van augustus.

✇ De Stentor - Vechtdal

‘Campingpedofiel’ die meisjes in Vechtdal lastig viel hoeft niet terug in de cel

6 Juli 2020 om 14:06

Met een opgelegde celstraf van 600 dagen waarvan 373 voorwaardelijk hoeft de 58-jarige Harry L. uit Coevorden niet terug de cel in. Het onvoorwaardelijke deel zat hij al uit in voorarrest op verdenking van het plegen van ontucht en het verspreiden van een fikse hoeveelheid kinderporno.

✇ De Stentor - Vechtdal

Huilend bekent Peter (38) uit Dedemsvaart achteroverdrukken van collectegeld Alzheimer-stichting

6 Juli 2020 om 12:52

Zo’n 3000 euro collectegeld van de stichting Alzheimer Nederland verdween in de zakken van een 38-jarige vrijwilliger uit Dedemsvaart. Dat terwijl zijn eigen vader dementerende is.

✇ De Stentor - Vechtdal

Huilend bekent Dedemsvaarter (38) achteroverdrukken collectegeld Alzheimer-stichting

6 Juli 2020 om 12:52

Zo’n 3.000 euro collectegeld van de stichting Alzheimer Nederland verdween in de zakken van een 38-jarige vrijwilliger uit Dedemsvaart. Dat terwijl zijn eigen vader dementerende is.

✇ De Stentor - Vechtdal

Bijkersplas in Vinkenbuurt is pilotgebied voor loodvrij vissen: ‘Je moet ergens beginnen’

6 Juli 2020 om 06:31

De Bijkersplas en het Brouwersgat zijn door Sportvisserij Oost-Nederland aangewezen als eerste pilotgebied voor een campagne om loodvrij vissen te stimuleren. Een logische keuze, want het viswater in de Vinkenbuurt, tussen Nieuwleusen en Balkbrug, is een pleisterplaats voor sport- en recreatievissers uit heel Nederland.

✇ De Stentor - Vechtdal

Gemist? Wolf knaagt aan dood hert. En: ramen en deuren dicht vanwege grote brand

5 Juli 2020 om 21:54

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 5 juli.

✇ De Stentor - Vechtdal

Protestboeren op snelweg wacht zware straffen, hoogleraar: ‘Wet gaat boven recht op demonstratie’

5 Juli 2020 om 20:37

Boeren die met hun trekkers de snelweg oprijden om de weg te blokkeren hangen zware straffen boven het hoofd. Hoogleraar bestuursrecht Wim Voermans waarschuwt boeren dat ze mogelijk zelfs een misdrijf begaan. ,,In geen enkel geval weegt het demonstratierecht zwaarder dan wettelijke regels.’’

✇ De Stentor - Vechtdal

In plaats van Tour de Marmotte, 160 keer de Lemelerberg op

5 Juli 2020 om 16:00

Gerben Kollen (39) en Martijn Berger (39) kennen elkaar al jaren. Samen wilden ze dit jaar de Tour de Marmotte doen. Dat is een tocht van 174 km over de Glandon, De Télégraphe, Galibier en Alpe de Huez, samen goed voor 5000 hoogtemeters. Door de corona viel dat plan in duigen, dus bedachten de mannen enkele maanden geleden iets anders.

❌