[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Maak kans op een finaleplaats bij het Groot Dictee Eindhoven

21 Oktober 2017 om 03:00

EINDHOVEN - De Bibliotheek Eindhoven en het Augustinianum organiseren samen het Groot Dictee Eindhoven en iedereen uit de regio Eindhoven wordt uitgedaagd om mee te doen aan de voorronde. De opzet van het Groot Dictee Eindhoven is hetzelfde als bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. 

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Centrum Mierlo hindernisbaan vol zand

20 Oktober 2017 om 16:19

MIERLO - In de winkel van groenteboer Henry van der Leest aan de Dorpsstraat in Mierlo is het het gesprek van de dag: de zandbak vol graafmachines die het centrum van Mierlo momenteel is. Er wordt hard gewerkt aan verbetering van het dorpshart in het kader van het centrumplan, maar dat gaat wel gepaard met overlast.  

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Studenten Summa College en ROC Ter AA winnen 'excellent-medailles'

20 Oktober 2017 om 16:07

EINDHOVEN/HELMOND - Geen plaats op het podium bij de WorldSkills in Abu Dhabi, wel medailles 'excellent vakmanschap' voor een student van het ROC Ter AA in Helmond en twee studenten van het Eindhovense Summa College.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Hangjeugd zorgt voor irritatie in Mierlo

20 Oktober 2017 om 15:37

MIERLO - Vier tot vijf avonden per week zijn ze op straat: een groep Mierlose hangjongeren. Zij hebben als voorkeursplek het Molenplein en het veldje bij de bibliotheek. "Lastig of onbeschoft zijn ze niet", aldus Kim van Stekelenborg (31) uit Mierlo. "Maar wat maken ze er een rotzooi van!"

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Priester aan de slag in Nuenen na conflict in Huissen

20 Oktober 2017 om 15:18

NUENEN - De 79-jarige emeritus-priester Gerard Braks gaat voor de Broeders Joannes de Deo de eucharistievieringen leiden in de kapel van zorgcentrum Akkers in Nuenen. Braks was tot voor kort prior in het Dominicanenklooster in Huissen (Gelderland) maar is daar voortijdig vertrokken wegens een vertrouwensbreuk.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Nieuwbouw in wijk Luchen in Mierlo neemt een ware vlucht

20 Oktober 2017 om 11:32

MIERLO - Het gaat goed met de nieuwbouw in het Mierlose Luchen.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Grote coniferen in brand bij woning in Geldrop

19 Oktober 2017 om 22:13

GELDROP - Bij een woning aan het Bogardeind in Geldrop is donderdagavond rond 20.45 uur een grote heg afgebrand. De coniferen vatten door nog onbekende oorzaak vlam, en zorgden ervoor dat de vlammen ver boven de woning uitkwamen. 

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Historische geografie Mierlo in beeld gebracht

19 Oktober 2017 om 11:48

MIERLO - De historische geografie van Mierlo wordt stapje voor stapje in beeld gebracht door de leden van de plaatselijke Heemkundekring Myerle. Zij zijn druk bezig om versnipperde erfgoedinformatie in Mierlo te digitaliseren en voor een breed publiek toegankelijk te maken. Op www.heemkundekringmyerle.nl kan men een interactieve kaart van Mierlo 1832 openen, om daarna via een klik op een perceel of gebouw de gegevens zichtbaar te maken.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Vrees leegloop dorpshuis Nederwetten na verhoging huurtarieven

19 Oktober 2017 om 11:41

NEDERWETTEN - Nederwetten vreest voor de leegloop van dorpshuis De Koppelaar als de gemeente de huurtarieven verhoogt.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Woningen aan de Brabantring in Nuenen op voormalige locatie basisschool De Mijlpaal

19 Oktober 2017 om 11:20

NUENEN - Door het vrijkomen van de locatie van basisschool De Mijlpaal aan de Brabantring is voor Woongroep Nuenen een plek beschikbaar gekomen om gemeenschappelijk woningen te bouwen in de vorm van een CPO-project (collectief particulier opdrachtgeverschap). 

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Brabant koploper autobranden, ook in Zuidoost-Brabant vaak raak

18 Oktober 2017 om 15:09

EINDHOVEN - Het aantal autobranden in Nederland is toegenomen. In de eerste negen maanden van dit jaar lag het aantal op 2808, tegen 2718 in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is tevens het hoogste aantal in de afgelopen vijf jaar, blijkt uit gegevens van het Verbond van Verzekeraars.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Nuenen blundert met ozb-tarieven in begroting

18 Oktober 2017 om 11:36

NUENEN - De gemeente Nuenen heeft met een blunder in de begroting onnodig onrust veroorzaakt over een stijging van de belasting voor huiseigenaren (ozb). De fout kwam aan het licht door een artikel vorige week in deze krant.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Plan Jonkvrouw Geldrop vertraagd vanwege spoor

18 Oktober 2017 om 08:35

GELDROP - Een stuk ongebruikt spoor heeft ervoor gezorgd dat de realisatie van bouwplan Jonkvrouw in Geldrop iets langer op zich laat wachten. 

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Regio zoekt forensisch artsen voor de toekomst

18 Oktober 2017 om 03:00

EINDHOVEN - Arrestanten die in hun Eindhovense politiecel moeten wachten op medische zorg of lijken die noodgedwongen langer op een plaats delict blijven liggen. Die situaties dreigen over een paar jaar te ontstaan door een gebrek aan forensisch artsen. Te weinig medici kiezen voor dit specifieke vak. 

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Cure gaat in hoger beroep

17 Oktober 2017 om 19:38

EINDHOVEN - Cure legt zich niet neer bij het oordeel van de rechter in de zaak om de nog te bouwen enzymenfabriek. De afvalinzamelaar stapt daarom naar de Raad van State om te voorkomen dat de aanbesteding daarvan opnieuw moet.  

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Opening omstreden Aldi Mierlo even uitgesteld

17 Oktober 2017 om 16:58

MIERLO - Waar volgens de planning eigenlijk al mensen met boodschappenkarretjes hadden moeten rondlopen, zitten nu nog bouwvakkers te schaften. Eigenlijk zou de nieuwe - en omstreden - Aldi aan de Geldropsweg in Mierlo deze week opengaan, maar die opening is nog even uitgesteld. ,,Vanwege de krapte in de bouw worden de planningen niet gehaald", zegt een woordvoerder namens Aldi.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Lange celstraf voor ontucht met stiefdochter uit Geldrop

17 Oktober 2017 om 13:47

DEN BOSCH - De rechtbank veroordeelt een man (46) uit Geldrop tot 3,5 jaar cel voor ontucht met zijn stiefdochter tussen haar 12e en 18e jaar. Een half jaar cel is voorwaardelijk als hij zich laat behandelen.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Friemelen en frutselen in Mierlo

17 Oktober 2017 om 13:16

MIERLO - Dinsdag en woensdag vinden de jaarlijkse friemel- en frutseldagen plaats. Drie dagdelen lang zijn er in ‘t Patronaat in Mierlo allerlei knutselactiviteiten te doen. Kinderen van groep een tot en met acht mogen deelnemen aan het door het Jeugdvakantiewerk georganiseerde evenement.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Nieuwe naam ZuidZorg Kraamzorg

17 Oktober 2017 om 10:50

VELDHOVEN - ZuidZorg Kraamzorg krijgt per 1 november een nieuwe naam: 'Voor De Allerkleinste'. Daarmee wordt de naam in afkorting dezelfde als zusterorganisatie VDA. De kraamzorg is recent los geknipt van de grote zorginstelling ZuidZorg. De nieuwe naam is 'een logische stap', zegt manager Helma van Oijen.

โœ‡ ED - Geldrop e.o.

Lokale politieke partijen in Zuidoost-Brabant kennen geen voorbeelden van criminele infiltraties

16 Oktober 2017 om 18:59

EINDHOVEN - Criminelen die infiltreren in politieke partijen om zo in gemeenteraden voet aan de grond te krijgen? Het is heel goed om daar als partij alert op te zijn, zo stellen woordvoerders van diverse partijen in de regio. Maar tegelijkertijd kennen zij geen enkel voorbeeld in hun eigen gemeenteraad waarbij dat daadwerkelijk gespeeld heeft.

โŒ