[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ de Stentor - Lochem e.o.

Zwammenthee van Dzengis Khan komt nu uit Gorssel

22 Augustus 2019 om 10:55

In Amerika is kombucha de gezondshype al ver voorbij. In de industrie rond de dubbelgefermenteerde theezwamdrank gaan honderden miljoenen om. Vanuit Gorssel wil Bob's Kombucha een klein graantje meepikken, maar dan wel in Nederland.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Project gedragsverandering om Lochem energieneutraal te maken

22 Augustus 2019 om 06:00

Vanaf 5 oktober rennen kinderen in de gemeente Lochem door het huis om te onderzoeken hoe duurzaam hun huis is. Althans, dat is het idee. Want vanaf die maand kunnen huishoudens gratis meedoen aan het programma Junior Energiecoach. Ouders en kinderen leren dan samen spelenderwijs om duurzamer met energie om te gaan.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Motorclub Harfsen slachtoffer van afvaldump, ultimatum vol bluf helpt niet

21 Augustus 2019 om 17:55

Vol verbazing trof Wim Lubbers een voetbal, stenen, lege dozen en meer huis-, tuin- en keukenvuil aan op het terrein van de HArfsense Motor- en AutoClub (HAMAC) aan de Deventerdijk.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn: ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

21 Augustus 2019 om 10:00

De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Kapperallee in Eefde twee weken langer afgesloten

20 Augustus 2019 om 16:23

De Eefdese brug (Deventerweg-Rustoordlaan) wordt twee weken later dan gepland op 23 september afgesloten. Vertraging bij de herinrichting van de Kapperallee is hier verantwoordelijk voor.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

PvdD wil natuur in Gelderland aankopen door ‘woudfunding’

20 Augustus 2019 om 14:47

Partij van de Dieren wil natuur aankopen van de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Beide partijen veilen zo’n 400 hectare natuur en door middel van ‘woudfunding’ wil de politieke partij dat de natuur in goede handen terecht komt.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Grote schuur brandt volledig uit in Ruurlo

20 Augustus 2019 om 07:39

Een grote schuur is in de nacht van maandag op dinsdag in Ruurlo volledig uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Afsluiting van Kapperallee in Eefde duurt nog weer langer; klus aan de Eefdesebrug uitgesteld

20 Augustus 2019 om 07:00

De werkzaamheden aan de Kapperalleen in Eefde duren nog langer dan gepland. Aanvankelijk zou de klus twaalf weken duren, dat werden er toen twintig weken en nu zal het karwei nog weer twee weken langer duren dan gepland. De weg over het Twentekanaal bij de sluis van Eefde zou op 6 september weer geopend worden.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Eikenprocessierups verdwenen? Welnee, Deventer en Lochem bestrijden nog volop

19 Augustus 2019 om 20:02

Het is nog helemaal niet gedaan met de overlast van de eikenprocessierups. Deventer gaat tot eind van deze maand door met de bestrijding van de rups, in Lochem loopt het bestrijdingsprogramma zelfs tot de herfst.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

19 Augustus 2019 om 07:00

Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Aandacht voor de kleinste details in oude Zutphense huizen

19 Augustus 2019 om 07:00

Ze gingen wonen aan de Kuiperstraat en knapten liefdevol hun huis op. En dat lieten ze, met gepaste trots, aan het Wijnhuisfonds. Nu maken Marianne Poestkoke en Louis van Lieshout op het winnen van de tweejaarlijkse Paltsprijs.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Forse schade na inbraak in Intratuin Lochem

18 Augustus 2019 om 12:00

Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor forse schade gezorgd bij hun zoektocht naar buit in Intratuin Lochem. Het winkelpand aan de Goorseweg werd tussen 2 en 4 uur 's nachts bezocht, zo meldt de politie via Facebook.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Koetsen bij kaarslicht in Zutphen

18 Augustus 2019 om 11:48

Komend weekend wordt in Zutphen de Nachtrit van Zutphen verreden. Zowel toeschouwers als deelnemers gaan terug in de tijd naar begin 1900, zeker als tegen 21uur meerdere verlichte authentieke aanspanningen de binnenstad binnenrijden.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Lochem neemt maatregelen tegen snelheidsduivels

18 Augustus 2019 om 11:07

In Lochem-stad worden in september een aantal snelheidsremmende maatregelen uitgevoerd in de wijk Lochem-Oost. Vanuit de buurt was daar al lange tijd op aangedrongen. In de buurt was daar zelfs een speciale initiatiefgroep voor opgericht: Lochem30.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Plotselinge dood toppaard van Tosca Visser hakt erin: ‘Maar het leven gaat door, ook zonder Asther’

18 Augustus 2019 om 07:00

Een routinecontrole werd Asther de Jeu vorige week fataal. De dressuurmerrie van Tosca Visser kwam niet goed uit de narcose en overleed nog dezelfde dag. Hoewel het verdriet bij de amazone nog overheerst is ze ook dankbaar en richt ze de blik weer vooruit.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

‘Vaste klanten’ duiken de Berkel in Zutphen weer in

17 Augustus 2019 om 20:00

Een beetje gek ziet het er soms wel uit: mensen die zich schuil houden onder paraplu met daarnaast iemand in badkleding die op het punt staan de Berkel in te springen. Zo’n driehonderd mensen plonsden in Zutphen de rivier in. Misschien mogen ze volgend jaar ook wel weer de IJssel in.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Ambities van Lochem om fietsstad te worden is ‘belachelijk’

17 Augustus 2019 om 08:00

Lochem wil fietsstad 2020 worden. De gemeente heeft de ambitie uitgesproken om deze prijs in de wacht te slepen. Maar de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland noemt het streven ‘belachelijk’.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Programmeur Mo Middag van het openluchttheater: ‘Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’

17 Augustus 2019 om 08:00

Het openluchttheater in Lochem wil weer knallen. Het theater raakte enigszins in het slop, maar de laatste jaren probeert de Stichting Openluchttheater de schwung er weer in te krijgen. Er mogen vier grote concerten per jaar worden gehouden. Dit jaar blijft het nog beperkt tot twee (De Dijk en de Edwin Evers Band) , maar vanaf volgend jaar zullen dat er zeker vier zijn, belooft bestuurslid/programmeur Mo Middag.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Bijna helft woningen nieuwe wijk in Lochem verkocht

16 Augustus 2019 om 09:15

Er is veel animo voor woningen in de nieuwbouwwijk Bosstaete in Lochem. Van de 56 huizen zijn er volgens makelaar Rinze Addink van Beltman Makelaardij inmiddels 22 verkocht tijdens de verkoopfase 1. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2020 met de bouw van de eerste serie woningen (38 stuks) begonnen wordt. Aannemer Kreunen uit Lochem gaat de huizen bouwen.

✇ de Stentor - Lochem e.o.

Fit-ART Academie wil ‘gesprekken op niveau’ voor ouderen uit Lochem, Zutphen en Berkelland

16 Augustus 2019 om 09:14

Niet sjoelen, biljarten of bingoën, nee zoeken naar intellectuele verdieping voor senioren. Dat is de bedoeling van de Fit-ART-academie. Volgende maand start de eerste serie activiteiten met een excursie aan landgoed De Wierse in Vorden. ,,Het moet een uitje met inhoud zijn.’’

❌