[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ de Stentor - Ommen e.o.

Jongen (11) loopt brandwonden op door steekvlam op camping in Beerze

21 Augustus 2019 om 18:21

Een 11-jarige jongen heeft woensdag op een camping in Beerze brandwonden opgelopen door een steekvlam. Hij is overgebracht naar het Brandwondencentrum in Groningen.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

De boerenzoon die multimiljonair werd: ‘Liefst steek ik geld in eigen regio’

21 Augustus 2019 om 14:00

Boerenzoon en multimiljonair Meine Breemhaar is eigenaar van 36 bedrijven in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Zijn succesformule? ,,Ik ben goed in mensen begrijpen, boeien en binden.’’

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Auto belandt na botsing ondersteboven in sloot in Vilsteren

21 Augustus 2019 om 13:41

Een auto is aan het begin van de middag na een botsing ondersteboven in een sloot in Vilsteren terecht gekomen. Bij het ongeluk viel één gewonde.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

20 Augustus 2019 om 20:00

Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Ommen al maanden in touw voor SMA-patiëntjes Cato (8) en Moos (6) en hun lotgenoten; ruim 33.000 euro binnen

20 Augustus 2019 om 09:00

De Ommer gemeenschap is nu al maanden in de weer voor de jonge SMA-patiëntjes Cato en Moos. Er is al ruim 33.000 euro opgehaald.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Rijke oogst Ommer Marke

18 Augustus 2019 om 16:30

Agrarische natuurvereniging (ANV) De Ommer Marke bestaat 25 jaar. Voor het bestuur was dit een goede reden om met leden en genodigden het veld in te gaan. Eerst een tocht in de huifkar vanaf landgoed Den Woesten Heide en daarna te voet terug om de gerealiseerde doelen van naderbij te bekijken.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Walking Football voor senioren nu ook in Ommen

18 Augustus 2019 om 11:19

In navolging van onder meer Dedemsvaart en Hardenberg, gaan ze in september ook in Ommen beginnen met Walking Football. Voetballen voor senioren met aangepaste spelregels, waarbij niet gerend mag worden.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Dalfser replica zomp gedoopt met Vechtwater en champagne

18 Augustus 2019 om 10:00

Met een ferme zwiep gooit burgemeester Erica van Lente een emmer leeg tegen de Vechtzomp. Het is de officiële doop van deze nieuwe trots van Dalfsen. De emmer is gevuld met water uit de Vecht en de inhoud van een fles champagne. Een fles tegen de boot gooien is niet goed voor de laklaag van de boot en glasscherven in de levensader van dit gebied zijn natuurlijk uit den boze.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Windmolens in park Veenwieken zijn in aanbouw

17 Augustus 2019 om 16:30

Ze zijn vrijwel niet te missen, de twee enorme hijskranen in de weilanden van Stegeren, waar windpark De Veenwieken verrijst. Met deze kranen worden de verschillende delen van de windmolens op elkaar gezet.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Bruuthus, de rauwe gitaarrand van Salland en het Vechtdal

17 Augustus 2019 om 11:00

Berthus Westerhuis is een pionier in de metal- en zwaardere hardrockscene, hoewel hij dat zelf misschien niet in de gaten heeft. Biograaf Wouter Groote Schaarsberg wel, en daarom rondt hij binnenkort een boek over Bruuthus de gitarist af. Als ode aan het soms onaangepaste leven in Salland en het Vechtdal.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Domper voor Ommer zompbouwers door slechte kwaliteit eiken

15 Augustus 2019 om 14:00

De Stichting Vechtzomp ‘Hanzestad Ommen’ moet beter eikenhout sprokkelen om over drie jaar een zomp te water te kunnen laten. Het zagen van een serie door de gemeente Ommen beschikbaar gestelde eiken leverde dinsdag een schamele oogst op, zo moesten de vrijwilligers rond bouwmeester Harmen Timmerman uiteindelijk constateren.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Bouw Ommer zomp steekt van wal met zagen boomlange planken

14 Augustus 2019 om 06:00

Twee jaar geleden bij het Festival op de Vecht werd het idee geboren, gisteren werd de daad bij het woord gevoegd: Ommen bouwt een eigen Vechtzomp. Met zuinigheid en vlijt, want het mag niet teveel gaan kosten. Aan de Haven West werden tot dertien meter lange planken en balken gezaagd van door de gemeente beschikbaar gestelde gevelde eiken, zoals twee bomen die aan de Koesteeg bezweken bij de storm die op 4 juni in het Vechtdal woedde. De bouw, die in totaal zo’n drie jaar zal duren, staat onder leiding van een oud-Ommenaar, scheepsbouwmeester Harmen Timmerman uit Olst.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Vinkenbuurt broedt op invulling leegstaande school en dorpsplan

13 Augustus 2019 om 07:00

De sluiting van de openbare basisschool in Vinkenbuurt is een groot gemis, maar biedt ook kansen. Daarom is vanuit de inwoners van deze Ommer buurtschap een werkgroep centrumvisie gevormd, die nadenkt over een nieuwe invulling van deze plek. Zoals woningbouw voor senioren en starters, en ruimte voor kleine bedrijfjes.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Drankrijder uit Ommen krijgt waarschuwend belletje van familielid op moment van aanhouding

12 Augustus 2019 om 10:39

Bij een alcoholcontrole in het Vechtdal heeft de politie afgelopen weekend meerdere bonnen uitgeschreven. In totaal werden ruim 260 bestuurders gecontroleerd op alcohol achter het stuur.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Weinig hardrijders op ‘dodenweg’ N36

12 Augustus 2019 om 06:00

Levensgevaarlijk. Zo wordt de N36, na tal van ongelukken, regelmatig bestempeld. Maar uit een snelheidscontrole van de politie Twenterand, afgelopen donderdag, blijkt dat het meevalt met het aantal hardrijders over de ‘Dodenweg’.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Voor tweede jaar veel minder heidehoning uit Vechtdal

11 Augustus 2019 om 15:00

Voor het tweede jaar op rij zal er maar mondjesmaat heidehoning gewonnen worden. Grote terreineigenaren laten geen of beperkt bijenvolken toe op de heide. De droogte is ook nu spelbreker. Hier en daar kleurt de heide weliswaar paars maar de planten dragen maar weinig nectar. Daarom: een rem op de productie van de altijd zeer gewilde heidehoning, omdat wilde bijen en andere insecten daar anders van te lijden kunnen hebben. Landschap Overijssel is ook terughoudend met het toelaten van bijenkasten op haar terreinen, zoals de Lemelerberg.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Vechtdal wil in 2022 de ‘meest toegankelijke vakantieregio’ zijn

10 Augustus 2019 om 06:00

De regio Vechtdal moet in 2022 de meest toegankelijke vakantieregio van Nederland zijn, waar iedereen kan recreëren ongeacht zorg- of hulpbehoefte. Inwoners worden daarom nu gevraagd informatie te delen over de toegankelijkheid van de huidige accommodaties of activiteiten.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Nooit meer aarzelen om het stotteren na het stotterkamp in Lemele

8 Augustus 2019 om 18:00

Ze zien elkaar in één week groeien, de deelnemers aan de Internationale week voor mensen die stotteren in Lemele. Van bedeesde, blikken ontwijkende stotteraars, veranderen ze langzaamaan in zelfbewuste mensen die hun angsten en spraakprobleem onder ogen zien en soms bijna overwinnen.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Samenzang met SOS-band op Hardenbergse christelijke camping

8 Augustus 2019 om 11:56

Vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg is al ruim zeventig jaar een camping op christelijke grondslag. Gisteravond was er een speciaal optreden van de SOS-worshipband, die ook de muzikale omlijsting verzorgt op bijeenkomsten van Focus dat zich richt op Hardenbergse christelijke jongeren. In het campingconcert was ook volop ruimte voor samenzang.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Rondvaart Weerribben niet alleen te genieten op televisie

7 Augustus 2019 om 16:03

Ook de deelnemers aan de rondvaart door de Weerribben waren onder de indruk. Ommenaar Arend Spijker is een kenner. ,,Weet iemand van wie deze drol is?"

❌