[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

🔒
✇ de Stentor - Ommen e.o.

Man beschuldigt buren op Facebook van vreemdgaan en drugsmisbruik : ‘Misschien ben ik te ver gegaan’

22 September 2020 om 12:00

,,Ik heb gewoon mijn burgerplicht gedaan”, verantwoordt de verdachte zich. ,,Het is ook geen laster. Ik heb mij aan de feiten gehouden.” Meneer beschuldigt de buren op Facebook van alcohol- en drugsmisbruik. En de buurvrouw van vreemdgaan.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Files ochtendspits op N50, A1 en A28 opgelost; wel verkeershinder door ongelukken bij Ommen en Kampen

22 September 2020 om 07:57

De files in de ochtendspits op de N50, A1 en A28, mogelijk ook door de dichte mist, zijn opgelost. Wel is er verkeershinder bij Kampen en Ommen door ongevallen. Bij Ommen sloeg op de N48 een auto over de kop.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Niet alleen asfalt, ook slim weggebruik moet Hardenberg beter bereikbaar maken

22 September 2020 om 06:00

Hardenberg zet een goede bereikbaarheid van de gemeente hoog op de agenda. Verbetering van alleen de Vechtdalverbinding - waaraan nu hard wordt gewerkt en waarvoor miljoenen zijn uitgetrokken - lijkt dan niet genoeg.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Weekendtips: Rommelen in Meppel, stoom afblazen in Beekbergen en Oeverloos genieten in Zutphen

18 September 2020 om 15:00

Vrijdagmiddag, het weekend staat weer voor de deur, tijd voor leuke dingen! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan zijn deze tips speciaal voor jou.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

18 September 2020 om 14:19

Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Politie zoekt mannen met petjes en koevoet voor inbraakpoging in Ommen

18 September 2020 om 08:37

De politie in Ommen is op zoek naar twee mannen die eind juli een poging tot inbraak hebben gedaan in een woning aan de Zelhorstweg in buurtschap Vinkenbuurt. Politie Ommen zette beelden van het duo op haar Facebookpagina.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Veel belangstelling voor doorstart Imminkhoeve Lemele: ook zorginstellingen informeren

15 September 2020 om 06:00

Of het gaat lukken is een tweede, maar er is veel belangstelling voor het complex van de Imminkhoeve in Lemele. Diverse gegadigden denken aan een doorstart, waardoor het weer mogelijk wordt om vakanties te bieden voor mensen die zorg nodig hebben. Zo melden zich zorginstellingen die dat samen proberen op te pakken, vertelt de curator.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Meer dan de helft van zorgmedewerkers in IJsselland heeft psychische klachten door coronacrisis

14 September 2020 om 20:00

De coronacrisis raakt veel medewerkers in de verzorging, verpleging en thuiszorg in IJsselland. Ruim de helft (53 procent) geeft aan psychische klachten te ervaren sinds de crisis is uitgebroken, dat meldt een nieuw onderzoek van de GGD.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop

14 September 2020 om 19:45

Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Theaters Hardenberg en Dalfsen tevreden over kaartverkoop: door corona wel dubbel gevoel

12 September 2020 om 07:00

Jan Maarten Veurink is tevreden over de voorverkoop voor het najaarsprogramma van het Hardenbergse theater de Voorveghter. Ook Stefna Bruntink van theater De Stoomfabriek in Dalfsen klaagt niet. Al was het zonder corona natuurlijk een debacle van jewelste geweest.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Facebook door het stof na verwijderen Zwarte Piet-foto van donkere Leonardo uit Ommen: ‘Verkeerd besluit’

10 September 2020 om 11:30

Facebook heeft de eerder weggehaalde post van de donkere Leonardo van Lenthe uit Ommen terug online geplaatst. Het sociale medium erkent dat de foto - waarop Van Lenthe als Zwarte Piet verkleed is, maar wel ongeschminkt - onterecht is verwijderd. Op sympathie hoeft Facebook niet te rekenen, blijkt uit een poll van de Stentor: ‘Alle foto’s van Zwarte Piet moeten blijven staan’.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Nationale Ombudsman helpt burger bij klachten over gemeente Ommen

10 September 2020 om 11:00

Een klacht over de gemeente Ommen die de gemeente zelf niet kan naar voldoening kan oplossen? Dan wordt voortaan de Nationale Ombudsman erbij gehaald. De gemeente zoekt aansluiting bij de landelijke troubleshooter, omdat die altijd een ‘persoonlijke, betrokken en oplossingsgerichte aanpak’ zou hanteren. Jaarlijks krijgt de ombudsman zo'n 30.000 klachten te verstouwen.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Ommen is in deze regio ineens coronabrandhaard, maar piekt niet als in april

9 September 2020 om 19:30

Burgemeester Hans Vroomen van Ommen maakt zich op zich geen zorgen over de coronapiek in zijn gemeente, maar wil de stijging van het aantal besmettingen ook weer niet ‘wegpoetsen.’ Ommen telt 9 besmettingen, beduidend meer dan de voorbije weken. Met de verschillende brandweerlieden die onlangs positief getest werden gaat het goed. ,,Ik heb ze allemaal een kaartje gestuurd.”

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Automobilisten scheuren keihard langs wegwerkers bij Ommen: ‘Werd zelfs ingehaald over doorgetrokken streep’

9 September 2020 om 19:24

De politie heeft woensdagmiddag een aantal hardrijders op de bon geslingerd tussen Oudleusen en Ommen. Terwijl wegwerkers druk bezig waren, reden automobilisten met meer tachtig kilometer per uur voorbij.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Donkere Leonardo uit Ommen schminkt zich niet, maar wordt als Zwarte Piet toch van Facebook verwijderd: ‘Dít is racisme’

9 September 2020 om 11:30

De donkere Leonardo van Lenthe uit Ommen is blijkbaar zwart genoeg om verwijderd te worden. Een foto van hem als piet, maar dan zonder schmink, werd door Facebook offline gehaald. ‘Haatdragend’, is de lezing van het sociale medium, maar Leonardo (28) is ziedend. Met één klik lag hij in de prullenbak. ,,Dit is racisme de andere kant op. Ik ben gekwetst.”

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Imminkhoeve Lemele vraagt faillissement aan: corona gaf de genadeklap

8 September 2020 om 16:51

Zorg- en leefstijlhotel Imminkhoeve in Lemele dreigt na ruim 48 jaar te moeten sluiten. De stichting heeft besloten het faillissement aan te vragen. Directeur Esther van der Kooij hoopt nog op een doorstart van dit bekende vakantieoord voor zorgbehoevenden.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Imminkhoeve Lemele vraagt faillissement aan

8 September 2020 om 16:51

Zorg- en leefstijlhotel Imminkhoeve in Lemele dreigt na ruim 48 jaar te moeten sluiten. De stichting heeft besloten het faillissement aan te vragen. Directeur Esther van der Kooij hoopt nog op een doorstart van dit bekende vakantieoord voor zorgbehoevenden.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

De boer is niet zo gebekt, maar dat willen ze met Boert Bewust in het Vechtdal veranderen

8 September 2020 om 07:00

De gemeente Hardenberg verlengt de financiële steun die aan het LTO-project Vechtdal Boert Bewust geeft. Daarin krijgen agrariërs onder meer training om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Ook bedoeld om goedgebekte activisten die op het erf staan of de media opzoeken weerwoord te bieden. Maar ook om meer begrip voor de boerenwereld te kweken. ,,We schieten veel te snel in de verdediging.”

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Vrouw knalt met auto tegen bakkerij in Ommen, ravage blijft door toeval uit

7 September 2020 om 13:50

Het scheelde maar een haartje of er stond aan het einde van de ochtend ineens een wagen in de bakkerij van Van der Most in de binnenstad van Ommen. De automobiliste die een foutje maakte, miste maar net de glazen pui en kwam tot stilstand tegen de muur.

✇ de Stentor - Ommen e.o.

Ommen zet streep door zorgwoningen Beerzerveld, vastgoedman Hutten opnieuw in de wachtkamer

7 September 2020 om 07:00

Vastgoedhandelaar Herman Hutten krijgt van de gemeente Ommen geen toestemming om twaalf zorgwoningen te bouwen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld. De ouderendoelgroep is niet 'bijzonder’ genoeg, geeft Ommen als argument voor het besluit over het project dat al jaren sluimert. Hutten zelf onthoudt zich van commentaar, maar moet voelbaar op zijn tong bijten.

❌